Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
naj_kopalisca_2013.jpg

Dobili smo zmagovalce akcije »Naj kopališče 2013« in »Naj plavalec 2013

Datum: sreda, 16. oktober, 2013

Najbolj priljubljeni med kopalci so Terme Snovik, Thermana Laško, Terme Olimia, ljubljanska Laguna, Simonov zaliv v Izoli  in Vodno mesto Atlantis.

Po dolgem, vročem poletju je čas za izbiro krajev, ki smo jih v preteklih mesecih pogosto obiskovali, za izbor nagrajencev akcije »Naj kopališče 2013«. Kopalke in kopalci so s pomočjo oddaje »Dobro jutro, Slovenija«, ki poteka po slovenskih radijskih postajah in glasovnic, ki so jih lahko oddali tudi preko Nedeljskega dnevnika, izbirali slovensko »Naj kopališče 2013«. 15. oktobra smo v Termah 3000 v Moravskih Toplicah podelili nazive malim, srednjim in velikim termalnim kopališčem, letnim in naravnim kopališčem, pokritim bazenskim kopališčem, pa tudi nagrade »Naj plavalec 2013«, ki jih vsako leto podeljuje Plavalna zveza Slovenije. 

Poslušalke in poslušalci radijske oddaje "Dobro jutro, Slovenija" ter bralke in bralci Nedeljskega dnevnika so v preteklem poletju med vsemi slovenskimi kopališči izbirali najboljše kraje za sprostitev in tako že 23. leto zapovrstjo izbrali nosilce nazivov »Naj kopališče«. Na 7 slovenskih radijskih postajah in na spletni strani www.kopalisce.si, ki deluje pod okriljem portala www.dj-slovenija.si ter v sodelovanju z RTV Slovenija smo podelili nazive  v šestih kategorijah - malim, velikim in srednjim termalnim kopališčem, letnim in naravnim kopališčem, pokritim bazenskim kopališčem. Plavalna zveza Slovenije pa je razglasila dobitnike nazivov »Naj plavalec 2013«.

Naj plavalka v kadetski starostni kategoriji je postala Neža Kocijan, naj trener pa njen trener Aleš Poljak. Naj plavalec v tej kategoriji je postal Grega Popovič. Za njegov napredek pa skrbi trener Blaž Medvešek. V mladinski plavalni kategoriji je naziv Naj plavalka dobila Nastja Govejšek s trenerjem Juretom Primožičem, saj je bila Nastja v pretekli sezoni naša najboljša mladinka na mladinskem evropskem prvenstvu v Poznanu. Naj plavalec je postal Peter John Stevens  s trenerjem Luko Berdajsom, ki je letos osvojil več kolajn.

V absolutni kategoriji je naziv Naj plavalke odnesla Anja Klinar s trenerjem Mihom Potočnikom, saj je bila to sezono naša najboljša plavalka. Odlično je plavala na Sredozemskih igrah v Mersinu, kjer je z osvojitvijo petih medalj postala tudi najuspešnejša slovenska udeleženka. Ker je tudi za Damirjem Dugonjičem  in njegovim trenerjem Matijem Medveškom ena najboljših sezon, je dobil naziv Naj plavalca v tej kategoriji. V Chartreju si je na evropskem prvenstvu v 25 metrskih bazenih priplaval bronasto in srebrno medaljo. Na svetovnem članskem prvenstvu (25m bazeni) v Carigradu je storil še korak naprej in osvojil še dve srebrni medalji.

Splošen vtis vseh letošnjih glasovalcev je, da so se kopališča v zadnjih letih precej izboljšala in da je na prvem mestu skrb za raznoliko ponudbo, pa tudi za čistočo in varnost. Zato so glasovalci v kategoriji naravnih kopališč ponovno najbolje ocenili Simonov zaliv v Izoli, drugo mesto je pripadlo Grajskemu kopališču Bled, tretje pa Osrednji plaži Portorož.

V kategoriji letnih kopališč je največ glasov dobila ljubljanska Laguna, na drugo mesto se je uvrstilo Letno kopališče Celje in na tretje Letno kopališče Kranj. Zmagovalec kategorije pokritih kopališč je, kot že vrsto let zapored, tudi tokrat Vodno mesto Atlantis. Mesto nižje je pripadlo Aquaparku Žusterna, tretje pa novincu med najboljšimi Hotelu Golf.

Največ glasov v kategoriji malih termalnih kopališč so dobile najvišje ležeče slovenske terme, Terme Snovik, drugega mesta so se razveselili v Zdravilišču Radenci, tretjega pa novinci, Terme Dobrna. Med srednje velikimi  termalnimi kopališči je bilo obiskovalcem najbolj všeč v Thermani Laško, mesto za njim so se uvrstili v Termah Banovci, na tretje mesto pa so obiskovalci z oddanimi glasovi uvrstili Terme Dolenjske Toplice. Najboljše veliko termalno kopališče leta 2013, ki je odneslo naziv »Naj kopališče 2013« so Terme Olimia, na drugo mesto so se uvrstile Terme 3000, na tretje pa Terme Čatež.

Vsi, ki so glasovali, so se potegovali tudi za bogate nagrade blagovne znamke Crocs, revije Horizont in slovenskih kopališč. V prihajajočih zimskih dneh se ekipa oddaje "Dobro jutro, Slovenija" ponovno odpravlja na slovenska smučišča in na kraje sprostitve, kjer bodo predstavljali najboljše in poskrbeli za izbor "Naj smučišče" in "Naj wellness 2013/14".

Uvrstitve vseh kopališč v akciji "Naj kopališče 2013" (720 MB)
Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Arboretum Volčji Potok bo krasilo na tisoče lučk

praznični arboretum
ponedeljek, 9. december 2019

V mrzlih zimskih dneh, zavitih v zgodnjo temo, drobne novoletne lučke pričarajo skrivnostno vzdušje in nas spomnijo na čarobnost decembrskega časa. Tudi obrisi Arboretuma si bodo nadeli praznično podobo. Krasilo jih bo na tisoče lučk, ki bodo pregnale zimski mrak in razžarile srce. Ob petkih in sobotah v decembru (od 6. 12. dalje), bo park odprt vse do 19. ure.

Ledena dežela

zmaj_ledeni.jpg
petek, 6. december 2019

Na 200 kvadratnih metrih, ohlajenih na -5 stopinj Celzija, si boste lahko letos na Kongresnem trgu v Ljubljani ogledali skulpture, izdelane iz kar 60 ton ledu. Tema letošnje Ledene dežele sloni na knjigi Nika Kupperja Zmaji na poti. Kakor nakazuje sam naslov, bo na ogled obilica zmajev, zelo pustolovski fantek, številne slovenske znamenitosti in pa seveda ledeni tobogan.

Praznični sejmi v Ljubljani

ljubljana_december_14.jpeg
petek, 6. december 2019

Privoščite si kuhano vino ali aromatičen čaj in poiščite darila za svoje najdražje. Po obisku sejmov se lahko udeležite katere od številnih brezplačnih prireditev za vso družino ali katerega od koncertov na bližnjih ulicah in trgih.

Prižig prazničnih luči in obisk Miklavža v Portorožu

Novoletna jelka
četrtek, 5. december 2019

Ta konec tedna bosta tudi Portorož in Piran zasijala v praznični preobleki. Otroke bo obiskal Miklavž, ob spektakularnem laser showu pa bodo nastopili violinistka Alenka Mežan in Uroš Perić Trio.

Napovedujemo Aufguss Trieste v Atlantisu

Wellness Atlantis
ponedeljek, 2. december 2019

V nedeljo, 8. decembra 2019 prihaja v Deželo savn Stefano Gec z ekipo mojstrov Aufguss Trieste.

Nova vizualna podoba destinacije Koper

koper
sreda, 27. november 2019

Turistična destinacija Koper-Capodistria ima po 15 letih prenovljeno celostno grafično podobo. Petčlanska komisija je med 24 predlogi izbrala rešitev, ki na svež in igriv način izraža vrednote, lastnosti in povezanost mesta in podeželja.

Prihod Parkeljnov treh dežel

parkelj.jpg
ponedeljek, 25. november 2019

Toliko parkljnov z vseh vetrov še niste videli. Vse bolj popularna prireditev, ki so jo organizatorji poimenovali Prihod parkeljnov treh dežel/Ognjeni spektakel v Podkorenu, je na tem, da preraste v pravi festival.

Štiri kraške občine ustanavljajo skupen zavod za turizem

kobilarna-lipica-sla-_3.png
ponedeljek, 25. november 2019

V okviru Območne razvojne agencije Krasa in Brkinov bo prihodnje leto zaživela skupna turistična organizacija štirih občin. Krovna Območna razvojna agencija (ORA) Krasa in Brkinov se bo preoblikovala, občine Sežana, Komen, Divača in Hrpelje-Kozino pa bodo nanjo prenesle svoje turistične javne službe, da bi tako bolje izkoristile dane potenciale

V devetih mesecih 2,17 milijard evrov iz naslova izvoza potovanj

diagram rasti
četrtek, 21. november 2019

Banka Slovenije je objavila vrednost izvoza potovanj za obdobje od januarja do septembra letos, ta znaša 2,17 milijard evrov, kar je za 2,4 odstotka več kot v enakem obdobju leta 2018.

Nordijski center Planica prejemnik mednarodne nagrade za arhitekturni dosežek

Planica
ponedeljek, 18. november 2019

Mednarodni olimpijski komite in Mednarodno združenje za infrastrukturo za šport in prosti čas je ustvarjalce Nordijskega centra Planica 5. novembra nagradilo z zlatim priznanjem za arhitekturni dosežek. Gre za izjemen uspeh. V letu 2019 so med 98 prispelih projektov podelili sedem zlatih priznanj.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije