Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo

Druga mala šola smučanja Dextro Energy je za nami

Datum: torek, 18. januar, 2011
Pravijo, da na Cerknem zima postane užitek. Čeprav preteklo soboto temperature tam niso bile prav nič zimske, pa je bila smuka vsekakor užitek. Še posebej za malčke, ki so se udeležili brezplačne šole smučanja Dextro Energy, saj je z njimi smučal demonstrator Demo Teama Slovenije.

 

 

 

 

Skupino 6 otrok, ki so že imeli osnovno smučarsko znanje, smo pričakali pod šotorom Dextro Energy, kjer  jim je demonstrator DemoTeama Matija Bergant najprej opisal 10 FIS pravil.

razlaga fis pravil

ogrevanje  ogrevanje

Sledilo je obvezno ogrevanje. Za ogrevanje otrok je najbolje uporabljati raznorazne igre lovljenja, štafet, poligonov,…, saj jim ga s tem popestrimo. Na smučišču so se igrali igro Črnega moža, Bratec reši me, ter poligon, pri katerem sta bili ekipi razdeljeni na dečke in deklice. Dečki so poligon premagali malenkostno hitreje kot deklice. Pred vsakim smučanjem, pa naj bi se vsi smučarji, ne samo otroci, ogreli s klasičnimi šolskimi vajami za ogrevanje (od glave do pet).

cms_object_id_6639  Na smučišču

Po ogrevanju so se vsi skupaj odpravili na smučišče, kjer so opravili preizkus znanja, ki je demonstratorju pomagal pri odločitvi, kakšne vaje naj bi otroci opravljali, da bi odpravili svoje napake. Za otroke, ki so stari med 7 in 10 let, so najbolj primerne vaje za položaj smuči, za ravnotežni položaj, ter za gibanje.

Vaje za položaj smuči so vožnja v klinastem položaju, vožnja na paralelno postavljenih smučeh, prehodi med vožnjo v klinastem položaju v vožnjo na paralelno postavljenih smučeh, vožnja po eni smučki, vzvratna vožnja. Vse te vaje se uporabljajo v kombinaciji z drugimi vajami za odpravljanje ostalih napak.

Vaje za ravnotežni položaj so vožnja s palicami v predročenju, na ramenih, pod pazduho, aviončki, igranje košarke, ploskanje pred, za, nad, pod sabo,… Vaje za gibanje so pozdrav soncu, noč in dan, pobiranje smeti med zavojem, poskoki,…

Proti koncu so bili otroci že precej utrujeni, zato jim je na pomoč priskočil prijazni pokrovitelj z bonboni Dexto Energy.

Po koncu treninga, se je otroke odpeljalo še po smučišču, kjer so si ogledali raznorazne znake in označbe, katere lahko srečajo na smučišču, ter kaj pomenijo. Na koncu je pa sledila še obvezna tekma lovljenja, kjer so se otroci borili za že v naprej pripravljene nagrade. S tem se je šola smučanja končala, sledila je še podelitev nagrad.

 cms_object_id_6645  diploma 

cms_object_id_6643

Poleg šole smučanja, so obiskovalci lahko testirali smuči dveh slovenskih proizvajalcev smuči; Elan in Fida. Vsak od obiskovalcev je imel tudi možnost smučanja z demonstratorjem, ki jim je s svojim znanjem pomagal pri izpopolnitvi tehnike.

 

Generalni pokrovitelj:

Pokrovitelji_mala šola

 

Tudi svojega malčka lahko prijavite na brezplačno šolo smučanja Dextro Energy.

Prijave le še dva dni sprejemamo tukaj.

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Maribor objavil nov promocijski video in izdal knjižico doživetij

Maribor_logo
sreda, 12. avgust 2020

Zavod za turizem Maribor - Pohorje je izdal knjižico najboljših doživetij v Mariboru in objavil nov promocijski video Visit Maribor – outdoor doživetja.

Za naziv Sejalec 2020 se poteguje 7 polfinalistov

Sejalec
torek, 11. avgust 2020

Znanih je 7 polfinalistov, ki se potegujejo za naziv Sejalec 2020 za najbolj ustvarjalne in inovativne dosežke v slovenskem turizmu.

Hotel Grad Otočec postal član mreže za butični in luksuzni turizem Virtuoso

Grad Otočec
ponedeljek, 10. avgust 2020

Petzvezdični hotel Grad Otočec je bil julija sprejet v ugledno združenje Virtuoso Travel, vodilno mednarodno mrežo, specializirano za področje butične in luksuzne potovalne in turistične ponudbe.

WTTC – kako bo izgledala nova realnost potovanj?

letalski_potniki.jpg
sreda, 5. avgust 2020

Po napovedih WTTC bodo med prvimi, ki bodo začeli potovati, mlajši popotniki med 18 in 35 let. Novi standardi in protokoli pa bodo del nove realnosti potovanj vse dokler ne bo dostopno cepivo.

Znane so finalistke izbora Naj planinska koča 2020

koča
torek, 4. avgust 2020

Zaključil se je prvi krog letošnjega, že šestega glasovanja za naj planinsko kočo. Izmed 156 sodelujočih koč, od tega 28 visokogorskih planinskih postojank in 128 planinskih koč, so bralci Siol.net izglasovali 10 finalistk.

Popotniki zmedeni zaradi nekonsistentnih pravil potovanj

Potovanje Corona
četrtek, 30. julij 2020

Svetovni potovalni in turistični svet (WTTC) poziva k doslednosti pravil in navodil vezano na COVID-19. Med potovanjem po evropskih državah se turisti soočajo z vrsto različnih pravil in nasvetov za potovanje, saj države iz pandemije COVID-19 izhajajo v različnih fazah.

Odbojka na mivki sredi Ljubljane

odbojka ljubljana
četrtek, 30. julij 2020

V Ljubljani bodo tudi letos gostili turnir svetovne serije v odbojki na mivki, ki bo potekal od četrtka do nedelje, od 30. julija do 2. avgusta.

7. Poletni festival Portorož

note2
ponedeljek, 27. julij 2020

Vabljeni na vrhunske baletne predstave v okviru 7. Poletnega festivala Portorož.

Rogličeva ekipa Jumbo Visma odkriva Slovenijo kot odlično destinacijo za športne priprave

jumbo visma
četrtek, 23. julij 2020

"Slovenija je popolna za kolesarstvo in kakovosten trening," poudarja vodja razvojne ekipe Jumbo Visma Robbert de Groot, ki te dni svojo ekipo pripravlja na ponovni zagon kolesarske sezone v Sloveniji. Slovenska turistična organizacija nadaljuje partnerstvo pri promociji Slovenije kot turistične destinacije s Primožem Rogličem in ekipo Jumbo Visna, pričetek skupnih promocijskih aktivnosti pa označuje prav pripravljalni tabor razvojne ekipe Jumbo Visma.

ARTish

ARTish
sreda, 22. julij 2020

Festival ARTish, na katerem slovenski ustvarjalci na stojnicah razstavljajo in prodajajo svoja dela, poteka ob sobotah na Gornjem trgu, pri Herkulovem vodnjaku.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije