Zanimivo

Pomemben francoski novinar in vplivnež prekolesaril Slovenijo

kolesarja.jpeg
torek, 8. junij 2021

V Sloveniji se je minuli teden mudil Axel Carion z ekipo, izjemno pomemben francoski športni vplivnež in novinar za področje kolesarjenja. Gre za ustanovitelja spletne strani BikingMan, ki navdušuje v kar 6ih mednarodnih jezikih.

Nova spletna platforma STO za izobraževanje tujih organizatorjev potovanj in turističnih agentov

bled_pomlad.jpg
torek, 8. junij 2021

Slovenska turistična organizacija (STO) je v tem tednu lansirala spletno izobraževanje »Feel sLOVEni@ Online Training My way of escaping to Slovenia«. Spletna izobraževalna platforma tujim organizatorjem potovanj in turističnim agentom nudi možnost za pridobitev novih in poglobljenih znanj o Sloveniji na inovativen in kreativen način s ciljem nadaljnje delitve s strankami ter podpore pri oblikovanju turističnih programov za Slovenijo.

Jubilejna 40. Franja se že ogreva…

maraton_franja.jpg
ponedeljek, 7. junij 2021

Organizatorji Maratona Franja BTC City – Kolesarsko društvo Rog ob podpori družbe BTC, Mestne občine Ljubljana in drugih partnerjev – so na petkovi novinarski konferenci napovedali jubilejno 40. izvedbo tega kolesarskega praznika, ki se bo letos odvijal drugi junijski vikend, od 12. do 13. junija 2021. Maraton, ki se že 19 let zapored odvija ob generalnem pokroviteljstvu družbe BTC, bo potekal ob upoštevanju vseh potrebnih covid ukrepov, navodil zdravstvene stroke in Mednarodne kolesarske zveze.

Slovenski turizem je pripravljen na prihod gostov

turist.JPG
ponedeljek, 31. maj 2021

Na novinarski konferenci pred glavno turistično sezono je STO predstavila promocijske aktivnosti za zagon turizma ob sproščanju ukrepov in ponovnem zagonu turistične panoge. Z motivacijsko kampanjo Zdaj je čas. Moja Slovenija. STO v sodelovanju s partnerji slovenskega turizma navdušuje prebivalce Slovenije za oddih v Sloveniji, številne promocijske aktivnosti izvaja tudi na ključnih tujih trgih slovenskega turizma.

Ambasador slovenskega turizma Tadej Pogačar bo nastopil na Dirki po Sloveniji

Kolesar
petek, 28. maj 2021

Ekipa UAE Team Emirates je potrdila, da bo »Pogistar« nastopil na dirki po Sloveniji, ki jo bo v živo spremljalo več kot 10 milijonov ljudi po svetu.Tadej Pogačar se je v letošnjem letu pridružil tudi ambasadorjem slovenskega turizma, Luki Dončiću, Primožu Rogliču in Ilki Štuhec, s pomočjo katerih STO gradi promocijo Slovenije kot destinacije za aktivni oddih. 

Oglaševalska kampanja Naprej v Portorož in Piran

piran_jadrnice_z_obzidja1.jpg
četrtek, 27. maj 2021

Turistično združenje Portorož je pripravilo oglaševalsko kampanjo na domačem trgu, v kateri sodeluje kar 17 turističnih ponudnikov z destinacije Portorož in Piran. Tuje goste bodo začeli nagovarjati junija, računajo pa tudi na podaljšanje sezone v jesen.

Novi promocijski gastronomski video osvojil prvo mesto na mednarodnem video tekmovanju na FITUR 2021

festival_kulinarike1.jpg
torek, 25. maj 2021

V tem tednu lansiran video, ki predstavlja Slovenijo kot odlično izbiro za gastronomska doživetja, že žanje uspehe med tujo strokovno javnostjo. Promocijski video Bleda med finalisti.

STO na konferenci Landing Madrid predstavila primer dobre prakse uporabe družbenih omrežij

feel_309835.jpg
ponedeljek, 24. maj 2021

Na konferenci Landing Madrid »New Trends on Tourism Communications« je STO predstavila primer dobre prakse uporabe uporabe družbenih omrežij v panelu »Novi audiovizualni formati in pristopi v komunikaciji na družbenih omrežjih«.

Odprta kuhna se vrača

odprta_kuhna_4.jpg
sreda, 19. maj 2021

Odprta kuhna, najbolje obiskana kulinarična tržnica pri nas, bo ob sončnih petkih med 10. in 21. uro ponovno navduševala sladokusce od blizu in daleč. V deveti sezoni, ki se bo na Pogačarjevem trgu začela v petek, 21. maja, so organizatorji Odprto kuhno zasnovali kot platformo za podporo področju gostinstva, ki ga je zadnje obdobje izredno prizadelo. Hkrati ostajajo zavezani trajnostni naravnanosti in obiskovalce pozivajo k upoštevanju ustreznih ukrepov, s katerimi bodo težko pričakovana petkova druženja varnejša in bolj sproščena.

Slovenska etapa dirke po Italiji odlična priložnost za promocijo

Brda3
torek, 18. maj 2021

Veliki mednarodni športni dogodek, kolesarska dirka Giro d'Italia, bo v 15. etapi ponovno zavil tudi na slovensko ozemlje. Prestižna dirka po Italiji bo potekala med 8. in 30. majem. V nedeljo, 23. maja, bo etapa med Gradežem in Gorico kolesarje vodila skozi Novo Gorico in območje Goriških brd. Slovenska turistična organizacija (STO) ob gostovanju dirke v Sloveniji v sodelovanju z destinacijskimi organizacijami Brd in Nove Gorice izvaja promocijske aktivnosti za krepitev prepoznavnosti Slovenije kot destinacije za aktivna doživetja.

Dobitnik Kristalnega Triglava 2020 je združenje Gourmet over Mura

Kristalni Triglav 2013.jpg
torek, 18. maj 2021

Društvo turističnih novinarjev Slovenije je desetič podelilo Kristalni Triglav, svoje najvišje prizn…

Do 5. Zelenega dne slovenskega turizma še 3 dni. Vabljeni!

aktivnosti-pohodnistvo.jpg
ponedeljek, 17. maj 2021

Zeleni dan, ki bo preko spleta potekal v četrtek 20. maja 2021, od 10. do 12. ure, bo na zeleni zemljevid slovenskega turizma postavil nove destinacije in ponudnike z znakom SLOVENIA GREEN. Razglašena bo 1. platinasta destinacija Zelene sheme slovenskega turizma. Z eminentnimi strokovnjaki s področja gastronomije bomo obravnavali dosedanje dosežke in naslovili prihodnje izzive trajnostnega razvoja.

20. maja bomo že četrtič praznovali svetovni dan čebel

čebela
četrtek, 13. maj 2021

20. maja bomo četrtič praznovali svetovni dan čebel, ki so ga Združeni narodi razglasili 20. decembra 2017, na pobudo RS. Celoten postopek, od ideje, ki je bila dana s Čebelarske zveze Slovenije, do razglasitve, je bil zelo dolgotrajen, saj je trajal več kot 3 leta. Vlada RS je v ta namen spomladi leta 2015 imenovala medresorsko delovno skupino, ki je celoten postopek vodila.

Pridružite se Zelenemu dnevu slovenskega turizma

Gozd
sreda, 12. maj 2021

Zeleni dan, osrednji dogodek s področja trajnosti v slovenskem turizmu, bo letos potekal prek spleta v četrtek 20. maja 2021, od 10. do 12. ure.

STO s sodelovanjem z Eurosportom pri dirki Po Sloveniji že četrto leto promovira Slovenijo kot destinacijo aktivnega oddiha

Kolesar
torek, 11. maj 2021

Izvedena je bila prva letošnja novinarska konferenca, vezana na organizacijo in izvedbo že 27. mednarodne kolesarske dirke Po Sloveniji, ki bo potekala med 9. in 13 junijem 2021. Slovenska turistična organizacija (STO) je v partnerstvu z Adrio Mobil tudi letos zakupila oglaševalski prostor na globalni televizijski mreži Eurosport, kjer bo Slovenijo in turistične destinacije predstavila v kar 210 televizijskih oglasih in s tem zagotovila prenos dirke pod prepoznavnim sloganom »Fight for green«. Intenzivirane so tudi druge komunikacijske aktivnosti predstavitve Slovenije kot zelene in varne destinacije za odlična aktivna doživetja na kanalih mreže Eurosport.

Izročitev priznanja Kristalni Triglav Tadeju Pogačarju

Kristalni Triglav 2013.jpg
ponedeljek, 10. maj 2021

Organizatorji Dnevov slovenskega turizma (DST) so ob lanskoletni spletni izvedbi dogodka vrhunskemu  kolesarju Tadeju Pogačarju podelili nagrado Kristalni Triglav za osebnost, ki je veliko prispevala k prepoznavnosti Slovenije v svetu. V imenu organizatorjev DST sta mag. Maja Pak in Drago Bulc tudi osebno Tadeju Pogačarju izročila priznanje.  

V Zeleni shemi slovenskega turizma tudi hotel Pok

Hotel POK
petek, 7. maj 2021

Hotel Pok, ki se nahaja na Brezovici v bližini Ljubljane, je postal nosilec znaka Slovenia Green Accommodation, njihova restavracija Kevder pa je pridobila znak Slovenia Green Cuisine.

Bled Rose hotel se je z znakom Zeleni ključ pridružil Zeleni shemi slovenskega turizma

bled_otok.jpg
sreda, 5. maj 2021

Dizajnerski Bled Rose hotel, ki se nahaja ob Blejskem jezeru, je pridobil okoljski znak Zeleni ključ oz. Green key in se z znakom Green Accomodation pridružil Zeleni shemi slovenskega turizma.

Slovenija se je udeležila virtualne spletne delavnice Travel Open Day Virtual

feel_309835.jpg
ponedeljek, 3. maj 2021

Predstavništvo STO v Italiji se je udeležilo virtualnega dogodka za poslovno javnost v organizaciji italijanskega medija Travel Quotidiano. Ob srečanjih s predstavniki turističnih agencij in organizatorjev potovanj je bilo moč zaznati veliko zanimanje za Slovenijo.

Postopno odpiranje term Snovik

snovik_kolaz.jpg
petek, 30. april 2021

Iz Term Snovik prihajajo vesele novice. Po zelo dolgem obdobju zaprtja ta petek, 30. 4. 2021 glede na trenutno sproščanje vladnih omejitev za preprečevanje širjenje virusa Covid-19 postopoma odpirajo nastanitveni in termalni kompleks za apartmajske goste, prav tako pa tudi zunanjo teraso restavracije Potočka za vse obiskovalce. Prihajajoči prvi otvoritveni vikend v termah bo praznično obarvan s prvomajsko budnico godbenikov Turističnega društva Tuhinjska dolina, pa niti prvomajski golaž ne bo manjkal.

Najnovejše v tej rubriki

Dolina Soče z novim videom Gremo s tokom. Zelena Dolina Soče

Soča
ponedeljek, 5. julij 2021

Turizem Dolina Soče je objavil nov promocijski video Gremo s tokom. Zelena Dolina Soče. 

30 let Slovenije kot samostojne turistične destinacije

staregorenadpodsredo.jpg
ponedeljek, 28. junij 2021

Pred 30 leti je Slovenija kot samostojna država kljub svoji več stoletni tradiciji turizma postala novinka na svetovnem zemljevidu turističnih destinacij. Z veliko mero potrpežljivosti, vztrajnosti in sistematičnosti, uporabo najsodobnejših načinov promocije in trženja ter inovativnimi  produkti je danes zahvaljujoč trudu Slovenske turistične organizacije, slovenskega turističnega gospodarstva in številnih posameznikov zelena zvezda v osrčju Evrope. S svojo usmerjenostjo v trajnostno, varno, zdravo, aktivno, butično ponudbo, podprto s kreativnimi zgodbami, je zgled za oblikovanje evropskih nacionalnih modelov spodbujanja trajnostnega razvoja turizma. Turizem pa se je razvil v panogo s številnimi multiplikativnimi učinki in visokim potencialom razvoja in rasti.

Prvi festival lokalnih piv v Termah Snovik nad pričakovanji

pivo
ponedeljek, 28. junij 2021

V soboto, 26. 6. 2021 se je v  prireditvenem šotoru pri Termah Snovik odvijal prvi Festival lokalnih piv na Kamniškem, na katerem so se predstavili štirje lokalni pivovarji.  

Elegans hotel Brdo sprejema prve goste

elegans hotel
četrtek, 24. junij 2021

Prenova Elegans hotela Brdo se je zaključila. Hotel je nared za predsedovanje Slovenije Svetu Evropske unije. Posestvo Brdo je bogatejše za sodoben objekt, vpet v naravno okolje čudovitega posestva. Predstavlja raven visoke kategorije 4 zvezdic superior in je namenjen vsem ljubiteljem narave ter poslovnim, športnim in protokolarnim gostom.

Kampanja "Tujina ali Ljubljana?" vabi v prestolnico na večdnevni oddih

Ljubljana
sreda, 23. junij 2021

V preteklem letu je turizem v Ljubljani utrpel precejšnji udarec, ki ga niso ublažili niti turistični boni. Zato so se letos odločili slovenske obiskovalce nagovoriti na drugačen način. V želji pomagati pri vnovičnem zagonu turizma in približati lepote prestolnice Slovencem Turizem Ljubljana pričenja s komunikacijsko kampanjo, v kateri znamenitosti Ljubljane primerja s slavnimi znamenitostmi tujih prestolnic.

Podčetrtek domače goste nagovarja z novo oglaševalsko kampanjo Vabljeni daleč stran. Kjer smo vsi doma.

podcetrtek-z-zlatim-_1.png
torek, 22. junij 2021

Turizem Podčetrtek, Bistrica ob Sotli in Kozje, kot ena izmed vodilnih destinacij v Sloveniji, je ta teden na slovenski trg lansiral celostno oglaševalsko kampanjo.

Teden vrtnic v Arboretumu Volčji Potok

vrtnica_ljubljana.jpeg
petek, 11. junij 2021

V tednu vrtnic vas med 11. in 18. junijem vabljeni v Arboretum, da si v treh rozarijih Arboretuma Volčji Potok ogledate prve cvetove vrtnic, saj so prav ti najbolj očarljivi.

Kinodvorišče odpira poletno sezono filma na prostem

kinodvorisce.jpeg
četrtek, 10. junij 2021

Mestni kino Kinodvor začenja poletno sezono projekcij filmov na prostem. Kinodvorišče bo odprto vse do do 10. julija 2021. Ob lepem vremenu si bodo gledalci večerno projekcijo ogledali na prostem, v atriju Slovenskih železnic (vhod je skozi Dvorano Kinodvora). Če bo vreme slabo, pa bo projekcija v Dvorani Kinodvora.

Festival Junij v Ljubljani bo!

junij_lj.jpeg
sreda, 9. junij 2021

Poletje v Ljubljani se tudi letos odpira s festivalom Junij v Ljubljani, ki bo na Kongresnem trgu potekal od 11. do 22. junija 2021.

Restavracija Tiffany v Hotelu Park prvič odpira vrata Tednu restavracij

kulinarika.JPG
sreda, 9. junij 2021

Razlogov za obisk primorskih restavracij v času Tedna restavracij je veliko. Na povabilo organizatorjev se kulinarični akciji letos v Novi Gorici ob Perlini restavraciji Calypso prvič pridružuje tudi Parkova restavracija Tiffany. 

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije