Zanimivo

Salsa ski Weekend na Rogli

salsa-1.jpg
torek, 1. februar 2011

3 dni salse, snega in zabave

Nova destinacijska znamka občine Radovljica

radolca.JPG
ponedeljek, 31. januar 2011

Občina Radovljica je v začetku leta 2011 dobila novo turistično podobo. Projekt zasnove destinacijske znamke Radovljica je vodil Javni zavod Turizem Radovljica, zasnovala in izvedla pa ga je agencija Memo Institut.

Odmevna predstavitev Kobilarne Lipica v Franciji

lipicanci.jpg
ponedeljek, 31. januar 2011

Predstavniki Kobilarne Lipica so se te dni zadovoljni vrnili iz Francije, kjer so se z nastopom Klasične šole jahanja uspešno predstavili na eni največjih evropskih konjeniških prireditev v tem letu, Cheval Passion v Avignonu.

Cerkljanske lepote na prenovljeni spletni strani

ponedeljek, 31. januar 2011

V okviru LTO Laufar Cerkno je na voljo nova spletna stran, kjer so predstavljene lepote te raznolike pokrajine in je zbrana celotna ponudba dogajanja na Cerkljanskem.

Na sejmu Alpe Adria TIP potekalo prvo srečanje turističnih novinarjev FIJET regije Alpe-Jadran

petek, 28. januar 2011

V okviru sejma Alpe Adria: Turizem in prosti čas je včeraj prvič potekalo strokovno druženje novinarjev regije Alpe-Jadran, ki se ga je udeležilo 14 novinarjev iz Hrvaške, Italije, Avstrije in Madžarske, poleg tega pa še več kot 10 slovenskih turističnih novinarjev. Po besedah Draga Bulca, predsednika FIJET Slovenija in glavnega organizatorja dogodka, je bil prvotni namen srečanja predvsem pridobiti podporo sosednjih držav pri gradnji blagovne znamke slovenskega turizma in pokazati Evropi našo raznoliko in celovito turistično ponudbo.

TravelZoom med desetimi najodmevnejšimi konferencami turističnega marketinga v svetu

travel-zoom_logo.png
petek, 28. januar 2011

V okviru prenovljenega turističnega sejma Alpe-Adria: Turizem in prosti čas, je potekala tudi konferenca TravelZoom v organizaciji Turistice - Fakultete za turistične študije Univerze na Primorskem in podjetja Go.Mice. Gre za mednarodno konferenco o strateškem in kreativnem marketingu v turizmu, ki je pritegnila 120 udeležencev iz 6 držav območja Alp in Jadrana.

Poslušajte nas v živo s Celjske koče

djs_radio.jpg
petek, 28. januar 2011

Jutrišnje dopoldanske ure bo ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« preživela na Celjski koči, že nekaj let nepremagljivem slovenskem naj smučišču v kategoriji manjših smučarskih centrov.

Počitnikarji, popotniki, izletniki in avanturisti vabljeni na sejem Alpe Adria: Turizem in prosti čas

img_5579-640x480.JPG
četrtek, 27. januar 2011

Z današnjim dnem so odprta vrata sejma Turizem in prosti čas, tokrat v razširjeni obliki destinacij Alpe Adira, ki velja za enega izmed največjih sejmov s turistično ponudbo v Sloveniji. Poleg domačega turizma, ki ga v večini sestavljajo regije s svojo celovito ponudbo, organizatorji potovanj, turistični centri in turistična društva, je velik del sejma namenjen tudi tujini. Med drugim si lahko ogledate ponudbo sosedov: Madžarske, Hrvaške, Italije, poleg tega pa še Bosne, Srbije, Turčije ter Španije. S svojim razstavnim prostorom pa je presenetil tudi svetovni popotnik Zvone Šeruga.

Spletna stran Active Slovenia je zaživela

active_slovenia.JPG
četrtek, 27. januar 2011

Vsem navdušencem aktivnega preživljanja prostega časa je že nekaj časa na voljo nova kartica ugodnosti Active Slovenia s katero lahko počitnikujete, se udeležujete športnih ali velneških aktivnosti po izredno ugodnih cenah.

Raba obnovljivih virov energije v turizmu

setcom-logo-1.jpg
četrtek, 27. januar 2011

Mednarodni inštitut za turizem organizira brezplačen seminar o spodbujanju rabe obnovljivih virov energije v turizmu.

Izžreban dobitnik smučarske vozovnice za Krvavec

logo_krvavec-1.jpg
četrtek, 27. januar 2011

Izžrebali smo dobitnika zadnje skrite smučarske vozovnice. Ta se je skrivala pod dogodkom "Vodeni izleti TNP: Turnosmučarski izlet na Viševnik".

V Celju se pričenjajo Dnevi kulture 2011

četrtek, 27. januar 2011

Zavod Celeia Celje je na včerajšnji novinarski konferenci predstavil sklop prireditev pod skupnim imenom Dnevi kulture, ki se letos odvijajo že tretje leto zapored. V letošnjem letu bo projekt potekal od 1. do 8. 2. 2011. Rdeča nit letošnjega programskega dogajanja je usmerjena v doživljanje mesta Celje skozi vizije, anekdote, pripovedi … ljudi, ki v njem živijo.

Poslušajte nas v živo s Krvavca

djs_radio.jpg
sreda, 26. januar 2011

Ekipa radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« bo jutri obiskala prijazen in vedno nasmejan Rekreacijsko turistični center Krvavec.

Oddahnite si! Tu smo: Alpe-Adria

tip.jpg
sreda, 26. januar 2011

Konec januarja je na Gospodarskem razstavišču že tradicionalno rezerviran za turizem. Po 30–letnem razvoju tovrstne sejemske prireditve se od 27. do 30. januarja predstavlja destinacijsko in programsko razširjeni sejem Alpe–Adria: Turizem in prosti čas. Kot pove že samo ime prireditve, obsega poleg oddaljenejših tujih destinacij turistično ponudbo regije Alpe–Jadran, v vsebinskem pogledu pa je zasnovan po meri obiskovalca oziroma po turističnih produktih. Hkrati poteka Salon plovil kot prva tovrstna prireditev v koledarskem letu, na kateri se predstavljajo plovila do deset metrov dolžine, dodatna navtična oprema in storitve.

Predstavitev knjige "Šport v turizmu" na sejmu TIP

sport.jpg
sreda, 26. januar 2011

V teh dneh je na Fakulteti za šport Univerze v Ljubljani izšla knjiga z naslovom »Šport v turizmu«. V delu so zbrane vsebine štirih avtorjev, ki se v Sloveniji ukvarjajo z raziskovanjem športnega turizma - dr. Hermana Berčiča, dr. Borisa Sile, dr. Nataše Slak Valek in Damjana Pintarja. Vsebine govorijo o povezanosti športa in turizma, teh dveh pomembnih človekovih dejavnosti, ki v sožitju (o)bogatita človekovo športno-aktivno potovanje. Avtorji so tudi mnenja, da bi šport mogel biti pomemben del Strategije razvoja turizma v Sloveniji.

Nova številka časopisa Moja Thermana

moja_thermana-1.jpg
sreda, 26. januar 2011

Izšla je nova številka časopisa dobrega počutja Moja Thermana.

Bohinju vodilna nagrada v kongresni industriji

sreda, 26. januar 2011

Januarja 2011 se je vrsti nagrad, s katerimi se ponaša 1. ekološki hotel Slovenije, pridružilo tudi letošnje Priznanje Akademije Conventa, vodilna nagrada v kongresni industriji jugovzhodne Evrope. Izbrani akterji so se pomerili v izpeljanih inovacijah s področja kongresne dejavnosti, prestižno nagrado pa je prejela najbolj uspešna rešitev oziroma izvirni koncept na področju kongresnega turizma v letu 2010.

Izžrebana dobitnica smučarske vozovnice za Kope

logo_krp-3.gif
sreda, 26. januar 2011

Včeraj je bila smučarska vozovnica za Kope skrita pod novico "Kobilarna Lipica bo Policiji zagotovila 9 lipicancev".

Kakovost ostaja glavno vodilo ponudbe Term Ptuj

sreda, 26. januar 2011

V Termah Ptuj se zavedajo, da je danes za razvoj turistične ponudbe potrebna kombinacija inovativnosti, kakovosti, gostoljubja in pestrih doživetij, ki jih ponuja bogato naravno in kulturno okolje. Svojo ponudbo oblikujejo v tesni povezavi z okoljem in rimsko dediščino, s čimer krepijo prepoznavnost destinacije doma in po svetu.

Prešernov dan

preseren.jpg
torek, 25. januar 2011

Slovenski kulturni praznik poleg državne proslave s podelitvijo Prešernovih nagrad, najpomembnejših slovenskih priznanj za kulturne dosežke, že v dneh pred 8. februarjem zaznamujejo številni kulturni dogodki in prireditve. Na sam praznik je vstop v muzeje in galerije brezplačen, brez vstopnine so na ogled nekateri koncerti, gledališke predstave, projekcije nekaterih filmov itd.

Najnovejše v tej rubriki

Promocijskemu filmu Bleda nagrada zagrebškega festivala

ZagrebTourFilmFestival.jpg
ponedeljek, 23. junij 2014

Blejski promocijski film "Bled – Imago paradisi" je prejel nagrado na zagrebškem festivalu.

Dnevi splavarjenja Radeče 2014

Splavarjenje-02.jpg
petek, 20. junij 2014

20. - 22. junij 2014

Maribor dobil destinacijsko trgovino

art_mi_je_mar.jpg
petek, 20. junij 2014

V Mariboru se je v začetku junija odprla destinacijska trgovina, ki je obenem tudi turistično-informacijski center.

Na Rogli bo vrata odprl smučarsko-tekaški center s hotelom

rogla1.jpg
petek, 20. junij 2014

Na Rogli bodo jutri slovesno odprli investicijo v smučarsko-tekaški center, del katerega je tudi štirizvezdični hotel Natura.

Danes se pričenja Festival Lent

lent1.png
petek, 20. junij 2014

Festival Lent je največji slovenski festival na prostem in eden največjih v Evropi. Konec junija in v začetku junija že več kot 20 let na svoja številna prizorišča pritegne več kot pol milijona obiskovalcev, zaradi česar je najbolj prepoznaven kulturni dogodek v Sloveniji, ki ga je vsaj enkrat obiskal že vsak četrti Slovenec.

Lonely Planet priporoča Ljubljano

ljubljana_d_wedam.jpeg
petek, 20. junij 2014

Znameniti turistični vodič Lonely Planet je v svoji ameriški spletni izdaji Ljubljano uvrstil na drugo mesto lestvice "Best of Europe" 2014, na kateri je deset evropskih destinacij, ki so po mnenju uredništva letos najbolj vredne obiska.

To soboto Dan križevniškega soseda! Nepozabna sobota v centru Ljubljane!

dan-krizevniskega-soseda-003.jpg
četrtek, 19. junij 2014

Nekoč siva ljubljanska ulica je zaživela, oživela in ozelenela. A stavbe in ulice ne zaživijo same od sebe, dušo jim vdahnejo ljudje. Križevniki, ki so se povezali in skupaj ustvarili novo kulturno četrt prestolnice - KRIŽEVNIŠKO!

Kinodvorišče odpira svoja vrata

kinodvorisce.jpeg
sreda, 18. junij 2014

Kinodvorišče, Kinodvorov letni kino v atriju Slovenskih železnic, svoja vrata odpira danes, 18. junija 2014. V filmskih poslasticah na prostem boste lahko uživali vsak večer do 15. julija!

Kresničke v Piranu

kresnicke-v-piranu.jpg
sreda, 18. junij 2014

Ali veste kako zgleda Piran iz morja? S čolni, barkami, ladjicami in jahtami boste lahko 28. 6. zapluli na sredino zaliva ter opazovali kresove na piranskem obzidju.

Tradicionalen IX. gorski vzpon SNOVIK – VELIKA PLANINA 2013

Slika 045.jpg
sreda, 18. junij 2014

V soboto, 14. 6. je progo velikega vzpona Terme Snovik – Velika planina v skupni dolžini 28 km in cca. 1500m višinske razlike pretekel Bernard Jarc, nekdanji reprezentant Slovenije v gorskih tekih in dosegel odličen čas 2:36,12. V nedeljo, 15. 6. 2014 pa je potekal vzpon Snovik – Velika planina za vse malo manj pripravljene pa Snovik – Črnivec. Seveda s kolesi!

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije