Zanimivo

Mag. Dimitrij Piciga potrjen za drugi mandat podpredsednika ETC

mag-dimitrij-piciga-_1.png
ponedeljek, 14. junij 2010

 Direktor Slovenske turistične organizacije (STO), mag. Dimitrij Piciga je drugič imenovan za podpredsednika ETC – European Travel Commission. S ponovnim imenovanjem se nadaljuje vloga slovenskega turizma pri razvoju in promociji turizma v Evropi in širše.

Škocjanske jame z novo gostinsko pridobitvijo

skocjanske-jame-z-no-_1.png
petek, 11. junij 2010

Po 23-ih letih od izgradnje gostinskega objekta v Parku Škocjanske jame, ki velja za edino slovensko kulturno in naravno dediščino vpisano v seznam svetovne dediščine UNESCO, so pretekli teden slavnostno odprli novo restavracijo. Koncesijo je pridobila že priznana slovenska gostilna Mahnič iz Kozine, kjer, po originalnem bavarskem receptu, varijo tudi svoje domače pivo.

Turizem je razvojna in poslovna priložnost Slovenije

turizem-je-razvojna-_1.png
petek, 4. junij 2010

Danes v Ljubljani na Gospodarskem razstavišču poteka osrednji poslovni dogodek Slovenske turistične organizacije (STO) - 13. Slovenska turistična borza - SIW.

V Piranu kmalu brezplačni prevozi tudi ponoči

v-piranu-kmalu-brezp-_1.png
četrtek, 3. junij 2010

  Na piranski občini so se odločili, da bodo uvedli brezplačno taksi službo v nočnem času, ko prenehajo voziti brezplačni avtobusi med Tartinijevim trgom v Piranu in parkiriščem na Fornačah pred mestom.

V Termah Olimia je dišalo po novinarskem golažu

v-termah-olimia-je-d-_1.png
torek, 1. junij 2010

V Termah Olimia v Podčetrtku so v soboto, 29. maja 2010, v organizaciji Term Olimia in Radia Univox iz Kočevja potekale slovenske kvalifikacije za nastop na ''8. EVROPSKEM PRVENSTVU V KUHANJU LOVSKEGA GOLAŽA V KOTLIČKU ZA NOVINARJE''.

Abonent plus - tri mesečne vozovnice za ceno ene

Vesela mladina
torek, 1. junij 2010

Z mesečno vozovnico Slovenskih železnic za junij kar tri mesece brezplačno.

Podeljene Modre zastave

Modra zastava
sreda, 19. maj 2010

V letošnjem letu je potekal v Sloveniji že šestnajsti razpis za Modro zastavo. Podelili so osem Modrih zastav, šest za naravna kopališča, dve za marine.

Delimo smučarske vozovnice...

soriska-planina-10.JPG

V uredništvu "Dobro jutro, Slovenija" smo tokrat za vas pripravili posebno akcijo. V tednu dni bomo namreč podelili 7 smučarskih vozovnic za različna slovenska smučišča. Nagradna igra poteka od 20. - 26. januarja 2011!

V slovenskih naravnih zdraviliščih v prvih štirih mesecih leta 2012 za 5 % več tujih prenočitev

Temre Lendava

V mesecu aprilu so v Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč (SSNZ) zabeležili 11-odstotni porast prihodov tujih gostov in 13-odstotni porast njihovih prenočitev. Prihodov domačih gostov je bilo v primerjavi z lanskim aprilom 19 odstotkov manj in njihovih prenočitev prav tako.

Na brezplačno razvajanje na turistično kmetijo Urška

hisa_dobrega_pocutja1_760x348.jpg

Turistična kmetija Urška - eden od Naj podeželskih wellness centrov, vas vabi, da jih obiščete! Odgovorite na nagradno vprašanje in vikend paket za eno osebo je z malo sreče lahko vaš.

44. Minfos

Minfos2014_StudioBoutique37.jpg

Organizatorji 44. MINFOS-a, Turistično društvo Tržič, Društvo prijateljev mineralov in fosilov Slovenije ter Občina Tržič vas skupaj z dolgoletnim partnerjem, Prirodoslovnim muzejem Slovenije, prisrčno vabijo na Mednarodne dneve mineralov, fosilov in okolja, ki bodo potekali 14. in 15. maja.

17. pohod in tek Vogršček

pohodnika-podezelje-trta-2.jpg

V nedeljo, 17.7. Start ob 8.30 uri pri jezu Vogršček.Mednarodna prireditev, v okviru FIASP IN IVV. Na izbiro so proge na 6 – 12 – 16 km.

Pričel se je izbor Naj wellness 2019/20

Logo_naj_wellness

Vse bolj uveljavljena in prepoznavna akcija Naj wellness, ki sodi pod okrilje turistično-informativnega poratala »Dobro jutro, Slovenija«, tokrat poteka že 12. leto. Izbor in predstavitve sodelujočih wellness centrov bo možno spremljati vse do spomladi, ko bodo razglašeni najbolj priljubljeni slovenski centri dobrega počutja.

Najnovejše v tej rubriki

Dan doživetij v Županovi jami pri Grosuplju

zupanovajama.jpg
sreda, 14. maj 2014

Ste se v kraško jamo že spustili po vrvi, kot pravi jamarji?  Vas zanima, kakšen izziv je v resnici športno plezanje po skalnih stenah? Ste se že preizkusili v spretnosti streljanja z lokom ali s samostrelom, kot so to znali v starih časih?

Festival vrtnic in cvetja Portorož

vrtnica_portoroz4.jpg
torek, 13. maj 2014

Vabljeni na pestro dogajanje v znamenju vrtnic v okviru dvodnevnega festivala, 17. in 18. maja.

18. maja Slovenski etnografski muzej praznuje Mednarodni muzejski dan

sem.jpg
torek, 13. maj 2014

Slovenski etnografski muzej se tudi letos že tradicionalno pridružuje praznovanju Mednarodnega muzejskega dne, ki ga v Sloveniji organizira Slovenski odbor ICOM. Muzeji ga po vsem svetu praznujejo okoli 18. maja.

Dan odprtih vrat Snage in Centra ponovne uporabe

enkratno_je_stvari_uporabljati_veckratno_plakati_1.jpg
torek, 13. maj 2014

Javno podjetje Snaga vabi na dan odprtih vrat Snage in Centra ponovne uporabe, ki bo v četrtek, 15. maja 2014, ob 12.30 uri. Med drugim pripravljajo ustvarjalne delavnice za otroke ter odrasle, na ogled bodo postavili Snagina vozila, na voljo bodo številne igre vaše in naše mladosti, dogajanje pa bo popestril tudi Oto Pestner.

Mednarodni dan družin v Narodnem muzeju Slovenije

sovica.JPG
ponedeljek, 12. maj 2014

Družine v četrtek, 15. maja vabijo na brezplačen obisk muzeja in vseh prireditev!

Čarobni dan na Bledu

carobnidan.jpg
ponedeljek, 12. maj 2014

Že tretje leto zapored se bo Bled spremenil v najbolj čarobni prostor pod slovenskim soncem, saj se bo na enem mestu in to ves dan lahko zabavala celotna družina. Kdaj? V nedeljo, 25. maja od 10. ure dalje.

NA NOGE! Za boljše življenje. - Pomladni pohod po Pohorju

nanoge_pomlad.jpg
petek, 9. maj 2014

TO NEDELJO, 11. MAJA, NA POHORJU
Pridite, hodite zase in za 14-letnega Primoža!
Njegovo zgodbo najdete tukaj.

Vaška tržnica Atila

Vaska_trznica_atila_big.jpg
petek, 9. maj 2014

17. 5. 2014 poteka v Radencih največja prireditev tega kraja: MARATON TREH SRC in vzporedno POHOD TREH SRC. Člani TD Klopotec Kapela pa na 1. kontrolni točki organizirajo prireditev: VAŠKO TRŽNICO ATILA.

»Za družine brezplačno« in akciji »Mednarodni muzejski dan« v Kozjanskem parku

podsreda.jpg
petek, 9. maj 2014

V naslednjem tednu se v Kozjanskem parku pridružujejo akciji »Za družine brezplačno« in akciji »Mednarodni muzejski dan«.

Tržič ima prvi turistični vodnik "Po Tržiču in okolici"

po_trzicu_in_okolici.jpg
petek, 9. maj 2014

V Razstavno izobraževalnem središču (RIS) v Dolini nad Dovžanovo sotesko, kjer so sicer razstavljeni fosili in kamnine iz starega zemeljskega veka, najdeni v Dovžanovi soteski in fosili iz mlajšega in srednjega zemeljskega veka z območja Slovenije, je včeraj potekala predstavitev PRVEGA TRŽIŠKEGA TURISTIČNEGA VODNIKA.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije