Zanimivo

Šenkova domačija in Turistična kmetija Urška novi nosilki znaka Slovenia Green Cuisine

tk_urska.JPG
ponedeljek, 22. marec 2021

V tem tednu sta znak Slovenia Green Cuisine prejeli še dve vrhunski turistični kmetiji: Šenkova domačija z Jezerskega in Turistična kmetija Urška na Pohorju. Obe kmetiji sta odličen primer delovanja v luči vrednot, ki jih zastopa znamka Slovenia Green Cuisine in opredeljuje tudi Zaveza za trajnostno gastronomijo Slovenije.

Največ prenočitev v letu 2020 v gorskih občinah

Kranjska Gora
četrtek, 18. marec 2021

V turističnih nastanitvenih obratih je bilo v letu 2020 zabeleženih nekaj več kot 3 milijone prihodov turistov (51 % manj kot v letu 2019) in 9,2 milijona prenočitev (42 % manj kot v letu 2019). Prihodov domačih turistov je bilo v omenjenih obratih zabeleženih malo manj kot 1,9 milijona (21 % več kot v letu 2019), njihovih prenočitev pa malo manj kot 5,9 milijona (33 % več kot v letu 2019). Tuji turisti so ustvarili 1,2 milijona turističnih prihodov (74 % manj kot v letu 2019) in malo manj kot 3,4 milijona prenočitev (71 % manj kot v letu 2019).

Naomi Watts: »Z veseljem se bom vrnila s svojimi najbližjimi«

krvavec_naomi wats
sreda, 17. marec 2021

Naomi Watts je z ekipo uspešno zaključila 14-dnevno snemanje filma Neskončno neurje, ki se je odvijalo v na Krvavcu. Ob odhodu je izrazila navdušenje nad Slovenijo, vtise je delila tudi na družbenih omrežjih.

Altroke Istra odpira sezono bogatega gastronomskega dogajanja v destinaciji Koper

vino
ponedeljek, 15. marec 2021

Inovativen izdelek Altroke Istra by Vinakoper kot uvertura v številne aktivnosti destinacije Koper na področju gastronomije, združene pod blagovno znamko Altroke Istra. Aktivnosti so bile predstavljene na novinarski konferenci, na kateri je sodelovala tudi STO.  

Refošk Vinakoper in belica Danijela Sabadina razglašena za Županova vino in oljčno olje 2021

Oljčno olje
sreda, 10. marec 2021

Capo D'Istria Refošk 2013 Vinakoper in oljčno olje Sabadin belica sta letošnja nosilca naslova Županovo vino in Županovo oljčno olje Mestne občine Koper 2021.

10 let uspešnega sodelovanja, razvoja in promocije skupnih turističnih produktov treh dežel

kulinarika-2.jpg
torek, 9. marec 2021

Slovenija, Furlanija–Julijska krajina in Avstrijska Koroška že 10 let uspešno sodelujejo na področju promocije turizma treh dežel in jih povezujejo v celoto. V sklopu novinarske konference so bili predstavljeni tako pretekli kot trenutni projekti in tudi usmerjenost za sodelovanje v prihodnje. Uveljavljena partnerstva ter uspešne povezave predstavljajo pomembno vlogo za obdobje okrevanja turistične panoge. 

Izbran je nov direktor Turističnega združenja Portorož

portoroz.jpg
ponedeljek, 8. marec 2021

Nadzorni svet Turističnega združenja Portorož je med 17 kandidati najbolj prepričal mag. Aleksander Valentin. V njegovi predstavitvi so izstopale bogate delovne izkušnje tako doma kot v tujini, velik poudarek pa namenja dialogu z lokalno skupnostjo in vsemi turističnimi deležniki na destinaciji. Petletni mandat bo nastopil 10. maja.

Nov promocijski katalog Ptuja

kurent_ptuj.JPG
četrtek, 4. marec 2021

Z namenom celovite predstavitve turistične destinacije je Zavod za turizem Ptuj izdal nov turistično promocijski katalog Ptuja.

V januarju zabeleženih nekaj več kot 60.000 prenočitev

Grand Hotel Toplice
torek, 2. marec 2021

V januarju leta 2021 je bilo evidentiranih 95,7 % manj turističnih prihodov in 91,8 % manj turističnih prenočitev kot januarja lani. Turistične prenočitve v Sloveniji v januarju 2021 so bile ustvarjene le kot izjeme, opredeljene v podrobnejših pojasnilih k vladnemu Odloku o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji.

Novi virtualni poslovni dogodki Feel Sloveni@ Business Date v aprilu in maju Novinarsko središče

feel_309835.jpg
petek, 26. februar 2021

Slovenska turistična organizacija bo aprila in maja izvedla nove virtualne dogodke sejemskega formata za komunikacijo s poslovno turistično javnostjo, s katerimi je pričela septembra lani. Dogodki predstavjlajo pomembno komunikacijsko orodje, s katerimi v slovenskem turizmu s poslovnimi javnostmi ostajamo v stiku tudi v časih, ko dogodki v živo niso možni. 

I feel Slovenia virtualna kolesarska dirka po Sloveniji v 5ih etapah vabi k odkrivanju Slovenije

Kolesar
četrtek, 25. februar 2021

Kolesarski klub Adria Mobil v sodelovanju z agencijo Sport Media Focus ter Slovensko turistično organizacijo pripravlja prvo virtualno kolesarsko dirko Po Sloveniji, namenjeno rekreativnim kolesarjem, katerim bodo družbo delali nekateri najboljši slovenski profesionalni kolesarji. I feel Slovenia virtualna kolesarska dirka Po Sloveniji bo potekala na kolesarski platformi Rouvy, katere izjemna prednost je v tem, da kolesar ves čas vožnje opazuje okolico trase s pomočjo realnega videoposnetka.

UNILAD Slovenijo uvršča med 5 destinacij, ki jih je vredno obiskati v 2021

bled_otok.jpg
sreda, 24. februar 2021

UNILAD, ena vodilnih spletnih platform, je objavila serijo videov o petih svetovnih destinacijah, ki jih je vredno obiskati v 2021. Med njimi se Slovenija uvršča na drugo mesto.

Teta Frida in Chocolate village zvezdi oddaje na angleški televiziji

teta frida
torek, 23. februar 2021

Na priljubljenem televizijskem kanalu Channel 5 se je odvila nova oddaja serije Čudoviti svet čokolade, ki se je tokrat v celoti dogajala v manufakturi Tete Fride in glampingu Chocolate village by the river.

Dolina Soče izbrana med 10 najboljših destinacij v Evropi

Soča
torek, 16. februar 2021

Dolina Soče se je na izboru organizacije European Best Destinations med 20 izbranimi destinacijami po glasovanju ljudstva uvrstila na 9. mesto med najboljšimi evropskimi destinacijami, priporočenimi za obisk v letu 2021.  

Ne pozabimo na lokalne kmetijske pridelke in živila

zelenjava
četrtek, 11. februar 2021

V času epidemije lokalno in sezonsko pridelana hrana še posebej pridobiva na pomenu, med drugim tudi v luči varovanja okolja in samega načina pridelave. Hrana, pridelana v bližini, ima vrsto prednosti, zato je nakup lokalnih kmetijskih prildelkov in živil dobra odločitev.

Pustni krofi po Kneippovo iz Term Snovik

Krofi Snovik
četrtek, 11. februar 2021

Terme Snovik so se odzvale slovenski akciji »Ustvari svoj krof« v organizaciji Turistične gostinske zbornice Slovenije, ki je prvič pozvala slovenske gostince k peki krofov in tako obeležila pustni čas ter dodala doprinos k projektu Slovenija evropska gastronomska regija 2021. Gostinsko-kuharska naveza termalne restavracije Potočka, ki v svojih menijih prepleta lokalne dobrote, sveže sestavine in Kneippove nasvete zdravega načina življenja, se je izziva lotila ustvarjalno z upoštevanjem svojega osnovnega poslanstva restavracije. Tako so na tekmovanje poslali zdrav, drugačen, ustvarjalen, okusen krof. Pod spretnimi rokami kuharske mojstrice Advije Halilović je nastal Kneippov krof, polnjen s karameliziranim nadevom z nežno aromo žajblja. 

Najboljši pustni krofi

Pustni krofi
sreda, 10. februar 2021

Pomembno je, da upoštevate potrebne količine!

Virtualni pohod po Poti kulturne dediščine Žirovnica

preseren_celje.jpg
petek, 5. februar 2021

Tradicionalni pohod po Poti kulturne dediščine Žirovnica, ki ga ob slovenskem kulturnem prazniku organizirajo v rojstnih krajih pesnika Prešerna, se bo letos odvijal virtualno.

Občina Brda izbrana za nacionalnega kandidata Slovenije za Nagrado Sveta Evrope za krajino

Brda3
sreda, 3. februar 2021

Ministrstvo za okolje in prostor je na javnem razpisu »Izbor slovenske kandidature za Nagrado Sveta Evrope za krajino za leto 2020-2021« izbralo Občino Brda, ki se je na razpis prijavila s projektom »Razvoj turistične destinacije Brda«.

STO prvo mesto za promocijski video Time to stay home na mednarodnem tekmovanju ETC-CIFFT

adria1.JPG
ponedeljek, 1. februar 2021

Slovenska turistična organizacija (STO) se je s svojo video zgodbo »Time to #stayhome. Turn to nature and dream« na tekmovanju ETC-CIFFT 2020 uvrstila na prvo mesto v konkurenci kar 18 promocijskih videov dvanajstih sodelujočih evropskih nacionalnih turističnih organizacij. Nagrade za najboljše videe v potovalni industriji podeljuje Mednarodni odbor turističnih filmskih festivalov (CIFFT) skupaj z Evropsko potovalno komisijo (ETC).

Najnovejše v tej rubriki

Nekaj idej za kvalitetno preživljenje časa z otroki v zavetju doma

adhd druzina
petek, 2. april 2021

V dneh, ko bomoznova več časa preživeli med štirimi stenami, vam verjetno že zmanjkuje idej kaj početi z otroki. Pa vendar lahko z dobro idejo temeljito popestrimo družinsko popoldne in poskrbimo, da se iz tega razvije zanimivo družinsko doživetje. Ponujamo vam kar 40 idej zanj.

Nova publikacija Media Kit 2021

kranjska_gora__spikova.jpg
torek, 30. marec 2021

STO je pripravila novo oz. posodobljeno publikacijo, namenjeno tujim medijem. T.i. Media Kit je zasnovan kot priročnik, ki predstavnikom tujih medijev nudi ključne informacije o Sloveniji kot turistični destinaciji in jih hkrati inspirira k obisku ter seveda poročanju o turistični ponudbi.

Nov interaktivni video Zelena Slovenija

bled_otok.jpg
torek, 30. marec 2021

Slovenija je eden od vzorčnih primerov trajnostnega delovanja v Evropi. Z vzpostavljenimi visokimi zdravstvenimi ih higienskimi standardi, ki jih predstavlja znak Green&Safe, je šla še korak dlje in se tako predstavlja kot zelena in odgovorna turistična destinacija. Trajnostno pot Slovenije predstavlja tudi novi interaktivni video The green story of Slovenia.

Aktualne informacije o ukrepih za blažitev vpliva in širitve koronavirusa na slovenski turizem

denar
ponedeljek, 29. marec 2021

MGRT pripravlja Zakon o interventnih ukrepih za turizem. Tri regije ponovno rdeče. Vstop v Slovenijo le še z negativnim PCR-testom. Ponudniki in destinacije vabljeni k registriraciji uporabe komunikacijskih orodij in znaka Green&Safe.

Objavljen je poziv za 5 – zvezdična doživetja za leto 2021

GRAND HOTEL TOPLICE 0070.JPG.JPG.jpg
četrtek, 25. marec 2021

V podporo uresničevanju vizije Slovenije kot zelene butične destinacije za 5-zvezdična doživetja, Slovenska turistična organizacija objavlja »Poziv za 5-zvezdična doživetja za leto 2021«. Edinstvena doživetja, ki se bodo uvrstila v zbirko Slovenia Unique Experiences, bodo nadalje kandidirala za naziv Sejalec. Rok za oddajo prijav je 31. avgust 2021.

Za lepšo Ljubljano - v naravi ne puščajmo sledi

ljubljana_april.jpeg
sreda, 24. marec 2021

V Ljubljani tudi letos pripravljajo tradicionalno spomladansko okoljsko akcijo Za lepšo Ljubljano, v okviru katere med 22. marcem, svetovnim dnevom voda, in 22. aprilom, svetovnim dnevom Zemlje, pripravljajo številne aktivnosti.

Odprtje paviljona Medena zgodba

čebela
sreda, 24. marec 2021

Čebelarska zveza Slovenije je v Lukovici pred dnevi uradno odprla čebelarski paviljon Medena zgodba – prevozni čebelnjak, namenjen izobraževanju, predstavitvi in promociji slovenskega čebelarstva in medenih izdelkov. 

Spletna stran Taste Slovenia med finalisti tekomovanja Netko

cerkno_kulinarika.jpg
torek, 23. marec 2021

Nacionalno spletno stran Taste Slovenia je strokovna žirija tekmovanja Netko uvrstila med letošnje finaliste v kategoriji turizem, dogodki in prosti čas.

Objavljena je analiza Ankete o tujih turistih

turist.JPG
torek, 23. marec 2021

STO je na poslovnih spletnih straneh objavila analizo Ankete o tujih turistih. Raziskava je bila s strani SURS izvedena med hotelskimi gosti v Sloveniji v štirih časovnih obdobjih v letih 2019 in 2020 (pomladi, poleti, jeseni in pozimi). V poletnem obdobju je raziskava potekala tudi med gosti kampov. 

Pred vrati največji nogometni dogodek v Sloveniji – UEFA evropsko prvenstvo U21

Nogomet
ponedeljek, 22. marec 2021

Letošnja pomlad bo nogometno obarvana, saj bo Slovenija skupaj z Madžarsko med 24. marcem in 6. junijem gostila najboljše mlade evropske nogometaše na prvenstvu do 21 let.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije