Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
icon.jpg

Četrta Travel Zoom konferenca je včeraj odprla svoja vrata

Datum: petek, 14. marec, 2014

Včeraj se je na sončnem Bledu pričela že četrta mednarodna konferenca strateškega in kreativnega marketinga v turizmu, Travel Zoom, ki jo organizira Toleranca marketing v sodelovanju s Sava Hotels&Resorts, Zavodom za turizem Bled in Javno agencijo SPIRIT Slovenija.

Na Travel Zoomu se bo predstavilo kar 27 strokovnjakov iz 10 različnih držav, učilo in nadgrajevalo svoje znanje pa bo nekaj več kot 140 udeležencev.

Konferenco je že tradicionalno odprl župan Bleda, Janez Fajfar. Kot prva je na glavni oder stopila hrvaška predavateljica Iva Kutle in udeležence ogrela s predavanjem na temo marketinškega proračuna. Tekom dneva ji je na odru »zvezd« Travel Zooma sledilo še osem priznanih predavateljev iz sedmih različnih evropskih držav. Med njimi Joseph Fratangelo iz podjetja Tripadvisor, Hans Petter Aalmo iz spletnega turističnega vodiča po Norveški in Šved Carl Unger iz agencije Volontaire Stockholm. Udeleženci konference pa niso samo poslušali predavanj, ampak so svoje marketinško znanje preizkušali tudi na štirih različnih delavnicah, ki so jih vodili priznani strokovnjaki iz marketinških agencij.

Današnji dan bo namenjen predvsem udeležencem, ki se ukvarjajo z marketingom destinacij. Uvodno bo na oder stopila direktorica Turizma Bled, Eva Štravs Podlogar. Tekom dneva se bodo zopet odvijale delavnice in številna zanimiva predavanja. Predstavili se bodo Ana Marija Popovič iz beograjske destinacijske pisarne, Iztok Franko iz Adrie Airways, Španka Gloria Molins iz Trip4Real, Uroš Černigoj iz Visit Ljubljana ter številni drugi.

Konferenca se bo že tradicionalno zaključila z okroglo mizo, ki jo bo vodila novinarka RTV Slovenija, Marjana Grčman. Letos bo potekala na temo Dnevnikove turistične izvidnice. Strokovnjaki, ki bodo razpravljali so Vito Avguštin, novinar pri časipisu Dnevnik, Eva Štravs Podlogar, direktorica Turizma Bled, etnolog in pisatelj prof. Dr. Janez Bogataj in Primož Žižek, direktor E – laborat d.o.o..

Četrti Travel Zoom bo tako v dveh dneh udeležence naučil kako lahko z uspešnim strateškim marketingom in vnosom kreativnosti postanejo prave »turistične ikone«!

Več na www.travel-zoom.si.

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Blagovna znamka Okusi Rogle

rogla
torek, 20. avgust 2019

Na območju turistične destinacije Rogla Pohorje, ki zajema občine Oplotnica, Slovenske Konjice, Vitanje in Zreče v sklopu evropsko sofinanciranega projekta Užij okuse Rogle, nadaljujejo z razvojem blagovne znamke Okusi Rogle.

Prvič na svetu: na Ljubljanici odbojka na plavajočem igrišču

odbojka_ljubljanica
ponedeljek, 19. avgust 2019

Prihodnji teden se v središču Ljubljane obeta odbojkarski spektakel. Tekmo v okviru promocije prihajajočega EuroVolleyja 2019, ki bo od 12. do 26. septembra potekal tudi v Ljubljani, organizira Odbojkarska zveza Slovenije v sodelovanju z agencijo Extrem in partnerji.

Kamfest

kamfest
ponedeljek, 12. avgust 2019

Kamfest je festival za vse generacije, ki se na različnih slikovitih prizoriščih po vsem Kamniku lahko brezplačno udeležijo zelo raznovrstnega programa dogodkov.

Rimske igre

rimske igre ptuj
ponedeljek, 12. avgust 2019

Pred 2000 leti je bil Ptuj mogočno mesto: najprej vojaška postojanka, pozneje pomembno trgovsko in obrtno mesto. Med Rimskimi igrami se Ptuj spremeni v rimski Poetovio. Mesto zasedejo gladiatorji, legionarji, senatorji, vestalke in ostali Rimljani, ki že deseto leto pripravljajo eno največjih predstavitev rimskega obdobja v tem delu Evrope.

Izbran direktor Holdinga Kobilarna Lipica

lipica.jpg
petek, 9. avgust 2019

Nadzorni svet družbe HOLDING KOBILARNA LIPICA d.o.o. je v sredo, 31. julija, na izredni seji imenoval Mateja Oseta za direktorja družbe Holdinga Kobilarne Lipica. Novi direktor bo nastopil z delom 3. septembra letos.

Nov Slovenia Green Accommodation z zelenim vrtom sredi Maribora

hotelMB
torek, 6. avgust 2019

Hotel Maribor združuje butične nastanitve v centru mesta Maribor, umeščene v stavbe z dolgoletno zgodovino. Tako so revitalizirali propadajočo kulturno dediščino, hkrati pa se zavezali vsemu, kar je lepo in trajnostno. Pridružili so se Zeleni shemi slovenskega turizma in pridobili znak Slovenia Green Accommodation.

Izdelovanje pleten in prevoz z njimi vpisana v register nesnovne dediščine

lake_bled-1.JPG
ponedeljek, 29. julij 2019

Ministrstvo za kulturo je ta mesec v register nesnovne kulturne dediščine vpisalo izdelavo pleten in prevoz z njimi po Blejskem jezeru. Gre za znanje, ki se prenaša iz roda v rod, in tradicijo, ki je prepoznavna turistična znamenitost. Na novo sta v register nesnovne dediščine vpisana tudi prevozno čebelarstvo in prekmurščina.

V prvih petih mesecih 925 milijonov evrov iz naslova izvoza potovanj

diagram rasti
petek, 26. julij 2019

Po podatkih Banke Slovenije vrednost izvoza potovanj v petih mesecih leta 2019 znaša 925 milijonov evrov, kar je za 4 % več kot v enakem obdobju 2018.

Ljubljanski grad v polletju z več kot pol milijona obiskovalcev

Ljubljanski-grad-z-zraka-foto-Primoz-Hieng.JPG
petek, 26. julij 2019

Števci prehodov so na Ljubljanskem gradu v prvem letošnjem polletju zabeležili več kot pol milijona obiskovalcev. Število prepeljanih potnikov s tirno vzpenjačo v prvih šestih mesecih se je povečalo za skoraj 11 odstotkov glede na enako obdobje lani, število prodanih vstopnic za turistične in kulturne vsebine pa za 10 odstotkov.

Med turistično sezono bodo hrvaškim kolegom pri postopkih s slovenskimi turisti tudi letos pomagali slovenski policisti

Na morje z vlakom
torek, 16. julij 2019

Slovenska policija bo tudi letos na Hrvaško poslala tri slovenske policiste, ki bodo na vrhuncu turistične sezone, od 17. julija do 18. avgusta 2019, hrvaškim policistom pomagali pri postopkih s slovenskimi državljani. Srečate jih lahko v Pulju ter na otokih Krk in Pag.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije