Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
naj_kopalisca_2013.jpg

Dobili smo zmagovalce akcije »Naj kopališče 2013« in »Naj plavalec 2013

Datum: sreda, 16. oktober, 2013

Najbolj priljubljeni med kopalci so Terme Snovik, Thermana Laško, Terme Olimia, ljubljanska Laguna, Simonov zaliv v Izoli  in Vodno mesto Atlantis.

Po dolgem, vročem poletju je čas za izbiro krajev, ki smo jih v preteklih mesecih pogosto obiskovali, za izbor nagrajencev akcije »Naj kopališče 2013«. Kopalke in kopalci so s pomočjo oddaje »Dobro jutro, Slovenija«, ki poteka po slovenskih radijskih postajah in glasovnic, ki so jih lahko oddali tudi preko Nedeljskega dnevnika, izbirali slovensko »Naj kopališče 2013«. 15. oktobra smo v Termah 3000 v Moravskih Toplicah podelili nazive malim, srednjim in velikim termalnim kopališčem, letnim in naravnim kopališčem, pokritim bazenskim kopališčem, pa tudi nagrade »Naj plavalec 2013«, ki jih vsako leto podeljuje Plavalna zveza Slovenije. 

Poslušalke in poslušalci radijske oddaje "Dobro jutro, Slovenija" ter bralke in bralci Nedeljskega dnevnika so v preteklem poletju med vsemi slovenskimi kopališči izbirali najboljše kraje za sprostitev in tako že 23. leto zapovrstjo izbrali nosilce nazivov »Naj kopališče«. Na 7 slovenskih radijskih postajah in na spletni strani www.kopalisce.si, ki deluje pod okriljem portala www.dj-slovenija.si ter v sodelovanju z RTV Slovenija smo podelili nazive  v šestih kategorijah - malim, velikim in srednjim termalnim kopališčem, letnim in naravnim kopališčem, pokritim bazenskim kopališčem. Plavalna zveza Slovenije pa je razglasila dobitnike nazivov »Naj plavalec 2013«.

Naj plavalka v kadetski starostni kategoriji je postala Neža Kocijan, naj trener pa njen trener Aleš Poljak. Naj plavalec v tej kategoriji je postal Grega Popovič. Za njegov napredek pa skrbi trener Blaž Medvešek. V mladinski plavalni kategoriji je naziv Naj plavalka dobila Nastja Govejšek s trenerjem Juretom Primožičem, saj je bila Nastja v pretekli sezoni naša najboljša mladinka na mladinskem evropskem prvenstvu v Poznanu. Naj plavalec je postal Peter John Stevens  s trenerjem Luko Berdajsom, ki je letos osvojil več kolajn.

V absolutni kategoriji je naziv Naj plavalke odnesla Anja Klinar s trenerjem Mihom Potočnikom, saj je bila to sezono naša najboljša plavalka. Odlično je plavala na Sredozemskih igrah v Mersinu, kjer je z osvojitvijo petih medalj postala tudi najuspešnejša slovenska udeleženka. Ker je tudi za Damirjem Dugonjičem  in njegovim trenerjem Matijem Medveškom ena najboljših sezon, je dobil naziv Naj plavalca v tej kategoriji. V Chartreju si je na evropskem prvenstvu v 25 metrskih bazenih priplaval bronasto in srebrno medaljo. Na svetovnem članskem prvenstvu (25m bazeni) v Carigradu je storil še korak naprej in osvojil še dve srebrni medalji.

Splošen vtis vseh letošnjih glasovalcev je, da so se kopališča v zadnjih letih precej izboljšala in da je na prvem mestu skrb za raznoliko ponudbo, pa tudi za čistočo in varnost. Zato so glasovalci v kategoriji naravnih kopališč ponovno najbolje ocenili Simonov zaliv v Izoli, drugo mesto je pripadlo Grajskemu kopališču Bled, tretje pa Osrednji plaži Portorož.

V kategoriji letnih kopališč je največ glasov dobila ljubljanska Laguna, na drugo mesto se je uvrstilo Letno kopališče Celje in na tretje Letno kopališče Kranj. Zmagovalec kategorije pokritih kopališč je, kot že vrsto let zapored, tudi tokrat Vodno mesto Atlantis. Mesto nižje je pripadlo Aquaparku Žusterna, tretje pa novincu med najboljšimi Hotelu Golf.

Največ glasov v kategoriji malih termalnih kopališč so dobile najvišje ležeče slovenske terme, Terme Snovik, drugega mesta so se razveselili v Zdravilišču Radenci, tretjega pa novinci, Terme Dobrna. Med srednje velikimi  termalnimi kopališči je bilo obiskovalcem najbolj všeč v Thermani Laško, mesto za njim so se uvrstili v Termah Banovci, na tretje mesto pa so obiskovalci z oddanimi glasovi uvrstili Terme Dolenjske Toplice. Najboljše veliko termalno kopališče leta 2013, ki je odneslo naziv »Naj kopališče 2013« so Terme Olimia, na drugo mesto so se uvrstile Terme 3000, na tretje pa Terme Čatež.

Vsi, ki so glasovali, so se potegovali tudi za bogate nagrade blagovne znamke Crocs, revije Horizont in slovenskih kopališč. V prihajajočih zimskih dneh se ekipa oddaje "Dobro jutro, Slovenija" ponovno odpravlja na slovenska smučišča in na kraje sprostitve, kjer bodo predstavljali najboljše in poskrbeli za izbor "Naj smučišče" in "Naj wellness 2013/14".

Uvrstitve vseh kopališč v akciji "Naj kopališče 2013" (720 MB)
Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Hotel Cerkno bo dobil novo podobo

cerkno-3.jpg
petek, 18. oktober 2019

V Hotelu in smučišču Cerkno, družbi, ki jo je pred dvema letoma prevzel Marjan Batagelj, se že v prihodnjem letu obetajo korenite spremembe. Obnova naj bi trajala tri leta, za investicijo pa bodo odšteli sedem milijonov evrov.

Terme Snovik zabeležile pol milijona nočitev

snovik_poletje1.jpg
četrtek, 17. oktober 2019

V Termah Snovik so včeraj praznovali pomembno prelomnico, saj so zabeležili pol milijona nočitev. Spodbudna novica in hkrati tudi obveza, da bodo tudi v prihodnje skrbeli za kakovost svojih storitev in zadovoljstvo gostov. Nad pozornostjo presenečeni gostji iz okolice Maribora, ki je v Termah Snovik bivala prvič, so podarili prav posebno darilo.

Praznovanje izolske legende

izola_panorama.jpg
četrtek, 17. oktober 2019

Letošnji Praznik izolskega čudeža, s katerim domačini obujajo tradicionalni krajevni praznik, bo vključeval veslaška tekmovanja, obujanje starodavne legende in kulturni program. Na stojnicah pa ne bo manjkalo domačih dobrot.

Podelili smo priznanja zmagovalcem akcije »Naj kopališče 2019«

Naj kopališče 2019
sreda, 16. oktober 2019

Že 29. let zapored kopalke in kopalci slovenskih kopališč čez vse poletje izbirajo najboljša in jih tako nagradijo za izboljšanje ponudbe in skrbnost. Na gradu Rače so danes na slavnostni prireditvi podelili priznanja najboljšim v šestih kategorijah, te nazive so pridobili Aqualuna Term Olimia, Terme Vivat in Terme Paradiso, Velenjska plaža, Letno kopališče Celje in Vodno mesto Atlantis. Akcija »Naj kopališče 2019« poteka v organizaciji RTV Slovenija v sodelovanju s spletnim portalom »Dobro jutro, Slovenija« na več radijskih postajah po vsej Sloveniji.

Evropa nagradila Ljubljano za pametne rešitve v turizmu

ljubljana_april.jpeg
ponedeljek, 14. oktober 2019

Ljubljana je v okviru druge izvedbe projekta Evropska prestolnica pametnega turizma v Helsinkih, 9. oktobra, prejela prestižno priznanje za najboljše evropsko mesto na področju digitalnih rešitev, s katero je Ljubljana predstavila svoje najpomembnejše ukrepe in načrte s področja trajnostnega razvoja, dostopnosti, digitalizacije ter kulturne dediščine in ustvarjalnosti.

Vrtnice in umetnost

vrtnica_ljubljana.jpeg
četrtek, 10. oktober 2019

Strokovnjakom in ljubiteljem vrtnic in umetnosti pripravljajo 10.10.2019 (od 15. do 19. ure) na Šoli za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje prijetno popoldne s kratkimi strokovnimi predavanji in demonstracijami ter druženjem v prijetnem okolju. Vstop je prost, vabljeni!

Velenje v oktobru vabi na posebno gastronomsko doživetje pod zemljo

velenje underground
ponedeljek, 7. oktober 2019

Doživite edinstveno 5-zvezdično gastronomsko pustolovščino 160 m pod zemljo. Doživetje Velenje Underground je nosilec znaka kakovosti Slovenia Unique Experiences, ki ga podeljuje Slovenska turistična organizacija.

Mesto žensk

mesto žensk
petek, 4. oktober 2019

Za Mesto žensk, ki kulturno ponudbo Ljubljane bogati že več kot dve desetletji, sta značilni naravnanost k eksperimentom in prestopanju žanrskih meja, pa tudi družbena kritičnost.

Turizem Ljubljana s prenovljeno komunikacijsko platformo

Ljubljana
četrtek, 3. oktober 2019

Turizem Ljubljana je v sodelovanju z oglaševalsko agencijo Luna/TBWA razvil novo komunikacijsko platformo, ki povezuje vse elemente blagovne znamke Visit Ljubljana: kulturo, kulinariko, butičnost, trajnost, kongresni in športni turizem.

2. Novomeški 1/2 maraton

Tek
ponedeljek, 30. september 2019

Spoznajte Novo mesto in reko Krko s tekaške perspektive. 5. in 6. oktobra se udeležite jesenskega novomeškega 1/2 maratona ali rekreativnega teka na 6 kilometrov in pol. Če vam tek ne leži se lahko udeležite Nordijske hoje ob reki Krki, pohoda po novomeških gričih ali tečete s psi na Canicrossu.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije