Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
Letalo

IATA napoveduje velik upad prihodkov potniškega letalskega prometa

Datum: torek, 21. april, 2020

Mednarodno združenje letalskih prevoznikov (IATA) je objavilo posodobljeno napoved upada prihodkov potniškega letalskega prometa. Zaradi epidemije novega koronavirusa napoveduje 55 % zmanjšanje prihodkov potniškega prometa in 48 % upad letalskega potniškega prometa v primerjavi z letom 2019.

Mednarodno združenje letalskih prevoznikov (IATA) je 14. aprila objavilo posodobljeno analizo, iz katere je razvidno, da se bodo zaradi krize Covid-19 v letu 2020 zmanjšali prihodki potniškega prometa za 314 milijard dolarjev, kar je za 55 % manj v primerjavi z letom 2019. Še 24. marca so v scenariju s strogimi omejitvami potovanj, ki bi trajale tri mesece, ocenjevali, da bo izgubljenih prihodkov potniškega prometa 252 milijard dolarjev (44 % manj v primerjavi z 2019). Celoletno povpraševanje potnikov (domače in mednarodno) naj bi se zaradi splošnega gospodarskega razvoja in omejitev potovanj zmanjšalo za 48 % v primerjavi z letom 2019 (v Evropi celo za 55 %).

Generalni in izvršni direktor IATA Alexandre de Juniac pravi, da so napovedi v panogi iz dneva v dan temnejše in dodaja: “Zaradi obsežnosti krize je takojšnje okrevanje v obliki črke V malo verjetno. Realno je pričakovano okrevanje v obliki črke U, domača potovanja pa se bodo vrnila hitreje kot mednarodni trg. Verjeten je upad potniških prihodkov za več kot polovico. Več vlad je začelo z novimi ali razširjenimi ukrepi za finančno pomoč, vendar položaj ostaja kritičen. Letalske družbe bi lahko samo v drugem četrtletju porabile 61 milijard $ denarnih rezerv. To ogroža 25 milijonov delovnih mest, ki so odvisna od letalstva. Brez nujnih olajšav številne letalske družbe na trgu ne bodo preživele. Finančne olajšave bodo letalskim prevoznikom omogočile, da bodo sposobne preživeti ter pripravljene voditi okrevanje s povezovanjem gospodarstev, ko bo pandemija zajeta

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Rezervirajte si svojo mizo

Kulinarika.jpg
ponedeljek, 1. junij 2020

Danes bodo najboljše slovenske gostilne in restavracije začele sprejemati rezervacije za spomladanski Teden restavracij 2020, ki bo potekal med 12. in 21. junijem.

Danes se odpira Avto kino Domžale

film
četrtek, 28. maj 2020

Mestni kino Domžale bo danes ob 21. uri zagnal projekt Avto kino Domžale. Filme bodo predvajali na dvorišču nekdanje Metalke med občinsko stavbo in kulturnim domom.

Ameriški organizatorji potovanj pričakujejo vrnitev potovanj v Evropo v jesenskih mesecih

odgovorni_turizem-1.jpg
sreda, 27. maj 2020

Združenje ameriških organizatorjev potovanj (USTOA) je med aktivnimi člani izvedlo raziskavo  o načrtih za okrevanje in nadaljevanje poslovanja po COVID-19. 

Sejem na zraku

Knjige
ponedeljek, 25. maj 2020

Pridi, kupi knjigo, podpri slovenske založnike – V ŽIVO! Knjižni sejem s kavča se seli na prosto.

WTTC – kako bo izgledala nova realnost potovanj?

letalski_potniki.jpg
četrtek, 21. maj 2020

Po napovedih WTTC bodo med prvimi, ki bodo začeli potovati, mlajši popotniki med 18 in 35 let. Novi standardi in protokoli pa bodo del nove realnosti potovanj vse dokler ne bo dostopno cepivo.

Fotografski natečaj 2020 v Kozjanskem parku

Gozd
torek, 19. maj 2020

V kozjanskem parku tudi letos vabijo vse fotografske navdušence k sodelovanju na fotografskem natečaju, ki so ga letos poimenovali »Biodiverziteta – umetnost življenja« 2020.

Začetek kampanje ZDAJ JE ČAS. Moja Slovenija

piran_punta_alpe_2832_orig_330529.jpg
petek, 15. maj 2020

Slovenska turistična organizacija (STO) je začela z vseslovensko motivacijsko kampanjo ZDAJ JE ČAS. Moja Slovenija, v sklopu katere prebivalce naše dežele vabi h krajšemu ali daljšemu oddihu v Sloveniji, odkrivanju doživetij in delitev le-teh s ključnikom #mojaslovenija.

Destinacija Brda bogatejša še za dva ponudnika z znakom Zeleni ključ

Brda3
četrtek, 14. maj 2020

Ponudnika Kmečki turizem Breg in Vila Vita Vipolže sta pridobila okoljski znak Zeleni ključ, s čimer soustvarjata zeleno zgodbo trajnostnega turizma v občini Brda.

Začenja se prenova hotela Maestoso v Lipici

lipicanci.jpg
sreda, 13. maj 2020

V dneh, ko Kobilarna Lipica v objem zelene narave, med več kot 300 lipicancev, znova vabi obiskovalce, se začenja prenova hotela Maestoso. Hotel s štirimi zvezdicami superior, 139 sobami, petimi kongresnimi dvoranami, notranjim in zunanjim bazenom ter kreativno zasnovanim wellness centrom bo prve goste sprejel v začetku leta 2021.

UNWTO objavil oceno vpliva novega koronavirusa na turizem

UNWTO
torek, 12. maj 2020

Po ocenah UNWTO (z dne 7.5.) bi se zaradi vpliva novega koronavirusa mednarodni turizem v letu 2020 lahko zmanjšal za 60 do 80 %. V prvem četrtletju 2020 se je mednarodni turizem zmanjšal za 22 %.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije