Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
Kanin

Bovška razvojna zadruga je oddala ponudbo za najem ali nakup infrastrukture na Kaninu

Datum: sreda, 21. avgust, 2013

Po nesreči in zaprtju žičnice na Kanin in kasnejšemu stečaju podjetja ATC Kanin so se ljubitelji smučanja na Kaninu in turistični ponudniki na Bovškem znašli v nezavidljivem položaju, saj so zaradi nedelovanja žičnice izgubili prejšnjo sezono, žičnica pa še vedno stoji.

Če želimo letos pozimi smučati na Kaninu, je nujno začeti s popravili in pripravami na sezono že poleti. Zaradi tega mora do ključnih odločitev glede zimske sezone 2013/14 priti do začetka septembra.

Bovška razvojna zadruga, ki združuje turistične ponudnike in stalne goste v Bovcu, je zato prevzela pobudo za usposobitev žičnice za delovanje v sezoni 2013/14. Kot trenutno edini interesent so se z lastnikom krožnokabinske žičnice, Hypo Alpe Adria banko, s stečajno upraviteljico ATC Kanin in občino dogovorili, da v naslednjih dneh predstavijo ponudbo za ponovni zagon in upravljanje Kanina. Hkrati so za čas dogovarjanja ponudili prostovoljno opravljanje nekaterih nujnih del. Začeli so že z aktivnostmi za nakup žične vrvi, ki jo je treba zamenjati po januarski nesreči in je časovno kritičen del popravil.

Bovška razvojna zadruga je ponudbo oddala v ponedeljek, 19. 8 .2013. Hypo banki ponujajo bodisi najem ali odkup infrastrukture, ki je v njeni lasti. Stečajni upraviteljici ponujajo najem sredstev, ki so v stečajni masi ATC Kanin, občini Bovec pa opravljanje javne službe prevoza potnikov po nižji ceni, kot jo je prej opravljal ATC Kanin. Financiranje zagona temelji na lastnih sredstvih Zadruge in posojilih njenih članov.

Ob tem je Jernej Stritih, predsednik Bovške razvojne zadruge, izjavil: »Veseli me, da se vsi zavedajo, da je letošnji zagon Kanina nujen za obstoj turistične destinacije Bovec in da smo za ta namen zbrali dovolj podpore naših članov. Verjamem, da nam bo s skupnimi močmi uspelo. Tu nas posebej veseli dobro sodelovanje z občino Bovec, upamo pa tudi, da bomo sklenili dobre dogovore z banko in stečajno upraviteljico.«

 

www.bovskarazvojnazadruga.si

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Mednarodno tekmovanje za najboljše kratke kulinarične filme

festival_kulinarike1.jpg
ponedeljek, 24. februar 2020

Mednarodni inštitut za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem (IGCAT) je februarja letos objavil poziv FILM FOOD MENU za prijavo kratkih filmov s področja gastronomije pod krovno tematiko »Kulinarične zgodbe«. Vabljeni k sodelovanju.

V letu 2019 2,75 milijard evrov iz naslova izvoza potovanj

diagram rasti
petek, 21. februar 2020

Banka Slovenije je objavila vrednost izvoza potovanj za leto 2019, ta znaša 2,75 milijard evrov, kar je za 1,8 odstotka več kot v letu 2018.

Nagrajenci akcije Naj wellness

Logo_naj_wellness
petek, 21. februar 2020

Za tiste, ki glasujejo v akciji Naj wellness smo pripravili lepe nagrade. Žrebamo vsak teden!

Časnik Forbes znova izpostavil Ano Roš

ana_roš
četrtek, 20. februar 2020

V ugledni ameriški reviji Forbes so ponovno izpostavili odličnost Hiše Franko in Ane Roš ter jo opisali kot eno najboljših kuharskih mojstric na svetu, katere edinstvene jedi združujejo ljudi z vsega sveta. V članku je izpostavljena tudi lokalna pridelava sestavin, ki jih Roševa uporablja za pripravo gastronomskih mojstrovin.

Najboljši pustni krofi

Pustni krofi
torek, 18. februar 2020

Pomembno je, da upoštevate potrebne količine!

Škucove packarije

skuc.jpg
petek, 14. februar 2020

Škucove packarije so brezplačne gledališke predstave, ustvarjalne delavnice in pravljična druženja za otroke, vsako soboto, med 18. januarjem in 2. marcem 2020, ob 10. uri dopoldne v ŠKUC-u, na Starem trgu 21 v Ljubljani.

Kmalu 16 novih nočitev na gradu Podsreda

podsreda.jpg
četrtek, 13. februar 2020

Poti kozjanskih gričev vodijo do skritih kotičkov, kjer se čas ustavi in je zgodovina še vedno živa. Tam se nad dolino dviga srednjeveški Grad Podsreda – najbolj grajski med gradovi na Slovenskem.

Hood Heroes bodo prižgali luč za ulično košarko

kosarka.jpg
četrtek, 13. februar 2020

V Hood Burgerju bodo letos svojo tradicionalno dobrodelno akcijo Hood Heroes, ki bo potekala od danes pa vse do 11. marca, namenili zbiranju sredstev za razsvetljavo izbranih igrišč za ulično košarko. Vsak teden bodo svoji redni ponudbi dodali po enega od Hood Heroes posebnih burgerjev in od prodaje vsakega 1 evro namenili v sklad akcije.

Pogumno zapisane pesmi 12. literarnega natečaja Term Snovik

snovik_poletje1.jpg
ponedeljek, 10. februar 2020

Na predvečer slovenskega kulturnega praznika se je v Termah Snovik odvijal že 12. tradicionalni literarni večer. Kot je povedal prokurist družbe Ivan Hribar so že pred 25. leti ob gradnji prvega bazena sprejeli odločitev, da bodo gradili terme, ki bodo eko terme in ki bodo skrbele za ravnovesje telesa in duha. To je tudi razlog za vsakoletni literarni natečaj, s katerim vzpodbujajo k literarnemu ustvarjanju tako mlade kot odrasle. Letošnja tema pesnjenja je bila »pogum«. Tematika je bila skrbna izbrana ravno v času 18. obletnice delovanja Term Snovik, ki so jo praznovali pred kratkim. In zagotovo je bil potreben tudi pogum za dosego polnoletnosti.

Kobarid med 10 najbolj gostoljubnimi kraji po oceni Booking.com

kobarid
torek, 4. februar 2020

Booking.com, priljubljena platforma za rezervacije, je objavila seznam najbolj gostoljubnih krajev na svetu - nanj so uvrstili destinacije z najvišjim deležem turističnih nastanitev, ki imajo na njihovi platformi najboljše ocene gostov. Na seznamu je tudi Kobarid.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije