Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
kekcevi_dnevi.jpg

Kranjska Gora v znamenju Kekčevih dnevov in gorskega kolesarjenja

Datum: torek, 28. junij, 2011
Šolsko leto 2010/2011 se je tudi uradno končalo. Šolarji, pa tudi njihovi starši so si prislužili nepozabne počitnice. Kakšne? Takšne polne doživetij in enkratnih trenutkov. Tako za mlado kot za staro. In prav vse našteto je tisto, kar je mogoče doživeti na počitnicah v Kranjski Gori. Kdaj, na kakšen način pa v naslednjih vrsticah.

10. Kekčevi dnevi

Vrhunec poletne sezone bo koncert z ruskimi kozaki ob 95- letnici Ruske kapelice.

26. junija so se v Kranjski Gori začeli že 10. Kekčevi dnevi. Najprej se je v dopoldanskih urah zgodil obisk pravljičnih junakov v Kekčevi deželi, popoldan pa je sledilo uradno odprtje z nastopom mažoretk, glasbenimi točkami in gledališko predstavo Kekec in Pehta. Ustvarjalno in zabavno pa bo vse do konca, torej do 3. julija. »Pripravljamo obisk Škratove dežele, oživele bodo Triglavske pravljice, možno se bo popeljati z vrha Vitranca v dolino s teto Pehto. Potekali bodo tudi tematski dnevi, denimo Kekec na varni poti, Kekec muzikant. Zaključek bo na prvo julijsko nedeljo, in sicer z 10. Kekečim rojstnim dnem,« je povedal Blaž Veber iz Lokalne turistične organizacije Kranjska Gora ter hkrati poslušalke in poslušalce pozval v Kranjsko Goro tudi v nadaljevanju poletja. Vsak konec tedna bo namreč v znamenju glasbe, kulture, športa in prijetnega druženja. Vrhunec pa bo koncert z ruskimi kozaki ob 95- letnici Ruske kapelice.

 

Tekmovali so gorski kolesarji

 

Sicer pa je v Kranjski Gori in okolici veliko priložnosti ter možnosti za pohodnike, ljubitelje gora, planince in kolesarje. Slednjim je poleg že omenjenega parka ter označenih gorsko kolesarskih poti na voljo tudi družinska kolesarska steza.

Zadnji junijski vikend je sanjska Kranjska gostila tudi veteransko prvenstvo v gorskem kolesarjenju. Vrhunski tekmovalci, nekdanji državni prvaki, olimpijski udeleženci in drugi gorski kolesarji iz vse Evrope so se pomerili v dveh disciplinah, crossu in spustu. »Postavili smo tehnično in po vzponih zahtevno progo. Več kot 200 kolesarjev se strinja, da je proga težka, vendar prava za tekmovanje tega ranga,« je dejal orgnizator, Gorazd Stražišar. Proga je sicer del kolesarskega parka v Kranjski Gori, ki privlači številne gorske kolesarje. Z ustrezno opremo jo lahko preizkusijo tudi rekreativci. Sicer pa je v Kranjski Gori in okolici veliko priložnosti ter možnosti za pohodnike, ljubitelje gora, planince in kolesarje. Slednjim je poleg že omenjenega parka ter označenih gorsko kolesarskih poti na voljo tudi družinska kolesarska steza od Mojstrane pa vse do Italije in Avstrije.

 

Več o Kranjski Gori in kolesarskem parku pa na:

www.kranjska-gora.si in www.bikepark.si!

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Razmerje med tujimi in domačimi gosti se je v juliju skoraj izenačilo

Na morje z vlakom
ponedeljek, 30. avgust 2021

V mesecu juliju je bilo v turističnih nastanitvenih obratih v primerjavi z julijem 2020 zabeleženih 17,5 % več turističnih prihodov in 9,7 % več turističnih prenočitev. V prvih sedmih mesecih leta je bilo evidentiranih 14,8 % manj turističnih prihodov in 13,5 % manj turističnih prenočitev kot v istem obdobju lani.

Radovljica, Bled, Tržič in Jesenice z novim skupnim turističnim produktom

Radovljica
četrtek, 26. avgust 2021

Destinacije Radovljica, Bled, Tržič in Jesenice so se tudi letos povezale v skupnem produktu Obišči in razišči.

Poletni lutkovni pristan v Mariboru

Lutke
torek, 10. avgust 2021

Lutkovne predstave popestrijo poletno dogajanje v mestu

Drugi teden avgustovskega dogajanja v znamenju Praznika terana in pršuta

prsut_Anze_Malovrh_STA.jpg
ponedeljek, 9. avgust 2021

Drugi teden avgustovskega dogajanja na Krasu, povezanega s Praznikom terana in pršuta, prinaša prireditvi, posvečeni pršutarjem (v soboto) in vinarjem (v nedeljo). Nadaljevalo se bo tudi prepletanje kulture in glasbe, vina in degustacijskih doživetij KrasPass Gourmet, ki je v štirih poletnih večerih minulega tedna obiskovalce že vabilo na kraške domačije. V nedeljo so se v Pliskovici srečale in predstavile kraljice terana.

Avanturistični park Ris prva zelena atrakcija na Kočevskem

jezero Kočevje
ponedeljek, 2. avgust 2021

Avanturistični park Ris je prejel mednarodni trajnostni certifikat Zeleni ključ/Green Key, s čimer tudi formalno dokazuje svojo zavezanost k odgovornemu obratovanju ter spoštljivemu odnosu do okolja in družbe.

Otvoritev Digitalne grajske sobane veličastnih sedem gradov Posavja

Gradovi posavja
sreda, 21. julij 2021

Regionalna razvojna agencija Posavje je z digitalnim inoviranjem kulturne dediščine sedmih gradov Posavja uspešno zaključila prvi sklop aktivnosti operacije e-Gradovi Posavja. Petega julija so namreč v Termah Čatež otvorili digitalne grajske sobane sedmih veličastnih gradov Posavja.

Plavajoči grad 2021

sneznik.jpg
torek, 13. julij 2021

Že deveti tradicionalni mednarodni festival Floating Castle - Plavajoči grad bo v štirih dneh, od 22. do 25. julija, združil okoli 100 glasbenih skupin in drugih ustvarjalcev s celega sveta na čarobnih lokacijah ob gradu Snežnik. Ustvarjalci festivala bodo pripravili okolje magičnih prizorišč, na katerih bodo obiskovalci lahko izkusili etno, jazz, fusion, elektronsko, avtorsko in eksperimentalno glasbo, tretjino programa pa predstavlja performens, lutkovne predstave, sodobni in tribal fusion ples, cirkus, intermedialne predstave, ter ulično in dramsko gledališče.

Novo: pastirska akademija za ozaveščanje otrok o pomenu sobivanja z naravo

eco_resort_vp.jpg
ponedeljek, 12. julij 2021

Društvo turistov Slovenije bo po notificiranem programu Zavoda za razvoj turizma na lokaciji Slovenia Eco Resorta pričela z novim programom za otroke, pastirsko akademijo.

Izročitev priznanj najbolj inovativnim produktom slovenskega turizma 2020

expano.jpg
petek, 9. julij 2021

V četrtek. 8. julija, so bile po decembrski razglasitvi na Dnevih slovenskega turizma, plakete prejemnikom še osebno izročene za naziv Sejalec 2020 Regijskemu centru Expano, Finalistoma Sejalec 2020 Istrskemu zajtrku in Jasna Chalet Resortu ter Snovalcem 2020, ki so Robidišče Trail Center, Fish & Fly Trio ter Potovanje z električnimi motorji.

Na Roglo in v Terme Zreče se vračajo vrhunski športniki iz Slovenije in tujine

rogla.jpg
sreda, 7. julij 2021

Med številnimi vrhunskimi športniki, ki se bodo to poletje pripravljali v Uniturjevih centrih, sta tudi hrvaški nogometni prvoligaš Hajduk in Jumbo Visma, kolesarski klub Primoža Rogliča. 

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije