Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
eu_marjeticazs_286304_314821.jpg

Hotelu Wellness Park Laško****superior dodeljen uradni okoljski znak- EU Marjetica

Datum: sreda, 29. junij, 2011
Hotel Wellness Park Laško**** Superior je izpolnil še zadnje kriterije za pridobitev znaka za okolje in tako mu je bil podeljen znak EU Marjetica, ki v Evropski uniji in v Sloveniji velja za uradni okoljski znak.


V zadnjih desetih letih je ta znak Evropske unije postal evropski simbol, ki daje enostavne, točne in verodostojne usmeritve potrošnikom o okolju prijaznem delovanju.

PREDNOSTI EU ZNAKA ZA OKOLJE ZA TURISTIČNE NAMESTITVE SO V NASLEDNJEM:
• SIMBOLIZIRA VISOKO KAKOVOST IN OKOLJEVARSTVENO USPEŠNOST,
• SIMBOLIZIRA EKOLOŠKO UČINKOVITOST IN NIŽANJE STROŠKOV,
• DAJE OBČUTEK UGODJA,
• VODI K IZPOLNJEVANJU PRIČAKOVANJ GOSTOV,
• POMAGA PRI TRŽNEM KOMUNICIRANJU.

Zeleno delovanje ni zgolj odgovornost do okolja, temveč tudi gospodarska in družbena odgovornost. Poleg zahtevnih kriterijev za pridobitev EU Marjetice v WP Laško spoštujejo in v ponudbo vključujejo kulturno dediščino, tradicijo in posebnosti lokalnega okolja ter razvijajo prijetno okolje za bivanje in delo. Prizadevajo si za manjše onesnaževanje zraka, varčnejšo porabo energije in drugih naravnih virov, manjše onesnaževanje okolja ter okolice – prav na ta področja pa se usmerja večji del zahtev v okviru okoljske marjetice.

Pridobitev EU Marjetice je potrditev, da izpolnjujejo vse predpisane kriterije. Kot potrjujejo raziskave, so danes potrošniku izredno pomembni okoljski znaki, saj mu v poplavi pogosto zavajajoče zelene ponudbe na trgu pomagajo pri odločitvi, katera ponudba je dejansko zelena. Uporaba obnovljivih virov energije, predvsem izraba odpadne toplote, odpadne vode in vročega zraka, prispeva k zmanjšanju emisij, izboljšanju bivalnega okolja, s tem pa tako k turistični privlačnosti samega hotela kot tudi kraja.Novost v Thermani Laško - Pivovski wellness tretmaji


 

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Nagrajenci akcije Naj kopališče

banner_nk15_300.jpg
petek, 28. avgust 2015

Vsak teden podarjamo: filtrirne vrče za vodo Bobble, hladilne torbe Radia Si, vstopnice za kopanje na slovenskih kopališčih in praktične nagrade Zavarovalnice Triglav.

13. festival Več znanja za več turizma in 30. festival Turizmu pomaga lastna glava

Logo TZS
petek, 28. avgust 2015

V šolskem letu 2015/2016 Turistična zveza Slovenije v sodelovanju s partnerji razpisuje 13. mednarodni festival Več znanja za več turizma in 30. festival Turizmu pomaga lastna glava na temo ZELENI TURIZEM.

Odprte lokacije projekta Simbioza Giba 2015

simbioza_giba_15.jpg
četrtek, 27. avgust 2015

Simbioza Giba, ki jo Simbioza Genesis, socialno podjetje, organizira že drugo leto zapored, je letos za udeležence in udeleženke po celotni Sloveniji pripravila različne oblike rekreacije, športa in gibanja. Letošnja dodana vrednost so občinski ambasadorji in gibanje za vse generacije, od -9 mesecev do 100+ let.

Najboljša tematska pot 2015

mdlg_15.jpg
četrtek, 27. avgust 2015

Za izboljšanje kakovosti življenja prebivalcev Slovenije in turistov, prispevek k trajnostnemu razvoju v urejenem in zdravem okolju, večjo turistično privlačnost naših mest in vasi, učinkovitejšo promocijo države in turizma ter prispevek k razvoju turistične in ekološke zavesti ljudi, je Turistična zveza Slovenije s partnerji projekta organizirala tekmovanje za najboljšo tematsko pot.

Občina Tržič na poti razvoja kulturnega turizma

trzic.jpg
sreda, 26. avgust 2015

V ponedeljek, 24. avgusta 2015 se je na delovnem obisku na Gorenjskem mudila ministrica za kulturo mag. Julijana Bizjak Mlakar z ekipo ožjih sodelavcev. Na sedežu Občine Tržič jih je sprejel župan mag. Borut Sajovic, v družbi poslank v DZ mag. Jane Jenko in Andreje Potočnik ter sodelavcev občinske uprave. Rdeča nit takih sestankov je spoznavanje z načrti in razmišljanji. Teh v Tržiču ne manjka.

Nastop Tanje Žagar na Krvavcu

Tanja-Zagar-cut.jpg
sreda, 26. avgust 2015

Tanja Žagar bo v soboto, 29. 8. 2015, ob 14. uri nastopila na Plaži pri Hotelu Krvavec.

Poletje v Celju bo konec tedna doživelo vrhunec prireditvenega dogajanja

vitezi.jpg
torek, 25. avgust 2015

Poletje v Celju, knežjem mestu bo ta teden doživelo vrhunec prireditvenega dogajanja, ki ga sedaj že tradicionalno zaokrožuje prireditev Dežela celjska vabi ... zadnji vikend v avgustu.

Posvoji klopco v Bohinju

bohinjska_klopca_m.jpg
ponedeljek, 24. avgust 2015

V Bohinju ustvarjajo nove zgodbe in spodbujajo k inovativnosti. Ena od takšnih zgodb, ki teži k večji povezanosti z edinstvenim biserom Alp, je projekt postavitve klopi ob poti okrog jezera.

Odprtje Herbal Glamping Resorta

glamping.jpg
ponedeljek, 24. avgust 2015

V okviru nove blagovne znamke Charming Slovenija, se načrtuje odprtje več glamping resortov, ki bodo locirani na različnih koncih Slovenije. Prvi je odprl svoja vrata prejšnji teden.

45. Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine

dnn_15.jpg
petek, 21. avgust 2015

Med četrtkom in nedeljo, 10. in 13. septembrom, se bo v Kamniku odvijal 45. mednarodni folklorni festival Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine, ki velja za največji etnološki festival v Sloveniji in enega največjih dogodkov na Kamniškem.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije