Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
bohinj_park_eko_hotel_accommodation.jpg

Letni zbor Združenja hotelirjev Slovenije z volitvami

Datum: ponedeljek, 21. december, 2020

Združenje hotelirjev Slovenije bo še naprej vodil Gregor Jamnik, sicer direktor ljubljanskega Best Western Premier Hotela Slon, za podpredsednico so člani izvolili Sašo Zor, direktorico prodaje in marketinga v hotelu InterContinental Ljubljana.

Po zaključku mandata so člani Združenja hotelirjev Slovenije 26. novembra 2020 izvolili novo vodstvo. Združenje bo tudi naslednja štiri leta vodil dosedanji predsednik, gospod Gregor Jamnik, sicer direktor ljubljanskega Best Western Premier Hotela Slon. Dolgoletni turistični strokovnjak za največji dosežek združenja v zadnjih letih šteje prehod kategoriziranja slovenskih hotelov v mednarodni sistem kategoritacije HotelStars; slednji omogoča boljšo primerjavo slovenskih z drugimi evropskimi hoteli, gostom pa zagotavlja obljubljeno raven storitve. Prav tako je Združenje naredilo velik korak naprej s polnopravno vključitvijo v HOTREC – Evropsko Združenje hotelov in restavracij s sedežem v Evropski Komisiji.

V letih, ki so pred nami, gospod Jamnik v obdobju največje krize turizma napoveduje intenzivno delovanje združenja v smeri pomoči ogroženim hotelom, ki jih je kriza najbolj prizadela ter številne razvojne aktivnosti s poudarkom na digitalizaciji, trajnostnem razvoju in zagotavljanju visoke kakovosti storitev - vse s ciljem, da bo okrevanje v hotelirstvu po končani krizi čim hitrejše.

Člani Izvršilnega odbora Združenja hotelirjev Slovenije so za podpredsednico izvolili gospo Sašo Zor, direktorico prodaje in marketinga v hotelu InterContinental Ljubljana.

Vir in foto: TGZS 

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Financial Times in The Guardian Slovenijo umestila med top potovalne destinacije za leto 2021

Kranjska Gora
sreda, 13. januar 2021

Slovenija kot turistična destinacija vedno bolj pridobiva na prepoznavnosti in ugledu. V tem tednu sta jo dva vplivna medija uvrstila med države, ki jih priporočajo za obisk v letu 2021.

Ksenija Flegar nova v. d. generalne direktorice Direktorata za turizem na MGRT

ksenja flegar
ponedeljek, 11. januar 2021

Tik pred koncem prejšnjega leta je vlada na položaj vršilke dolžnosti generalne direktorice Direktorata za turizem pri Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo imenovala Ksenijo Flegar.

Odprtje razstave Muzej skozi zgodovino: najstarejše pridobitve Deželnega muzeja za Kranjsko

Narodni muzej
četrtek, 7. januar 2021

Z odprtjem prvega dela razstave Muzej skozi zgodovino slavnostno v Narodnem muzeju vstopajo v jubilejno leto 200-letnice delovanja muzeja.

Novi umetniški vodja baleta v SNG Opera in balet Ljubljana je Renato Zanella

note
sreda, 6. januar 2021

S 1. januarjem letošnjega leta je umetniško vodenje baleta prevzel priznani in izkušeni koreograf Renato Zanella, ki je med ostalim vodil tudi baletni ansambel Dunajske državne opere. Sebe in svoje delo opisuje kot rezultat radovednosti in odvisnosti od preizkušanja novih stvari, srečevanja novih ljudi in talentov, od katerih dobiva prepotreben ustvarjalni navdih za svoje delo.

Virtualni sprehod po Poti kulturne dediščine Žirovnica

Žirovnica
torek, 5. januar 2021

V Zavodu za turizem in kulturo Žirovnica so v času, ko so muzejske hiše vzdolž Poti kulturne dediščine Žirovnica za obiskovalce zaprle svoja vrata, pripravili virtualne oglede znamenitosti kraja.

Povabilo na ples s Slovensko filharmonijo

novletna jelka2
četrtek, 31. december 2020

Tradicionalni novoletni koncert Slovenske filharmonije se tokrat seli na splet. Koncert lepe in žlahtne glasbe za ljubitelje in poznavalce.

Kratkoročne potovalne namere prebivalcev Evrope

Potovanje Corona
sreda, 30. december 2020

Evropska potovalna komisija (ETC) je objavila tretje od šestih poročil, namenjenih spremljanju kratkoročnih potovalnih namer znotraj Evrope. Raziskavo izvaja na desetih največjih evropskih trgih, nanaša pa se na odnos do potovanj v naslednjih šestih mesecih.

V enajstih mesecih leta zabeleženih nekaj več kot 9 milijonov turističnih prenočitev

odgovorni_turizem-1.jpg
ponedeljek, 28. december 2020

V obdobju od januarja do novembra je bilo evidentiranih 48,4 % manj turističnih prihodov in 39,5 % manj turističnih prenočitev kot v istem obdobju lani. V prvih enajstih mesecih v primerjavi z letom 2019 beležimo 69,6 % upad prenočitev tujih gostov in 39,9 % rast turističnih prenočitev domačih gostov.

Prvo peneče vino na svetu, ki se proizvaja, prodaja in okuša v temi

Šampanjec
četrtek, 24. december 2020

Radgonske gorice so uradno lansirale novo penino, imenovano »Untouched by Light« kot prvo peneče vino na svetu, ki se proizvaja, prodaja in okuša v temi.

UNWTO: turizem z več kot 70 % upadom prihodov na raven v letu 1990

UNWTO
torek, 22. december 2020

Mednarodni prihodi so se zaradi omejitev potovanj, nizkega zaupanja potrošnikov in svetovnega boja za obvladovanje virusa COVID-19, v prvih desetih mesecih leta 2020 zmanjšali za 72 %, kar je prispevalo k najslabšemu letu v zgodovini turizma.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije