Zanimivo

Dogajanje ob obletnici rojstva arhitekta Jožeta Plečnika

petek, 14. januar 2011

Fotografa Stane Jeršič in Barbara Jakše Jeršič sta na novem ljubljanskem razstavišču na prostem na Krakovskem nasipu postavila na ogled umetniške fotografije del slovitega arhitekta Jožeta Plečnika. Na Plečnikov rojstni dan, v nedeljo 23. januarja, ob 10.00 in 14.00, Turizem Ljubljana organizira brezplačna vodena ogleda Plečnikove Ljubljane, ki bosta vključevala tudi obisk Plečnikove hiše.

Slovenska naravna zdravilišča ostajajo steber razvoja slovenskega turizma

Bazen
četrtek, 13. januar 2011

Danes je v Ljubljani potekala skupna novinarska konferenca Slovenske turistične organizacije in Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč. Mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije, je predstavila oceno turistične sezone 2010, pomen slovenskih naravnih zdravilišč za slovenski turizem in načrte sodelovanja obeh organizacij v letošnjem letu.

Kobilarna Lipica bo Policiji zagotovila 9 lipicancev

četrtek, 13. januar 2011

V začetku januarja so v okviru sporazuma o sodelovanju, ki sta ga Kobilarna Lipica in Ministrstvo za notranje zadeve podpisali septembra lani, Lipico obiskali predstavniki uprave Policije in Postaje konjeniške policije Ljubljana. Sporazum, ki predvideva tudi sodelovanje na področju protokolarnih in promocijskih nalog, največ pozornosti namenja vzajemnemu sodelovanju pri strokovnemu izobraževanju, izpopolnjevanju in usposabljanju kadrov ter v okviru tega tudi pripravi strokovnih gradiv in pripomočkov s področja konjeništva in konjereje.

Srbsko novo leto v Grand Hotelu Primus - dodaten termin

srbsko.jpg
sreda, 12. januar 2011

Repriza srbskega novega leta v Grand Hotelu Primus bo v soboto, 15. januara 2011, ob 19. uri.

Tretja kongresna borza Conventa odpira vrata

conventa_318643.jpg
sreda, 12. januar 2011

Med 19. in 20. januarjem bo Slovenija že tretje leto zapored postala stičišče kongresnega turizma jugovzhodne Evrope. Odpirajo se namreč vrata Convente, najpomembnejše poslovne borze kongresnega turizma v regiji jugovzhodne Evrope.

Usposabljanje za interpretatorje v naravi in krajini

sreda, 12. januar 2011

V maju 2010 so v okviru Festivala alpskega cvetja in interpretatorske delavnice v Bohinju potekale predstavitve programa usposabljanja za vodnike v naravi in krajini.

Ministrstvo za gospodarstvo s partnerji pripravlja Slovenske dneve turizma

logotip_mg-640x480.gif
sreda, 12. januar 2011

Včeraj je na Ministrstvu za gospodarstvo potekal sestanek, na katerem je ministrstvo, skupaj s Slovensko turistično organizacijo, Turistično-gostinsko zbornico, Združenjem turističnih agencij Slovenije, Turistično zvezo Slovenije in Zavodom Kongresnoturistični urad, sprejelo namero za organizacijo Slovenskih dnevov turizma. V okviru tega dogodka bodo združeni vsi večji dogodki s področja turizma v Sloveniji.

Aktualno v Termah 3000

terme-3000-2.jpg
torek, 11. januar 2011

Ogrejte, sprostite in posladkajte se v Termah 3000.

Pisma iz Ljubljane

lj.jpeg
torek, 11. januar 2011

Javni zavod Turizem Ljubljana je posnel nov promocijski film Ljubljane. Oglejte si ga!

Prva mala šola smučanja DextroEnergy je za nami

Šotor
ponedeljek, 10. januar 2011

V soboto 8.1.2011, v je Kranjski Gori potekala prva mala šola smučanja DextroEnergy Dobro jutro Slovenija. Izžrebanih je bilo šest otrok za učenje smučanja z demonstratorjem.

Jože Duh izvoljen za predsednika skupščine SSNZ

Jože Duh
ponedeljek, 10. januar 2011

Skupščina Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč je na svoji 59. redni seji za svojega novega predsednika izvolila Jožeta Duha, direktorja Term Dobrna.

Ocena zasedenosti prenočitvenih kapacitet v Mariboru med božično-novoletnimi prazniki

maribor_315561.jpg
ponedeljek, 10. januar 2011

V času božičnih praznikov 2010 so v turistični destinaciji Maribor – Pohorje zabeležili ca. 41% zasedenost prenočitvenih kapacitet, kar je približno 2% več kot lani v istem obdobju.

Srbsko novo leto v Termah Ptuj

petek, 7. januar 2011

Srbske kulinarične specialitete iz beograjske restavracije "Mala Slavija" ob zvokih srbske glasbene skupine Jagori in trubačev iz Vanjske banje.

Poslušajte nas v živo iz Kranjske Gore

djs_radio.jpg
petek, 7. januar 2011

Jutri se bo ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija odpravila proti Kranjski Gori, kjer se obeta prav poseben smučarski dan, saj bo tam potekala prva brezplačna šola smučanja DextroEnergy.

10 let Muzeja Južne železnice v Šentjurju

muzej južne železnice
petek, 7. januar 2011

Na železniški postaji v Šentjurju že deset let deluje Muzej Južne železnice Šentjur. V njem je na privlačen način predstavljena zgodovina železniške proge Dunaj–Maribor–Ljubljana–Trst, tako imenovane Južne železnice. Muzej, ki je rezultat ljubiteljskega dela, združuje številne eksponate, ki prikazujejo način dela in življenja ljudi ob progi skozi desetletja.

Turizem v Sloveniji počasi okreva

mag-maja-pak-imenova-_1.png
petek, 7. januar 2011

Med božično-novoletnimi prazniki se je pokazalo, da si bo počasi opomogel tudi slovenski turizem, saj se število tujih gostov približuje rekordnemu številu iz leta 2008.

Lipikum - muzej lipicanca bo prve obiskovalce sprejel že čez nekaj mesecev

lipica.jpg
četrtek, 6. januar 2011

V Lipici so predvčerajšnjim slavnostno podpisali pogodbo za izvedbo gradbeno obrtniških in strojno instalacijskih del za oblikovanje muzeja lipicanca, ki bo prve obiskovalce sprejel že letos spomladi. V imenu izvajalca, podjetja Stavbenik, gradbenik d.o.o. iz Kopra, je pogodbo podpisal njegov direktor Peter Fabiani, podpisnik s strani Kobilarne Lipica pa je bil direktor Kobilarne Lipica Tomi Rumpf.

NTZ vabi na brezplačna usposabljanja o dostopnem turizmu

logo_mit.jpg
četrtek, 6. januar 2011

Nacionalno turistično združenje organizira brezplačen tečaj na temo dostopnega turizma. Tečaj MIT! je nemenjen vodstveni kadrom v hotelirstvu, zaintereserinam ponudnikom turističnih storitev ter zainteresiranim turističnim zbornicam in turističnim izobraževalnim centrom. Prek MIT!-a imajo sodelujoči hoteli in nastanitveni objekti možnost, da se profilirajo na hitro rastočem evropskem trgu dostopnega turizma in inovativnih turističnih produktov.

Poslušajte nas v živo s smučišča Cerkno

djs_radio.jpg
četrtek, 6. januar 2011

Ekipa radijske oddaje "Dobro jutro, Slovenija" se je danes odpravila na smučišče Cerkno. Kaj vse tam lahko doživite pa boste izvedeli, če boste z nami na radijskih valovih.

Doživite izvir prestiža v Livadi

sreda, 5. januar 2011

Doživite izvir prestiža v Livadi in tam pričakajte pravoslavno novo leto...

Najnovejše v tej rubriki

Slovenija na svetovni turistični borzi ITB v Berlinu

slovenia-2.png
torek, 4. marec 2014

Slovenija se bo tudi letos v času od 5. do 9. marca 2014 znova predstavila v okviru svetovne turistične borze ITB v Berlinu. Gre za najpomembnejši globalni turistični dogodek, ki vsako leto marca v Berlin privabi številne predstavnike te pomembne gospodarske panoge iz vsega sveta.

"Serata Slovena" v znamenju Okusov Kamnika

Milano-Serata-2014-6.jpg
ponedeljek, 3. marec 2014

25. februarja je SPIRIT Slovenija, Predstavništvo v Italiji v sodelovanju z Zavodom za turizem in šport v občini Kamnik uspešno izpeljalo slovenski večer, z uradnim imenom »Serata Slovena 2014«.

Pustovanje 2014 na Viru

stricek.jpg
petek, 28. februar 2014

Kdaj: sobota, 1. marec 2014 - nedelja, 2. marec 2014

Pustni sprevod v Ribnici

tradicionalni-ribniski-maski-burovz-in-maskota-pustnega-drustva-640x480.JPG
petek, 28. februar 2014

Na pustno soboto postane Ribnica pravo karnevalsko mesto. Že desetletja se v skladu z običajem prebivalci in obiskovalci od blizu in daleč zberejo na najbolj množičnem pustovanju od Barja do Kolpe, ki poteka po osrednjem Škrabčevem trgu in Urbanovi ulici.

B.O. BRRR FEjST vabi v Bohinj

slide_1.jpg
petek, 28. februar 2014

V soboto bo v Srednji vasi v Bohinju, točneje na Smučišču Senožeta zelo veselo. Na vrsti je že peti B.O. BRRR FEjST, bohinjski zimski otroški festival, ki je hkrati tudi veliko pustovanje za otroke. Pričnejo ob 10.30 uri, pripravljajo pa 5 ur pestrega programa.

Pust v Cerknici

cerknica.jpg
četrtek, 27. februar 2014

Kdaj: četrtek, 27. februar 2014 - sreda, 5. marec 2014

Pustni karneval na Bledu

karneval_bled.jpg
četrtek, 27. februar 2014

Trgovski center Bled, Restavracija Panorama, 1. 3. 2014, 15:00

Pust v BTC City Ljubljana in Novo mesto

pust_btc1.jpg
sreda, 26. februar 2014

Kdaj: sobota, 1. marec 2014

6. Istrski karneval

istrski_pust.jpg
sreda, 26. februar 2014

Letos bo v Kopru, Izoli in Piranu potekal že 6. Istrski karneval.

Kdaj: sobota, 1. marec 2014 - sreda, 5. marec 2014

Emonsko pustovanje v Mestnem muzeju Ljubljana

pust__m.paternoster.jpg
sreda, 26. februar 2014

V nedeljo, 2. marca 2014, ste ob 15. uri vabljeni na rimsko obarvano pustovanje za družine, ki ga pripravljajo v Mestnem muzeju Ljubljana. V antični čas vas bo najprej popeljala gledališka predstava, nato pa boste sami izdelali vse potrebno, da boste lahko postali pravi Rimljani. Čisto na koncu vse obiskovalce čaka še razigrano emonsko rajanje.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije