Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
Sejalec

Kdo je med finalisti za naziv Sejalec 2020?

Datum: četrtek, 8. oktober, 2020

Znani so finalisti letošnjega poziva Slovenske turistične organizacije za najbolj ustvarjalne in inovativne dosežke v slovenskem turizmu, Sejalec 2020: Istrski zajtrk - okusi lokalno, Jasna Chalet Resort in Regijski promocijski center Expano. Kdo bo Sejalec 2020, bo znano na Dnevih slovenskega turizma.

Slovenska turistična organizacija že 17. leto zapored izbira in nagrajuje najbolj ustvarjalne in inovativne dosežke v slovenskem turizmu. Trije finalisti Sejalca 2020 so (po abecednem vrstnem redu): 

Istrski zajtrk - okusi lokalno, prijaviteljica Mateja Hrvatin Kozlovič, s.p.

Istrski zajtrk – okusi lokalno je inovativen turistični produkt, ki združuje zajtrk iz lokalno pridelanih, tudi ekoloških živil, z individualiziranimi doživetji pri manjših ponudnikih in tako omogoča turistu, da odkrije pristne okuse in prebivalce slovenske Istre ter doživi edinstveno izkušnjo naravnega, lokalnega in tradicionalnega na destinaciji. Poslovni model temelji na načelu delitvene ekonomije in združuje v mrežo lokalne proizvajalce slovenske Istre, ponudnike nastanitev in ponudnike doživetij. Produkt se izvaja že tretjo sezono in se je v letu 2019 razširil iz koprske tudi na piransko občino, kar kaže na učinkovito in predvsem trajnostno zasnovo poslovnega modela.

Več o Istrskem zajtrku.

 

Jasna Chalet Resort, prijavitelj Jasna Chalet Resort, d. o. o.

Revitalizacija projekta Jasna se je začela leta 2015 z vizijo ustvarjanja vzorčnega primera trajnostno usmerjenega integriranega turističnega produkta na izjemni lokaciji, kot je kranjskogorsko jezero. Končni cilj projekta je bila izgradnja alpskega letovišča Jasna Chalet Resort, ki dosledno zasleduje principe trajnostnega razvoja. Naj si gre za recikliranje obstoječega lesenega opaža, preobleko izolacije stavbe s slovensko ovčjo volno, zmanjšanje odtisa ogljikovega dioksida z ogrevanjem z ledeniško vodo, reševanje starega borovega drevesa na pomolu ali izgradnjo novega naravnega habitata za ribe, žabe in račke na mirnem delu obale jezera Jasna.

Več informacij.

 

Regijski promocijski center Expano, prijavitelj Razvojni center Murska Sobota

Izjemen arhitekturni objekt, ki je kot nacionalni paviljon predstavljal Slovenijo na svetovni razstavi Expo Milano 2015, je danes postavljen ob Soboško jezero kot regijski promocijski center z interaktivnim doživljajskim parkom in kot tak predstavlja vrata v Pomurje. V Expanu je na domiseln in inovativen način predstavljeno Pomurje, ki ga obiskovalci lahko doživijo na način, kot še nikoli poprej. V interaktivnem doživljajskem parku je več tematskih točk, na katerih obiskovalci pomursko regijo spoznajo s presenetljivih zornih kotov, kot jih omogočajo napredne sodobne tehnologije.

Obiščite Expano tukaj.

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Nov predstavitveni video destinacije Cerkno

cerkno (19).JPG
torek, 20. oktober 2020

Cerkno, ena izmed vodilnih destinacij slovenskega turizma, je v okviru uspešne prijave na javni razpis »Za sofinanciranje aktivnosti promocije turistične ponudbe vodilnih turističnih destinacij Slovenije v letu 2020«, v mesecu septembru gostila prav posebnega gosta, Klemena Slakonjo.

Znani so zmagovalci jubilejne akcije "Naj kopališče 2020"

aqualuna3.jpg
ponedeljek, 19. oktober 2020

Letošnje poletje je postreglo s posebnimi izzivi, a kljub temu ni skoparilo z lepimi sončnimi dnevi, ki so skupaj s turističnimi boni poskrbeli za dober obisk slovenskih kopališč. Kopalke in kopalci so s pomočjo oddaje »Dobro jutro, Slovenija«, ki poteka na šestih slovenskih radijskih postajah tudi tokrat množično izbrali »Naj kopališče 2020«.

Ustanovljeno združenje ponudnikov rent a car storitev

audi_a1_sportback-1.jpg
ponedeljek, 19. oktober 2020

V okviru Turistično gostinske zbornice Slovenije so novo združenje ustanovila največja slovenska podjetja, ki izvajajo storitve rent a car najema vozil in so člani zbornice.

Mednarodni film fest Kranjska Gora 2020

film
ponedeljek, 19. oktober 2020

Mednarodni filmski festival Kranjska Gora venomer postreže z dobrimi filmi svetovnih produkcij. Novost letošnjega leta "drive in kino" v Planici.

Evropska turistična konvencija o najbolj aktualnih tematikah turizma

lj_green.jpg
četrtek, 15. oktober 2020

V ponedeljek, 12. oktobra, je v organizaciji Evropske komisije potekala Evropska turistična konvencija (European Tourism Convention), katere namen je bil vzpostaviti dialog med različnimi deležniki na temo strateških usmeritev evropskega turizma v obdobju po epidemiji Covid-19 in tudi dolgoročno, v okviru Agende turizma 2050.

Maribor v znamenju svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu

Mountainbiking on Pohorje-Hotel Bellevue-Terme Maribor.jpg
sreda, 14. oktober 2020

Mariborski Bike Park na Pohorju bo med 15. in 18. oktobrom na dveh tekmah svetovnega pokala gostil najboljše gorske kolesarje sveta. Športni dogodek je odlična priložnost za utrjevanje prepoznavnosti in ugleda Slovenije kot destinacije za aktivni oddih in organizacijo velikih in medijsko odmevnih športnih prireditev.

Ljubljana uvrščena med najbolj varne božične destinacije v Evropi

ljubljana_december_d_wedam.jpeg
torek, 13. oktober 2020

Organizacija European Best Destinations je Ljubljano uvrstila na seznam 15 evropskih destinacij z najprivlačnejšim in najvarnejšim prazničnim sejmom letošnje zime. Dejstvo, da so prepoznali Ljubljano kot varno destinacijo za obisk, je spodbudno, saj gradi podobo odgovorne in varne destinacije, obenem pa je dobra promocija tudi za obdobje po krizi, ko bodo visoki varnostni in higienski standardi še pomembnejši.

Novo vodstvo Združenja kampov Slovenije

kamp.jpg
ponedeljek, 12. oktober 2020

Za novo predsednico Združenje kampov Slovenije je bila na nedavni seji izvoljena Lidija Koren, ki bo združenje vodila naslednja štiri leta. V prvih osmih mesecih tega leta so v slovenskih kampih zabeležili 68,1% prenočitev glede na lansko leto, z učinkom turističnih bonov je večina upravljalcev kampov zadovoljna.

SURS: slovenski turizem in covid-19

brinjeva gora
ponedeljek, 12. oktober 2020

Statistični urad Republike Slovenije je objavil bogat infografični pregled letošnje turistične sezone, ki jo je zaznamovala epidemija COVID-19. Leto 2019 je bilo za slovenski turizem rekordno, saj je bilo v turističnih nastanitvenih obratih zabeleženih največ prihodov in največ prenočitev turistov doslej.

Lonely Planet je Bled uvrstil med 10 top destinacij, vrednih obiska

bled_otok.jpg
petek, 9. oktober 2020

Lonely Planet je v drugi izdaji priljubljenega seznama priporočenih destinacij (Ultimate Travel List) Bled umestil med 10 destinacij, ki nudijo edinstvena in nepozabna doživetja. Še posebej jih je navdušila slikovitost destinacije, za katero navajajo, da ima najbolj fotogenično jezero na planetu.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije