Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
eu_marjeticazs_286304_314821.jpg

Hotelu Wellness Park Laško****superior dodeljen uradni okoljski znak- EU Marjetica

Datum: sreda, 29. junij, 2011
Hotel Wellness Park Laško**** Superior je izpolnil še zadnje kriterije za pridobitev znaka za okolje in tako mu je bil podeljen znak EU Marjetica, ki v Evropski uniji in v Sloveniji velja za uradni okoljski znak.


V zadnjih desetih letih je ta znak Evropske unije postal evropski simbol, ki daje enostavne, točne in verodostojne usmeritve potrošnikom o okolju prijaznem delovanju.

PREDNOSTI EU ZNAKA ZA OKOLJE ZA TURISTIČNE NAMESTITVE SO V NASLEDNJEM:
• SIMBOLIZIRA VISOKO KAKOVOST IN OKOLJEVARSTVENO USPEŠNOST,
• SIMBOLIZIRA EKOLOŠKO UČINKOVITOST IN NIŽANJE STROŠKOV,
• DAJE OBČUTEK UGODJA,
• VODI K IZPOLNJEVANJU PRIČAKOVANJ GOSTOV,
• POMAGA PRI TRŽNEM KOMUNICIRANJU.

Zeleno delovanje ni zgolj odgovornost do okolja, temveč tudi gospodarska in družbena odgovornost. Poleg zahtevnih kriterijev za pridobitev EU Marjetice v WP Laško spoštujejo in v ponudbo vključujejo kulturno dediščino, tradicijo in posebnosti lokalnega okolja ter razvijajo prijetno okolje za bivanje in delo. Prizadevajo si za manjše onesnaževanje zraka, varčnejšo porabo energije in drugih naravnih virov, manjše onesnaževanje okolja ter okolice – prav na ta področja pa se usmerja večji del zahtev v okviru okoljske marjetice.

Pridobitev EU Marjetice je potrditev, da izpolnjujejo vse predpisane kriterije. Kot potrjujejo raziskave, so danes potrošniku izredno pomembni okoljski znaki, saj mu v poplavi pogosto zavajajoče zelene ponudbe na trgu pomagajo pri odločitvi, katera ponudba je dejansko zelena. Uporaba obnovljivih virov energije, predvsem izraba odpadne toplote, odpadne vode in vročega zraka, prispeva k zmanjšanju emisij, izboljšanju bivalnega okolja, s tem pa tako k turistični privlačnosti samega hotela kot tudi kraja.Novost v Thermani Laško - Pivovski wellness tretmaji


 

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Išče se najstarejše lectovo srce

lectovo srce
petek, 29. april 2016

V letu 2016 v lectarski delavnici in muzeju Lectar v Radovljici obeležujejo visok jubilej - 250 let lectarske delavnice, saj so v njihovi - preko 500 let stari hiši prve lecte izdelali že leta 1766. Praznovanje bodo obeležili z raznimi dogodki,  poteka tudi akcija iskanja najstarejšega ohranjenega lecta v Sloveniji.

Škisova tržnica

Škisova_tržnica
četrtek, 28. april 2016

Že 19. leto zapovrstjo Zveza študentskih klubov Slovenije pripravlja Škisovo tržnico, največjo kulturno-zabavno prireditev za mlade, ki temelji na promociji slovenske kulture in kulinarike, s pestrim popoldanskim ter večernim programom pa skrbi za dobro vzdušje in zabavo obiskovalcev. Letos bo na sporedu 5. maja, na Kardeljevi ploščadi v Ljubljani.

Fotosejem

foto oprema
četrtek, 28. april 2016

Vabljeni na ljubljanski Fotosejem, ki bo v soboto 07.05.2016, na Dunajski 18, v prostorih Gospodarskega razstavišča - Stebrna dvorana.

Plečnikova kolesarska pot

kolo1.jpeg
ponedeljek, 25. april 2016

V okviru Kolesarskega festivala 2016 je zaživela nova tematska kolesarska pot – Plečnikova pot.

Zaključena sta že 25. izbor Naj smučišč in 8. izbor Naj wellness centrov

skupinska_Špik
četrtek, 21. april 2016

Včeraj smo v Hotelu Špik v Kranjski Gori podelili nazive "Naj" smučiščem ter snežnim parkom in priznanja družini prijaznim smučiščem, že drugo leto zapored pa smo razglasili najbolj priljubljeno tuje smučišče po izboru slovenskih smučarjev. Prva mesta so tokrat osvojila smučišča Vogel, Golte in RTC Trije kralji, med domačimi smučišči, ter avstrijsko smučišče Mokrine/Nassfeld med tujimi smučišči. Hkrati je potekala tudi podelitev priznanj najbolj priljubljenim wellness centrom. Naziv najboljšega so si v posameznih kategorijah prislužili Wellness Orhidelia, Wellness Paradiso, Wellness center Victoria, Atlantis in Wellness Korošec.

Tradicionalno čiščenje Ljubljanice

ljubljanica.jpg
sreda, 20. april 2016

23.04.2016 ob 10.00 si lahko ogledate tradicionalno čiščenje Ljubljanice, ki vsako leto zaključi spomladansko akcijo čiščenja Za Lepšo Ljubljano.

Pričetek globalne digitalne kampanje I FEEL SLOVENIA – Make New Memories za dvig konkurenčnosti slovenskega turizma

feel_309835.jpg
torek, 19. april 2016

Včeraj je Slovenska turistična organizacija (STO) pričela izvajati enega najpomembnejših projektov od vzpostavitve svoje samostojnosti avgusta 2015.

Plavam, da pomagam

Terme Snovik
ponedeljek, 18. april 2016

V soboto, 16. 4. 2016 se je v Termah Snovik odvijal dobrodelni dogodek Plavam, da pomagam, na katerem so 20 odstotkov od vseh prodanih vstopnic namenili v dobrodelne namene.

Začenja se nova sezona glasbenih večerov v Tržiškem muzeju

note
petek, 15. april 2016

Tržiški muzej je v lanskem letu z Glasbenimi večeri, ki so gostili pet vrhunskih slovenskih umetnikov, kulturni utrip mesta dvignil na višjo raven. Po izjemno uspešnem prvem ciklusu koncertov, razprodanih predstavah in zadovoljnih obrazih obiskovalcev, je pred vrati nova sezona. Programske niti so tudi letos v rokah Romane Krajnčan, ki je uspela k sodelovanju privabiti izvajalce, ki se s svojim glasom in interpretacijo uvrščajo med najboljše slovenske glasbene umetnike.

Strateški forum Bled 5. septembra vabi s temo "Varnost prihodnosti"

feel_309835.jpg
petek, 15. april 2016

Strateški forum Bled, ki se bo odvijal 5. in 6. septembra 2016 ostaja eden najpomembnejših mednarodnih dogodkov v Sloveniji. Namenjen je dialogu med državniki, politiki, gospodarstveniki, stroko različnih področij ter iskanju odgovorov na strateške izzive prihodnosti Evrope in sveta. Tematika letošnjega dogodka je "Varnost prihodnosti".

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije