Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
Kolesar

I feel Slovenia virtualna kolesarska dirka po Sloveniji v 5ih etapah vabi k odkrivanju Slovenije

Datum: četrtek, 25. februar, 2021

Kolesarski klub Adria Mobil v sodelovanju z agencijo Sport Media Focus ter Slovensko turistično organizacijo pripravlja prvo virtualno kolesarsko dirko Po Sloveniji, namenjeno rekreativnim kolesarjem, katerim bodo družbo delali nekateri najboljši slovenski profesionalni kolesarji. I feel Slovenia virtualna kolesarska dirka Po Sloveniji bo potekala na kolesarski platformi Rouvy, katere izjemna prednost je v tem, da kolesar ves čas vožnje opazuje okolico trase s pomočjo realnega videoposnetka.

 

Pripravljenih je 5 etap I feel Slovenia virtualne kolesarske dirke Po Sloveniji, ki bodo na sporedu vsako soboto - s pričetkom ob 19. uri - med 27. februarjem in 27. marcem 2021. Na prvih štirih etapah se bodo rekreativni kolesarji lahko v živo pomerili s štirimi zvezdniki slovenskega in svetovnega kolesarstva – s Primožem Rogličem, Matejem Mohoričem, Janom Tratnikom in Janijem Brajkovičem. Primož Roglič je kot ambasador slovenskega turizma v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo posnel tudi poseben video nagovor, s katerim je k udeležbi povabil kolesarje s celega sveta.

Etape:
• 27. 02. 2021: Cerklje – Vrh pod Krvavcem (13,8 km)
Pokrovitelj etape: Generali; poseben gost: Matej Mohorič (Bahrain Victorius)
• 06. 03. 2021: Črnomelj – Novo mesto (42,3 km)
Pokrovitelj etape: Hervis; poseben gost: Jani Brajkovič (Adria Mobil)
• 13. 03. 2021: Izola – Šmarje – Koper (39 km)
Pokrovitelj etape: Frutabela; poseben gost: Jan Tratnik (Bahrain Victorius)
• 20. 03. 2021: Bohinj – Bled – Pokljuka (40,3 km)
Poseben gost: Primož Roglič (Jumbo Visma)
• 27. 03. 2021: Kronometer po ulicah Ljubljane (17,6 km)

Vsaka etapa bo štela kot samostojna dirka, na koncu vsake etape bo zmagovalec simbolično osvojil virtualno zeleno majico. Med tistimi, ki bodo nastopili na vseh petih etapah, bo zelena majica za zmagovalca podeljena v moški in ženski kategoriji in sicer v starostnih skupinah do 30 let, od 31 do 45 let, od 46 do 60 let in nad 60 let.

Virtualna kolesarska dirka bo izjemna priložnost tudi za promocijo Slovenije kot kolesarske destinacije, zato je sodelovanje naših najboljših kolesarjev, ki so hkrati veliki ambasadorji Slovenije v svetu, velik izziv, da tudi tuji rekreativci spoznajo kolesarske lepote Slovenije.

Slovenska turistična organizacijaSTO v časih, ko izvedba športnih dogodkov v številnih primerih ni možna ali je omejena, pristopa k sodelovanju pri I FEEL SLOVENIA virtualni dirki Po Sloveniji in prek tega krepi aktivnosti na področju razvoja in promocije produkta aktivnega oddiha. Tak produkt izkazuje velik potencial nadaljnje rasti; raziskave ga izpostavljajo kot enega najbolj izrazitih trendov na področju potovanj za leto 2021 in je tudi dvoletna tematika promocijskih aktivnosti STO v letih 2022 in 2023. STO se zaveda velikega pomena odmevnih športnih dogodkov, namenjenim rekreativnim športnikom za promocijo Slovenije in slovenske turistične ponudbe. Projekti, kakršen je virtualna kolesarska dirka Po Sloveniji, so dodatna podpora promociji Slovenije kot destinacije za aktivni oddih. Prav kolesarjenje je zagotovo tisti šport, kjer gre za neposredno povezljivost športa s turističnim produktom aktivnih počitnic t. j. 'produkta outdoor', ki je eden izmed najpomembnejših turističnih produktov Slovenije in bo imel v časih, ko bodo potovanja spet možna, izjemne priložnosti. Prepričani smo, da bomo prek virtualne dirke navduševali mnoge ljubitelje športa in pomembne medije po vsem svetu s Slovenijo kot destinacijo zdravih in aktivnih doživetij, odlično tudi za gostiteljico športnih dogodkov. Veseli nas, da bodo pri projektu sodelovali tudi profesionalni kolesarji, med njimi Primož Roglič, saj bomo lahko z njihovo pomočjo dodatno učinkovito promovirali Slovenijo kot destinacijo aktivnega oddiha in delili vrednote znamke 'I feel Slovenia.

Mojca Novak, predsednica KK Adria Mobil, organizator dirke: »Pozdravljam idejo o virtualni dirki Po Sloveniji, ki je nov produkt Kolesarskega kluba Adria Mobil in naših partnerjev, nastal predvsem zaradi posebnih okoliščin, s katerimi smo se v preteklem letu soočili. Z virtualno izvedbo dirke, ki bo odslej na kolesarskem koledarju vsako leto, tako nagovarjamo rekreativne kolesarske navdušence in jim dajemo priložnost, da se pomerijo med seboj in predvsem sami s sabo. Obenem me veseli, da bodo etape popestrili profesionalni kolesarji s Primožem Rogličem, ambasadorjem blagovne znamke Adria, na čelu, ki bodo rekreativcem nedvomno dajali dodatno motivacijo in energijo za čim boljše uvrstitve v boju za zeleno majico. Glede na to, da je virtualna izvedba zdaj našla pot tudi do Slovenije, bomo tudi tako približali slovensko kolesarstvo mednarodni publiki. Naj bo virtualna izvedba uvod v tradicionalno dirko Po Sloveniji, ki bo kmalu spet navduševala večmilijonsko občinstvo po svetu.« 

Registracija na platformo Rouvy in prijava je mogoča na povezavi: www.race.rouvy.com. Ob prijavi vsak prejme 14 dni brezplačne uporabe aplikacije Rouvy, dodatnih brezplačnih 14 dni pa je možno dobiti na povezavi: https://woobox.com/22ivcr.

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Travel & Leisure Slovenijo uvrstil na lestvico najbolj priljubljenih destinacij za tretje življenjsko obdobje

ljubljana_grudnovo_nabrezje.jpeg
četrtek, 22. april 2021

Spletni članek medija Travel & Leisure je Slovenijo in mesto Ljubljana uvrstili na lestvico destinacij, ki jih priporočajo za bivanje po upokojitvi.

Tuji potniki jeseni 2020 večinoma iz evropskih držav

srce-slovenije-postajalisce-za-avtodome-pri-rozi-liberga-smartno-pri-litiji-1.jpg
sreda, 21. april 2021

  Med tujimi potniki, ki so jeseni 2020 pripotovali v Slovenijo, je bilo več kot 80 % tranzi…

Projekt KUHAM DOMAče za razvoj gastronomije Zgornje Gorenjske

cerkno_kulinarika.jpg
torek, 20. april 2021

Razvojna agencija Zgornje Gorenjske (RAGOR) v zadnjih letih veliko pozornosti posveča domači kulinariki.

Novi člani Zelene sheme: destinacija Renče-Vogrsko in Hotel Park s Kavarno Park

Grad_bled
ponedeljek, 19. april 2021

Destinacija Renče-Vogrsko se je kot 58. destinacija pridružila Zeleni shemi in osvojila bronasti znak Slovenia Green. Med novimi člani Zelene sheme tudi blejski Hotel Park s Kavarno Park.

STO in Kongresni urad Slovenije organizirata prvi virtualni dogodek Feel sLOVEni@ Business Date MICE

ITB_Berlin_stojnica_464508.jpg
ponedeljek, 19. april 2021

Slovenska turistična organizacija (STO) v sodelovanju s Kongresnim uradom Slovenije v četrtek, 22. aprila, organizira virtualni dogodek Feel sLOVEni@ Business Date MICE, na katerem se bodo srečali slovenski ponudniki in tuji kupci za produkt poslovnih srečanj in dogodkov.

Novo: pastirska akademija za ozaveščanje otrok o pomenu sobivanja z naravo

eco_resort_vp.jpg
sreda, 14. april 2021

Društvo turistov Slovenije bo po notificiranem programu Zavoda za razvoj turizma na lokaciji Slovenia Eco Resorta pričela z novim programom za otroke, pastirsko akademijo.

Mag. Maja Pak in mag. Petra Stušek na seznamu vplivnih voditeljev destinacijskega marketinga

petra_stusek.jpg
torek, 13. april 2021

Spletna platforma za vizualno trženje v turizmu CrowdRiff je objavila seznam vplivnih posameznikov v turizmu na področju destinacijskega marketinga za Evropo in Veliko Britanijo, na katerega so uvrstili tudi dve Slovenki: direktorico STO, mag. Majo Pak, in direktorico Turizma Ljubljana, mag. Petro Stušek.

Izšla je zbirka Kako oživiti slovenski turizem?

slovenija.JPG
torek, 13. april 2021

Objavljena je e-zbirka, ki vsebuje več kot 70 mnenj slovenskih turističnih ponudnikov o turizmu v Sloveniji.  

Ustanovljena delovna skupina za pomoč, obnovo in razvoj gostinstva in turizma

kulinarika.jpeg
ponedeljek, 12. april 2021

Minuli teden so predstavniki Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS, Turistično gostinske zbornice Slovenije in Sekcije za gostinstvo in turizem pri Obrtno podjetniški zbornici Slovenije ustanovili delovno skupino, ki bo skrbela za izvajanje podpisanega Memoranduma o sodelovanju in vzpostavitvi medsektorske verige vrednosti živilsko predelovalnega sektorja, gostinstva in turizma in skupaj opozarjala na aktualne probleme in pomembne teme za vse sektorje.

Prvi letošnji žrebeti Kobilarne Lipica

Lipicanci
ponedeljek, 12. april 2021

V Kobilarni Lipica se veselijo rojstva prvih letošnjih žrebet. Veselje je kar dvojno, saj sta istega dne prišla na svet črni Maestoso Samira XXXVIII in rjava žrebička Canissa XLII. Do junija se jima bo v lipiški čredi pridružilo še 23 žrebet. Takoj ko bo mogoče, bodo v Lipici tudi odprli prenovljeni hotel Maestoso in z uvajanjem novih, tematsko usklajenih, predvsem konjeniških programov.

 

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije