Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
Ljubljana

Kampanja "Tujina ali Ljubljana?" vabi v prestolnico na večdnevni oddih

Datum: sreda, 23. junij, 2021

V preteklem letu je turizem v Ljubljani utrpel precejšnji udarec, ki ga niso ublažili niti turistični boni. Zato so se letos odločili slovenske obiskovalce nagovoriti na drugačen način. V želji pomagati pri vnovičnem zagonu turizma in približati lepote prestolnice Slovencem Turizem Ljubljana pričenja s komunikacijsko kampanjo, v kateri znamenitosti Ljubljane primerja s slavnimi znamenitostmi tujih prestolnic.

 

Kako sploh privabiti domače turiste, ki so doslej ob besedni zvezi "mestni oddih" najprej pomislili na potovanje v Pariz, Barcelono ali London? Po podatkih preteklih let se le redki Slovenci odpravijo v Ljubljano na večdnevni izlet. Pri Turizmu Ljubljana so se zato odločili povezati s komunikacijsko agencijo Luna/TBWA z namenom ustvariti privlačen nagovor in predstaviti, da ima Ljubljana prav tako ponudbo, zaradi katere obiskujemo tuje prestolnice: arhitekturne mojstrovine, izjemne umetnine, edinstvena doživetja, vrhunsko kulinariko, možnosti nakupovanja … Za lažji izbor, kaj početi, so pri Turizmu Ljubljana spomladi pripravili vrsto paketov večdnevnih doživetij za različne starosti ali zanimanja obiskovalcev, s koncem epidemije pa začenjajo s promocijsko kampanjo.

V sklopu komunikacijske akcije »Tujina ali Ljubljana?« so ustvarili serijo zunanjih oglasov in oglasov na družbenih omrežjih, kjer fotografije Ljubljane primerjajo s številnimi slavnimi znamenitostmi tujih prestolnic. Tako želijo pokazati, da naše glavno mesto nudi nešteto razlogov za večdnevni obisk – prav toliko ali celo še več kot preostala mesta. Medtem ko smo v preteklih letih za občudovanje arhitekturnih mojstrovin potovali, na primer, v Barcelono, nas Turizem Ljubljana spodbuja, da damo letos priložnost slovenski prestolnici, ki nas bo navdušila s svojo arhitekturo. In namesto sprehodov po pisanih ulicah Kopenhagna se tokrat raje sprehodimo po pravljičnih ljubljanskih uličicah, odkrivajmo lokalne zanimivosti in podpirajmo domače ponudnike. Oglasi vabijo tudi k odkrivanju pisanih okusov z vseh koncev sveta in k organizaciji nepozabnih poslovnih srečanj in dogodkov v Ljubljani

Slogan kampanje torej nedvomno drži: za nepozaben večdnevni oddih ali poslovno srečanje res ni treba daleč od doma.

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Razmerje med tujimi in domačimi gosti se je v juliju skoraj izenačilo

Na morje z vlakom
ponedeljek, 30. avgust 2021

V mesecu juliju je bilo v turističnih nastanitvenih obratih v primerjavi z julijem 2020 zabeleženih 17,5 % več turističnih prihodov in 9,7 % več turističnih prenočitev. V prvih sedmih mesecih leta je bilo evidentiranih 14,8 % manj turističnih prihodov in 13,5 % manj turističnih prenočitev kot v istem obdobju lani.

Radovljica, Bled, Tržič in Jesenice z novim skupnim turističnim produktom

Radovljica
četrtek, 26. avgust 2021

Destinacije Radovljica, Bled, Tržič in Jesenice so se tudi letos povezale v skupnem produktu Obišči in razišči.

Poletni lutkovni pristan v Mariboru

Lutke
torek, 10. avgust 2021

Lutkovne predstave popestrijo poletno dogajanje v mestu

Drugi teden avgustovskega dogajanja v znamenju Praznika terana in pršuta

prsut_Anze_Malovrh_STA.jpg
ponedeljek, 9. avgust 2021

Drugi teden avgustovskega dogajanja na Krasu, povezanega s Praznikom terana in pršuta, prinaša prireditvi, posvečeni pršutarjem (v soboto) in vinarjem (v nedeljo). Nadaljevalo se bo tudi prepletanje kulture in glasbe, vina in degustacijskih doživetij KrasPass Gourmet, ki je v štirih poletnih večerih minulega tedna obiskovalce že vabilo na kraške domačije. V nedeljo so se v Pliskovici srečale in predstavile kraljice terana.

Avanturistični park Ris prva zelena atrakcija na Kočevskem

jezero Kočevje
ponedeljek, 2. avgust 2021

Avanturistični park Ris je prejel mednarodni trajnostni certifikat Zeleni ključ/Green Key, s čimer tudi formalno dokazuje svojo zavezanost k odgovornemu obratovanju ter spoštljivemu odnosu do okolja in družbe.

Otvoritev Digitalne grajske sobane veličastnih sedem gradov Posavja

Gradovi posavja
sreda, 21. julij 2021

Regionalna razvojna agencija Posavje je z digitalnim inoviranjem kulturne dediščine sedmih gradov Posavja uspešno zaključila prvi sklop aktivnosti operacije e-Gradovi Posavja. Petega julija so namreč v Termah Čatež otvorili digitalne grajske sobane sedmih veličastnih gradov Posavja.

Plavajoči grad 2021

sneznik.jpg
torek, 13. julij 2021

Že deveti tradicionalni mednarodni festival Floating Castle - Plavajoči grad bo v štirih dneh, od 22. do 25. julija, združil okoli 100 glasbenih skupin in drugih ustvarjalcev s celega sveta na čarobnih lokacijah ob gradu Snežnik. Ustvarjalci festivala bodo pripravili okolje magičnih prizorišč, na katerih bodo obiskovalci lahko izkusili etno, jazz, fusion, elektronsko, avtorsko in eksperimentalno glasbo, tretjino programa pa predstavlja performens, lutkovne predstave, sodobni in tribal fusion ples, cirkus, intermedialne predstave, ter ulično in dramsko gledališče.

Novo: pastirska akademija za ozaveščanje otrok o pomenu sobivanja z naravo

eco_resort_vp.jpg
ponedeljek, 12. julij 2021

Društvo turistov Slovenije bo po notificiranem programu Zavoda za razvoj turizma na lokaciji Slovenia Eco Resorta pričela z novim programom za otroke, pastirsko akademijo.

Izročitev priznanj najbolj inovativnim produktom slovenskega turizma 2020

expano.jpg
petek, 9. julij 2021

V četrtek. 8. julija, so bile po decembrski razglasitvi na Dnevih slovenskega turizma, plakete prejemnikom še osebno izročene za naziv Sejalec 2020 Regijskemu centru Expano, Finalistoma Sejalec 2020 Istrskemu zajtrku in Jasna Chalet Resortu ter Snovalcem 2020, ki so Robidišče Trail Center, Fish & Fly Trio ter Potovanje z električnimi motorji.

Na Roglo in v Terme Zreče se vračajo vrhunski športniki iz Slovenije in tujine

rogla.jpg
sreda, 7. julij 2021

Med številnimi vrhunskimi športniki, ki se bodo to poletje pripravljali v Uniturjevih centrih, sta tudi hrvaški nogometni prvoligaš Hajduk in Jumbo Visma, kolesarski klub Primoža Rogliča. 

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije