Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
kavalir.jpeg

»Kavalir« spet vozi

Okolju prijazno vozilo »Kavalir« že četrto leto zapored vozi po ulicah središča Ljubljane.

Datum: četrtek, 5. april, 2012

"Kavalir" – vozilo na električni pogon - razveseljuje predvsem starejše obiskovalce prestolnice, turiste in obiskovalce osrednje tržnice. Z njegovo pomočjo so poti, ogledi ali nakupi v centru Ljubljane veliko lažji in hitrejši.

Storitve vozila "Kavalir" so se ponudile Ljubljančanom in obiskovalcem Ljubljane znotraj ukrepa »Prevoz na klic« v projektu CIVITAS ELAN in s podporo Turizma Ljubljana že leta 2008. Z uvedbo satelitskega sledilnega sistema avtobusov je Ljubljanski potniški promet znotraj istega ukrepa pričel razvijati še aplikacijo za gibalno ovirane, katera bi omenjenim potnikom omogočila rezervacijo nizkopodnega avtobusa s klančino, v celotni mreži linij Ljubljanskega potniškega prometa.

Več informacij

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Dan doživetij v Županovi jami zaradi slabega vremena prestavljen na 6. junij

zupanova_spust.png
četrtek, 21. maj 2015

Ste se v kraško jamo že spustili po vrvi, kot pravi jamarji? Vas zanima, kako lahko (ali težko) je hoditi po vrvi, morebiti s hoduljami? Ste se že preizkusili v spretnosti streljanja z lokom ali s samostrelom, kot so to znali v starih časih?

Nagrajenci akcije Naj kopališče

banner_nk15_300.jpg
četrtek, 21. maj 2015

Vsak teden podarjamo: filtrirne vrče za vodo Bobble, hladilne torbe Radia Si, vstopnice za kopanje na slovenskih kopališčih in praktične nagrade Zavarovalnice Triglav.

Nagradna igra: Timi odkriva Slovenijo

DJS-zacetna.jpg
četrtek, 21. maj 2015

Odgovorite na nagradno vprašanje in se potegujte za nagrado. Podelili bomo 2 knjigi in set nalepk!

1001 Izum

1001_izum_8.JPG
četrtek, 21. maj 2015

Po Londonu, New Yorku, Los Angelesu, Washingtonu, Dohi, Carigradu, Rotterdatmu in drugih svetovnih mestih sedaj tudi v Ljubljani - Gospodarsko razstavišče, do 2. julija.

Srednjeveški dan na Gornjem trgu

srednjeveski_dan_lj.jpeg
sreda, 20. maj 2015

Srednjeveški dan bo z viteškimi dvoboji 24. maja, med 10. in 18. uro, oživel Gornji trg ter obiskovalce preselil v srednjeveško Ljubljano.

9. mednarodni festival alpskega cvetja

alpsko_cvetje.jpg
sreda, 20. maj 2015

Mednarodni festival alpskega cvetja se bo odvijal štirinajst dni (23. 5. - 7. 6.) kot skupek prireditev z enotnim imenovalcem - predstavitev alpskega cvetja v vseh življenjskih okoljih Bohinja (od obvodnih, travniških, sredo- do visokogorskih rož) z namenom opomniti domačine in obiskovalce na enkratno naravno in primerjalno prednost destinacije Bohinj tako v naravovarstvenem kot v turističnem smislu.

Prazniki češenj 2015

češnje
sreda, 20. maj 2015

Bliža se največji briški praznik, PRAZNIK ČEŠENJ!

Timi odkriva Slovenijo

DJS-zacetna.jpg
torek, 19. maj 2015

Spoznajte navihanega dečka Timija in se z njim odpravite na pravljično pot po Sloveniji. V zabavnih in poučnih slikanicah boste skozi otroške oči spoznali prelepe kotičke naše dežele in se ob Timijevih prigodah neizmerno zabavali!

Brezplačne delavnice: Kako postati popotniški novinar?

popotnik.jpg
torek, 19. maj 2015

Socialna akademija v sodelovanju s Popotniškim združenjem Slovenije vabi zainteresirane, da se udeležijo delavnic v sklopu projekta Popotniško novinarstvo, kjer bodo pridobili znanje na področju popotništva, novinarstva, medijev, medijske pismenosti, družbenih omrežij, kritičnega mišljenja in družbene problematike.

Smaragdna dežela na Expo Milano

smaragdna_dezela.jpg
ponedeljek, 18. maj 2015

Dolina Soče (občine Tolmin, Kobarid, Bovec) se predstavlja v slovenskem paviljonu skupaj z drugimi 10 občinami Goriške regije med 16. in 31. majem v okviru destinacije Smaragdna dežela.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije