Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
halloween

Halloween Festival 2018

Datum: torek, 23. oktober, 2018

Skupina Orehov gaj predstavlja Halloween Festival 2018 od 26. 10. 2018 do 04. 11. 2018. Si upaš?

Že tretje leto zapored se Orehov gaj v času Halloweena prelevi v strašno prizorišče, kjer vam bo zastal dih in se naježila koža… Pridružite se jim v tematsko okrašenem Orehovem gaju.

Za vas so pripravili celo vrsto doživetij, ki vas ne bodo pustila ravnodušnih...

Za odrasle:

- Usodna noč - interaktivni tematski večer z doživljajsko večerjo (18+)

- (Pre)Strašna pot – Haunted trail (12+)

- Sekiromet - metanje sekire v zombije (12+)

- Escape room - Zakleti skedenj (9+)

- Escape room - Zmajev brlog (9+)

- Grossmann Grindhouse - večer kratkih grozljivk, burgerjev in piva

- STORYTELLING VEČER – Halloween večerja in strašne zgodbe

Za otroke in družine:

- Strašna pot za otroke in družine – vodeno doživetje po začaranem gozdu ( od 5 do 9 let)

- Delavnice za otroke (od 5 do 9 let) - ustvarjanje čarovniških bitij

- Čarovniška šola – dvodnevno počitniško doživetje za otroke (od 6 do 9 let)

Poleg vseh naštetih doživetji bodo gotovo zacoprali še kakšno presenečenje, zabavo ali tematsko delavnico za otroke... Vsak dan bodo zakurili čarovniški ogenj in vam postregli s čarovniškimi čorbami, prigrizki in coprniškimi napoji. Vabljeni ste predvsem vsi doživetij željni odrasli. In seveda starši z neustrašnimi najstniki in otroki, ki mislijo, da jih ne prestraši nič več... Termini vseh programov so objavljeni na spletni strani, rezervacije sprejemajo, mesta pa hitro kopnijo, zato pohitite in rezervirajte svojega. Pozor! Obisk in udeležba na lastno odgovornost!

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Blagovna znamka Okusi Rogle

rogla
torek, 20. avgust 2019

Na območju turistične destinacije Rogla Pohorje, ki zajema občine Oplotnica, Slovenske Konjice, Vitanje in Zreče v sklopu evropsko sofinanciranega projekta Užij okuse Rogle, nadaljujejo z razvojem blagovne znamke Okusi Rogle.

Prvič na svetu: na Ljubljanici odbojka na plavajočem igrišču

odbojka_ljubljanica
ponedeljek, 19. avgust 2019

Prihodnji teden se v središču Ljubljane obeta odbojkarski spektakel. Tekmo v okviru promocije prihajajočega EuroVolleyja 2019, ki bo od 12. do 26. septembra potekal tudi v Ljubljani, organizira Odbojkarska zveza Slovenije v sodelovanju z agencijo Extrem in partnerji.

Kamfest

kamfest
ponedeljek, 12. avgust 2019

Kamfest je festival za vse generacije, ki se na različnih slikovitih prizoriščih po vsem Kamniku lahko brezplačno udeležijo zelo raznovrstnega programa dogodkov.

Rimske igre

rimske igre ptuj
ponedeljek, 12. avgust 2019

Pred 2000 leti je bil Ptuj mogočno mesto: najprej vojaška postojanka, pozneje pomembno trgovsko in obrtno mesto. Med Rimskimi igrami se Ptuj spremeni v rimski Poetovio. Mesto zasedejo gladiatorji, legionarji, senatorji, vestalke in ostali Rimljani, ki že deseto leto pripravljajo eno največjih predstavitev rimskega obdobja v tem delu Evrope.

Izbran direktor Holdinga Kobilarna Lipica

lipica.jpg
petek, 9. avgust 2019

Nadzorni svet družbe HOLDING KOBILARNA LIPICA d.o.o. je v sredo, 31. julija, na izredni seji imenoval Mateja Oseta za direktorja družbe Holdinga Kobilarne Lipica. Novi direktor bo nastopil z delom 3. septembra letos.

Nov Slovenia Green Accommodation z zelenim vrtom sredi Maribora

hotelMB
torek, 6. avgust 2019

Hotel Maribor združuje butične nastanitve v centru mesta Maribor, umeščene v stavbe z dolgoletno zgodovino. Tako so revitalizirali propadajočo kulturno dediščino, hkrati pa se zavezali vsemu, kar je lepo in trajnostno. Pridružili so se Zeleni shemi slovenskega turizma in pridobili znak Slovenia Green Accommodation.

Izdelovanje pleten in prevoz z njimi vpisana v register nesnovne dediščine

lake_bled-1.JPG
ponedeljek, 29. julij 2019

Ministrstvo za kulturo je ta mesec v register nesnovne kulturne dediščine vpisalo izdelavo pleten in prevoz z njimi po Blejskem jezeru. Gre za znanje, ki se prenaša iz roda v rod, in tradicijo, ki je prepoznavna turistična znamenitost. Na novo sta v register nesnovne dediščine vpisana tudi prevozno čebelarstvo in prekmurščina.

V prvih petih mesecih 925 milijonov evrov iz naslova izvoza potovanj

diagram rasti
petek, 26. julij 2019

Po podatkih Banke Slovenije vrednost izvoza potovanj v petih mesecih leta 2019 znaša 925 milijonov evrov, kar je za 4 % več kot v enakem obdobju 2018.

Ljubljanski grad v polletju z več kot pol milijona obiskovalcev

Ljubljanski-grad-z-zraka-foto-Primoz-Hieng.JPG
petek, 26. julij 2019

Števci prehodov so na Ljubljanskem gradu v prvem letošnjem polletju zabeležili več kot pol milijona obiskovalcev. Število prepeljanih potnikov s tirno vzpenjačo v prvih šestih mesecih se je povečalo za skoraj 11 odstotkov glede na enako obdobje lani, število prodanih vstopnic za turistične in kulturne vsebine pa za 10 odstotkov.

Med turistično sezono bodo hrvaškim kolegom pri postopkih s slovenskimi turisti tudi letos pomagali slovenski policisti

Na morje z vlakom
torek, 16. julij 2019

Slovenska policija bo tudi letos na Hrvaško poslala tri slovenske policiste, ki bodo na vrhuncu turistične sezone, od 17. julija do 18. avgusta 2019, hrvaškim policistom pomagali pri postopkih s slovenskimi državljani. Srečate jih lahko v Pulju ter na otokih Krk in Pag.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije