Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
icon.jpg

Četrta Travel Zoom konferenca je včeraj odprla svoja vrata

Datum: petek, 14. marec, 2014

Včeraj se je na sončnem Bledu pričela že četrta mednarodna konferenca strateškega in kreativnega marketinga v turizmu, Travel Zoom, ki jo organizira Toleranca marketing v sodelovanju s Sava Hotels&Resorts, Zavodom za turizem Bled in Javno agencijo SPIRIT Slovenija.

Na Travel Zoomu se bo predstavilo kar 27 strokovnjakov iz 10 različnih držav, učilo in nadgrajevalo svoje znanje pa bo nekaj več kot 140 udeležencev.

Konferenco je že tradicionalno odprl župan Bleda, Janez Fajfar. Kot prva je na glavni oder stopila hrvaška predavateljica Iva Kutle in udeležence ogrela s predavanjem na temo marketinškega proračuna. Tekom dneva ji je na odru »zvezd« Travel Zooma sledilo še osem priznanih predavateljev iz sedmih različnih evropskih držav. Med njimi Joseph Fratangelo iz podjetja Tripadvisor, Hans Petter Aalmo iz spletnega turističnega vodiča po Norveški in Šved Carl Unger iz agencije Volontaire Stockholm. Udeleženci konference pa niso samo poslušali predavanj, ampak so svoje marketinško znanje preizkušali tudi na štirih različnih delavnicah, ki so jih vodili priznani strokovnjaki iz marketinških agencij.

Današnji dan bo namenjen predvsem udeležencem, ki se ukvarjajo z marketingom destinacij. Uvodno bo na oder stopila direktorica Turizma Bled, Eva Štravs Podlogar. Tekom dneva se bodo zopet odvijale delavnice in številna zanimiva predavanja. Predstavili se bodo Ana Marija Popovič iz beograjske destinacijske pisarne, Iztok Franko iz Adrie Airways, Španka Gloria Molins iz Trip4Real, Uroš Černigoj iz Visit Ljubljana ter številni drugi.

Konferenca se bo že tradicionalno zaključila z okroglo mizo, ki jo bo vodila novinarka RTV Slovenija, Marjana Grčman. Letos bo potekala na temo Dnevnikove turistične izvidnice. Strokovnjaki, ki bodo razpravljali so Vito Avguštin, novinar pri časipisu Dnevnik, Eva Štravs Podlogar, direktorica Turizma Bled, etnolog in pisatelj prof. Dr. Janez Bogataj in Primož Žižek, direktor E – laborat d.o.o..

Četrti Travel Zoom bo tako v dveh dneh udeležence naučil kako lahko z uspešnim strateškim marketingom in vnosom kreativnosti postanejo prave »turistične ikone«!

Več na www.travel-zoom.si.

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Ameriški organizatorji potovanj pričakujejo vrnitev potovanj v Evropo v jesenskih mesecih

odgovorni_turizem-1.jpg
sreda, 27. maj 2020

Združenje ameriških organizatorjev potovanj (USTOA) je med aktivnimi člani izvedlo raziskavo  o načrtih za okrevanje in nadaljevanje poslovanja po COVID-19. 

Sejem na zraku

Knjige
ponedeljek, 25. maj 2020

Pridi, kupi knjigo, podpri slovenske založnike – V ŽIVO! Knjižni sejem s kavča se seli na prosto.

WTTC – kako bo izgledala nova realnost potovanj?

letalski_potniki.jpg
četrtek, 21. maj 2020

Po napovedih WTTC bodo med prvimi, ki bodo začeli potovati, mlajši popotniki med 18 in 35 let. Novi standardi in protokoli pa bodo del nove realnosti potovanj vse dokler ne bo dostopno cepivo.

Fotografski natečaj 2020 v Kozjanskem parku

Gozd
torek, 19. maj 2020

V kozjanskem parku tudi letos vabijo vse fotografske navdušence k sodelovanju na fotografskem natečaju, ki so ga letos poimenovali »Biodiverziteta – umetnost življenja« 2020.

Začetek kampanje ZDAJ JE ČAS. Moja Slovenija

piran_punta_alpe_2832_orig_330529.jpg
petek, 15. maj 2020

Slovenska turistična organizacija (STO) je začela z vseslovensko motivacijsko kampanjo ZDAJ JE ČAS. Moja Slovenija, v sklopu katere prebivalce naše dežele vabi h krajšemu ali daljšemu oddihu v Sloveniji, odkrivanju doživetij in delitev le-teh s ključnikom #mojaslovenija.

Destinacija Brda bogatejša še za dva ponudnika z znakom Zeleni ključ

Brda3
četrtek, 14. maj 2020

Ponudnika Kmečki turizem Breg in Vila Vita Vipolže sta pridobila okoljski znak Zeleni ključ, s čimer soustvarjata zeleno zgodbo trajnostnega turizma v občini Brda.

Začenja se prenova hotela Maestoso v Lipici

lipicanci.jpg
sreda, 13. maj 2020

V dneh, ko Kobilarna Lipica v objem zelene narave, med več kot 300 lipicancev, znova vabi obiskovalce, se začenja prenova hotela Maestoso. Hotel s štirimi zvezdicami superior, 139 sobami, petimi kongresnimi dvoranami, notranjim in zunanjim bazenom ter kreativno zasnovanim wellness centrom bo prve goste sprejel v začetku leta 2021.

UNWTO objavil oceno vpliva novega koronavirusa na turizem

UNWTO
torek, 12. maj 2020

Po ocenah UNWTO (z dne 7.5.) bi se zaradi vpliva novega koronavirusa mednarodni turizem v letu 2020 lahko zmanjšal za 60 do 80 %. V prvem četrtletju 2020 se je mednarodni turizem zmanjšal za 22 %.

Zavod za turizem Šaleške doline je izdal nov e-katalog turističnih doživetij

velenje saleski grad
ponedeljek, 11. maj 2020

Zavod za turizem Šaleške doline želi tudi v tem obdobju, ko zaradi pandemije s koronavirusno boleznijo veljajo številne omejitve, doživetja Šaleške doline približali čim več potencialnim obiskovalcem, zato so objavili digitalni turistično prodajni katalog doživetij v Šaleški dolini, ki je sicer v tiskani obliki izšel v začetku leta.

V Triglavskem narodnem parku napovedali vojno plastiki

triglav1.jpg
torek, 5. maj 2020

V javnem zavodu Triglavski narodni park letos začenjajo organiziran boj proti plastiki tako v samem parku kot na širšem biosfernem območju Julijskih Alp. Pri tem bo potrebno sodelovanje vseh deležnikov, od lokalnih skupnosti in šol do turizma in občanov. Najprej pa se bodo osredotočili na izkoreninjanje plastike za enkratno uporabo.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije