Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
lolipop

Festival Lolipop 2017

Datum: ponedeljek, 21. avgust, 2017

Tradicionalni mednarodni poletni glasbeno-kulturno-športni festival Lolipop, namenjen vsem mladim in mladim po srcu bo potekal med 25. in 27. avgustom 2017 v Radljah ob Dravi.

 

Festival Lolipop bo v športnem parku v Radljah ob Dravi združil številne o obiskovalce iz Slovenije in tujine, ki bodo preživelo nekaj dni ob glasbi, z bogatim kulturnim programom, številnimi športnimi aktivnostmi in delavnicami na temo progresivnih tem, aktivnega državljanstva ter javnega nastopanja. Nastopili bosta tudi glasbeni skupini Rolling Train in Dej še'n litro.

V soboto, 26. avgusta, bodo mlade obiskovalce pozdravili tudi predsednik SD in podpredsednik vlade, Dejan Židan in ministrici Anja Kopač Mrak in Andreja Katič ter podpredsednica SD in evropska poslanka S&D Tanja Fajon, ki bodo Festival Lolipop obiskali ob 17. uri, kjer bodo z obiskovalci spregovorili tudi o trenutni politični situaciji v Sloveniji, pomembnosti politične participacije mladih in o prihodnosti progresivnih političnih organizacij.

Predsednik Mladega foruma SD Žiga Štajnbaher pred festival v svojem vabilu obiskovalcev poudarja, da je politična participacija je za mlajšo generacijo izjemno pomembna. ''Politična participacija ni zgolj obisk volitev temveč tudi kritična debata s prijatelji in tovariši, izražanje in sporočanje političnih mnenj in osvajanje novih znanj. S Festivalom Lolipop v Mladem forumu dokazujemo, da je politična participacija lahko tudi zabavna,'' sporoča Štajnbaher.

Dogajanje v zvezi s Festivalom Lolipop 2017 lahko spremljate tudi preko Facebook strani www.facebook.com/Lolipop2017, kjer je objavljen podrobnejši program dogajanja.

Prijave so možne preko spletnega obrazca dostopnega na http://skrci.me/y153P.

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

22. Festival slovenskega filma

film
ponedeljek, 16. september 2019

22. Festival slovenskega filma bo potekal od 17. do 22. septembra v Portorožu, v dvoranah Avditorij Portorož in Monforta, slikovitga prizorišča nekdanjega skladišča soli.

Dnevi bakalaja v Izoli

izola_panorama.jpg
četrtek, 12. september 2019

Tudi v letošnjem letu na Turističnem združenju Izola nadaljujejo z razvojem Izole kot kulinarične destinacije. V ta namen bodo pripravili več različnih promocijskih akcij, prav tako pa bodo nadaljevali s programom Kilometer nič, ki vključuje sezonsko domačo tržnico Ruba sz moje njive in pa kulinarične akcije oz. dogodke.

Festival Stare trte

Festival Stare trte, najstarejše na svetu
sreda, 11. september 2019

Poklon Stari trti, najstarejši trti na svetu Festival Stare trte je vinski, kulinarični in kulturni…

52. mednarodni sejem MOS

MOS
sreda, 11. september 2019

V tem tednu se pričenja MOS v Celju.

Slovenija v prihodnjih tednih gosti EuroVolley 2019

odbojka ljubljana
ponedeljek, 9. september 2019

V četrtek, 12. septembra se bo pričelo evropsko prvenstvo v odbojki za moške, ki ga letos poleg Slovenije gostijo Belgija, Nizozemska in Francija. To je odlična priložnost za promocijo Slovenije kot zelene, aktivne in zdrave destinacije.

Izboljšana konkurenčnost slovenskega turizma

feel_309835.jpg
petek, 6. september 2019

Slovenija se je po skupni oceni konkurenčnosti za razvoj turističnega sektorja, ki so jo med 140-imi državami izvedli za Svetovni gospodarski forum (WEF), uvrstila na 36. mesto, kar pomeni izboljšanje za 5 mest. Na najboljšem mestu se Slovenija nahaja po okoljski trajnosti in sicer na visokem 8. mestu.

Terme Snovik - 25 let od prvega bazena

snovik_poletje1.jpg
petek, 30. avgust 2019

Letos mineva petindvajset let od postavitve prvega bazena v Snoviku. Pomemben dogodek so danes dopoldan v Termah Snovik počastili s svečano slovesnostjo, ki sta se jo udeležila tudi minister za gospodarstvo, Zdravko Počivalšek in župan občine Kamnik, Matej Slapar. V okviru slovesnosti je potekala okrogla miza z naslovom Termalna voda – darilo narave za danes in jutri, z željo, da bi šel razvoj z izgradnjo pokritega olimpijskega bazena tudi v razvoj športnega turizma.

V Žalcu odprt nov štirizvezdnični hotel A

HotelA
sreda, 28. avgust 2019

Konec prejšnjega tedna je prve goste sprejel nov štirizvezdični hotel A v Arji vasi. Hotel ima 50 sob ter štiri dodatne za najbolj zahtevne goste in gostom nudi udobje, sprostitev in odlično storitev. Uradno ga bodo uradno odprli v začetku septembra.

V prvem polletju 1,16 milijard evrov iz naslova izvoza potovanj

diagram rasti
petek, 23. avgust 2019

Po podatkih Banke Slovenije vrednost izvoza potovanj v šestih mesecih leta 2019 znaša 1,16 milijard evrov, kar je za 4,8 % več kot v enakem obdobju 2018.

Pisana Loka

sk_loka.jpg
četrtek, 22. avgust 2019

Tudi to poletje se bo zgodil največji škofjeloški festival »Pisana Loka«, kar pomeni 10 pisanih dni v starem mestnem jedru. Letos bo potekal od 23. avgusta do 1. septembra.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije