Zanimivo

Srbsko novo leto v Termah Ptuj

petek, 7. januar 2011

Srbske kulinarične specialitete iz beograjske restavracije "Mala Slavija" ob zvokih srbske glasbene skupine Jagori in trubačev iz Vanjske banje.

Poslušajte nas v živo iz Kranjske Gore

djs_radio.jpg
petek, 7. januar 2011

Jutri se bo ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija odpravila proti Kranjski Gori, kjer se obeta prav poseben smučarski dan, saj bo tam potekala prva brezplačna šola smučanja DextroEnergy.

10 let Muzeja Južne železnice v Šentjurju

muzej južne železnice
petek, 7. januar 2011

Na železniški postaji v Šentjurju že deset let deluje Muzej Južne železnice Šentjur. V njem je na privlačen način predstavljena zgodovina železniške proge Dunaj–Maribor–Ljubljana–Trst, tako imenovane Južne železnice. Muzej, ki je rezultat ljubiteljskega dela, združuje številne eksponate, ki prikazujejo način dela in življenja ljudi ob progi skozi desetletja.

Turizem v Sloveniji počasi okreva

mag-maja-pak-imenova-_1.png
petek, 7. januar 2011

Med božično-novoletnimi prazniki se je pokazalo, da si bo počasi opomogel tudi slovenski turizem, saj se število tujih gostov približuje rekordnemu številu iz leta 2008.

Lipikum - muzej lipicanca bo prve obiskovalce sprejel že čez nekaj mesecev

lipica.jpg
četrtek, 6. januar 2011

V Lipici so predvčerajšnjim slavnostno podpisali pogodbo za izvedbo gradbeno obrtniških in strojno instalacijskih del za oblikovanje muzeja lipicanca, ki bo prve obiskovalce sprejel že letos spomladi. V imenu izvajalca, podjetja Stavbenik, gradbenik d.o.o. iz Kopra, je pogodbo podpisal njegov direktor Peter Fabiani, podpisnik s strani Kobilarne Lipica pa je bil direktor Kobilarne Lipica Tomi Rumpf.

NTZ vabi na brezplačna usposabljanja o dostopnem turizmu

logo_mit.jpg
četrtek, 6. januar 2011

Nacionalno turistično združenje organizira brezplačen tečaj na temo dostopnega turizma. Tečaj MIT! je nemenjen vodstveni kadrom v hotelirstvu, zaintereserinam ponudnikom turističnih storitev ter zainteresiranim turističnim zbornicam in turističnim izobraževalnim centrom. Prek MIT!-a imajo sodelujoči hoteli in nastanitveni objekti možnost, da se profilirajo na hitro rastočem evropskem trgu dostopnega turizma in inovativnih turističnih produktov.

Poslušajte nas v živo s smučišča Cerkno

djs_radio.jpg
četrtek, 6. januar 2011

Ekipa radijske oddaje "Dobro jutro, Slovenija" se je danes odpravila na smučišče Cerkno. Kaj vse tam lahko doživite pa boste izvedeli, če boste z nami na radijskih valovih.

Doživite izvir prestiža v Livadi

sreda, 5. januar 2011

Doživite izvir prestiža v Livadi in tam pričakajte pravoslavno novo leto...

20 let za "Naj smučišče"

ns.jpg
torek, 4. januar 2011

V podjetju Alpe Adria Media Marketing že vrsto let skrbimo za promocijo slovenskega turizma, in sicer v zimskem času z izborom »Naj smučišče«. Slednji v sezoni 2010/2011 poteka že 20. leto zapored, vrhunec jubileja pa bo ob koncu sezone.

Smučanje z Olimpijsko kartico

olimpijska_kartica.jpg
torek, 4. januar 2011

Pred vrati je zima in zimske radosti na slovenskih smučiščih. Olimpijski komite Slovenije je v sodelovanju z združenjem Slovenskih žičničarjev za vse ljubitelje zimske rekreacije pripravil nov sezonski program Smučanje z Olimpijsko kartico, ki imetnikom kartice omogoča znatne popuste pri športno aktivnem preživljanju prostega časa.

Homecoming Slovenia 2011

cerkno.jpg
ponedeljek, 3. januar 2011

Republika Slovenija v letu 2011 praznuje 20 let od razglasitve samostojnosti lastne države. Ponos nad dosežki samostojne Slovenije bo v letu 2011 zaznamoval tudi turistična dogajanja: s posebnimi dogodki, s sprejemanjem novih vizij razvoja in nenazadnje s prijetnimi druženji s prijatelji Slovenije iz vsega sveta. Med temi bodo še posebej pomembni slovenski izseljenci in njihovi potomci. Največje srečanje z njimi na ozemlju Slovenije je predvideno v prvih dneh julija.

30 let Hotela Lipa v Termah Lendava

terme_lendava_-_panorama_316067.jpg
četrtek, 30. december 2010

Hotel Lipa v Termah Lendava je pred tremi desetletji sprejel prve goste in do danes gostil več kot četrt milijona obiskovalcev.

Privlačne spletne strani za turizem na podeželju v Evropi

torek, 28. december 2010

Kmetijsko gozdarski zavod Celje z različnimi projekti, ki jih izvaja v sodelovanju z Združenjem turističnih kmetij Slovenije, prispeva k dvigu kakovosti ponudbe turističnih kmetij. Ob koncu letošnjega leta zato s ponosom predstavlja rezultate mednarodnega projekta Qualitool, pri katerem so sodelovali z Latvijskim združenjem za turizem na podeželju, Evropskim združenjem za turizem na podeželju ter sorodnimi organizacijami v Španiji, Grčiji in Bolgariji.

Aktualno s področja raziskav in razvoja

raziskave.jpg
torek, 28. december 2010

Ne spreglejte izsledkov aktualnih raziskav STO. Na voljo so rezultati raziskav med hrvaškimi, britanskimi, italijanskimi in britanskimi turisti v Sloveniji v letu 2009.

Potrjeno novo vodstvo STO in Program dela STO 2011

ponedeljek, 27. december 2010

Vlada RS je na seji, ki je potekala 23. decembra, podala soglasje k imenovanju mag. Maje Pak za direktorico javnega zavoda STO.

Zaključek fotonatečaja Poslikajmo Slovenijo: 20 let državnosti

picture.JPG
ponedeljek, 27. december 2010

V petek, 24. decembra, se je zaključil fotonatečaj Poslikajmo Slovenijo: 20 let državnosti, ki je na spletnem portalu Picture Slovenia potekal od 5. oktobra 2010.

6 nenavadnih božičnih navad po svetu

bozicek_web.jpg
petek, 24. december 2010

Tudi na božič je vezanih kar nekaj nenavadnih navad, ki jih najdemo po različnih koncih sveta.

V mariborskem TIC za 13 odstotkov večji obisk

maribor_315561.jpg
četrtek, 23. december 2010

V letošnjem letu v mariborskem TIC beležijo za 13 % večji obisk kot lani. Julija so sicer zabeležili upad slovenskih gostov za 23 % v primerjavi z letom 2009, povečalo pa se je število nemških in avstrijskih gostov ter Špancev in Francozov.

Poslušajte nas v živo z Ribniškega Pohorja

djs_radio.jpg
četrtek, 23. december 2010

Ekipa radijske oddaje "Dobro jutro, Slovenja" se danes oglaša z Ribniškega Pohorja, kjer je smuka je ugodna, proge urejene, obratuje pa tudi šola smučanja.

Za varnost na smučišču lahko največ naredijo smučarji sami

stari-vrh-smucarski-_2-1.png
sreda, 22. december 2010

Da bodo dnevi, namenjeni sprostitvi, zabavi in športu, res prijetni, mora biti skrb za varnost na smučišču na prvem mestu. Za varnost na smučiščih pa so odgovorni vsi: inšpekcijske službe za smučišča in žičnice, upravljavci smučišč, smučarske šole, učitelji in trenerji smučanja, pristojne lokalne skupnosti in seveda smučarji, uporabniki žičniških naprav in smučišč. Zato so na Ministrstvu za notranje zadeve v sodelovanju s Smučarsko zvezo Slovenije včeraj pripravili posvet o varnosti na slovenskih smučiščih.

Najnovejše v tej rubriki

Smile & Drive Open Air Planica 2014

unnamed.jpg
ponedeljek, 10. marec 2014

Kranjska Gora bo v soboto, 22. marca 2014 postala navijaška vas v sklopu Poletov v Planici.

Akcije za 8. marec in 10. marec v Galalctici

Galactica_wellness02.jpg
petek, 7. marec 2014

8. marec je dan, ko si dame lahko podarite dan popolnega razvajanja v Kozmetičnem salonu Galactica, gospodje pa boste namesto »trnja in suhih sliv« deležni prav posebnega razvajanja 10. marca.

Slovenija na 8. mestu na lestvici najdražjih držav evro območja

trivago.jpg
petek, 7. marec 2014

V primerjavi cen hotelskih namestitev za države članice evro območja, ki je opravila spletna stran za iskanje hotelov www.trivago.si v okvirju trivago Hotel Price Index (tHPI), Slovenija zaseda 8. mesto.

Odprte prijave na 17. Slovensko turistično borzo

siw_ng.jpg
petek, 7. marec 2014

Slovenska turistična borza, ki se bo letos odvijala v Novi Gorici med 15. in 17. majem, je največji poslovni dogodek slovenskega turističnega gospodarstva in predstavlja priložnost za poglobitev dosedanjih sodelovanj ter za vzpostavitev novih vezi za skupno poslovno uspešnost.

Turizmu pomaga lastna glava - Mladi predstavljajo turistične »zgodbe« prihodnosti

turizem_mladi.jpg
petek, 7. marec 2014

Turistična zveza Slovenije že 28. leto zapored izvaja osnovnošolski festival Turizmu pomaga lastna glava, letos na temo NA ZABAVO V NARAVO.

Prihodnji teden znani najprijaznejši turistični kraji

izvidnica.jpg
četrtek, 6. marec 2014

V torek, 11. marca, bo v okviru Dnevnikove izvidnice znan turistom najprijaznejši kraj, ki so ga v akciji izbirali tuji turisti, ugledni strokovnjaki s področja turizma in etnologije, bralci časopisa Dnevnik in poslušalci Radia Veseljak.

Za Snovalca 43 kandidatov

snovalec.jpg
četrtek, 6. marec 2014

Iztekel se je rok za prijave na letošnjega Snovalca, poziv, s katerim pomagajo pri uresničevanju inovativnih turističnih idej. Prejeli so 43 prijav, ki si jih lahko ogledate TUKAJ (rubrika Natečajni pologi).

Pozdrav pomladi – gregorčki

gregorcki.jpg
sreda, 5. marec 2014

Vabljeni na tradicionalno otroško prireditev ”Pozdrav pomladi – gregorčki”, ki jo že osemnajsto leto zapored pripravlja Zavod za oživljanje kulturne podobe starega mestnega jedra. 

Slovenija na svetovni turistični borzi ITB v Berlinu

slovenia-2.png
torek, 4. marec 2014

Slovenija se bo tudi letos v času od 5. do 9. marca 2014 znova predstavila v okviru svetovne turistične borze ITB v Berlinu. Gre za najpomembnejši globalni turistični dogodek, ki vsako leto marca v Berlin privabi številne predstavnike te pomembne gospodarske panoge iz vsega sveta.

"Serata Slovena" v znamenju Okusov Kamnika

Milano-Serata-2014-6.jpg
ponedeljek, 3. marec 2014

25. februarja je SPIRIT Slovenija, Predstavništvo v Italiji v sodelovanju z Zavodom za turizem in šport v občini Kamnik uspešno izpeljalo slovenski večer, z uradnim imenom »Serata Slovena 2014«.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije