Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
eu_marjeticazs_286304_314821.jpg

Hotelu Wellness Park Laško****superior dodeljen uradni okoljski znak- EU Marjetica

Datum: sreda, 29. junij, 2011
Hotel Wellness Park Laško**** Superior je izpolnil še zadnje kriterije za pridobitev znaka za okolje in tako mu je bil podeljen znak EU Marjetica, ki v Evropski uniji in v Sloveniji velja za uradni okoljski znak.


V zadnjih desetih letih je ta znak Evropske unije postal evropski simbol, ki daje enostavne, točne in verodostojne usmeritve potrošnikom o okolju prijaznem delovanju.

PREDNOSTI EU ZNAKA ZA OKOLJE ZA TURISTIČNE NAMESTITVE SO V NASLEDNJEM:
• SIMBOLIZIRA VISOKO KAKOVOST IN OKOLJEVARSTVENO USPEŠNOST,
• SIMBOLIZIRA EKOLOŠKO UČINKOVITOST IN NIŽANJE STROŠKOV,
• DAJE OBČUTEK UGODJA,
• VODI K IZPOLNJEVANJU PRIČAKOVANJ GOSTOV,
• POMAGA PRI TRŽNEM KOMUNICIRANJU.

Zeleno delovanje ni zgolj odgovornost do okolja, temveč tudi gospodarska in družbena odgovornost. Poleg zahtevnih kriterijev za pridobitev EU Marjetice v WP Laško spoštujejo in v ponudbo vključujejo kulturno dediščino, tradicijo in posebnosti lokalnega okolja ter razvijajo prijetno okolje za bivanje in delo. Prizadevajo si za manjše onesnaževanje zraka, varčnejšo porabo energije in drugih naravnih virov, manjše onesnaževanje okolja ter okolice – prav na ta področja pa se usmerja večji del zahtev v okviru okoljske marjetice.

Pridobitev EU Marjetice je potrditev, da izpolnjujejo vse predpisane kriterije. Kot potrjujejo raziskave, so danes potrošniku izredno pomembni okoljski znaki, saj mu v poplavi pogosto zavajajoče zelene ponudbe na trgu pomagajo pri odločitvi, katera ponudba je dejansko zelena. Uporaba obnovljivih virov energije, predvsem izraba odpadne toplote, odpadne vode in vročega zraka, prispeva k zmanjšanju emisij, izboljšanju bivalnega okolja, s tem pa tako k turistični privlačnosti samega hotela kot tudi kraja.Novost v Thermani Laško - Pivovski wellness tretmaji


 

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Krompirjeve počitnice v Termah Olimia

krompirjeve_olimia.jpg
torek, 30. september 2014

2 otroka bivata GRATIS + dodatni 15% popust

Krompirjeve počitnice v Termah Čatež

krompirjeve_catez.jpg
torek, 30. september 2014

Ugodni paketi in bogat animacijski program!

Vesela jesen v Beli krajini

vesela_jesen.jpg
torek, 30. september 2014

V sklopu prireditve "Vesela jesen v Beli krajini" se vsako leto od oktobra do novembra odvijajo raznovrstna dogajanja. Najpomembnejša prireditev med njimi je "Mlada portugalka", ki se odvija tretjo soboto v mesecu oktobru, saj je to mlado vino, ki je primerno za pitje že tretji dan po trgatvi.

15. Praznik kozjanskega jabolka

kozjansko_jabolko.JPG
torek, 30. september 2014

Praznik kozjanskega jabolka je tradicionalna, osrednja prireditev v Kozjanskem parku, ki jo letos organizirajo že petnajstič zapovrstjo. Prireditev bo potekala od nedelje, 5. oktobra do nedelje, 12. oktobra.

Festival ljubljanskega in slovenskega podeželja

festival_podezelja_mol.jpeg
torek, 30. september 2014

V soboto, 4. oktobra 2014, bo med 9. in 14. uro na Stritarjevi ulici potekal Festival ljubljanskega in slovenskega podeželja.

Podpis pisma o sodelovanju Maribor - Izola

markocic_viher.jpg
ponedeljek, 29. september 2014

Direktorica Zavoda za turizem Maribor – Pohorje, Janja Viher, in direktor Turističnega združenja Izola g.i.z., Danilo Markočič, sta podpisala Pismo o sodelovanju med Mariborom in Izolo, kot osnovo za dolgoročno sodelovanje na področju turizma.

Ljubljana med cenovno najugodnejšimi evropskimi turističnimi mesti

ljubljana_med_najcenejsimi.jpeg
ponedeljek, 29. september 2014

V raziskavi, ki jo je izvedla Avto-moto zveza Slovenije v sodelovanju s partnerskimi avtomobilskimi klubi v okviru konzorcija EuroTest, se je v primerjavi cen kratkega turističnega izleta ("city break") Ljubljana uvrstila na tretje mesto med dvajsetimi evropskimi mesti.

Kateri kampi so letošnji prejemniki nagrade Naj kamp Adria 2014?

naj_kamp_14_podelitev_priznanj.jpg
ponedeljek, 29. september 2014

V soboto, 27. 9. 2014 je v okviru sejma Bonaca v Marini Portorož potekala podelitev nagrad najboljšim slovenskim in hrvaškim kampom. Četrti izbor Naj kamp Adria 2014 je potekal na kamping portalu www.avtokampi.si, pod pokroviteljstvom podjetja Adria Dom, ki je največji proizvajalec mobilnih hišic v regiji.

V poletnih mesecih rezultati mnogo slabši kot lani

ssnz.jpg
ponedeljek, 29. september 2014

V poletnih mesecih so po zbranih podatkih v slovenskih naravnih zdraviliščih za julij in avgust rezultati mnogo slabši kot lani; poleg ponovnega izostanka gostov iz Italije in opaznega padca gostov iz Rusije je na močno znižano zunaj penzionsko potrošnjo (predvsem) na termalnih bazenskih kopališčih in vodnih parkih usodno vplivalo vreme.

Turistični novinarji na trgatvi v vipavski Podragi

trgatev_novinarji.jpg
ponedeljek, 29. september 2014

FIJET Slovenija – Društvo turističnih novinarjev Slovenije je v sodelovanju z občino Vipava, Konzorcijem Zelèn in Gostilno pri Lojzetu, Zemono pred kratkim organiziralo 4. Mednarodno trgatev turističnih novinarjev v vinogradu Primoža Lavrenčiča nad Podrago v gornji Vipavski dolini.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije