Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
kavalir.jpeg

»Kavalir« spet vozi

Okolju prijazno vozilo »Kavalir« že četrto leto zapored vozi po ulicah središča Ljubljane.

Datum: četrtek, 5. april, 2012

"Kavalir" – vozilo na električni pogon - razveseljuje predvsem starejše obiskovalce prestolnice, turiste in obiskovalce osrednje tržnice. Z njegovo pomočjo so poti, ogledi ali nakupi v centru Ljubljane veliko lažji in hitrejši.

Storitve vozila "Kavalir" so se ponudile Ljubljančanom in obiskovalcem Ljubljane znotraj ukrepa »Prevoz na klic« v projektu CIVITAS ELAN in s podporo Turizma Ljubljana že leta 2008. Z uvedbo satelitskega sledilnega sistema avtobusov je Ljubljanski potniški promet znotraj istega ukrepa pričel razvijati še aplikacijo za gibalno ovirane, katera bi omenjenim potnikom omogočila rezervacijo nizkopodnega avtobusa s klančino, v celotni mreži linij Ljubljanskega potniškega prometa.

Več informacij

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Knjižnica pod krošnjami na Ljubljanskem gradu

Knjige
torek, 31. maj 2016

Knjižnica pod krošnjami je prepoznavna in dobro obiskana parada brezplačnega branja, listanja in uživanja, priljubljena med vsemi generacijam tako domačih kot tujih obiskovalcev prestolnice.

Želite pomagati živalim? Rešitev se morda skriva v vaši kleti.

pes na dopustu
ponedeljek, 30. maj 2016

Na svetu je mnogo brezdomnih živali, ki potrebujejo pomoč. Ta se morda skriva kar v vaši kleti. V soboto, 4. junija, vas Društvo za zaščito živali Ljubljana vabi, da prinesete star papir in tako pomagate živalim. Pred Centrom Interspar na Viču v Ljubljani se bo namreč odvijala njihova 17. akcija zbiranja papirja.

Sončen extempore z Dragico Čadež v prekrasnem okolju Tabora Cerovo je bil posvečen Tednu ljubiteljske kulture

delavncia
petek, 27. maj 2016

Na pobudo Turističnega društva Tabor Cerovo in gospoda Janeza Kozlevčarja so se letos s tradicionalnim otroškim extemporom, na katerem sodelujejo osnovne šole treh občin (Grosuplje, Ivančna Gorica in Dobrepolje), srečali na Taboru Cerovo.

Gorenje in BTC bosta spet pognala pedala kultnih Rogovih ponyjev

kolo1.jpeg
petek, 27. maj 2016

S prevzemom blagovne znamke Rog nameravata Gorenje in BTC najprej ponuditi osveženo in izboljšano različico priljubljenih koles pony, nato pa še gorska, cestna in električna kolesa.

64. Ljubljana Festival

festival_ljubljana.jpeg
petek, 27. maj 2016

Ljubljana Festival, eden najstarejših in najpomembnejših festivalov, bo v svoji 64. izvedbi med 27. junijem in 13. septembrom 2016 postregel z izjemnim številom zvenečih imen.

Zvezde v sanjski službi pastirja

ekoresort
sreda, 25. maj 2016

V Eko resortu pod Veliko planino so izbrali naslednja dva kandidata, ki se bosta preizkusila v vlogi pastirke in pastirja. To sta uspešna slovenska pevka Nuša Derenda in Frenk Nova, slovenski glasbenik in imitator.

Podpis listine Zelena politika slovenskega turizma in odprtje polnilnice za električne avtomobile

polnilnica
sreda, 25. maj 2016

Občini Ajdovščina in Vipava sta se kot destinacija Vipavska dolina v maju skupaj vključili v Zeleno shemo slovenskega turizma ter s tem pridobitev znaka Slovenia Green Destination.

Šiškafejst - festival urbane kulture in športa

grtafiti
ponedeljek, 23. maj 2016

Maj je čas za zdaj že tradicionalni ŠiškaFejst – festival urbane kulture in športa za mlade. Bogat program bo ponujal BMX, skate, hip hop, DJ in grafitarsko delavnico. Izdelali si boste lahko tudi unikatno značko, za ljubitelje knjig pa bo na voljo Knjižnica pod krošnjami.

Dobrodelni tek "Tečem, da pomagam" v Termah Čatež

indijanska vas čatež
petek, 20. maj 2016

Lions Klub Brežice se ponovno pridružuje vseslovenski dobrodelni akciji »Tečem – da pomagam« in skupaj s Športnim društvom Terme Čatež organizira tekmovalno, dobrodelno in družabno prireditev.

Ljubljani bodo junija turistični novinarji podelili priznanje Zlato jabolko

zlato_jabolko.jpg
četrtek, 19. maj 2016

24. junija bo Ljubljana – Zelena prestolnica Evrope 2016 prejela priznanje Zlato jabolko Svetovnega združenja turističnih novinarjev FIJET. Priznanje bo na svečanosti Zoranu Jankoviću, županu Mestne občine Ljubljana, predal Tijani Haddad, predsednik Svetovnega združenja turističnih novinarjev FIJET.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije