Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
eu_marjeticazs_286304_314821.jpg

Hotelu Wellness Park Laško****superior dodeljen uradni okoljski znak- EU Marjetica

Datum: sreda, 29. junij, 2011
Hotel Wellness Park Laško**** Superior je izpolnil še zadnje kriterije za pridobitev znaka za okolje in tako mu je bil podeljen znak EU Marjetica, ki v Evropski uniji in v Sloveniji velja za uradni okoljski znak.


V zadnjih desetih letih je ta znak Evropske unije postal evropski simbol, ki daje enostavne, točne in verodostojne usmeritve potrošnikom o okolju prijaznem delovanju.

PREDNOSTI EU ZNAKA ZA OKOLJE ZA TURISTIČNE NAMESTITVE SO V NASLEDNJEM:
• SIMBOLIZIRA VISOKO KAKOVOST IN OKOLJEVARSTVENO USPEŠNOST,
• SIMBOLIZIRA EKOLOŠKO UČINKOVITOST IN NIŽANJE STROŠKOV,
• DAJE OBČUTEK UGODJA,
• VODI K IZPOLNJEVANJU PRIČAKOVANJ GOSTOV,
• POMAGA PRI TRŽNEM KOMUNICIRANJU.

Zeleno delovanje ni zgolj odgovornost do okolja, temveč tudi gospodarska in družbena odgovornost. Poleg zahtevnih kriterijev za pridobitev EU Marjetice v WP Laško spoštujejo in v ponudbo vključujejo kulturno dediščino, tradicijo in posebnosti lokalnega okolja ter razvijajo prijetno okolje za bivanje in delo. Prizadevajo si za manjše onesnaževanje zraka, varčnejšo porabo energije in drugih naravnih virov, manjše onesnaževanje okolja ter okolice – prav na ta področja pa se usmerja večji del zahtev v okviru okoljske marjetice.

Pridobitev EU Marjetice je potrditev, da izpolnjujejo vse predpisane kriterije. Kot potrjujejo raziskave, so danes potrošniku izredno pomembni okoljski znaki, saj mu v poplavi pogosto zavajajoče zelene ponudbe na trgu pomagajo pri odločitvi, katera ponudba je dejansko zelena. Uporaba obnovljivih virov energije, predvsem izraba odpadne toplote, odpadne vode in vročega zraka, prispeva k zmanjšanju emisij, izboljšanju bivalnega okolja, s tem pa tako k turistični privlačnosti samega hotela kot tudi kraja.Novost v Thermani Laško - Pivovski wellness tretmaji


 

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Festival ŠVIC 2015

svic
torek, 30. junij 2015

Zloglasni Festival ŠVIC se tudi letos vrača v idilično dolinico blizu Čateža pri Trebnjem. Poleg okusne hrane in pijače, odlične družbe ter super vzdušja pa organizatorji obljubljajo raznolike dnevne aktivnosti in nepozaben večerni program!

Ana desetnica potuje

ana_desetnica.jpg
ponedeljek, 29. junij 2015

V letu 2015 bo Ana Desetnica v sodelovanju s številnimi lokalnimi soorganizatorji od 26. junija do 8. julija prisotna kar v 13 slovenskih mestih. Slovenijo bo obiskalo 36 ulično-gledaliških skupin iz 14 držav.

NAJ KAMP ADRIA 2015 - izbor najboljšega kampa v Sloveniji in na Hrvaškem!

naj_kamp_15.jpg
petek, 26. junij 2015

Tudi v kamping sezoni 2015 na spletni strani www.avtokampi.si v akciji NAJ KAMP ADRIA 2015 izbirajo najboljši kamp v Sloveniji in na Hrvaškem.

Predstavitev slovenskih naravnih zdravilišč na Expo Milano 2015

orhidelia01_resized_middle-1.jpg
sreda, 24. junij 2015

Skupnost slovenskih naravnih zdravilišč je v sodelovanju s predstavništvom SPIRIT Slovenija v Milanu in Fundacijo LA Verdi organizirala posebno predstavitev v okviru spremljevalnih dogodkov ob nastopu Slovenije na Expo Milano 2015 - »Termalni dan v Teatru La Verdi«.

Za Sejalca se poteguje 20 novosti

sejalec.jpg
sreda, 24. junij 2015

Na poziv Sejalec 2015, s katerim izbirajo najbolj inovativne turistične produkte v Sloveniji, je prispelo 20 prijavnic.

Hop on hop off avtobus pričenja z obratovanjem

nov bus_US.JPG
torek, 23. junij 2015

V poletni sezoni 2015 ob sobotah in nedeljah trikrat dnevno ponovno vozi turistični avtobus Hop on Hop off z Bleda in iz Bohinja na Pokljuko.

5. Brežiški tek s Primožem Kozmusom

5_breziski_tek.jpg
torek, 23. junij 2015

Vabljeni na že tradicionalni 5. Brežiški tek s Primožem Kozmusom.

Kdaj: sobota, 27. junij 2015

Šport & termalni adrenalin na novem nogometnem igrišču v Termah Čatež

catez_nogomet.jpg
torek, 23. junij 2015

Če so bile doslej Terme Čatež sinonim za VODO in s »kultno« Termalno riviero največji & najprepoznavnejši termalni kompleks, so odslej trdno zasidrane tudi na »športnem« zemljevidu. Z izgradnjo lastnega nogometnega igrišča, na katerem bo zaradi uporabe vrelcev Term Čatež možno igrati 365 dni v letu, so pospešili razvoj športnega turizma ne samo v Termah Čatež,  pač pa tudi v širši lokalni skupnosti.

Nagrajenci akcije Naj kopališče

banner_nk15_300.jpg
ponedeljek, 22. junij 2015

Vsak teden podarjamo: filtrirne vrče za vodo Bobble, hladilne torbe Radia Si, vstopnice za kopanje na slovenskih kopališčih in praktične nagrade Zavarovalnice Triglav.

17. mednarodni festival Mini poletje in 3. Dan križevniškega soseda

mini_poletje_15.jpg
ponedeljek, 22. junij 2015

Mini teater ne počiva niti poleti in letos pripravlja že 17. MEDNARODNI FESTIVAL ZA OTROKE, MINI POLETJE, ki bo v dvoranah na obeh lokacijah (na Križevniški 1 in na Ljubljanskem gradu) od 27. junija pa vse do 6. septembra skrbel za nova nepozabna meseca odličnih predstav in ustvarjalnih delavnic.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije