Zanimivo

32. Rez Stare trte, najstarejše trte na svetu

rez_trte.jpg
sreda, 2. marec 2011

V petek, 4. marca 2011, s pričetkom ob 11. uri, bo pred Hišo Stare trte v Mariboru potekala tradicionalna, že 32. Rez Stare trte, najstarejše trte na svetu. Na predvečer rezi se bo v Hiši Stare trte odvil vinsko-kulinarično obarvan literarni večer v družbi novega mestnega viničarja, g. Stanislava Kocutarja, in pretorja Častivrednega vinskega konventa Sv. Urbana, mag. Jožeta Protnerja.

V marcu vabljeni na številne koncerte

an-fletn-veer-pravi.jpg
sreda, 2. marec 2011

Medtem ko so v prvih dveh mesecih letošnjega leta v Agenciji Media butik največ pozornosti namenjali izvedbi različnih seminarjev in tečajev retorike, začenjajo v marcu s pripravo večjih prireditev.

Objavljeno poročilo Turizem v času podnebnih sprememb

kolesarji.jpg
sreda, 2. marec 2011

Podnebne spremembe postavljajo alpski turizem pred velike izzive, saj se jim mora ta prilagajati, obenem pa tudi sam postati sprejemljivejši za podnebje. Zlasti na tako ključnih področjih, kot sta promet in energija, so potenciali za omejevanje izpustov CO2 precejšnji. Poti do naštetih ciljev CIPRA predstavlja v 32 strani obsegajočem poročilu, ki je nedavno izšlo v zbirki compact.

V Celju pestro pustno dogajanje

torek, 1. marec 2011

Zavod Celeia Celje obvešča, da se v Celju tudi letos pripravlja pestro pustno dogajanje. Prve prireditve se pričenjajo na pustno soboto, vrhunec dosežejo na pustni torek in se zaključijo s pokopom pusta na pepelnično sredo.

Z odprtjem razstave del Avgusta Černigoja kobilarna Lipica napoveduje velik kulturni dogodek v prestolnici

Razstava_lipica
torek, 1. marec 2011

V ljubljanski galeriji Kresija so včeraj zvečer s posebnim dogodkom za povabljene goste slavnostno odprli priložnostno razstavo umetniških del Avgusta Černigoja, velikega slovenskega umetnika, konstruktivista in grafika, katerega dela so razstavljena v stalni galeriji Avgusta Černigoja v Lipici.

Predstavitev Slovenije v Budimpešti

feel_309835.jpg
torek, 1. marec 2011

Od 3. do 6. marca 2011 bo v Budimpešti potekal najbolj pomemben in največji turističnih sejem na Madžarskem, UTAZAS 2011. Slovenija bo svojo turistično ponudbo predstavila poslovnim in splošnim obiskovalcem na 72m2 veliki stojnici številka 206.C v hali A.

Prijave za predskakalca v Planici

planica_skoki
torek, 1. marec 2011

Vse bližje je planiški spektakel v smučarskih poletih. Kot vsako leto imajo pri tem zelo odgovorno vlogo tudi smučarki skakalci, ki opravljajo vlogo predskakalca. Vodja predskakalcev v Planici, Ivo Zupan, poziva vse, ki želijo leteti kot predskakalci, naj se čim prej prijavijo.

Ljubljana v tvojih očeh

mol.jpg
ponedeljek, 28. februar 2011

Začel se je fotografski natečaj EUROCITIES za mlade med 15. in 25. letom.

Pustni karneval na ljubljanskih ulicah

kurent.jpg
ponedeljek, 28. februar 2011

Ljubljanski karneval obsega veliko pustno povorko po mestnih ulicah in zabavni program na Prešernovem trgu. V povorki med drugim nastopajo značilne maske iz poganskega ljudskega izročila kot so kurenti, laufarji, morostarji in druge.

Išče se Evropska destinacija odličnosti 2011 v Sloveniji

eden.JPG
ponedeljek, 28. februar 2011

V okviru evropskega projekta EDEN – European Destinations of ExcelleNce je v petek, 25. 2., Slovenska turistična organizacija objavila poziv za izbor Evropske destinacije odličnosti 2011 v Sloveniji. Tema letošnjega izbora je TURIZEM IN OŽIVLJANJE NEPREMIČNE KULTURNE DEDIŠČINE.

Vabljeni na seminar na področju izobraževanja in usposabljanja v turizmu

turistica_325886.jpg
petek, 25. februar 2011

Univerza na Primorskem, Fakulteta za turistične študije - TURISTICA v sodelovanju z Manchester Metropolitan University v sklopu projekta, ki ga sponzorira La fondation pour la formation hoteliere iz Ženeve, vabi na seminar ANALIZA PRIMEROV IZOBRAŽEVANJA IN USPOSABLJANJA V TURIZMU, ki bo v sredo, 2. marca 2011, ob 12.45 na Turistici, Obala 11a, Portorož.

UNWTO poziva k prijavi za nagrado ULYSSES 2011

ulysess_325893.jpg
petek, 25. februar 2011

Svetovna turistična organizacija (UNWTO) poziva vse zainteresirane k prijavi za nagrado Ulysses 2011. Rok za oddajo prijav je 31. marec 2011.

Vzpostavljena blagovna znamka Medical Tourism DMC

petek, 25. februar 2011

Panoramic Travel Group, je kot prvi v Sloveniji pričeli z združevanjem specializiranih ponudnikov medicinskih in zdravju blagodejnih storitev, rezultat katerega je vzpostavitev blagovne znamke Medical Tourism DMC, spletnega portala www.medicaltourism-dmc.com, ter razvoj skupnih promocijskih in tržnih aktivnosti v sodelovanju z zainteresiranimi partnerji.

25. festival Turizmu pomaga lastna glava

turizmu_pomaga_lastna_glava-1.jpg
četrtek, 24. februar 2011

V torek, 1. marca se v Kranju začenja tekmovanje v 25. festivalu Turizmu pomaga lastna glava. Turistične produkte bodo mladi predstavili javnosti na turističnih tržnicah, ki bodo v letu 2011 potekale po večjih Mercatorjevih centrih.

Sava Hotels & Resorts članica FEMTEC-a

podelitev-clanstva-shr-v-femtec-640x480-2.JPG
četrtek, 24. februar 2011

Savina dejavnost Turizem je pridobila članstvo v eni najbolj reprezentativnih organizacij zdravstvenih in termalnih ponudnikov na svetu »World Federation of Hydrotherapy and Climatotherapy« (FEMTEC). Članstvo, ki sta ga včeraj v Zdravilišču Radenci podelila predsednik FEMTEC-a dr. Nikolay Storozhenko in predsednik ruske Akademije medicinskih znanosti prof. Alexander N. Razumov, je pomembno predvsem na področju razvoja zdraviliške dejavnosti v Zdravilišču Radenci in Termah 3000.

Šmartinsko jezero v Celju dobilo svojo spletno stran

smartinsko_jezero.png
sreda, 23. februar 2011

Zavod Celeia Celje sporoča, da je Šmartinsko jezero, ena najbolj priljubljenih izletniških točk prebivalcev mesta Celje, sedaj prisotno tudi na svetovnem spletu.

Brezplačne delavnice za otroke

delavnice1.jpg
torek, 22. februar 2011

Projekt "V znamenju knjige" - v Pionirskem domu bo do aprila prihodnje leto vse v znamenju knjige.

2. B.O.BRRR FEjST - bohinjski zimski otroški festival

bobrrrfejst.gif
torek, 22. februar 2011

Bohinj vabi otroke in družine na največji zimski otroški festival. Turistično društvo Bohinj ga prireja drugo leto zapored na Smučišču Senožeta v Srednji vasi. Letošnji festival bo zelo barvit, saj bo potekal v pustnem vikendu, 4.-6.marca 2011.

Sejmi okusov se se zaključili nad pričakovanji

sejmi_okusov.jpg
ponedeljek, 21. februar 2011

Odziv obiskovalcev je bil izjemen, saj beležijo napram lani večji poslovni obisk - okrog 15.000, ki so svoje poslovne priložnosti iskali med okrog 300 razstavljalci. Posebej je bilo opaziti porast poslovnih obiskovalcev iz tujine - predvsem iz sosednje Avstrije in držav bivše Jugoslavije.

Oceni "Družini prijazno smučišče" in zadeni vikend paket

istock_000011510569xxxlarge-1.jpg
petek, 18. februar 2011

V uredništvu "Dobro jutro, Slovenija" že tretje leto zapored izbiramo Družini prijazna smučišča. Če ste tudi vi obiskali katero od slovenskih smučišč in vas je prepričala njihova ponudba, izpolnite anketo in se potegujte za vikend paket na enem od lani nagrajenih smučišč.

Najnovejše v tej rubriki

Priljubljen Ljubljanski grad

lj_grad_miha_maly.jpeg
torek, 15. julij 2014

V prvi polovici letošnjega leta je Ljubljanski grad, osrednjo turistično točko našega glavnega mesta, obiskalo 443.987 ljudi, s tirno vzpenjačo pa so prepeljali 118.152 potnikov.

Nov promocijski video za destinacijo Srce Slovenije

srce_slovenije1.jpg
ponedeljek, 14. julij 2014

Razvojni center Srca Slovenije je objavil nov promocijski videoposnetek za destinacijo Srce Slovenije z naslovom »The Heart of Slovenia – Where ideas become reality«. Videoposnetek prikazuje odgovorne inovacije v Srcu Slovenije v tehnoloških procesih, pa tudi v turizmu ter pri skrbi za okolje in širšo družbo.

3. rojstni dan Poletnega parka Krvavec

poletni_park_krvavec.jpg
petek, 11. julij 2014

V soboto 12. julija 2014 od 10.00 ure naprej lepo vabljeni na praznovanje 3. rojstnega dne Poletnega parka Krvavec, z zabavo s Francetom na Plaži Krvavec. Ob nakupu odrasle vstopnice otrok gratis!

Okolju prijaznejši festivali in prireditve

novinarska_turistica.jpg
petek, 11. julij 2014

Organizatorji prireditev so na okrogli mizi portoroške Fakultete za turistične študije spregovorili o vse bolj perečem vprašanju ravnanja z odpadki. Primere dobrih praks so predstavili nekateri vidnejši organizatorji festivalov in dogodkov na slovenski obali.

Izšel poletni vodič Summer Guide 2014

summer_guide.jpg
petek, 11. julij 2014

Izšel je vodič Summer Guide 2014 v angleškem jeziku, ki tujim turistom na več kot stotih straneh razkriva pestrost slovenske turistične ponudbe.

Na poziv Sejalec prispelo 26 prijav

sejalec.jpg
petek, 11. julij 2014

Na poziv Sejalec 2014, na katerem nagrajujejo ustvarjalne in inovativne dosežke na področju novih proizvodov, procesov in/ali trženjskih pristopov v turizmu, je prispelo rekordnih 26 prijav.

Svetovni dan turizma 2014: Turizem in razvoj skupnosti

tcd.jpg
četrtek, 10. julij 2014

Svetovna turistična organizacija je objavila, da bo osrednja tematika letošnjega Svetovnega dneva turizma, ki ga praznujemo 27. septembra, izpostavila turizem kot vezni člen med različnimi skupnostmi oziroma poudarila vlogo različnih skupnosti pri udejanjanju trajnostnega razvoja turizma.

Nov TIC v Postojni

tic_postojna.jpg
četrtek, 10. julij 2014

V začetku tega tedna so v Postojni odprli že šesti Turistično-informacijski center v mestu.

Dobimo se pred Škucem

skuc1.jpg
četrtek, 10. julij 2014

glasbeni, gledališki in literarni dogodki, filmske projekcije, razstave, modna revija, ulična čitalnica, ustvarjalne delavnice za otroke in mlade ter Škuceva tržnica

Nočna 10ka - tek okoli Blejskega jezera

Tek_foto_rozle_bregar.JPG
sreda, 9. julij 2014

Veslaški center Bled, Mala Zaka, 12. 7. 2014, 17:00 - 02:00

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije