Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
kavalir.jpeg

»Kavalir« spet vozi

Okolju prijazno vozilo »Kavalir« že četrto leto zapored vozi po ulicah središča Ljubljane.

Datum: četrtek, 5. april, 2012

"Kavalir" – vozilo na električni pogon - razveseljuje predvsem starejše obiskovalce prestolnice, turiste in obiskovalce osrednje tržnice. Z njegovo pomočjo so poti, ogledi ali nakupi v centru Ljubljane veliko lažji in hitrejši.

Storitve vozila "Kavalir" so se ponudile Ljubljančanom in obiskovalcem Ljubljane znotraj ukrepa »Prevoz na klic« v projektu CIVITAS ELAN in s podporo Turizma Ljubljana že leta 2008. Z uvedbo satelitskega sledilnega sistema avtobusov je Ljubljanski potniški promet znotraj istega ukrepa pričel razvijati še aplikacijo za gibalno ovirane, katera bi omenjenim potnikom omogočila rezervacijo nizkopodnega avtobusa s klančino, v celotni mreži linij Ljubljanskega potniškega prometa.

Več informacij

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Kravca s Krvavca Fest

krvavec_junij.png
četrtek, 30. junij 2016

Pašni skupnosti na Krvavcu ob pričetku pašne sezone  pripravljata tudi poseben dogodek, namenjen ohranjanju tradicije planšarstva, ki bo letos organiziran prvič. Praznik planšarstva, poimenovan Kravca s Krvavca Fest, bo potekal v nedeljo, 3. julija.

Škotski prvak Celtic na pripravah v Sloveniji

Nogometna žoga
sreda, 29. junij 2016

Poletne priprave bo v Sloveniji izvedel legendarni nogometni klub Celtic s Škotske. Med dvotedenskim bivanjem bo odigral prijateljske tekme z NK Celje, Maribor in Olimpija.

Tekmovanje v pripravi postrvi

Postrv
torek, 28. junij 2016

Vabljeni na 14. Tekmovanje v pripravi postrvi, ki bo v soboto, 02. julija 2016 ob 14. uri v Termah Snovik. Tekmovanje je namenjeno ljubiteljskim in profesionalnim kuharjem.

Slovenija na 10. mestu najbolj varnih držav sveta

gozdni_selfness.jpg
ponedeljek, 27. junij 2016

Objavljen je bil Global Peace Report 2016, kjer se Slovenija tokrat uvršča na 10. mesto, kar je celo pet mest bolje kot leta 2015. Še zmeraj sodimo med države z zelo visoko stopnjo varnosti.

Tuji turisti v Sloveniji lani poleti povprečno porabili skoraj 100 evrov na dan

LJUBLJANA_POLETI.jpeg
ponedeljek, 27. junij 2016

Lani poleti so trije tuji turisti od štirih prišli v Slovenijo na počitnice, največkrat po priporočilu sorodnikov in prijateljev. Šest turistov od desetih se je pripeljalo z avtom. Svoje bivanje so si največkrat rezervirali neposredno v hotelu ali kampu. Porabili so povprečno skoraj 100 EUR na dan.

Polnilnica za električna vozila v Termah Olimia

terme-olimia-fest460x420.jpg
petek, 24. junij 2016

V Termah Olimia že vrsto let skrbijo za zaščito narave ter skrbijo za zdravje in kvaliteto bivanja gostov.V sklopu praznovanja 50 obletnice poslovanja so tako v sklopu garaže postavili dve polnilnici za električna vozila.

Vas zanimajo novosti v Termah Paradiso?

djs_radio.jpg
petek, 24. junij 2016

Vroč poletni vikend, ki je pred nami, bo ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija ponovno izkoristila za raziskovanje ponudbe slovenskih kopališč. Tokrat se odpravljajo v Posavje, kjer bodo preverili kaj obiskovalcem ponujajo najmlajše slovenske terme - Terme Paradiso v Dobovi.

Praznični delovni čas v BTC Cityjih (25.06.)

btc_city-640x480.jpg
četrtek, 23. junij 2016

Pred nami je državni praznik dan džavnosti. Na ta dan bodo trgovine odprte po prilagojenem delovnem času.

Družba Hit Larix oživlja Kamp Špik v Gozdu Martuljku

Špik
četrtek, 23. junij 2016

Skupina Hit je v torek v Gozdu Martuljku predstavila novo nastajajoče središče za kampiranje, ki skupaj s hotelom Špik sooblikuje zaokroženo turistično območje. Kamp Špik velja za največjo investicijo v razvoj novih turistično-namestitvenih kapacitet v Občini Kranjska Gora letos. Prve goste bodo v kampu sprejeli v mesecu juliju.

Utrip mladosti

utrip mladosti snovik
torek, 21. junij 2016

Preteklo soboto so v Termah Snovik ponovno odprli zunanji bazen. Le-ta privabi letno veliko število kopalcev in ljubiteljev term, zato so se v Termah Snovik odločili odprtje bazena začiniti s prav posebnim dogodkom Utripom mladosti. Ta je popestil kopanje tako najmlajšim, mladim in tistim, ki so mladi po srcu.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije