Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
eu_marjeticazs_286304_314821.jpg

Hotelu Wellness Park Laško****superior dodeljen uradni okoljski znak- EU Marjetica

Datum: sreda, 29. junij, 2011
Hotel Wellness Park Laško**** Superior je izpolnil še zadnje kriterije za pridobitev znaka za okolje in tako mu je bil podeljen znak EU Marjetica, ki v Evropski uniji in v Sloveniji velja za uradni okoljski znak.


V zadnjih desetih letih je ta znak Evropske unije postal evropski simbol, ki daje enostavne, točne in verodostojne usmeritve potrošnikom o okolju prijaznem delovanju.

PREDNOSTI EU ZNAKA ZA OKOLJE ZA TURISTIČNE NAMESTITVE SO V NASLEDNJEM:
• SIMBOLIZIRA VISOKO KAKOVOST IN OKOLJEVARSTVENO USPEŠNOST,
• SIMBOLIZIRA EKOLOŠKO UČINKOVITOST IN NIŽANJE STROŠKOV,
• DAJE OBČUTEK UGODJA,
• VODI K IZPOLNJEVANJU PRIČAKOVANJ GOSTOV,
• POMAGA PRI TRŽNEM KOMUNICIRANJU.

Zeleno delovanje ni zgolj odgovornost do okolja, temveč tudi gospodarska in družbena odgovornost. Poleg zahtevnih kriterijev za pridobitev EU Marjetice v WP Laško spoštujejo in v ponudbo vključujejo kulturno dediščino, tradicijo in posebnosti lokalnega okolja ter razvijajo prijetno okolje za bivanje in delo. Prizadevajo si za manjše onesnaževanje zraka, varčnejšo porabo energije in drugih naravnih virov, manjše onesnaževanje okolja ter okolice – prav na ta področja pa se usmerja večji del zahtev v okviru okoljske marjetice.

Pridobitev EU Marjetice je potrditev, da izpolnjujejo vse predpisane kriterije. Kot potrjujejo raziskave, so danes potrošniku izredno pomembni okoljski znaki, saj mu v poplavi pogosto zavajajoče zelene ponudbe na trgu pomagajo pri odločitvi, katera ponudba je dejansko zelena. Uporaba obnovljivih virov energije, predvsem izraba odpadne toplote, odpadne vode in vročega zraka, prispeva k zmanjšanju emisij, izboljšanju bivalnega okolja, s tem pa tako k turistični privlačnosti samega hotela kot tudi kraja.Novost v Thermani Laško - Pivovski wellness tretmaji


 

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Naj kamp Adria 2016 - izbor najboljšega kampa v Sloveniji in na Hrvaškem

Naj_kamp_logo_2016
petek, 29. julij 2016

Spletni kamping portal Avtokampi.si že 6. leto v okviru akcije Naj kamp Adria 2016 izbira najboljše slovenske in hrvaške kampe. V letošnji akciji sodeluje več kot 50 kampov iz Slovenije in 150 kampov iz Hrvaške.

Poletna nagradna igra Term Olimia

poletje_olimia.jpg
petek, 29. julij 2016

Sodelujete lahko vsi in je čisto enostavno.

Mednarodni filmski festival Kranjska Gora

film fest
petek, 29. julij 2016

Otroški, študentski, dokumentarni in tekmovalni program. Projekcije, delavnice, okrogle mize, master class koncerti, pogovori z avtorji, spremljevalni program in ob-festivalni dogodki.

Svoja vrata odprl Glamping Ribno Bled

glamping ribno
četrtek, 28. julij 2016

Sportina Turizem je pred kratkim odprla svojo novo pridobitev – Glamping Ribno Bled.

Večerja na pomolu

večerja na pomolu
sreda, 27. julij 2016

V zadnjih letih turistični ponudniki poskrbijo za popestritev svoje ponudbe z različnimi prijemi; eden od priljubljenih je selitev večerje iz klasične restavracije v zunanje prostore.

Izola mjuzik fest

izola_panorama.jpg
sreda, 27. julij 2016

Izola mjuzik fest je festival avtorske glasbe, nagnjen k alternativi in glasbenim ustvarjalcem, ki razvijajo lastno glasbeno avtorsko pot. Letos bo potekal že peto leto zapored.

Objavljen razpis za pridobitev znaka za Naj tematsko pot v 2016

aktivnosti-pohodnistvo.jpg
torek, 26. julij 2016

Turistična zveza Slovenije, Zavod za gozdove Slovenije in GIZ za pohodništvo in kolesarjenje v okviru projekta Moja dežela - lepa in gostoljubna 2016 razpisujejo tekmovanje za najboljšo tematsko pot.

Rock Batuje

rock batuje
torek, 26. julij 2016

Letošnja, že 13. prireditev Rock Batuje, ki bo v petek, 29.7., ponuja pester izbor rock 'n' rolla. Vabljeni na nepozabni večer v športnem parku v Batujah.

6. Festival nasedlega kita

velenje-promenada-09-river-amphitheatre1.jpg
ponedeljek, 25. julij 2016

Festival nasedlega kita je največji svetovni festival posvečen nasedlim kitom, hkrati pa dobri glasbi in nasedanju v vseh oblikah, načinih in pomenih besede.

30. julija 2016 bo oviran promet na območju Gorenjske in Ljubljane

ruska_kapelica.JPG
ponedeljek, 25. julij 2016

Slovenijo bo 30. julija obiskal ruski predsednik Vladimir Putin, ki se bo udeležil slovesnosti pri Ruski kapelici. Letos namreč mineva 100 let od tragičnih dogodkov pod Vršičem, kjer je v spomin nanje postavljena kapelica.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije