Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
kavalir.jpeg

»Kavalir« spet vozi

Okolju prijazno vozilo »Kavalir« že četrto leto zapored vozi po ulicah središča Ljubljane.

Datum: četrtek, 5. april, 2012

"Kavalir" – vozilo na električni pogon - razveseljuje predvsem starejše obiskovalce prestolnice, turiste in obiskovalce osrednje tržnice. Z njegovo pomočjo so poti, ogledi ali nakupi v centru Ljubljane veliko lažji in hitrejši.

Storitve vozila "Kavalir" so se ponudile Ljubljančanom in obiskovalcem Ljubljane znotraj ukrepa »Prevoz na klic« v projektu CIVITAS ELAN in s podporo Turizma Ljubljana že leta 2008. Z uvedbo satelitskega sledilnega sistema avtobusov je Ljubljanski potniški promet znotraj istega ukrepa pričel razvijati še aplikacijo za gibalno ovirane, katera bi omenjenim potnikom omogočila rezervacijo nizkopodnega avtobusa s klančino, v celotni mreži linij Ljubljanskega potniškega prometa.

Več informacij

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

11. Švicanje 2016

svicanje_2016
petek, 22. julij 2016

V Klubu mladih Turnišče se že vse od nastanka leta 1999 združuje mladina iz Turnišča in bližnje okolice. Poudarek Kluba mladih Turnišče je na mladinski kulturi, informiranosti mladine v občini, povezovanje z drugimi mladinskimi organizacijami ter prirejanje kulturnih in športnih prireditev.

Serija z Ano Roš nominirana za emmyja

ana_roš
četrtek, 21. julij 2016

Dokumentarna serija Chef's Table, v kateri ob še petih znanih kuharskih mojstrih nastopa Ana Roš, ki je bila med drugim izbrana tudi kot ambasadorka znamke I FEEL SLOVENIA, je nominirana za najprestižnejšo televizijsko nagrado.

V Brežice (ali pa v Terme Čatež) zopet z brezplačnim avtobusom

brezice_panorama-z-gradom_-1-640x480.jpg
ponedeljek, 18. julij 2016

Tudi letošnje poletje so Brežice bogatejše za krožne vožnje brezplačnega turističnega avtobusa, ki vsako leto uvodne vožnje prične v času festivala Brežice, moje mesto.

Jože Mermal in družba BTC prejela prestižno evropsko nagrado "Naj manager in naj družba leta"

btc_city-640x480.jpg
ponedeljek, 18. julij 2016

Na 34. podelitvi priznanj najboljšim evropskim managerjem in družbam, ki je 7. julija potekala v Sarajevu, je Jože Mermal, predsednik uprave družbe BTC, prejel najvišjo menedžersko nagrado za življenjsko delo "Naj manager 2016" jugovzhodne in srednje Evrope in Naj kampanja. Prestižno priznanje je predsedniku podelila Neodvisna agencija za izbor in promocijo managerjev za izjemne rezultate dela družbe BTC, ki jih je le-ta dosegla pod njegovim vodenjem.

Bike festival Pohorje

kolesarja.jpeg
petek, 15. julij 2016

Idilične trase med gozdnimi rezervati in fantastične nagrade za udeležence

Tokrat se vam javimo z Letnega kopališča Celje

djs_radio.jpg
petek, 15. julij 2016

V iskanju hitre osvežitve, ki je le nekaj minut od mestnega središča, ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija ni imela velikih težav. Eno takšnih kopališč, ki v vročih, poletnih dneh pridejo še kako prav tudi tistim, ki so v službi ali pa ne grejo na dopust, je brez dvoma Letno kopališče Celje. Ugodne cene vstopnic, ogrevana bazenska voda, počitniški programi za otroke, odbojka na mivki ...vse to in še več nam bodo predstavili sogovorniki. Prisluhnite!

Prva pomoč pri poletnih nevšečnostih

atlantis_poletje.jpg
četrtek, 14. julij 2016

Poletje je čas, povezan z dopustom, odhodom na morje, v gore, na popotovanja, tja, kjer se najraje sproščamo in si napolnimo baterije. Poleg vsega lepega pa je potrebno pomisliti tudi na tiste drobne nevšečnosti, ki nam lahko kaj hitro zagrenijo dan. To so opekline, piki, ožigi meduz, majhne vreznine in podobno.

Novi Gorici dodeljen srebrni znak zelene destinacije

Nova_gorica
četrtek, 14. julij 2016

Prejšnji teden se je najbolj zelenim destinacijam slovenskega turizma pridružila tudi Nova Gorica. Novogoriški župan Matej Arčon je v Zaloščah podpisal listino Zelena politika slovenskega turizma, s čimer se občina zavezuje k uresničevanju in spodbujanju trajnostnega turizma.

2.Bohinj lady's beach volley tour

bohinj.jpg
četrtek, 14. julij 2016

Vabljeni 16.7. v Bohinj, lokacija turnirja je na igrišču za odbojko na mivki na Veglju v kopališču.

Električno kolo v Termah Olimia

ekolo
torek, 12. julij 2016

Električno kolo je varčno, okolju prijazno vozilo, ki ne izpušča nobenih emisij ter ne povzroča hrupa. Ohranjanju okolja in čistosti narave se pridružujejo tudi v Termah Olimia. Izleti v čudovito okolico bodo zdaj dostopni vsem gostom, saj je na voljo kar šest električnih koles.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije