Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
gourmet cup januar

Gourmet Cup Ljubljana 2018

Datum: sreda, 10. januar, 2018

Dogodek Gourmet Cup Ljubljana bo ponudil štiri dni vrhunske kulinarike v Ljubljani in na smučišču Krvavec. Izjemna zasedba slovenskih in mednarodnih priznanih kuharjev, strokovna konferenca, ki jo bo vodila najboljša kuharska mojstrica na svetu Ana Roš ter že tradicionalno smučarsko in kulinarično razvajanje na Krvavcu bodo poskrbeli za okusen zaključek januarja.

Dogajanje bo v soboto odprla Večerja na zajli, na kabinski žičnici na smučišče Krvavec, s tremi vrhunskimi kuharskimi šefi, Binetom Volčičem, Karimom Merdjadijem in Lukom Jezerškom. V nedeljo bo sledil Gourmet na snegu.

Na strokovno-izobraževalni konferenci pod vodstvom Ane Roš bodo v ponedeljek številni povabljeni strokovnjaki razpravljali o trendih in smereh razvoja v gostinstvu in kulinariki. Zvečer bodo na Ljubljanskem gradu kuharski šefi Ana Roš, Luka Jezeršek ter Philip Rachinger pripravili spektakularno večerjo, ki jo bodo spremljala vrhunska vina. Število mest bo omejeno. V torek bo dogajanje sklenila tradicionalna smučarska tekma Gourmet Cup Krvavec s spremljevalnim programom vrhunske kulinarike.

Program

Sobota, 27. januar, Krvavec

  • 18.00 - Večerja na zajli s kuharskimi Chefi Binetom Volčičem, Karimom Merdjadijem in Lukom Jezerškom

Nedelja, 28. Januar, Krvavec

  • 11.00 – Gourmet na snegu s priznanimi domačimi in tujimi kuharskimi chefi

Ponedeljek, 29. Januar, Ljubljanski grad

  • 9.00 – Strokovno-izobraževalna konferenca pod vodstvom Ane Roš s številnimi domačimi in mednarodnimi gosti
  • 19.00 – Experience dinner z Ano Roš, Philipom Rachingerjem in Lukom Jezerškom

Torek, 30. januar 2018, Krvavec

  • 8.00 – Pokal Gourmet (zajtrk in žreb številk, smučarska tekma za Pokal Gourmet, gourmet na snegu, after party)
Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Prek slovenskih letališč lani potovalo za petino več potnikov

letalski_potniki.jpg
četrtek, 15. november 2018

Na slovenska mednarodna letališča je v letu 2017 prispelo ali z njih odpotovalo 1,7 milijona potnikov, kar je za 20 odstotkov več kot v letu prej.

Slovenija je najhitreje rastoča Evropska destinacija

diagram rasti
torek, 13. november 2018

Evropska potovalna komisija je objavila poročilo tretjega kvartala, v katerem je razvidno, da je Slovenija najhitreje rastoča Evropska destinacija v letošnjem letu.

Zlato za Slovensko turistično organizacijo na turistični borzi WTM London

Galactica_wellness
ponedeljek, 12. november 2018

Kampanja Zdrave vode Slovenske turistične organizacije je prejemnica zlate nagrade WTM International Travel & Tourism Awards v kategoriji »Best in Wellness« na globalni turistični borzi WTM v Londonu.

Body Worlds Vital

body worlds
sreda, 7. november 2018

Razstava Body Worlds Vital predstavlja človeško telo prek plastinantov oziroma ohranjenih pravih teles, od njegove zgradbe do celičnega sistema. Z razstavljenimi avtentičnimi človeškimi telesi in multimedijskimi prikazi razstava prikazuje, kakšno je telo, kadar je zdravo, v stanju ogroženosti ali obolelo. Zdrava telesa primerja z obolelimi oziroma s telesi v različnih zdravstvenih stanjih. Telesa na razstavi so razstavljena v gibanju.

LIFFe - ljubljanski mednarodni filmski festival

film
torek, 6. november 2018

Od 7. do 18. novembra v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Društvo turističnih novinarjev Slovenije z novo spletno stranjo

internetna-stran-tns.jpg
petek, 2. november 2018

Društvo turističnih novinarjev Slovenije (TNS) ima novo spletno stran www.turisticni-novinarji.si. Z njo želi društvo povečati svojo prepoznavnost v turistični strokovni in tudi širši javnosti.

Slovenija se predstavlja na najpomembnejši turistični borzi v Londonu

wtmlondon2018.jpg
petek, 2. november 2018

Ene najpomembnejših in globalno odmevnih borz turistične industrije, WTM London 2018, se bo od 5. do 7. novembra v organizaciji Slovenske turistične organizacije (STO) udeležilo 36 podjetij in inštitucij. Slovenija se britanski in globalni turistični strokovni javnosti predstavlja kot privlačna destinacija za 5-zvezdična doživetja, še posebej na področju kulture.

Doživetja povezujejo udeležence Connections Adventure Slovenia

connections.jpg
torek, 30. oktober 2018

28. oktobra se je v Ljubljani pričel Connections Adventure, unikatni poslovni dogodek, ki je zaradi konceptualnega povezovanja v Slovenijo privabil 60 kupcev in ponudnikov storitev in organizatorjev butičnih, to je luksuznih turističnih potovanj.

Optimizem med slovenskimi zdravimi vodami tudi v času krompirjevih počitnic

Family-wellness-Termalija-Terme-Olimia-26.jpg
ponedeljek, 29. oktober 2018

V slovenskih naravnih zdraviliščih so se tudi letos pravočasno in temeljito pripravili na obisk številnih družin, ki bodo nekaj počitniških dni preživele v objemu zdravih termalnih voda in ob bogatih animacijskih programih. Ker so letošnje počitnice in prazniki umeščeni sredi tedna, tudi zaradi tega pričakujejo zelo dobro zasedenost vseh razpoložljivih kapacitet.

Krajinski park Debeli rtič je v enem mesecu dobil več kot 1.000 zaveznikov

13.png
ponedeljek, 29. oktober 2018

V morju Krajinskega parka Debeli rtič živi kar 41 redkih in ogroženih rastlinskih ter živalskih vrst, nedavno pa se je pridružil tudi Skupnosti zavarovanih območij narave Slovenije. Zaveznik krajinskega parka lahko postanete tudi vi.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije