Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
ljubno_2013.jpg

Gostoljubno Ljubno: FIS Svetovni pokal v smučarskih skokih za ženske

Datum: torek, 22. januar, 2013

Športni spektakel – dobra zabava – odlična gostinska ponudba – otroški zabaviščni zimski park: Ljubno ob Savinji, 16. in 17. februar 2013

Ljubno ob Savinji, kraj, ki odpira vrata v čudovito Logarsko dolino in leži na poti med Ljubljano in Mariborom, bo tudi prihodnjega februarja živelo za svetovni pokal v smučarskih skokih za ženske. Družba BTC je že v lanski sezoni kot generalni pokrovitelj, tako organizacijsko, kot tudi marketinško podprla obe tekmi svetovnega pokala ter tako prispevala k razvoju tega lepega športa. In tudi prihodnjo sezono bo tako, saj družba BTC trdno stoji za organizacijo obeh tekem svetovnega pokala, prav tako pa so že stekle priprave organizacijskega komiteja, vseh odborov in pododborov, občine Ljubno in Ljubencev ter Smučarske Zveze Slovenije, da bo ljubenska skakalnica februarja zopet zasijala v vsem svojem sijaju.

 

Slovenke so odlične - Urša Bogataj, Ema Klinec, Eva Logar, Katja Požun, Špela Rogelj in Maja Vtič že pridno trenirajo pod budnim očesom trenerja Matjaža Triplata in njegovega pomočnika Primoža Peterko, zato tudi na domači skakalnici pričakujemo izvrstne skoke.

Za obiskovalce na Ljubnem pripravljajo bogat spremljevalni program, dobre pijače in hrane pri gostoljubnih Ljubencih prav tako ne bo manjkalo, na svoj račun pa bodo prišli tudi otroci, ki jih bo ob skakalnici pričakal pravi zabaviščni zimski park, v katerem bodo lahko uživali in se prepuščali zimskim vragolijam.

Program

Petek, 15. februar 2013:

  • uradni trening ob 14.30

Sobota, 16. februar 2013:

  • 1. tekma za svetovni pokal ob 14.30

Nedelja, 17. februar 2013:

  • 2. tekma za svetovni pokal ob 14.30

Cena vstopnic: 8 eur za oba dneva tekmovanja, otroci do 14 let brezplačno

>>Uradna stran  FIS Svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske

Logo

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Čiliada v Izoli

čili festival
četrtek, 19. september 2019

V soboto, 21. septembra, Izola postane mesto ljubiteljev pikantnih okusov. Takrat nas čaka festival čilija in pekoče kuhinje – Čiliada.

22. Festival slovenskega filma

film
ponedeljek, 16. september 2019

22. Festival slovenskega filma bo potekal od 17. do 22. septembra v Portorožu, v dvoranah Avditorij Portorož in Monforta, slikovitga prizorišča nekdanjega skladišča soli.

Dnevi bakalaja v Izoli

izola_panorama.jpg
četrtek, 12. september 2019

Tudi v letošnjem letu na Turističnem združenju Izola nadaljujejo z razvojem Izole kot kulinarične destinacije. V ta namen bodo pripravili več različnih promocijskih akcij, prav tako pa bodo nadaljevali s programom Kilometer nič, ki vključuje sezonsko domačo tržnico Ruba sz moje njive in pa kulinarične akcije oz. dogodke.

Festival Stare trte

Festival Stare trte, najstarejše na svetu
sreda, 11. september 2019

Poklon Stari trti, najstarejši trti na svetu Festival Stare trte je vinski, kulinarični in kulturni…

52. mednarodni sejem MOS

MOS
sreda, 11. september 2019

V tem tednu se pričenja MOS v Celju.

Slovenija v prihodnjih tednih gosti EuroVolley 2019

odbojka ljubljana
ponedeljek, 9. september 2019

V četrtek, 12. septembra se bo pričelo evropsko prvenstvo v odbojki za moške, ki ga letos poleg Slovenije gostijo Belgija, Nizozemska in Francija. To je odlična priložnost za promocijo Slovenije kot zelene, aktivne in zdrave destinacije.

Izboljšana konkurenčnost slovenskega turizma

feel_309835.jpg
petek, 6. september 2019

Slovenija se je po skupni oceni konkurenčnosti za razvoj turističnega sektorja, ki so jo med 140-imi državami izvedli za Svetovni gospodarski forum (WEF), uvrstila na 36. mesto, kar pomeni izboljšanje za 5 mest. Na najboljšem mestu se Slovenija nahaja po okoljski trajnosti in sicer na visokem 8. mestu.

Terme Snovik - 25 let od prvega bazena

snovik_poletje1.jpg
petek, 30. avgust 2019

Letos mineva petindvajset let od postavitve prvega bazena v Snoviku. Pomemben dogodek so danes dopoldan v Termah Snovik počastili s svečano slovesnostjo, ki sta se jo udeležila tudi minister za gospodarstvo, Zdravko Počivalšek in župan občine Kamnik, Matej Slapar. V okviru slovesnosti je potekala okrogla miza z naslovom Termalna voda – darilo narave za danes in jutri, z željo, da bi šel razvoj z izgradnjo pokritega olimpijskega bazena tudi v razvoj športnega turizma.

V Žalcu odprt nov štirizvezdnični hotel A

HotelA
sreda, 28. avgust 2019

Konec prejšnjega tedna je prve goste sprejel nov štirizvezdični hotel A v Arji vasi. Hotel ima 50 sob ter štiri dodatne za najbolj zahtevne goste in gostom nudi udobje, sprostitev in odlično storitev. Uradno ga bodo uradno odprli v začetku septembra.

V prvem polletju 1,16 milijard evrov iz naslova izvoza potovanj

diagram rasti
petek, 23. avgust 2019

Po podatkih Banke Slovenije vrednost izvoza potovanj v šestih mesecih leta 2019 znaša 1,16 milijard evrov, kar je za 4,8 % več kot v enakem obdobju 2018.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije