Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
Kanin

Bovška razvojna zadruga je oddala ponudbo za najem ali nakup infrastrukture na Kaninu

Datum: sreda, 21. avgust, 2013

Po nesreči in zaprtju žičnice na Kanin in kasnejšemu stečaju podjetja ATC Kanin so se ljubitelji smučanja na Kaninu in turistični ponudniki na Bovškem znašli v nezavidljivem položaju, saj so zaradi nedelovanja žičnice izgubili prejšnjo sezono, žičnica pa še vedno stoji.

Če želimo letos pozimi smučati na Kaninu, je nujno začeti s popravili in pripravami na sezono že poleti. Zaradi tega mora do ključnih odločitev glede zimske sezone 2013/14 priti do začetka septembra.

Bovška razvojna zadruga, ki združuje turistične ponudnike in stalne goste v Bovcu, je zato prevzela pobudo za usposobitev žičnice za delovanje v sezoni 2013/14. Kot trenutno edini interesent so se z lastnikom krožnokabinske žičnice, Hypo Alpe Adria banko, s stečajno upraviteljico ATC Kanin in občino dogovorili, da v naslednjih dneh predstavijo ponudbo za ponovni zagon in upravljanje Kanina. Hkrati so za čas dogovarjanja ponudili prostovoljno opravljanje nekaterih nujnih del. Začeli so že z aktivnostmi za nakup žične vrvi, ki jo je treba zamenjati po januarski nesreči in je časovno kritičen del popravil.

Bovška razvojna zadruga je ponudbo oddala v ponedeljek, 19. 8 .2013. Hypo banki ponujajo bodisi najem ali odkup infrastrukture, ki je v njeni lasti. Stečajni upraviteljici ponujajo najem sredstev, ki so v stečajni masi ATC Kanin, občini Bovec pa opravljanje javne službe prevoza potnikov po nižji ceni, kot jo je prej opravljal ATC Kanin. Financiranje zagona temelji na lastnih sredstvih Zadruge in posojilih njenih članov.

Ob tem je Jernej Stritih, predsednik Bovške razvojne zadruge, izjavil: »Veseli me, da se vsi zavedajo, da je letošnji zagon Kanina nujen za obstoj turistične destinacije Bovec in da smo za ta namen zbrali dovolj podpore naših članov. Verjamem, da nam bo s skupnimi močmi uspelo. Tu nas posebej veseli dobro sodelovanje z občino Bovec, upamo pa tudi, da bomo sklenili dobre dogovore z banko in stečajno upraviteljico.«

 

www.bovskarazvojnazadruga.si

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Čiliada v Izoli

čili festival
četrtek, 19. september 2019

V soboto, 21. septembra, Izola postane mesto ljubiteljev pikantnih okusov. Takrat nas čaka festival čilija in pekoče kuhinje – Čiliada.

22. Festival slovenskega filma

film
ponedeljek, 16. september 2019

22. Festival slovenskega filma bo potekal od 17. do 22. septembra v Portorožu, v dvoranah Avditorij Portorož in Monforta, slikovitga prizorišča nekdanjega skladišča soli.

Dnevi bakalaja v Izoli

izola_panorama.jpg
četrtek, 12. september 2019

Tudi v letošnjem letu na Turističnem združenju Izola nadaljujejo z razvojem Izole kot kulinarične destinacije. V ta namen bodo pripravili več različnih promocijskih akcij, prav tako pa bodo nadaljevali s programom Kilometer nič, ki vključuje sezonsko domačo tržnico Ruba sz moje njive in pa kulinarične akcije oz. dogodke.

Festival Stare trte

Festival Stare trte, najstarejše na svetu
sreda, 11. september 2019

Poklon Stari trti, najstarejši trti na svetu Festival Stare trte je vinski, kulinarični in kulturni…

52. mednarodni sejem MOS

MOS
sreda, 11. september 2019

V tem tednu se pričenja MOS v Celju.

Slovenija v prihodnjih tednih gosti EuroVolley 2019

odbojka ljubljana
ponedeljek, 9. september 2019

V četrtek, 12. septembra se bo pričelo evropsko prvenstvo v odbojki za moške, ki ga letos poleg Slovenije gostijo Belgija, Nizozemska in Francija. To je odlična priložnost za promocijo Slovenije kot zelene, aktivne in zdrave destinacije.

Izboljšana konkurenčnost slovenskega turizma

feel_309835.jpg
petek, 6. september 2019

Slovenija se je po skupni oceni konkurenčnosti za razvoj turističnega sektorja, ki so jo med 140-imi državami izvedli za Svetovni gospodarski forum (WEF), uvrstila na 36. mesto, kar pomeni izboljšanje za 5 mest. Na najboljšem mestu se Slovenija nahaja po okoljski trajnosti in sicer na visokem 8. mestu.

Terme Snovik - 25 let od prvega bazena

snovik_poletje1.jpg
petek, 30. avgust 2019

Letos mineva petindvajset let od postavitve prvega bazena v Snoviku. Pomemben dogodek so danes dopoldan v Termah Snovik počastili s svečano slovesnostjo, ki sta se jo udeležila tudi minister za gospodarstvo, Zdravko Počivalšek in župan občine Kamnik, Matej Slapar. V okviru slovesnosti je potekala okrogla miza z naslovom Termalna voda – darilo narave za danes in jutri, z željo, da bi šel razvoj z izgradnjo pokritega olimpijskega bazena tudi v razvoj športnega turizma.

V Žalcu odprt nov štirizvezdnični hotel A

HotelA
sreda, 28. avgust 2019

Konec prejšnjega tedna je prve goste sprejel nov štirizvezdični hotel A v Arji vasi. Hotel ima 50 sob ter štiri dodatne za najbolj zahtevne goste in gostom nudi udobje, sprostitev in odlično storitev. Uradno ga bodo uradno odprli v začetku septembra.

V prvem polletju 1,16 milijard evrov iz naslova izvoza potovanj

diagram rasti
petek, 23. avgust 2019

Po podatkih Banke Slovenije vrednost izvoza potovanj v šestih mesecih leta 2019 znaša 1,16 milijard evrov, kar je za 4,8 % več kot v enakem obdobju 2018.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije