Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
eu_marjeticazs_286304_314821.jpg

Hotelu Wellness Park Laško****superior dodeljen uradni okoljski znak- EU Marjetica

Datum: sreda, 29. junij, 2011
Hotel Wellness Park Laško**** Superior je izpolnil še zadnje kriterije za pridobitev znaka za okolje in tako mu je bil podeljen znak EU Marjetica, ki v Evropski uniji in v Sloveniji velja za uradni okoljski znak.


V zadnjih desetih letih je ta znak Evropske unije postal evropski simbol, ki daje enostavne, točne in verodostojne usmeritve potrošnikom o okolju prijaznem delovanju.

PREDNOSTI EU ZNAKA ZA OKOLJE ZA TURISTIČNE NAMESTITVE SO V NASLEDNJEM:
• SIMBOLIZIRA VISOKO KAKOVOST IN OKOLJEVARSTVENO USPEŠNOST,
• SIMBOLIZIRA EKOLOŠKO UČINKOVITOST IN NIŽANJE STROŠKOV,
• DAJE OBČUTEK UGODJA,
• VODI K IZPOLNJEVANJU PRIČAKOVANJ GOSTOV,
• POMAGA PRI TRŽNEM KOMUNICIRANJU.

Zeleno delovanje ni zgolj odgovornost do okolja, temveč tudi gospodarska in družbena odgovornost. Poleg zahtevnih kriterijev za pridobitev EU Marjetice v WP Laško spoštujejo in v ponudbo vključujejo kulturno dediščino, tradicijo in posebnosti lokalnega okolja ter razvijajo prijetno okolje za bivanje in delo. Prizadevajo si za manjše onesnaževanje zraka, varčnejšo porabo energije in drugih naravnih virov, manjše onesnaževanje okolja ter okolice – prav na ta področja pa se usmerja večji del zahtev v okviru okoljske marjetice.

Pridobitev EU Marjetice je potrditev, da izpolnjujejo vse predpisane kriterije. Kot potrjujejo raziskave, so danes potrošniku izredno pomembni okoljski znaki, saj mu v poplavi pogosto zavajajoče zelene ponudbe na trgu pomagajo pri odločitvi, katera ponudba je dejansko zelena. Uporaba obnovljivih virov energije, predvsem izraba odpadne toplote, odpadne vode in vročega zraka, prispeva k zmanjšanju emisij, izboljšanju bivalnega okolja, s tem pa tako k turistični privlačnosti samega hotela kot tudi kraja.Novost v Thermani Laško - Pivovski wellness tretmaji


 

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Sončen extempore z Dragico Čadež v prekrasnem okolju Tabora Cerovo je bil posvečen Tednu ljubiteljske kulture

delavncia
petek, 27. maj 2016

Na pobudo Turističnega društva Tabor Cerovo in gospoda Janeza Kozlevčarja so se letos s tradicionalnim otroškim extemporom, na katerem sodelujejo osnovne šole treh občin (Grosuplje, Ivančna Gorica in Dobrepolje), srečali na Taboru Cerovo.

Gorenje in BTC bosta spet pognala pedala kultnih Rogovih ponyjev

kolo1.jpeg
petek, 27. maj 2016

S prevzemom blagovne znamke Rog nameravata Gorenje in BTC najprej ponuditi osveženo in izboljšano različico priljubljenih koles pony, nato pa še gorska, cestna in električna kolesa.

64. Ljubljana Festival

festival_ljubljana.jpeg
petek, 27. maj 2016

Ljubljana Festival, eden najstarejših in najpomembnejših festivalov, bo v svoji 64. izvedbi med 27. junijem in 13. septembrom 2016 postregel z izjemnim številom zvenečih imen.

Zvezde v sanjski službi pastirja

ekoresort
sreda, 25. maj 2016

V Eko resortu pod Veliko planino so izbrali naslednja dva kandidata, ki se bosta preizkusila v vlogi pastirke in pastirja. To sta uspešna slovenska pevka Nuša Derenda in Frenk Nova, slovenski glasbenik in imitator.

Podpis listine Zelena politika slovenskega turizma in odprtje polnilnice za električne avtomobile

polnilnica
sreda, 25. maj 2016

Občini Ajdovščina in Vipava sta se kot destinacija Vipavska dolina v maju skupaj vključili v Zeleno shemo slovenskega turizma ter s tem pridobitev znaka Slovenia Green Destination.

Šiškafejst - festival urbane kulture in športa

grtafiti
ponedeljek, 23. maj 2016

Maj je čas za zdaj že tradicionalni ŠiškaFejst – festival urbane kulture in športa za mlade. Bogat program bo ponujal BMX, skate, hip hop, DJ in grafitarsko delavnico. Izdelali si boste lahko tudi unikatno značko, za ljubitelje knjig pa bo na voljo Knjižnica pod krošnjami.

Dobrodelni tek "Tečem, da pomagam" v Termah Čatež

indijanska vas čatež
petek, 20. maj 2016

Lions Klub Brežice se ponovno pridružuje vseslovenski dobrodelni akciji »Tečem – da pomagam« in skupaj s Športnim društvom Terme Čatež organizira tekmovalno, dobrodelno in družabno prireditev.

Ljubljani bodo junija turistični novinarji podelili priznanje Zlato jabolko

zlato_jabolko.jpg
četrtek, 19. maj 2016

24. junija bo Ljubljana – Zelena prestolnica Evrope 2016 prejela priznanje Zlato jabolko Svetovnega združenja turističnih novinarjev FIJET. Priznanje bo na svečanosti Zoranu Jankoviću, županu Mestne občine Ljubljana, predal Tijani Haddad, predsednik Svetovnega združenja turističnih novinarjev FIJET.

Zelena shema slovenskega turizma kot primer dobre prakse zniževanja CO2

zemlja.jpg
ponedeljek, 16. maj 2016

Projekt »Slovenija znižuje CO2: dobre prakse«, ki ga izvaja Umanotera, Slovenska fundacija za trajnostni razvoj, iz sredstev Sklada za podnebne spremembe pa ga financira Ministrstvo za okolje in prostor, prinaša dobre prakse, razširjena znanja in spodbudo za spremembe.

Food Revolution Day

food_revolution.jpg
ponedeljek, 16. maj 2016

V petek bo po 115 državah sveta potekal že peti Food Revolution Day, ki ga bo izvajalo prek 2000 ambasadorjev gibanja. Tega je domislil svetovno znani kuhar Jamie Oliver, katerega cilj je navdušiti ljudi za pripravo in uživanje hrane iz prvinskih sestavin, kar ugodno vpliva na naše zdravje. Oliver dosega cilj s širitvijo te ideje prek ambasadorjev po celem svetu, ti pa so tudi v Sloveniji.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije