Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
fijet1.jpg

FIJET s prenovljenimi pravili

Datum: ponedeljek, 16. junij, 2014

Letošnje zasedanje Sveta predsednikov nacionalnih organizacij FIJET - Mednarodnega združenja turističnih novinarjev in piscev o turizmu, je potekalo v začetku junija v mestu Torremolinos na znameniti Costa del Sol na jugu Španije. Med pomembnejšimi sklepi zasedanja je soglasna izvolitev Draga Bulca v Izvršni odbor svetovnega FIJET.

Ob robu 9. mednarodnega turističnega salona Euroal, ki povezuje umetnost in kulturo Latinske Amerike in Evrope, je v kongresnem centru v mestu Torremolinos, enem od središč Costa del Sol na jugu Španije, potekalo tudi letno zasedanje predsednikov nacionalnih organizacij turističnih novinarjev in piscev o turizmu, ki so združene v FIJET. Na celodnevnem delovnem sestanku so bila podana poročila z zadnjega kongresa v Maroku in z drugih izpostavljenih akcij FIJET. Predsednik združenja Tijani Haddad je izpostavil izvrstno organizacijo nedavne podelitve Zlatega jabolka družbi Postojnska jama. Prikazali so tudi film s podelitve avtorjev Brigite Bavčar in Štefana Celeca, ki je bil sprejet z aplavzom, slovenski predstavnik na srečanju, podpredsednik FIJET Slovenija Sašo Dravinec, pa se je visokemu zboru zahvalil za izkazano zaupanje predlogu za podelitev priznanja Postojnski jami in prihodu številnih turističnih novinarjev na čelu s predsednikom združenja Haddadom v Slovenijo v začetku maja.

Najpomembnejši del srečanja je bila obravnava novega statuta FIJET, s katerim bosta utrjena poklicna struktura članstva in odstranjene nekatere dosedanje dvoumnosti v postopku odločanja ter sprejemanja skupnih odločitev. Uveljavljeni so bili tudi vsi pomembni slovenski predlogi, ki jih je posredoval predsednik FIJET Slovenija Drago Bulc, med drugimi pa tudi pobuda podpredsednika Dravinca o oblikovanju etičnega kodeksa turističnih novinarjev.

Letošnji kongres FIJET bo na Madžarskem med 5. in 11. septembrom, potekal bo v Budimpešti, gostitelji pa bodo udeležence popeljali še v Pecs, Villany in k Balatonskemu jezeru. Svet predsednikov je potrdil nadaljevanje v Sloveniji začete Akademiji za mlade turistične novinarje. Jeseni bo potekala v Tuniziji, prihodnje leto na Slovaškem, leta 2016 pa v Egiptu. Udeležiti se je bodo smeli mladi turistični novinarji do dopolnjenega 32,5 leta starosti.

Na predlog hrvaškega predstavništva je bil soglasno potrjen predlog, da predsednik FIJET Slovenija Drago Bulc postane član izvršnega odbora FIJET. Njegovi sporočili o pomenu pomladitve članstva FIJET in pritegnitvi novih nacionalnih članic, sloneči na aktivnem večletnem delu v združenju, sta bili sprejeti z veliko naklonjenostjo, zato ni bilo nobenega glasu zoper njegovo kandidaturo.

 

Vir: www.fijet.si

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Rezervirajte si svojo mizo

Kulinarika.jpg
ponedeljek, 1. junij 2020

Danes bodo najboljše slovenske gostilne in restavracije začele sprejemati rezervacije za spomladanski Teden restavracij 2020, ki bo potekal med 12. in 21. junijem.

Danes se odpira Avto kino Domžale

film
četrtek, 28. maj 2020

Mestni kino Domžale bo danes ob 21. uri zagnal projekt Avto kino Domžale. Filme bodo predvajali na dvorišču nekdanje Metalke med občinsko stavbo in kulturnim domom.

Ameriški organizatorji potovanj pričakujejo vrnitev potovanj v Evropo v jesenskih mesecih

odgovorni_turizem-1.jpg
sreda, 27. maj 2020

Združenje ameriških organizatorjev potovanj (USTOA) je med aktivnimi člani izvedlo raziskavo  o načrtih za okrevanje in nadaljevanje poslovanja po COVID-19. 

Sejem na zraku

Knjige
ponedeljek, 25. maj 2020

Pridi, kupi knjigo, podpri slovenske založnike – V ŽIVO! Knjižni sejem s kavča se seli na prosto.

WTTC – kako bo izgledala nova realnost potovanj?

letalski_potniki.jpg
četrtek, 21. maj 2020

Po napovedih WTTC bodo med prvimi, ki bodo začeli potovati, mlajši popotniki med 18 in 35 let. Novi standardi in protokoli pa bodo del nove realnosti potovanj vse dokler ne bo dostopno cepivo.

Fotografski natečaj 2020 v Kozjanskem parku

Gozd
torek, 19. maj 2020

V kozjanskem parku tudi letos vabijo vse fotografske navdušence k sodelovanju na fotografskem natečaju, ki so ga letos poimenovali »Biodiverziteta – umetnost življenja« 2020.

Začetek kampanje ZDAJ JE ČAS. Moja Slovenija

piran_punta_alpe_2832_orig_330529.jpg
petek, 15. maj 2020

Slovenska turistična organizacija (STO) je začela z vseslovensko motivacijsko kampanjo ZDAJ JE ČAS. Moja Slovenija, v sklopu katere prebivalce naše dežele vabi h krajšemu ali daljšemu oddihu v Sloveniji, odkrivanju doživetij in delitev le-teh s ključnikom #mojaslovenija.

Destinacija Brda bogatejša še za dva ponudnika z znakom Zeleni ključ

Brda3
četrtek, 14. maj 2020

Ponudnika Kmečki turizem Breg in Vila Vita Vipolže sta pridobila okoljski znak Zeleni ključ, s čimer soustvarjata zeleno zgodbo trajnostnega turizma v občini Brda.

Začenja se prenova hotela Maestoso v Lipici

lipicanci.jpg
sreda, 13. maj 2020

V dneh, ko Kobilarna Lipica v objem zelene narave, med več kot 300 lipicancev, znova vabi obiskovalce, se začenja prenova hotela Maestoso. Hotel s štirimi zvezdicami superior, 139 sobami, petimi kongresnimi dvoranami, notranjim in zunanjim bazenom ter kreativno zasnovanim wellness centrom bo prve goste sprejel v začetku leta 2021.

UNWTO objavil oceno vpliva novega koronavirusa na turizem

UNWTO
torek, 12. maj 2020

Po ocenah UNWTO (z dne 7.5.) bi se zaradi vpliva novega koronavirusa mednarodni turizem v letu 2020 lahko zmanjšal za 60 do 80 %. V prvem četrtletju 2020 se je mednarodni turizem zmanjšal za 22 %.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije