Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
eu_marjeticazs_286304_314821.jpg

Hotelu Wellness Park Laško****superior dodeljen uradni okoljski znak- EU Marjetica

Datum: sreda, 29. junij, 2011
Hotel Wellness Park Laško**** Superior je izpolnil še zadnje kriterije za pridobitev znaka za okolje in tako mu je bil podeljen znak EU Marjetica, ki v Evropski uniji in v Sloveniji velja za uradni okoljski znak.


V zadnjih desetih letih je ta znak Evropske unije postal evropski simbol, ki daje enostavne, točne in verodostojne usmeritve potrošnikom o okolju prijaznem delovanju.

PREDNOSTI EU ZNAKA ZA OKOLJE ZA TURISTIČNE NAMESTITVE SO V NASLEDNJEM:
• SIMBOLIZIRA VISOKO KAKOVOST IN OKOLJEVARSTVENO USPEŠNOST,
• SIMBOLIZIRA EKOLOŠKO UČINKOVITOST IN NIŽANJE STROŠKOV,
• DAJE OBČUTEK UGODJA,
• VODI K IZPOLNJEVANJU PRIČAKOVANJ GOSTOV,
• POMAGA PRI TRŽNEM KOMUNICIRANJU.

Zeleno delovanje ni zgolj odgovornost do okolja, temveč tudi gospodarska in družbena odgovornost. Poleg zahtevnih kriterijev za pridobitev EU Marjetice v WP Laško spoštujejo in v ponudbo vključujejo kulturno dediščino, tradicijo in posebnosti lokalnega okolja ter razvijajo prijetno okolje za bivanje in delo. Prizadevajo si za manjše onesnaževanje zraka, varčnejšo porabo energije in drugih naravnih virov, manjše onesnaževanje okolja ter okolice – prav na ta področja pa se usmerja večji del zahtev v okviru okoljske marjetice.

Pridobitev EU Marjetice je potrditev, da izpolnjujejo vse predpisane kriterije. Kot potrjujejo raziskave, so danes potrošniku izredno pomembni okoljski znaki, saj mu v poplavi pogosto zavajajoče zelene ponudbe na trgu pomagajo pri odločitvi, katera ponudba je dejansko zelena. Uporaba obnovljivih virov energije, predvsem izraba odpadne toplote, odpadne vode in vročega zraka, prispeva k zmanjšanju emisij, izboljšanju bivalnega okolja, s tem pa tako k turistični privlačnosti samega hotela kot tudi kraja.Novost v Thermani Laško - Pivovski wellness tretmaji


 

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

V Padno na Praznik olja in bledeža!

padna800x600.png
petek, 24. april 2015

Prvomajski prazniki bodo kot nalašč za obisk piranskega zaledja. V Padni vas čakajo pristna istrska doživetja ter bogata ponudba avtohtonih sort oljčnega olja in jedi iz bledeža (blitve). Sobotni večer bo z istrskim temperamentom začinil Rudi Bučar.

Folklorni nastop turške folklorne skupine v Višnji Gori

Folklora 2015-1.jpg
petek, 24. april 2015

Turistično društvo Višnja Gora vas vabi v ponedeljek, 27. 4. 2015, ob 12.30 na Mestni trg v Višnji Gori, kjer bo atraktivna turška folklorna skupina Zafer folk dance ensemble z glasbo, plesom ter pesmijo predstavila običaje turškega okoliša.

Prvomajske počitnice v Termah Olimia

Terme-olimia-spring-1170x658.jpg
petek, 24. april 2015

Narava se je prebudila v vsem svojem razcvetu, prvomajska animacija obljublja marsikaj zanimivega, vse je pripravljeno za številne goste, ki jih pričakujejo ...

Prvomajski prazniki v Termah Čatež

catez_poletje.jpg
petek, 24. april 2015

Pa smo dočakali pomlad, toplejše sončne žarke, prve piknike in športne aktivnosti v naravi ... ter čas prvomajskih počitnic! Za prvi praznični »podaljšani« vikend (24. – 27.04.) imajo prostih  še nekaj sob in apartmajev, že nekaj časa pa so polno zasedene vse kapacitete Term Čatež za prve majske dni.

Pestro prireditveno dogajanje v Celju

ziva_zgodovina1.jpg
četrtek, 23. april 2015

V Celju to soboto na Starem gradu Celje ponovno program Žive zgodovine, svoja vrata odpira Mestna plaža ob Savinjskem nabrežju, v mesto bo prvič prisopihal Muzejski vlak

AJM TEAM TIME RIDE 2015

timeride.jpg
četrtek, 23. april 2015

Največje in najbolj zabavno ekipno kolesarjenje v Sloveniji, letos 24. maja

Prijavljenih že skoraj 100 ekip z vseh koncev Slovenije!

2. vzdržljivostni pohod Po medvedovih stopinjah

po_medvedovih_stopinjah.jpg
sreda, 22. april 2015

2. vzdržljivostni pohod Po medvedovih stopinjah bo potekal v soboto, 25. aprila 2015, s štartom in ciljem v Kočevju.

10. pohod iz Grosupljega k Županovi jami

pohod_zupanova_jama.jpg
sreda, 22. april 2015

Evropska pešpot E6 praznuje letos 40 let. Del trase poteka tudi skozi občino Grosuplje, mimo Županove jame.  V soboto, 25. aprila, bodo to obletnico zaznamovali še z enim »okroglim« dogodkom – 10. pohodom iz Grosupljega k Županovi jami po trasi E6.

Big arhitektura 2015: arhitektura, ki prodaja – doživetja v turizmu

ba_15.jpg
torek, 21. april 2015

Na konferenci se bodo s svojimi deli predstavili štirje tuji in en slovenski arhitekturni biro. Predstavili bodo inovativne in uspešne zgodbe turističnih objektov. Poudarek bo na arhitekturi vinskih in kulinaričnih doživetij.

Drugi teden evropskih geoparkov v Geoparku Idrija

geopark_idrija.jpg
torek, 21. april 2015

Od 6. do 30. maja 2015 bo v Geoparku Idrija potekal Drugi teden evropskih geoparkov. Njegov glavni namen je izboljšanje ozaveščenosti o ohranjanju in promociji naravne in kulturne dediščine ter približati geoturistične in izobraževalne aktivnosti geoparkov širši javnosti.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije