Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
naj_kopalisca_2013.jpg

Dobili smo zmagovalce akcije »Naj kopališče 2013« in »Naj plavalec 2013

Datum: sreda, 16. oktober, 2013

Najbolj priljubljeni med kopalci so Terme Snovik, Thermana Laško, Terme Olimia, ljubljanska Laguna, Simonov zaliv v Izoli  in Vodno mesto Atlantis.

Po dolgem, vročem poletju je čas za izbiro krajev, ki smo jih v preteklih mesecih pogosto obiskovali, za izbor nagrajencev akcije »Naj kopališče 2013«. Kopalke in kopalci so s pomočjo oddaje »Dobro jutro, Slovenija«, ki poteka po slovenskih radijskih postajah in glasovnic, ki so jih lahko oddali tudi preko Nedeljskega dnevnika, izbirali slovensko »Naj kopališče 2013«. 15. oktobra smo v Termah 3000 v Moravskih Toplicah podelili nazive malim, srednjim in velikim termalnim kopališčem, letnim in naravnim kopališčem, pokritim bazenskim kopališčem, pa tudi nagrade »Naj plavalec 2013«, ki jih vsako leto podeljuje Plavalna zveza Slovenije. 

Poslušalke in poslušalci radijske oddaje "Dobro jutro, Slovenija" ter bralke in bralci Nedeljskega dnevnika so v preteklem poletju med vsemi slovenskimi kopališči izbirali najboljše kraje za sprostitev in tako že 23. leto zapovrstjo izbrali nosilce nazivov »Naj kopališče«. Na 7 slovenskih radijskih postajah in na spletni strani www.kopalisce.si, ki deluje pod okriljem portala www.dj-slovenija.si ter v sodelovanju z RTV Slovenija smo podelili nazive  v šestih kategorijah - malim, velikim in srednjim termalnim kopališčem, letnim in naravnim kopališčem, pokritim bazenskim kopališčem. Plavalna zveza Slovenije pa je razglasila dobitnike nazivov »Naj plavalec 2013«.

Naj plavalka v kadetski starostni kategoriji je postala Neža Kocijan, naj trener pa njen trener Aleš Poljak. Naj plavalec v tej kategoriji je postal Grega Popovič. Za njegov napredek pa skrbi trener Blaž Medvešek. V mladinski plavalni kategoriji je naziv Naj plavalka dobila Nastja Govejšek s trenerjem Juretom Primožičem, saj je bila Nastja v pretekli sezoni naša najboljša mladinka na mladinskem evropskem prvenstvu v Poznanu. Naj plavalec je postal Peter John Stevens  s trenerjem Luko Berdajsom, ki je letos osvojil več kolajn.

V absolutni kategoriji je naziv Naj plavalke odnesla Anja Klinar s trenerjem Mihom Potočnikom, saj je bila to sezono naša najboljša plavalka. Odlično je plavala na Sredozemskih igrah v Mersinu, kjer je z osvojitvijo petih medalj postala tudi najuspešnejša slovenska udeleženka. Ker je tudi za Damirjem Dugonjičem  in njegovim trenerjem Matijem Medveškom ena najboljših sezon, je dobil naziv Naj plavalca v tej kategoriji. V Chartreju si je na evropskem prvenstvu v 25 metrskih bazenih priplaval bronasto in srebrno medaljo. Na svetovnem članskem prvenstvu (25m bazeni) v Carigradu je storil še korak naprej in osvojil še dve srebrni medalji.

Splošen vtis vseh letošnjih glasovalcev je, da so se kopališča v zadnjih letih precej izboljšala in da je na prvem mestu skrb za raznoliko ponudbo, pa tudi za čistočo in varnost. Zato so glasovalci v kategoriji naravnih kopališč ponovno najbolje ocenili Simonov zaliv v Izoli, drugo mesto je pripadlo Grajskemu kopališču Bled, tretje pa Osrednji plaži Portorož.

V kategoriji letnih kopališč je največ glasov dobila ljubljanska Laguna, na drugo mesto se je uvrstilo Letno kopališče Celje in na tretje Letno kopališče Kranj. Zmagovalec kategorije pokritih kopališč je, kot že vrsto let zapored, tudi tokrat Vodno mesto Atlantis. Mesto nižje je pripadlo Aquaparku Žusterna, tretje pa novincu med najboljšimi Hotelu Golf.

Največ glasov v kategoriji malih termalnih kopališč so dobile najvišje ležeče slovenske terme, Terme Snovik, drugega mesta so se razveselili v Zdravilišču Radenci, tretjega pa novinci, Terme Dobrna. Med srednje velikimi  termalnimi kopališči je bilo obiskovalcem najbolj všeč v Thermani Laško, mesto za njim so se uvrstili v Termah Banovci, na tretje mesto pa so obiskovalci z oddanimi glasovi uvrstili Terme Dolenjske Toplice. Najboljše veliko termalno kopališče leta 2013, ki je odneslo naziv »Naj kopališče 2013« so Terme Olimia, na drugo mesto so se uvrstile Terme 3000, na tretje pa Terme Čatež.

Vsi, ki so glasovali, so se potegovali tudi za bogate nagrade blagovne znamke Crocs, revije Horizont in slovenskih kopališč. V prihajajočih zimskih dneh se ekipa oddaje "Dobro jutro, Slovenija" ponovno odpravlja na slovenska smučišča in na kraje sprostitve, kjer bodo predstavljali najboljše in poskrbeli za izbor "Naj smučišče" in "Naj wellness 2013/14".

Uvrstitve vseh kopališč v akciji "Naj kopališče 2013" (720 MB)
Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Potovalni trendi v 2020, pisani na kožo Sloveniji

kulinarika.JPG
petek, 24. januar 2020

Člani mednarodnega združenja AIRTH - Alianse inovatorjev in raziskovalcev v turizmu in hotelirstvu, ki sodeluje tudi pri izvedbi pozivov Sejalec in Snovalec, so sestavili izbor petih najbolj pomembnih potovalnih trendov v letu 2020.

Dobrodelno 24-urno kolesarjenje z Markom Balohom

baloh.jpg
četrtek, 23. januar 2020

V Športnem centru Millenium v BTC Cityju Ljubljana se bo ponovno kolesarilo za dober namen. Marko Baloh, slovenski ultra-maratonski kolesar, bo že petnajstič sedel na kolo za polnih 24 ur.

Fraport leto 2019 zaključil z 1,72 milijoni potnikov in posodobljeno infrastrukturo

Letalo
sreda, 22. januar 2020

Leto 2019 so na ljubljanskem letališču zaznamovale velike spremembe v strukturi prometa in zajetne naložbe v letališko infrastrukturo, med katerimi izstopa začetek gradnje novega terminala. Leto 2019 so zaključili z 1.721.355 potniki, kar je pet odstotkov manj kot v letu 2018.

Škucove packarije

skuc.jpg
torek, 21. januar 2020

Škucove packarije so brezplačne gledališke predstave, ustvarjalne delavnice in pravljična druženja za otroke, vsako soboto, med 18. januarjem in 2. marcem 2020, ob 10. uri dopoldne v ŠKUC-u, na Starem trgu 21 v Ljubljani.

12. Conventa prihaja s presežki in novostmi

conventa2020
ponedeljek, 20. januar 2020

Ta teden, 22. in 23. januarja, bo Slovenija ponovno gostila Convento - najpomembnejšo poslovno prireditev na področju poslovnega turizma v regiji Nove Evrope, namenjeno poslovnim srečanjem, kongresom in motivacijskim potovanjem. Slovenska turistična organizacija pri Conventi kot soorganizator sodeluje že od začetka.

V The Daily Beast Slovenijo označili za eno najbolj obetajočih vinskih destinacij v Evropi

Vino
sreda, 15. januar 2020

V ameriškem časniku The Daily Beast, ki ga na mesečni ravni bere več kot 20 milijonov obiskovalcev, so konec decembra 2019 za vse večje in manjše svetovne vinske privržence objavili »Vodnik po Sloveniji za ljubitelje vina«. Avtor članka je Benjamin Kemper, ki ga je STO gostila na študijskem potovanju v novembru 2019, organizacijo in izvedbo slednjega pa lahko označimo za eno najboljših v preteklem letu.

Nagrajenci akcije Naj wellness

Logo_naj_wellness
sreda, 15. januar 2020

Za tiste, ki glasujejo v akciji Naj wellness smo pripravili lepe nagrade. Žrebamo vsak teden!

V Europark Maribor prihaja največji Lego festival

Lego
torek, 14. januar 2020

V Europark Maribor v četrtek, 16. januarja, prihaja doslej največji Lego festival v Sloveniji. Vse do nedelje, 26. januarja, bodo na nakupovalnih ulicah mariborskega nakupovalnega središča razstavljene velike skulpture, ki so jih ustvarili Lego strokovnjaki. Ljubitelji legendarnih kock si bodo lahko ogledali kar 15 različnih 3D-skulptur v naravni velikosti.

Brda bodo bogatejša za »Spa Resort Terme Brda«

Spa Brda
ponedeljek, 13. januar 2020

Pretekli petek je v Vili Vipolže v Brdih potekal slavnostni dogodek predstavitve projekta in podpisa pisma o nameri investicije v projekt »Spa Resort Terme Brda«. Dogodka se udeležujeta tudi državna sekretarka na MGRT Eva Štravs Podlogar in mag. Maja Pak, direktorica STO. Projekt je tako na regionalnem kot nacionalnem in čezmejnem nivoju izrednega gospodarskega, turističnega in promocijskega pomena.

Slovenska naravna zdravilišča leto 2019 zaključila uspešno

stb_373_catez_thermal_spa_spas_and_health_resorts_photo_dean_dubokovic_1920px_2.jpg
ponedeljek, 13. januar 2020

Slovenska naravna zdravilišča so leto 2019 zaključila uspešno, saj so gostila več gostov in ustvarila več prenočitev kot leto poprej. Obisk v zadnjih treh mesecih nakazuje pozitiven trend tudi za leto 2020.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije