Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
thermana_nocna.jpg

Dva slovenska prejemnika priznanja Turistična prizma za kakovost v turizmu

Datum: ponedeljek, 23. november, 2020

V okviru spletne izvedbe mednarodnega turističnega sejma in konference WESTM 2020 so bili razglašeni dobitniki priznanj »Turistična prizma za novo kakovost v turizmi v jugovzhodni Evropi«. Med prejemniki sta tudi Hotel Thermana Park in Zaloščan vina De Adami.

Med 15. in 18. novembrom je v spletnem okolju potekal mednarodni turistični sejem in konferenca WESTM 2020 in Beograjski turistični in MICE forum, na katerem so razglasili tudi dobitnike priznanj »Turistična prizma za novo kakovost v turizmi v jugovzhodni Evropi«. Vsakoletno akcijo podeljevanja priznanj vodi redakcija novosadske revije Turistička prizma vse od leta 1997. Sloveniji so podelili dve priznanji in sicer Hotelu Thermana Park in Zaloščan vinom De Adami.

V uredništvu revije poudarjajo, da je od vsega začetka cilj akcije izboljševanje ravni kakovosti turističnih storitev in spodbujanje inovativnosti na področju turizma. Cilj je, da strokovna žirija, katere člani so ugledni novinarji, ki pokrivajo področje turizma v državah, v katerih poteka akcija, podeli priznanja najbolj zaslužnim.

Nagrade v obliki skulpture in plakete so oodelili 15. novembra preko spleta na mednarodnem specializiranem sejmu turizma WESTM, hkrati so obeležili tudi 26-letnico izdajanja revije Turistička prizma, ki izhaja v srbskem in angleškem jeziku, jubilejna številka revije pa je prvič izšla v elektronski obliki.

Žirija se je odločila, da letos v akciji »Za novo kakovost v turizmu« podeli le devet priznanj, kar priča o zelo veliki selekciji in cilju, da ohranijo visoko raven priznanja.

 Prejemniki nagrad so:

  • HOTEL HILTON, Podgorica, ČRNA GORA - kategorija kongresni centri in hoteli
  • HOTEL THERMANA PARK, Laško, SLOVENIJA - kategorija kongresni centri in hoteli
  • HOTEL TORNIK, Zlatibor, SRBIJA - kategorija kongresni centri in hoteli
  • NACIONALNI PARK UNA, Bihać, BOSNA IN HERCEGOVINA – kategorija eko i etno turizem
  • HOTEL COURTYARD BY MERRIOTT, Banja Luka, BOSNA IN HERCEGOVINA – kategorija poslovni hoteli
  • FRUŠKE TERME, Vrdnik, SRBIJA – kategorija resorti
  • HOTEL VINOTEL GOSPOJA, Vrbnik, HRVAŠKA – kategorija majhni in družinski hoteli
  • RESTORAN DP – MREŽNIČKA KUĆA, Donji Zvečaj, HRVAŠKA – kategorija restavracije
  • ZALOŠČAN VINA DE ADAMI, Dornberk, SLOVENIJA – kategorija vinski turizem

Vir: Društvo turističnih novinarjev Slovenije

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

V Zeleni shemi slovenskega turizma tudi Camping Šobec

šobec
sreda, 20. januar 2021

Camping Šobec se je po pridobitvi okoljskega znaka Zeleni ključ z znakom Slovenia Green Accommodation pridružil še Zeleni shemi slovenskega turizma, ki zdaj združuje že 57 ponudnikov nastanitev.

Dolina Soče med kandidatkami za naziv najboljše evropske destinacije 2021

Soča
torek, 19. januar 2021

Dolina Soče je po izboru European Best Destinations na seznamu 20 izbranih evropskih destinacij, ki se potegujejo za naziv najboljše evropske destinacije leta 2021. Vabljeni h glasovanju od 20. januarja dalje. 

Aktualne informacije o ukrepih za blažitev vpliva in širitve koronavirusa na slovenski turizem

Potovanje Corona
ponedeljek, 18. januar 2021

MGRT je pripravil program pomoči gospodarstvu v letu 2021. Vlada je podaljšala epidemijo za 60 dni. Od jutri nova izjema za prehod meje za dvolastnike zemljišč, karantena na domu se lahko prekine tudi s hitrim testom. Na rdeči seznam držav članic EU oziroma schengenskega območja je dodana Irska. STO nadaljuje z izvedbo dogodkov in predstavitev na spletu za poslovno turistično javnost.

Financial Times in The Guardian Slovenijo umestila med top potovalne destinacije za leto 2021

Kranjska Gora
sreda, 13. januar 2021

Slovenija kot turistična destinacija vedno bolj pridobiva na prepoznavnosti in ugledu. V tem tednu sta jo dva vplivna medija uvrstila med države, ki jih priporočajo za obisk v letu 2021.

Ksenija Flegar nova v. d. generalne direktorice Direktorata za turizem na MGRT

ksenja flegar
ponedeljek, 11. januar 2021

Tik pred koncem prejšnjega leta je vlada na položaj vršilke dolžnosti generalne direktorice Direktorata za turizem pri Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo imenovala Ksenijo Flegar.

Odprtje razstave Muzej skozi zgodovino: najstarejše pridobitve Deželnega muzeja za Kranjsko

Narodni muzej
četrtek, 7. januar 2021

Z odprtjem prvega dela razstave Muzej skozi zgodovino slavnostno v Narodnem muzeju vstopajo v jubilejno leto 200-letnice delovanja muzeja.

Novi umetniški vodja baleta v SNG Opera in balet Ljubljana je Renato Zanella

note
sreda, 6. januar 2021

S 1. januarjem letošnjega leta je umetniško vodenje baleta prevzel priznani in izkušeni koreograf Renato Zanella, ki je med ostalim vodil tudi baletni ansambel Dunajske državne opere. Sebe in svoje delo opisuje kot rezultat radovednosti in odvisnosti od preizkušanja novih stvari, srečevanja novih ljudi in talentov, od katerih dobiva prepotreben ustvarjalni navdih za svoje delo.

Virtualni sprehod po Poti kulturne dediščine Žirovnica

Žirovnica
torek, 5. januar 2021

V Zavodu za turizem in kulturo Žirovnica so v času, ko so muzejske hiše vzdolž Poti kulturne dediščine Žirovnica za obiskovalce zaprle svoja vrata, pripravili virtualne oglede znamenitosti kraja.

Povabilo na ples s Slovensko filharmonijo

novletna jelka2
četrtek, 31. december 2020

Tradicionalni novoletni koncert Slovenske filharmonije se tokrat seli na splet. Koncert lepe in žlahtne glasbe za ljubitelje in poznavalce.

Kratkoročne potovalne namere prebivalcev Evrope

Potovanje Corona
sreda, 30. december 2020

Evropska potovalna komisija (ETC) je objavila tretje od šestih poročil, namenjenih spremljanju kratkoročnih potovalnih namer znotraj Evrope. Raziskavo izvaja na desetih največjih evropskih trgih, nanaša pa se na odnos do potovanj v naslednjih šestih mesecih.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije