Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
naj_kopalisca_2013.jpg

Dobili smo zmagovalce akcije »Naj kopališče 2013« in »Naj plavalec 2013

Datum: sreda, 16. oktober, 2013

Najbolj priljubljeni med kopalci so Terme Snovik, Thermana Laško, Terme Olimia, ljubljanska Laguna, Simonov zaliv v Izoli  in Vodno mesto Atlantis.

Po dolgem, vročem poletju je čas za izbiro krajev, ki smo jih v preteklih mesecih pogosto obiskovali, za izbor nagrajencev akcije »Naj kopališče 2013«. Kopalke in kopalci so s pomočjo oddaje »Dobro jutro, Slovenija«, ki poteka po slovenskih radijskih postajah in glasovnic, ki so jih lahko oddali tudi preko Nedeljskega dnevnika, izbirali slovensko »Naj kopališče 2013«. 15. oktobra smo v Termah 3000 v Moravskih Toplicah podelili nazive malim, srednjim in velikim termalnim kopališčem, letnim in naravnim kopališčem, pokritim bazenskim kopališčem, pa tudi nagrade »Naj plavalec 2013«, ki jih vsako leto podeljuje Plavalna zveza Slovenije. 

Poslušalke in poslušalci radijske oddaje "Dobro jutro, Slovenija" ter bralke in bralci Nedeljskega dnevnika so v preteklem poletju med vsemi slovenskimi kopališči izbirali najboljše kraje za sprostitev in tako že 23. leto zapovrstjo izbrali nosilce nazivov »Naj kopališče«. Na 7 slovenskih radijskih postajah in na spletni strani www.kopalisce.si, ki deluje pod okriljem portala www.dj-slovenija.si ter v sodelovanju z RTV Slovenija smo podelili nazive  v šestih kategorijah - malim, velikim in srednjim termalnim kopališčem, letnim in naravnim kopališčem, pokritim bazenskim kopališčem. Plavalna zveza Slovenije pa je razglasila dobitnike nazivov »Naj plavalec 2013«.

Naj plavalka v kadetski starostni kategoriji je postala Neža Kocijan, naj trener pa njen trener Aleš Poljak. Naj plavalec v tej kategoriji je postal Grega Popovič. Za njegov napredek pa skrbi trener Blaž Medvešek. V mladinski plavalni kategoriji je naziv Naj plavalka dobila Nastja Govejšek s trenerjem Juretom Primožičem, saj je bila Nastja v pretekli sezoni naša najboljša mladinka na mladinskem evropskem prvenstvu v Poznanu. Naj plavalec je postal Peter John Stevens  s trenerjem Luko Berdajsom, ki je letos osvojil več kolajn.

V absolutni kategoriji je naziv Naj plavalke odnesla Anja Klinar s trenerjem Mihom Potočnikom, saj je bila to sezono naša najboljša plavalka. Odlično je plavala na Sredozemskih igrah v Mersinu, kjer je z osvojitvijo petih medalj postala tudi najuspešnejša slovenska udeleženka. Ker je tudi za Damirjem Dugonjičem  in njegovim trenerjem Matijem Medveškom ena najboljših sezon, je dobil naziv Naj plavalca v tej kategoriji. V Chartreju si je na evropskem prvenstvu v 25 metrskih bazenih priplaval bronasto in srebrno medaljo. Na svetovnem članskem prvenstvu (25m bazeni) v Carigradu je storil še korak naprej in osvojil še dve srebrni medalji.

Splošen vtis vseh letošnjih glasovalcev je, da so se kopališča v zadnjih letih precej izboljšala in da je na prvem mestu skrb za raznoliko ponudbo, pa tudi za čistočo in varnost. Zato so glasovalci v kategoriji naravnih kopališč ponovno najbolje ocenili Simonov zaliv v Izoli, drugo mesto je pripadlo Grajskemu kopališču Bled, tretje pa Osrednji plaži Portorož.

V kategoriji letnih kopališč je največ glasov dobila ljubljanska Laguna, na drugo mesto se je uvrstilo Letno kopališče Celje in na tretje Letno kopališče Kranj. Zmagovalec kategorije pokritih kopališč je, kot že vrsto let zapored, tudi tokrat Vodno mesto Atlantis. Mesto nižje je pripadlo Aquaparku Žusterna, tretje pa novincu med najboljšimi Hotelu Golf.

Največ glasov v kategoriji malih termalnih kopališč so dobile najvišje ležeče slovenske terme, Terme Snovik, drugega mesta so se razveselili v Zdravilišču Radenci, tretjega pa novinci, Terme Dobrna. Med srednje velikimi  termalnimi kopališči je bilo obiskovalcem najbolj všeč v Thermani Laško, mesto za njim so se uvrstili v Termah Banovci, na tretje mesto pa so obiskovalci z oddanimi glasovi uvrstili Terme Dolenjske Toplice. Najboljše veliko termalno kopališče leta 2013, ki je odneslo naziv »Naj kopališče 2013« so Terme Olimia, na drugo mesto so se uvrstile Terme 3000, na tretje pa Terme Čatež.

Vsi, ki so glasovali, so se potegovali tudi za bogate nagrade blagovne znamke Crocs, revije Horizont in slovenskih kopališč. V prihajajočih zimskih dneh se ekipa oddaje "Dobro jutro, Slovenija" ponovno odpravlja na slovenska smučišča in na kraje sprostitve, kjer bodo predstavljali najboljše in poskrbeli za izbor "Naj smučišče" in "Naj wellness 2013/14".

Uvrstitve vseh kopališč v akciji "Naj kopališče 2013" (720 MB)
Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Novo obdobje sodelovanja med Špansko dvorno jahalno šolo, Kobilarno Piber in Kobilarno Lipica

lipicanci.jpg
četrtek, 9. julij 2020

Ob 440. obletnici Kobilarne Lipica se začenja novo obdobje sodelovanja med Špansko dvorno jahalno šolo na Dunaju, avstrijsko Lipicansko kobilarno Piber in Kobilarno Lipica. Vse tri partnerke uživajo izjemen ugled na področju konjereje in konjeništva. Povezuje jih zgodba o lipicanskem konju, ki se je leta 1580 začela v Lipici in nadaljevala na Dunaju, od koder je lipicanec zaslovel po vsem svetu.

Nagradni kviz STO: Zdaj je čas, da preverite svoje poznavanje Slovenije

bled.jpg
torek, 7. julij 2020

Kampanja Zdaj je čas. Moja Slovenija od začetka beleži odlične rezultate: 125.002 objav s ključnikoma #ifeelsLOVEnia in #mojaslovenija, na pristajalnih straneh kampanje na portalu Slovenia.info je za rezervacijo na voljo preko 290 paketov, v kampanjo se dnevno vključujejo ambasadorji in slovenski mediji. STO vabi k sodelovanju v kvizu Moja Slovenija, kjer odkrivate skrite kotičke Slovenije in se potegujete za privlačne nagrade.

Drugi Evropski simpozij hrane se vrača novembra

pečena jagnjetina z domačimi njoki
ponedeljek, 6. julij 2020

Evropski simpozij hrane, eden najpomembnejših evropskih kulinaričnih dogodkov, se novembra vrača v Ljubljano. Prihajajo največja svetovna kuharska imena in izjemni posamezniki s področja kulinarike, umetnosti in medijskega sveta. Dogodek, ki ga podpira tudi STO, bo potekal med 7. in 9. novembrom.

STO se je pridružila pobudi za drugačno prihodnost turizma

feel_309835.jpg
petek, 3. julij 2020

The Future of Tourism Coalition (Koalicija za prihodnost turizma) je skupna pobuda več mednarodnih organizacij, ki delujejo na področju trajnostnega turizma, za premik k novemu, bolj odgovornemu turizmu. Zasleduje globalni cilj, da bi turistična dejavnost v prihodnosti v središče postavila skrb za potrebe destinacij in njihovih prebivalcev.

Tri destinacije uspešno opravile ponovno presojo v okviru Zelene sheme slovenskega turizma

slovenia_green.jpg
četrtek, 2. julij 2020

V zadnjih tednih je potekalo ocenjevanje več destinacij v Zeleni shemi slovenskega turizma, ki so morale po treh letih ponovno opraviti presojo. Vse tri destinacije, ki so postopek zaključile v teh dneh, so znak ohranile ali izboljšale: Podčetrtek je ostal zlat, Kočevsko in Blagajeva dežela pa sta znak izboljšala - Blagajeva dežela iz bronastega v srebrnega, Kočevsko pa celo iz bronastega v zlatega. S tem se je Kočevsko pridružilo drugim slovenskim vodilnim destinacijam, ki so že nosilke tega znaka.

V soboto zbirajo papir za živali

star papir
sreda, 1. julij 2020

Društvo za zaščito živali Ljubljana vabi na 25. akcijo zbiranja starega papirja To soboto, 4. julija, Društvo za zaščito živali Ljubljana prireja že 25. akcijo zbiranja starega papirja v pomoč živalim.

Vabljeni na nepozabno doživetje v svetu 3D iluzij

Gregor Wosik
petek, 26. junij 2020

Si predstavljate, da vstopite v nakupovalni center in se kar naenkrat znajdete na plaži, na visečem mostu sredi kanjona ali pa na surfu, kjer ste ravno ujeli najboljši val? Letošnje poletje bo kaj takega mogoče. V velenjski nakupovalni center Velenjka namreč prihaja Gregor Wosik, svetovno znani umetnik, ki ustvarja neverjetne 3D poslikave tal in sten, s katerimi vas lahko v trenutku popelje v popolnoma drug svet.

Poziv za posredovanje filmov za ART&TUR 2020 filmski festival

film
torek, 23. junij 2020

Mednarodni filmski festival ART&TUR 2020 vabi turistične destinacije in ponudnike turističnih storitev k oddaji promocijskih filmov. Nagrajenci bodo razglašeni na 13. festivalu ART & TUR oktobra na Portugalskem.

Turistični novinarji prekolesarili Barjanko

ekipa barjanka
sreda, 17. junij 2020

Namesto 39. maratona Franja BTC City in tretje izvedbe rekreativnega kolesarjenja po trasi Barjanke, ki bi morala biti prejšnji konec tedna, a je zaradi zdravstvenih razmer odpadla, je kolesarski klub Rog skupaj s partnerji Maratona Franja BTC City organiziral čistilno akcijo na vseh kolesarskih trasah siceršnjega tridnevnega dogodka. Kolesarsko etapo Barjanka, ki je dolga 83 kilometrov je prevozila tudi ekipa turističnih novinarjev.

68. Ljubljana Festival

ljubljana festival
petek, 12. junij 2020

Končno je prišel čas, da se umetnost vrne tudi na odrske deske. Kulturno poletje v Ljubljani bo tudi letos zaznamoval Ljubljana Festival, ki ga bodo odprli z veličastno himno združene Evrope, Beethovnovo 9. simfonijo.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije