Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
eu_marjeticazs_286304_314821.jpg

Hotelu Wellness Park Laško****superior dodeljen uradni okoljski znak- EU Marjetica

Datum: sreda, 29. junij, 2011
Hotel Wellness Park Laško**** Superior je izpolnil še zadnje kriterije za pridobitev znaka za okolje in tako mu je bil podeljen znak EU Marjetica, ki v Evropski uniji in v Sloveniji velja za uradni okoljski znak.


V zadnjih desetih letih je ta znak Evropske unije postal evropski simbol, ki daje enostavne, točne in verodostojne usmeritve potrošnikom o okolju prijaznem delovanju.

PREDNOSTI EU ZNAKA ZA OKOLJE ZA TURISTIČNE NAMESTITVE SO V NASLEDNJEM:
• SIMBOLIZIRA VISOKO KAKOVOST IN OKOLJEVARSTVENO USPEŠNOST,
• SIMBOLIZIRA EKOLOŠKO UČINKOVITOST IN NIŽANJE STROŠKOV,
• DAJE OBČUTEK UGODJA,
• VODI K IZPOLNJEVANJU PRIČAKOVANJ GOSTOV,
• POMAGA PRI TRŽNEM KOMUNICIRANJU.

Zeleno delovanje ni zgolj odgovornost do okolja, temveč tudi gospodarska in družbena odgovornost. Poleg zahtevnih kriterijev za pridobitev EU Marjetice v WP Laško spoštujejo in v ponudbo vključujejo kulturno dediščino, tradicijo in posebnosti lokalnega okolja ter razvijajo prijetno okolje za bivanje in delo. Prizadevajo si za manjše onesnaževanje zraka, varčnejšo porabo energije in drugih naravnih virov, manjše onesnaževanje okolja ter okolice – prav na ta področja pa se usmerja večji del zahtev v okviru okoljske marjetice.

Pridobitev EU Marjetice je potrditev, da izpolnjujejo vse predpisane kriterije. Kot potrjujejo raziskave, so danes potrošniku izredno pomembni okoljski znaki, saj mu v poplavi pogosto zavajajoče zelene ponudbe na trgu pomagajo pri odločitvi, katera ponudba je dejansko zelena. Uporaba obnovljivih virov energije, predvsem izraba odpadne toplote, odpadne vode in vročega zraka, prispeva k zmanjšanju emisij, izboljšanju bivalnega okolja, s tem pa tako k turistični privlačnosti samega hotela kot tudi kraja.Novost v Thermani Laško - Pivovski wellness tretmaji


 

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

FIJET podelil Zlato jabolko Moskvi

fijet_moskva.jpg
petek, 9. oktober 2015

Svetovno Združenje turističnih novinarjev in piscev FIJET je drugo letošnje Zlato jabolko, svoje visoko priznanje za vidne dosežke na področju turizma, podelilo Moskvi.

150 let prve čitalnice in Ekopraznik v okviru kmečke tržnice

metlika.jpg
petek, 9. oktober 2015

Pomemben jubilej bo Ljudska knjižnice Metlika obeležila s čitalniškim večerom v petek, 16. oktobra 2015, ob 19. uri v Kulturnem domu Metlika. To soboto pa ste vabljeni na 2. EKOPRAZNIK v METLIKI, ki bo potekal od 8. do 11. ure v okviru sobotne tržnice pred Trgovskim centrom Gala.

Revitalizacija smučišča Kanin

Kanin
četrtek, 8. oktober 2015

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je z občino Bovec na podlagi odločbe o dodelitvi evropskih sredstev podpisalo pogodbo o sofinanciranju projekta "Sanacija žičniških naprav na smučišču Kanin".

Trnič zvezda praznika sira v Ljubljani

trnic.jpg
četrtek, 8. oktober 2015

V soboto, 10. oktobra, bo na Pogačarjevem trgu v središču Ljubljane že tradicionalno potekal praznik sira. Tokratni poudarek je na velikoplaninskem trdem siru trniču, ki je nekoč veljal za simbol ljubezni. Med 9. in 14. uro bo na tržnici poleg pokušine trniča potekal tudi prikaz njegove izdelave.

Japka - 3. festival savinjskih jabolk

japka_15.jpg
sreda, 7. oktober 2015

V soboto, 17. oktobra 2015, med 8. in 12. uro, vabljeni na 3. festival savinjskih jabolk, ki bo potekal na Podeželski tržnici v Žalcu.

Turistični vodnik 2015

Logo TZS
sreda, 7. oktober 2015

Prvo soboto v oktobru se je v Mariboru odvilo 2. državno tekmovanje za mladega turističnega vodnika, ki ga organizira Turistična zveza Slovenije.

6. Dobrepoljsko vandranje 2015

dobrepoljsko-vandranje.jpg
sreda, 7. oktober 2015

Da bi ustregli raznolikim potrebam in zahtevam številnih pohodnikov, ljubiteljev neokrnjene narave in rekreativnih tekačev, Turistično društvo Dobrepolje že šesto leto organizira festival pohodov in tekov za vse generacije.

Okusi Radol'ce

okusi_radolce.png
torek, 6. oktober 2015

Okusite dobrote radolških gostišč, kjer se združijo pristna domača hrana, lokalne sestavine in vrhunska priprava! Ves mesec november bodo gostilne in restavracije ponujale poseben, lokalni meni.

Praznik kostanja v Vitovljah

kostanj_resized_middle.png
torek, 6. oktober 2015

Vabljeni na tradicionalno prireditev Praznik kostanja v Vitovljah, ki jo vsako jesen organizira tamkajšnje Kulturno turistično društvo.

51. Mednarodni vinski sejem - Vino Ljubljana

vino-ljubljana-2014 (3).jpg
torek, 6. oktober 2015

Gospodarsko razstavišče je lani ponovno obudilo prireditev Vino Ljubljana, v okviru katere se je letos maja odvilo 57. mednarodno ocenjevanje vin na Ljubljanskem gradu. Sredi oktobra pa v Ljubljano – mesto trte in vina – spet prihaja Vinski sejem.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije