Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
čebela

Ljubljana bo gostiteljica mednarodnega projekta IMEX Challenge 2012 – »Čebele za Drago«

Datum: petek, 16. marec, 2012

Kljub današnjemu splošnemu mnenju, da smo v zazrtosti vase vse manj pozorni in sočutni do soljudi, ki jim tudi manjša pomoč lahko obogati življenje, lahko vedno znova odkrijemo pobude, ki kažejo drugačno sliko. Takšen je zagotovo koncept projekta, ki je s svojo vsebino prepričal glavnega organizatorja, mednarodno družbo IMEX, ter v svojem okviru prepletel skrb za čebele in naravno okolje s pozitivnim vplivom na življenje manj privilegiranih skupin.


Ljubljana in Slovenija sta bili tako lani izbrani, da gostita mednarodni družbeno odgovorni projekt IMEX Challenge 2012, ki bo med 2. in 4. julijem 2012 zbral skupino tujih prostovoljcev, delujočih v kongresni industriji.

Ob strokovni podpori Čebelarske zveze Slovenije in pomoči lokalnih partnerjev bodo udeleženci v treh dneh zgradili učni čebelnjak za varovance Centra za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič, Draga, ki bodo pozneje sodelovali pri vzgoji čebel in pridobivanju medu. S tem bodo razvili novo znanje in sposobnosti ter okrepili samozaupanje, kar bo pripomoglo k njihovemu uspešnejšemu vključevanju v družbeno okolje in k višji kakovosti življenja.

Skupina IMEX, sicer organizatorica dveh globalnih poslovnih borz za kongresno industrijo, je k sodelovanju povabila 15 predstavnikov kongresne industrije in bo s posameznimi donacijami prispevala 25.000 EUR za izvedbo projekta »IMEX Challenge« v Dragi. Donatorska sredstva bodo namenjena za gradnjo učnega čebelnjaka in učne poti ter obnovo rastlinjaka z medonosnimi rastlinami, hkrati pa tudi za pripravo slovenskega učnega gradiva za otroke z zmerno, težjo in težko motnjo v duševnem razvoju. S tem bo izpolnjeno poslanstvo inovativne družbeno odgovorne kampanje, ki združuje okoljsko in družbeno naravnanost s trajno dediščino za lokalno skupnost ljudi s posebnimi potrebami.

Uradni slovenski partnerji – Kongresni urad Slovenije, Kongresni urad Turizma Ljubljana, agencija Go.Mice, Grand hotel Union, Kompas DMC in Jezeršek Catering – pričakujejo, da bo imel ta družbeno odgovorni projekt pozitivne učinke na otroke in odrasle s posebnimi potrebami še dolgo po izgradnji čebelnjaka in obnovi rastlinjaka.


Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

V Padno na Praznik olja in bledeža!

padna800x600.png
petek, 24. april 2015

Prvomajski prazniki bodo kot nalašč za obisk piranskega zaledja. V Padni vas čakajo pristna istrska doživetja ter bogata ponudba avtohtonih sort oljčnega olja in jedi iz bledeža (blitve). Sobotni večer bo z istrskim temperamentom začinil Rudi Bučar.

Folklorni nastop turške folklorne skupine v Višnji Gori

Folklora 2015-1.jpg
petek, 24. april 2015

Turistično društvo Višnja Gora vas vabi v ponedeljek, 27. 4. 2015, ob 12.30 na Mestni trg v Višnji Gori, kjer bo atraktivna turška folklorna skupina Zafer folk dance ensemble z glasbo, plesom ter pesmijo predstavila običaje turškega okoliša.

Prvomajske počitnice v Termah Olimia

Terme-olimia-spring-1170x658.jpg
petek, 24. april 2015

Narava se je prebudila v vsem svojem razcvetu, prvomajska animacija obljublja marsikaj zanimivega, vse je pripravljeno za številne goste, ki jih pričakujejo ...

Prvomajski prazniki v Termah Čatež

catez_poletje.jpg
petek, 24. april 2015

Pa smo dočakali pomlad, toplejše sončne žarke, prve piknike in športne aktivnosti v naravi ... ter čas prvomajskih počitnic! Za prvi praznični »podaljšani« vikend (24. – 27.04.) imajo prostih  še nekaj sob in apartmajev, že nekaj časa pa so polno zasedene vse kapacitete Term Čatež za prve majske dni.

Pestro prireditveno dogajanje v Celju

ziva_zgodovina1.jpg
četrtek, 23. april 2015

V Celju to soboto na Starem gradu Celje ponovno program Žive zgodovine, svoja vrata odpira Mestna plaža ob Savinjskem nabrežju, v mesto bo prvič prisopihal Muzejski vlak

AJM TEAM TIME RIDE 2015

timeride.jpg
četrtek, 23. april 2015

Največje in najbolj zabavno ekipno kolesarjenje v Sloveniji, letos 24. maja

Prijavljenih že skoraj 100 ekip z vseh koncev Slovenije!

2. vzdržljivostni pohod Po medvedovih stopinjah

po_medvedovih_stopinjah.jpg
sreda, 22. april 2015

2. vzdržljivostni pohod Po medvedovih stopinjah bo potekal v soboto, 25. aprila 2015, s štartom in ciljem v Kočevju.

10. pohod iz Grosupljega k Županovi jami

pohod_zupanova_jama.jpg
sreda, 22. april 2015

Evropska pešpot E6 praznuje letos 40 let. Del trase poteka tudi skozi občino Grosuplje, mimo Županove jame.  V soboto, 25. aprila, bodo to obletnico zaznamovali še z enim »okroglim« dogodkom – 10. pohodom iz Grosupljega k Županovi jami po trasi E6.

Big arhitektura 2015: arhitektura, ki prodaja – doživetja v turizmu

ba_15.jpg
torek, 21. april 2015

Na konferenci se bodo s svojimi deli predstavili štirje tuji in en slovenski arhitekturni biro. Predstavili bodo inovativne in uspešne zgodbe turističnih objektov. Poudarek bo na arhitekturi vinskih in kulinaričnih doživetij.

Drugi teden evropskih geoparkov v Geoparku Idrija

geopark_idrija.jpg
torek, 21. april 2015

Od 6. do 30. maja 2015 bo v Geoparku Idrija potekal Drugi teden evropskih geoparkov. Njegov glavni namen je izboljšanje ozaveščenosti o ohranjanju in promociji naravne in kulturne dediščine ter približati geoturistične in izobraževalne aktivnosti geoparkov širši javnosti.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije