Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
kavalir.jpeg

»Kavalir« spet vozi

Okolju prijazno vozilo »Kavalir« že četrto leto zapored vozi po ulicah središča Ljubljane.

Datum: četrtek, 5. april, 2012

"Kavalir" – vozilo na električni pogon - razveseljuje predvsem starejše obiskovalce prestolnice, turiste in obiskovalce osrednje tržnice. Z njegovo pomočjo so poti, ogledi ali nakupi v centru Ljubljane veliko lažji in hitrejši.

Storitve vozila "Kavalir" so se ponudile Ljubljančanom in obiskovalcem Ljubljane znotraj ukrepa »Prevoz na klic« v projektu CIVITAS ELAN in s podporo Turizma Ljubljana že leta 2008. Z uvedbo satelitskega sledilnega sistema avtobusov je Ljubljanski potniški promet znotraj istega ukrepa pričel razvijati še aplikacijo za gibalno ovirane, katera bi omenjenim potnikom omogočila rezervacijo nizkopodnega avtobusa s klančino, v celotni mreži linij Ljubljanskega potniškega prometa.

Več informacij

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Vikend tradicije v zlatih Slovenskih Konjicah

jurjevanjejumbo-print800x600.jpg
petek, 17. april 2015

Občina Slovenske Konjice je občina, kjer življenje utripa v ritmih ohranjene tradicije. Tradicionalne prireditve ponujajo edinstvena doživetja pristne slovenske kulture in umetnosti za obiskovalce in ustvarjajo prijetno vzdušje za življenje tamkajšnjih prebivalcev.

Otvoritev akcije Očistimo naše gore

ocistimo_gore.png
petek, 17. april 2015

Otvoritev šeste sezone tradicionalne planinsko-čistilne akcije Očistimo naše gore in planine bo v nedeljo, 19. aprila 2015, ob 11. uri ob Koči pri Gospodični na Gorjancih.

Ugodna ponudba v Kranjski Gori

pocitnice_kranjska_gora_0.jpg
četrtek, 16. april 2015

Pomlad Kranjsko Goro ovije v tople sončne žarke in tako postane odlično izhodišče za sprehode v naravi, kolesarjenje (kolesarska pot vodi vse od Mojstrane do Rateč in v sosednjo Italijo) ter odkrivanje ponudbe po okoliških vaseh (muzeji, kulturne prireditve,…). Veriga hotelov Hit holidays Kranjska Gora pa s svojo bogato wellness ponudbo, pestro kulinariko in kvalitetnimi storitvami doda še vse preostale manjkajoče elemente za popoln oddih.

Predstavitev slovenskega turizma na Kitajskem

WS Šanghaj.jpg
četrtek, 16. april 2015

Predstavitev slovenskega turizma na Kitajskem sta v tem tednu zaznamovala dva pomembna dogodka, in sicer turistični delavnici 13. aprila v Pekingu in 15. aprila v Šanghaju.

Vabljeni na ogled muzejskih ustanov ter spomenikov in spomeniških območij

antonijev_rov_4-93a2fe5e7b.jpg
sreda, 15. april 2015

Ob 18. aprilu, Mednarodnem dnevu spomenikov in spomeniških območij ter ob 50. obletnici delovanja organizacije ICOMOS ste vabljeni na obisk muzejev, spomenikov in spomeniških območij industrijske dediščine. V soboto, 18. aprila, od 10. do 12. ure bodo namreč različne muzejske ustanove brezplačno odprle svoja vrata, ob 11. ure pa obiskovalcem ponudila brezplačno vodstvo po muzejskih zbirkah.

Otvoritev kasaške sezone na hipodromu Stožice

Vabilo na kasaške dirke 19.4.2015.jpg
sreda, 15. april 2015

Vabljeni na kasaške dirke, ki jih Kasaški klub Stožice Ljubljana v nedeljo, 19. aprila, prireja na hipodromu Stožice. Prireditev se bo pričela ob 14. uri in trajala do 18. ure. Vstopnine ni.

Kaj zanimivega prinašajo pomladni meseci v Ljubljani

odprta_kuhna2.jpg
sreda, 15. april 2015

Ljubljana se že aktivno pripravlja na razgiban poletni festivalski utrip, ko bodo ulice zasedli tradicionalni festivali, kot so Junij v Ljubljani, Festival Ljubljana, Ana Desetnica in številni drugi, a tudi v pomladnih mesecih se bo veliko dogajalo. Turizem Ljubljana je zbral nekaj zanimivih dogodkov.

Pohod po Poti ob žici in Tek trojk I 7. - 9. maj

pot_ob_zici.jpeg
torek, 14. april 2015

Na vsakoletnem pohodu številni rekreativci vseh generacij obhodijo Ljubljano po 35-kilometrski Poti ob žici. Za tiste, ki si želijo nekoliko zahtevnejše rekreacije, poteka Tek trojk na progah, dolgih 28, 12 in 3 kilometre (za otroke). Pohod in tek se zaključita s prireditvijo v središču Ljubljane.

20. tradicionalni pohod "Ob ponoru reke Reke"

reka_reka.jpg
torek, 14. april 2015

V nedeljo, 19. aprila 2015 bo že 20. tradicionalni pohod "Ob ponoru reke Reke", ki ga pripravlja Turistično društvo Škocjan. Pohod je označen, dolg je približno deset kilometrov in je primeren za vse starosti.

Naturo 2015 - Povezani z naravo!

naturo-glava-slo.jpg
ponedeljek, 13. april 2015

Od 17. do 19. aprila 2015 bo v Gornji Radgoni 3. mednarodni sejem aktivnosti in oddiha v naravi NATURO povezoval ponudnike trajnostno usmerjenega turizma in ljubitelje aktivnega preživljanja prostega časa v naravi.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije