Zanimivo

Destinacija Rogla-Pohorje z zlatim znakom Slovenia Green

Rogla
sreda, 2. december 2020

Destinacija Rogla – Pohorje je v Zeleno shemo slovenskega turizma vključena že od leta 2015, v preteklosti so svoje trajnostno delovanje nadgradili in v letošnji obnovi ocene prejeli znak Slovenia Green Destination Gold.

Družbi Fraport Slovenija nagrada za najboljše letno poročilo v trajnostnem razvoju

letalski_potniki.jpg
torek, 1. december 2020

Časnik Finance je že 21. leto podelil edino in najbolj prestižno strokovno nagrado v poslovnem poročanju, to je najboljše letno poročilo. V kategoriji Najboljše letno poročilo v trajnostnem razvoju je zmagovalec postala družba Fraport Slovenija.

Slovenski kraji v praznični podobi

ljubljana_december_14.jpeg
ponedeljek, 30. november 2020

Slovenski kraji in mesta bodo v prihodnjih dneh zaživeli v praznični preobleki, vse ostale tradicionalne decembrske aktivnosti pa bodo organizatorji prilagajali razmeram, ukrepom vlade in priporočilom NIJZ.

Na Krvavcu optimistično v zimsko sezono

Smučišče Krvavec
sreda, 25. november 2020

Družba RTC Krvavec je pred začetkom sicer še negotove smučarske sezone organizirala spletno novinarsko konferenco, na kateri je direktor družbe Janez Janša v družbi ambasadorja Krvavca Jureta Koširja predstavil letošnje novosti, ki se obetajo ljubiteljem domačih smučarskih strmin. V primeru ugodnih vremenskih razmer in sproščenih ukrepov se boste na smučanje na Krvavec lahko podali že v začetku decembra.

Ljubljana na seznamu top 25 manjših mest na svetu

LJUBLJANA_POLETI.jpeg
torek, 24. november 2020

Priznana britanska revija Monocle je objavila letni pregled majhnih mest »Small Cities Index« in Ljubljano uvrstila med 25 najboljših.

Dva slovenska prejemnika priznanja Turistična prizma za kakovost v turizmu

thermana_nocna.jpg
ponedeljek, 23. november 2020

V okviru spletne izvedbe mednarodnega turističnega sejma in konference WESTM 2020 so bili razglašeni dobitniki priznanj »Turistična prizma za novo kakovost v turizmi v jugovzhodni Evropi«. Med prejemniki sta tudi Hotel Thermana Park in Zaloščan vina De Adami.

ETC četrtletno poročilo o turizmu v Evropi

Potovanje Corona
četrtek, 19. november 2020

Evropska potovalna komisija (ETC) je objavila tretje četrtletno poročilo (Q3) o trendih in napovedih letošnjih potovanj. Evropski turizem se sooča z negativnimi vplivi epidemije, mednarodna potovanja v evropske države so močno upadla, številke kažejo, da se je število prihodov obiskovalcev več kot prepolovilo.

Urejanje poti v soteski Vintgar na relaciji Slap Šum – sv. Katarina

soteska Vintgar
sreda, 18. november 2020

Občina Bled je v oktobru in novembru urejala in sanirala pešpot v sotesko Vintgar, in sicer na odseku Slap Šum – sv. Katarina na Homu.

Nagradni natečaj: ustvari novo podobo Luke Dončića in Slovenije

feel_309835.jpg
ponedeljek, 16. november 2020

Slovenija je ponosna na izjemne košarkarske uspehe ambasadorja slovenskega turizma Luke Dončića, ki s svojo borbenostjo in srčnostjo navdušuje ves svet. Sodelujte v nagradnem natečaju Luke Dončića in STO ter se udeležite ekskluzivne tekme zvezd pod okriljem tega vrhunskega košarkaša.

Ne pozabimo na lokalne kmetijske pridelke in živila

zelenjava
petek, 13. november 2020

V času epidemije lokalno in sezonsko pridelana hrana še posebej pridobiva na pomenu, med drugim tudi v luči varovanja okolja in samega načina pridelave. Hrana, pridelana v bližini, ima vrsto prednosti, zato je nakup lokalnih kmetijskih prildelkov in živil dobra odločitev.

Nov promocijski film Medvod

Medvode
četrtek, 12. november 2020

Javni zavod Sotočje Medvode je pripravil nov promocijski video, ki na atraktiven in dinamičen način prikazuje turistične produkte in znamenitosti ter vizualno vabi v Medvode vse starostne kategorije v vseh letnih časih.

Nov produkt Martinovanje na Krasu v času pandemije povezuje lokalne ponudnike

VINO_www.slovenia.info, Ubald Trnkoczy.jpg
četrtek, 12. november 2020

Območna razvojna agencija Krasa in Brkinov, enota Komen in Občina Sežana s skupno promocijsko akcijo Martinovanje na Krasu podpirata vinarje in ponudnike na Krasu v času, ko tradicionalne prireditve in degustacije zaradi epidemije niso možne.

Nekaj idej za kvalitetno preživljenje časa v karanteni z otroki

adhd druzina
ponedeljek, 9. november 2020

V dneh, ko čas večinoma preživljamo med štirimi stenami, vam verjetno že zmanjkuje idej kaj početi z otroki. Pa vendar lahko z dobro idejo temeljito popestrimo družinsko popoldne in poskrbimo, da se iz tega razvije zanimivo družinsko doživetje. Ponujamo vam kar 40 idej zanj.

Slovenija se na WTM Virtual predstavlja kot destinacija 5-zvezdičnih gastronomskih doživetij

pečena jagnjetina z domačimi njoki
ponedeljek, 9. november 2020

Globalna turistična borza World Travel Market London se bo tokrat med 9. in 11. novembrom odvijala na spletu. Osrednja tema predstavitve na slovenskem virtualnem razstavnem prostoru bo Slovenija kot trajnostna destinacija odličnih gastronomskih doživetij.

Spletno srečanje Turizem po Covid-19: od boja za preživetje do zmagovalcev

Potovanje Corona
sreda, 4. november 2020

V organizaciji Centra poslovne odličnosti Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani (CPOEF) bo danes ob 15. uri potekal spletni pogovor (E-Talk) na temo prihodnosti turizma.

Conde Nast Traveller Hišo Franko uvrstil med najboljše restavracije s prenočitvami

ana_roš
sreda, 4. november 2020

Hiša Franko vse bolj pridobiva na prepoznavnosti, na samo zaradi odlične, z dvema Michelinovima zvezdicama nagrajene restavracije, kjer ustvarja kuharska mojstrica Ana Roš, ampak tudi zaradi odlične gostoljubnosti in nastanitve, ki je bila tokrat opisana v mediju Conde Nast Traveller.

Turizem v zidanicah in Rudnik živega srebra Idrija med prejemniki nagrad za trajnostni in kulturni turizem

Zidanica
torek, 3. november 2020

Med prejemniki nagrad »Destination of Sustainable Cultural Tourism« sta turistični produkt Turizem v zidanicah s prvim mestom v kategoriji vinski turizem in Topilnica Hg Rudnika živega srebra Idrija z drugim mestom v kategoriji industrijska dediščina.

Naj kamp Adria - slovenski kampisti izbrali najboljše kampe

kamp.jpg
ponedeljek, 2. november 2020

Kamping portal Avtokampi.si je v izboru za Naj kamp Adria podelil nagrade najboljšim kampom v Sloveniji in na Hrvaškem za sezono 2020. V slovenskih kampih so domači gostje ustvarili 61 % več prenočitev kot v lanskem letu.

Galerija okusov z novo ponudbo ustvarjanja kulinaričnih okusov doma

dobrna_kulinarika.jpg
četrtek, 29. oktober 2020

Z Michelinovim krožnikom nagrajena restavracija Galerija okusov je v času, ko so zaradi ukrepov za omejitev virusa Covid-19 vrata restavracij ponovno zaprta, pripravila inovativno ponudbo Galerija doma.

UNWTO: usklajevanje je ključno za okrevanje

UNWTO
sreda, 28. oktober 2020

Dosledni in usklajeni potovalni protokoli, okrepljeni varnostni ukrepi ter zaščita delovnih mest so ključni elementi, ki so potrebni za ponovni zagon turizma. Svetovna turistična organizacija je na srečanju globalnega kriznega odbora za turizem ponovno opozorila, da je za trajnostno okrevanje sektorja potrebno sodelovanje.

Najnovejše v tej rubriki

V enajstih mesecih leta zabeleženih nekaj več kot 9 milijonov turističnih prenočitev

odgovorni_turizem-1.jpg
ponedeljek, 28. december 2020

V obdobju od januarja do novembra je bilo evidentiranih 48,4 % manj turističnih prihodov in 39,5 % manj turističnih prenočitev kot v istem obdobju lani. V prvih enajstih mesecih v primerjavi z letom 2019 beležimo 69,6 % upad prenočitev tujih gostov in 39,9 % rast turističnih prenočitev domačih gostov.

Prvo peneče vino na svetu, ki se proizvaja, prodaja in okuša v temi

Šampanjec
četrtek, 24. december 2020

Radgonske gorice so uradno lansirale novo penino, imenovano »Untouched by Light« kot prvo peneče vino na svetu, ki se proizvaja, prodaja in okuša v temi.

UNWTO: turizem z več kot 70 % upadom prihodov na raven v letu 1990

UNWTO
torek, 22. december 2020

Mednarodni prihodi so se zaradi omejitev potovanj, nizkega zaupanja potrošnikov in svetovnega boja za obvladovanje virusa COVID-19, v prvih desetih mesecih leta 2020 zmanjšali za 72 %, kar je prispevalo k najslabšemu letu v zgodovini turizma.

Letni zbor Združenja hotelirjev Slovenije z volitvami

bohinj_park_eko_hotel_accommodation.jpg
ponedeljek, 21. december 2020

Združenje hotelirjev Slovenije bo še naprej vodil Gregor Jamnik, sicer direktor ljubljanskega Best Western Premier Hotela Slon, za podpredsednico so člani izvolili Sašo Zor, direktorico prodaje in marketinga v hotelu InterContinental Ljubljana.

Rajske strune - spletni božični koncert Slovenske filharmonije

novletna jelka2
sreda, 16. december 2020

Tradicionalni glasbeni božič v Slovenski filharmoniji se tokrat seli na splet.

Umetnost v parkirni hiši

Razstava slik
torek, 15. december 2020

Stene parkirne hiše krasijo umetniška dela. Foto: Pionirski dom | V parkirni hiši Kongresni trg je na ogled razstava Svobodni, ki so jo pripravili v Pionirskem domu.

Predstavitev raziskave Ocena potenciala domačega gosta

feel_309835.jpg
ponedeljek, 14. december 2020

STO je v sodelovanju s podjetjem Valicon izvedla raziskavo Ocena potenciala domačega gosta. Vabljeni na spletno predstavitev raziskave 18. decembra ob 10. uri.

Odprtje fotografske razstave Mankice Kranjec Srček za vsak dan

Srcek
torek, 8. december 2020

Danes bo v okviru TAM-TAMove Ulične galerije na prostem odprtje fotografske razstave Srček za vsak dan, fotografinje Mankice Kranjec. Da bi v teh nenavadnih časih v mesto prinesla malce veselja, je umetnica na ogled postavila 36 izbranih fotografij srčkov, ki se pojavljajo na povsem vsakdanjih mestih in v vsakdanjih oblikah.

Letošnji 67. Gostinsko turistični zbor Slovenije bo potekal na spletu

kulinarika-2.jpg
ponedeljek, 7. december 2020

V organizaciji Turistično gostinske zbornice Slovenije bo danes potekal tradicionalni dogodek – 67. Gostinsko turistični zbor Slovenije.

Nova celostna grafična podoba destinacije Idrija

idrija.jpg
petek, 4. december 2020

Destinacija Idrija je v okviru projekta Krovna destinacijska znamka dobila novo celostno grafično podobo.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije