Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
lolipop

Festival Lolipop 2017

Datum: ponedeljek, 21. avgust, 2017

Tradicionalni mednarodni poletni glasbeno-kulturno-športni festival Lolipop, namenjen vsem mladim in mladim po srcu bo potekal med 25. in 27. avgustom 2017 v Radljah ob Dravi.

 

Festival Lolipop bo v športnem parku v Radljah ob Dravi združil številne o obiskovalce iz Slovenije in tujine, ki bodo preživelo nekaj dni ob glasbi, z bogatim kulturnim programom, številnimi športnimi aktivnostmi in delavnicami na temo progresivnih tem, aktivnega državljanstva ter javnega nastopanja. Nastopili bosta tudi glasbeni skupini Rolling Train in Dej še'n litro.

V soboto, 26. avgusta, bodo mlade obiskovalce pozdravili tudi predsednik SD in podpredsednik vlade, Dejan Židan in ministrici Anja Kopač Mrak in Andreja Katič ter podpredsednica SD in evropska poslanka S&D Tanja Fajon, ki bodo Festival Lolipop obiskali ob 17. uri, kjer bodo z obiskovalci spregovorili tudi o trenutni politični situaciji v Sloveniji, pomembnosti politične participacije mladih in o prihodnosti progresivnih političnih organizacij.

Predsednik Mladega foruma SD Žiga Štajnbaher pred festival v svojem vabilu obiskovalcev poudarja, da je politična participacija je za mlajšo generacijo izjemno pomembna. ''Politična participacija ni zgolj obisk volitev temveč tudi kritična debata s prijatelji in tovariši, izražanje in sporočanje političnih mnenj in osvajanje novih znanj. S Festivalom Lolipop v Mladem forumu dokazujemo, da je politična participacija lahko tudi zabavna,'' sporoča Štajnbaher.

Dogajanje v zvezi s Festivalom Lolipop 2017 lahko spremljate tudi preko Facebook strani www.facebook.com/Lolipop2017, kjer je objavljen podrobnejši program dogajanja.

Prijave so možne preko spletnega obrazca dostopnega na http://skrci.me/y153P.

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Nov hotel Soča v Bovcu

bovec_maraton.jpg
četrtek, 17. september 2020

Te dni najstarejša bovška športna agencija Soča rafting v centru Bovca odpira nov hotel Soča.

Evropski turistični sektor poziva vlade EU naj uskladijo potovalna pravila

letalski_potniki.jpg
četrtek, 17. september 2020

Zavezništvo Evropski turistični manifest, ki predstavlja glas evropskega potovalnega in turističnega sektorja, poziva države članice, naj se nujno dogovorijo o usklajenih omejitvah potovanj in zagotovijo hitro izvajanje, ki bo sektorju pomagalo preživeti krizo brez primere.

Conde Nast Traveller Slovenijo postavil na prvo mesto med najbolj zaželenimi destinacijami prihodnjega leta

Kranjska Gora
sreda, 16. september 2020

Eden najprestižnejših in vplivnih medijev na področju turizma, Conde Nast Traveller, je objavil lestvico najbolj zaželenih destinacij za leto 2021 in na prvo mesto seznama postavil Slovenijo.

Znani sta zmagovalki akcije Naj planinska koča

Naj koča
torek, 15. september 2020

Naj planinska koča 2020 je Mihov dom na Vršiču, naj visokogorska planinska koča pa Koča na Kriški gori.

Evropski teden mobilnosti: Izberi čistejši način prevoza!

ekolo
ponedeljek, 14. september 2020

V Ljubljani se že 19. leto zapored pridružujejo Evropskemu tednu mobilnosti, najbolj razširjeni kampanji na področju trajnostne mobilnosti na svetu, ki vsako leto poteka med 16. in 22. septembrom.

Finalistke za Miss Earth Slovenija 2020 v Snoviku

Kneipa_Snovik
petek, 11. september 2020

V najvišje slovenskih termah, v Termah Snovik, katere vodi trajnostna naravnanost in odgovorno obnašanje do naravnih virov, so gostili pred finalno srečanje finalistk za Miss Earth Slovenija 2020. Lepotno tekmovanje za Miss zemlje s sloganom »lepota z določenim namenom«, velja za enega izmed najbolj priznanih tekmovanj na svetu.

Novost v River Campingu Bled - spanje v drevesni krogli

river bled
sreda, 9. september 2020

V River Campingu Bled se lahko pohvalijo z novo pridobitvijo. Mobilnim hišicam, ki so bile v letošnjem poletju dobro obiskane, so dodali še posebno drevesno hišico – Forest Globe. Hišica je primerna za romantičen oddih za pare in predstavlja nepozabno doživetje na pragu Bleda.

Pet let stolpa Vinarium pospremil rekorden avgustovski obisk

Vinarium
torek, 8. september 2020

Kljub več kot dvomesečnemu zaprtju v času epidemije covid19 v letošnjem letu je stolp Vinarium Lendava zabeležil visok obisk v poletnih mesecih, letošnji avgust pa je dosegel svojevrsten rekord, saj je s prodanimi 18.246 vstopnicami najbolje obiskan mesec kadarkoli v kratki zgodovini stolpa.

Pot Miru med najboljšimi evropskimi zgodbami

pot_miru.jpg
četrtek, 3. september 2020

Fundacija Poti miru se je s kratkim promocijskim filmom "Walk of Peace" med 150-imi prijavljenimi uvrstila med najboljših 6 EU Interregovih projektnih zgodb.

ARTish

ARTish
sreda, 2. september 2020

Festival ARTish, na katerem slovenski ustvarjalci na stojnicah razstavljajo in prodajajo svoja dela, poteka ob sobotah na Gornjem trgu, pri Herkulovem vodnjaku, 5. 9. - 26. 9. 2020, 09:00-19:00.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije