Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
eu_marjeticazs_286304_314821.jpg

Hotelu Wellness Park Laško****superior dodeljen uradni okoljski znak- EU Marjetica

Datum: sreda, 29. junij, 2011
Hotel Wellness Park Laško**** Superior je izpolnil še zadnje kriterije za pridobitev znaka za okolje in tako mu je bil podeljen znak EU Marjetica, ki v Evropski uniji in v Sloveniji velja za uradni okoljski znak.


V zadnjih desetih letih je ta znak Evropske unije postal evropski simbol, ki daje enostavne, točne in verodostojne usmeritve potrošnikom o okolju prijaznem delovanju.

PREDNOSTI EU ZNAKA ZA OKOLJE ZA TURISTIČNE NAMESTITVE SO V NASLEDNJEM:
• SIMBOLIZIRA VISOKO KAKOVOST IN OKOLJEVARSTVENO USPEŠNOST,
• SIMBOLIZIRA EKOLOŠKO UČINKOVITOST IN NIŽANJE STROŠKOV,
• DAJE OBČUTEK UGODJA,
• VODI K IZPOLNJEVANJU PRIČAKOVANJ GOSTOV,
• POMAGA PRI TRŽNEM KOMUNICIRANJU.

Zeleno delovanje ni zgolj odgovornost do okolja, temveč tudi gospodarska in družbena odgovornost. Poleg zahtevnih kriterijev za pridobitev EU Marjetice v WP Laško spoštujejo in v ponudbo vključujejo kulturno dediščino, tradicijo in posebnosti lokalnega okolja ter razvijajo prijetno okolje za bivanje in delo. Prizadevajo si za manjše onesnaževanje zraka, varčnejšo porabo energije in drugih naravnih virov, manjše onesnaževanje okolja ter okolice – prav na ta področja pa se usmerja večji del zahtev v okviru okoljske marjetice.

Pridobitev EU Marjetice je potrditev, da izpolnjujejo vse predpisane kriterije. Kot potrjujejo raziskave, so danes potrošniku izredno pomembni okoljski znaki, saj mu v poplavi pogosto zavajajoče zelene ponudbe na trgu pomagajo pri odločitvi, katera ponudba je dejansko zelena. Uporaba obnovljivih virov energije, predvsem izraba odpadne toplote, odpadne vode in vročega zraka, prispeva k zmanjšanju emisij, izboljšanju bivalnega okolja, s tem pa tako k turistični privlačnosti samega hotela kot tudi kraja.Novost v Thermani Laško - Pivovski wellness tretmaji


 

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Pustna povorka v Laškem

povorka_lasko_2015.jpg
petek, 30. januar 2015

Na pustno soboto, 14. februarja, vabijo vse prijazne in strašne, male in velike, skupinske in posamezne, norčave, vesele ter razigrane maske na pustno povorko.

Prihaja že 6. B.O.brrrFEjST

bobrrrfejst.jpg
četrtek, 29. januar 2015

Vabljeni na letošnji Zimski B.O.FEjST na Smučišče Senožeta, ki bo 14. februarja, s pričetkom ob 11.00 uri.

Vabljeni k poslušanju oddaje Dobro jutro, Slovenija

jakec2.jpg
četrtek, 29. januar 2015

V soboto se bo ekipa radijske oddaje Dobro jutro, Slovenija odpravila na smučišče Jakec - Trije Kralji, umirjeno in pravljično smučišče nad Slovensko Bistrico.

Sejem Alpe-Adria: Turizem in prosti čas uradno odprt

AA15_korpo_940x3852.thumb-940x385.jpg
sreda, 28. januar 2015

Danes ob 12.00 uri so se na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani tudi uradno odprla vrata sejma Alpe-Adria: Turizem in prosti čas.

Leto secesije v Ljubljani

razstava-secesija-1.jpg
sreda, 28. januar 2015

Ljubljana v letu 2015 praznuje 150. obletnico rojstva arhitekta Maksa Fabianija, ki je svoja najboljša dela ustvaril ob prelomu iz 19. v 20. stoletje v tedaj novem umetniškem slogu, secesiji. Secesija z deli Fabianija in vrste drugih, večinoma slovenskih arhitektov, je eden od slogov, ki je odločilno zaznamoval podobo Ljubljane.

Mama, a bomo graščaki?

Otroci-pri-vodnjaku-posneto-1957-avtor-neznan-vir-osebni-arhiv-Alena-Fister-Kobe.jpg
sreda, 28. januar 2015

Ljubljanski grad s tematsko razstavo spominov na življenje na Ljubljanskem gradu v 20. stoletju nadaljuje odkrivanje tistega dela svoje zgodovine, ki sega v obdobje, ko so v njem še bivali stanovalci.

Teden kulture v Podnanosu

tld.jpg
torek, 27. januar 2015

Tradicionalni Teden Kulture v Podnanosu, ob počastitvi slovenskega kulturnega praznika, se bo začel v petek, 30. 1. 2015, z otvoritvijo razstave »Zdravljica 1844-2014«.

Prešernov smenj 2015

Prešernov smenj
torek, 27. januar 2015

V nedeljo, 8. februarja, bo Kranj že trinajstič zapored zaživel v času dr. Franceta Prešerna.

Pust v Cerknici 2015

ursula.jpg
torek, 27. januar 2015

Na pustnem tednu, ki bo potekal med 12. in 18. februarjem, bodo na svoj račun ponovno prišli ljubitelji kulture, plesa, glasbe, zabave, hrane in pijače, maškaranja in pustnih običajev nasploh …

Čarobno obarvana Kranjska Gora

carobni_dan_kranjska_gora.jpg
ponedeljek, 26. januar 2015

Največji družinski dogodek - Čarobni dan, je v nedeljo barval srečo v Kranjski Gori. Zimska verzija čarobnega dogodka, ki ponuja družinsko smučarajanje in pestro glasbeno dogajanje, je privabila še več obiskovalcev kot lani.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije