Zanimivo

Turizem je razvojna in poslovna priložnost Slovenije

turizem-je-razvojna-_1.png
petek, 4. junij 2010

Danes v Ljubljani na Gospodarskem razstavišču poteka osrednji poslovni dogodek Slovenske turistične organizacije (STO) - 13. Slovenska turistična borza - SIW.

V Piranu kmalu brezplačni prevozi tudi ponoči

v-piranu-kmalu-brezp-_1.png
četrtek, 3. junij 2010

  Na piranski občini so se odločili, da bodo uvedli brezplačno taksi službo v nočnem času, ko prenehajo voziti brezplačni avtobusi med Tartinijevim trgom v Piranu in parkiriščem na Fornačah pred mestom.

V Termah Olimia je dišalo po novinarskem golažu

v-termah-olimia-je-d-_1.png
torek, 1. junij 2010

V Termah Olimia v Podčetrtku so v soboto, 29. maja 2010, v organizaciji Term Olimia in Radia Univox iz Kočevja potekale slovenske kvalifikacije za nastop na ''8. EVROPSKEM PRVENSTVU V KUHANJU LOVSKEGA GOLAŽA V KOTLIČKU ZA NOVINARJE''.

Abonent plus - tri mesečne vozovnice za ceno ene

Vesela mladina
torek, 1. junij 2010

Z mesečno vozovnico Slovenskih železnic za junij kar tri mesece brezplačno.

Podeljene Modre zastave

Modra zastava
sreda, 19. maj 2010

V letošnjem letu je potekal v Sloveniji že šestnajsti razpis za Modro zastavo. Podelili so osem Modrih zastav, šest za naravna kopališča, dve za marine.

Delimo smučarske vozovnice...

soriska-planina-10.JPG

V uredništvu "Dobro jutro, Slovenija" smo tokrat za vas pripravili posebno akcijo. V tednu dni bomo namreč podelili 7 smučarskih vozovnic za različna slovenska smučišča. Nagradna igra poteka od 20. - 26. januarja 2011!

V slovenskih naravnih zdraviliščih v prvih štirih mesecih leta 2012 za 5 % več tujih prenočitev

Temre Lendava

V mesecu aprilu so v Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč (SSNZ) zabeležili 11-odstotni porast prihodov tujih gostov in 13-odstotni porast njihovih prenočitev. Prihodov domačih gostov je bilo v primerjavi z lanskim aprilom 19 odstotkov manj in njihovih prenočitev prav tako.

Na brezplačno razvajanje na turistično kmetijo Urška

hisa_dobrega_pocutja1_760x348.jpg

Turistična kmetija Urška - eden od Naj podeželskih wellness centrov, vas vabi, da jih obiščete! Odgovorite na nagradno vprašanje in vikend paket za eno osebo je z malo sreče lahko vaš.

44. Minfos

Minfos2014_StudioBoutique37.jpg

Organizatorji 44. MINFOS-a, Turistično društvo Tržič, Društvo prijateljev mineralov in fosilov Slovenije ter Občina Tržič vas skupaj z dolgoletnim partnerjem, Prirodoslovnim muzejem Slovenije, prisrčno vabijo na Mednarodne dneve mineralov, fosilov in okolja, ki bodo potekali 14. in 15. maja.

17. pohod in tek Vogršček

pohodnika-podezelje-trta-2.jpg

V nedeljo, 17.7. Start ob 8.30 uri pri jezu Vogršček.Mednarodna prireditev, v okviru FIASP IN IVV. Na izbiro so proge na 6 – 12 – 16 km.

Najnovejše v tej rubriki

Thermana vas razvaja tudi v letu 2014

thermana_nocna.jpg
četrtek, 2. januar 2014

Aktualno: Thermana vas razvaja, Wellnesss ski paket in Zimske počitnice

Ocena turističnega leta 2013, zasedenost med božičnimi in novoletnimi prazniki

ssnz.jpg
torek, 31. december 2013

V Slovenskih naravnih zdraviliščih so naredili prvo oceno turističnega leta 2013 in pregled zasedenosti vseh namestitvenih kapacitet med božičnimi in novoletnimi prazniki. V večini zdravilišč so, po precej deževnem in statistično močno ohlajenem pomladanskem obdobju, ocene druge polovice leta dosti bolj optimistične.

Milijonti obiskovalec Ljubljanskega gradu

miljonti_obiskovalec.jpeg
torek, 31. december 2013

V soboto, 28. decembra 2013, je Ljubljanski grad obiskal milijonti obiskovalec v letošnjem letu.

V nedeljo si oglejte dokumentarec o EuroBasketu!

ljubljana_eurobasket.jpeg
ponedeljek, 30. december 2013

Kaj vse je bilo potrebno postoriti za organizacijo EuroBasketa 2013 in kakšni so nekateri njegovi zaključki? Vse to in še več v dokumentarnem filmu EuroBasket 2013, zgodba o uspehu, ki bo na sporedu v nedeljo, ob 15.30, na TV SLO 2!

Ana Mraz

ana_mraz.jpg
torek, 24. december 2013

Gledališče Ane Monro leto zaključuje s tradicionalnim uličnogledališkim festivalom Ana Mraz, ki ga v Ljubljani že več kot desetletje pripravlja v sodelovanju s Turizmom Ljubljana, v okviru decembrskih prireditev v prestolnici. A tokrat Ana Mraz, podobno kot pred njo poletna Ana Desetnica in jesenska Ana Plamenita, obiskuje tudi druga slovenska mesta.

Sprevodi Dedka Mraza

dedek_mraz.jpeg
ponedeljek, 23. december 2013

V zadnjih dneh letošnjega leta se bo izpod Triglava v svoji kočiji z vpreženimi lipicanci v Ljubljano pripeljal Dedek Mraz. Obiskal nas bo v spremstvu snežakov, medvedov, zajcev ter drugih bitij iz ljudskih pripovedk in pravljic.

Jaslice v Postojnski jami

jaslice_postojnska_jama.jpg
ponedeljek, 23. december 2013

Že dve desetletji se ob božično-novoletnih praznikih v najlepših dvoranah in galerijah Postojnske jame odvija svetopisemska zgodba o božjem rojstvu. Predstave Jaslic v Postojnski jami so na ogled med 22. in 30. decembrom.

Advent na Bledu

Bled_Matej_Vranic.jpg
ponedeljek, 23. december 2013

Vabljeni na adventni sejem domače in umetnostne obrti, kjer se predstavljajo slovenski rokodelci z izvirnimi in unikatnimi darili za decembrski čas.

Veseli december v Kranju

kranj.jpg
četrtek, 19. december 2013

Praznično vzdušje se bo v Kranju pričelo 21. decembra, ko bo v novih sejemskih hiškah zaživel božično novoletni sejem, katerega bodo spremljali številni dogodki: 21.12. koncert Queen Real Tribute (ITA), 23.12. Županov božični koncert Kranjčanom Nuša Derenda, 27.12. koncert Orlek, 28.12. koncert Adi Smolar in 30.12. Čuki in sprevod Dedka Mraza.

1. Istrski maraton

maratonbk2014 copy.jpg
četrtek, 19. december 2013

V Pretorski palači v Kopru je bila včeraj tiskovna konferenca, na kateri je bil predstavljen »Banka Koper 1. Istrski maraton«. Sodelovali so vodja prireditve Mojmir Kovač, predsednik uprave Banke Koper Giancarlo Miranda ter dva od osmih ambasadorjev BK1IM, Daniela Da Forno in Mitja Kosovelj.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije