Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
kavalir.jpeg

»Kavalir« spet vozi

Okolju prijazno vozilo »Kavalir« že četrto leto zapored vozi po ulicah središča Ljubljane.

Datum: četrtek, 5. april, 2012

"Kavalir" – vozilo na električni pogon - razveseljuje predvsem starejše obiskovalce prestolnice, turiste in obiskovalce osrednje tržnice. Z njegovo pomočjo so poti, ogledi ali nakupi v centru Ljubljane veliko lažji in hitrejši.

Storitve vozila "Kavalir" so se ponudile Ljubljančanom in obiskovalcem Ljubljane znotraj ukrepa »Prevoz na klic« v projektu CIVITAS ELAN in s podporo Turizma Ljubljana že leta 2008. Z uvedbo satelitskega sledilnega sistema avtobusov je Ljubljanski potniški promet znotraj istega ukrepa pričel razvijati še aplikacijo za gibalno ovirane, katera bi omenjenim potnikom omogočila rezervacijo nizkopodnega avtobusa s klančino, v celotni mreži linij Ljubljanskega potniškega prometa.

Več informacij

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Razstava dinozavrov podaljšana do 30. avgusta

dinozavri_prihajajo_20140307_1619839776.jpg
petek, 1. avgust 2014

Razstava dinozavrov v Arboretumu Volčji Potok je podaljšana do 30. avgusta. Na novih predstavitvah dinozavrov vam bodo poleg udomačenih dinozavrov Vela ali Rexa predstavili še nekatere izmed razstavljenih dinozavrov.

Vabljeni k ogledu oddaje Na lepše

nalepse_avgust.jpg
petek, 1. avgust 2014

Osrednja tema današnje oddaje Na lepše bodo letališča, ki so okno v svet in eden izmed glavnih faktorjev razvoja turizma.

Escape Inc. – inovativna in atraktivna ponudba v Kobaridu

escape.jpg
petek, 1. avgust 2014

Escape Inc. je turistična atrakcija, ki temelji na principu računalniških iger pod skupnim imenom Room escape. Razlika pa je v tem, da tokrat ne gre za klikanje z miško in iskanje namigov in rešitev na računalniškem zaslonu, ampak dogajanje poteka v resnični sobi.

Znani so novi trije nagrajenci akcije Naj kopališče

banner_nk_14_300.jpg
petek, 1. avgust 2014

Ta teden je potekalo že 12. žrebanje nagrajencev v akciji Naj kopališče 2014. Vsak teden podarjamo: stekleničke Bobble, vstopnice za kopanje na slovenskih kopališčih, praktične nagrade Zavarovalnice Triglav in še kaj ... Preverite, če ste med nagrajenci!

Gratis štartnitne za Bike festival Pohorje

Vreme1.JPG
četrtek, 31. julij 2014

Odgovorite na nagradno vprašanje in se potegujte za eno izmed štirih gratis štartnin za Bike festival Pohorje, ki bo to nedeljo, 3. avgusta!

Dan trniča na Veliki planini

trnic.jpg
četrtek, 31. julij 2014

Nedelja, 10. avgust, med 10. in 17. uro

Gozdar - kmet: Nekoč in danes

gozdar_kmet.jpg
četrtek, 31. julij 2014

Turistično društvo Pudgura tudi letos pripravlja tradicionalno prireditev Gozdar - Kmet. Pri kozolcu Toplarju v Belskem pri Postojni bodo v soboto, 2. avgusta, predstavili delo gozdarjev in furmanov, dišalo bo po odličnih domačih jedeh, med katerimi ne bodo manjkali niti gozdarski žganci z ocvirki.

44. Praznik terana in pršuta

povorka.jpg
sreda, 30. julij 2014

Dutovlje, 8. - 10. avgust 2014

Schengenfest 2014: Že ta konec tedna najbolj nora zabava leta

Schengenfest 2014
sreda, 30. julij 2014

Odštevanje dni do najbolj norega festivala zvoka, sonca in zabave se nezadržno bliža vrelišču, saj je do festivala samo še 1 dan! Kot napovedujejo vremenoslovci, bo ta vikend končno pravi poletni sončni vikend z več kot prijetnimi temperaturami okoli 29 stopinj Celzija!

19. Srečanje mest na Venerini poti

srecanje.png
sreda, 30. julij 2014

Nedelja, 3. avgust 2014 ob 10:00

Linhartov trg, Radovljica

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije