Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
čebela

Ljubljana bo gostiteljica mednarodnega projekta IMEX Challenge 2012 – »Čebele za Drago«

Datum: petek, 16. marec, 2012

Kljub današnjemu splošnemu mnenju, da smo v zazrtosti vase vse manj pozorni in sočutni do soljudi, ki jim tudi manjša pomoč lahko obogati življenje, lahko vedno znova odkrijemo pobude, ki kažejo drugačno sliko. Takšen je zagotovo koncept projekta, ki je s svojo vsebino prepričal glavnega organizatorja, mednarodno družbo IMEX, ter v svojem okviru prepletel skrb za čebele in naravno okolje s pozitivnim vplivom na življenje manj privilegiranih skupin.


Ljubljana in Slovenija sta bili tako lani izbrani, da gostita mednarodni družbeno odgovorni projekt IMEX Challenge 2012, ki bo med 2. in 4. julijem 2012 zbral skupino tujih prostovoljcev, delujočih v kongresni industriji.

Ob strokovni podpori Čebelarske zveze Slovenije in pomoči lokalnih partnerjev bodo udeleženci v treh dneh zgradili učni čebelnjak za varovance Centra za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič, Draga, ki bodo pozneje sodelovali pri vzgoji čebel in pridobivanju medu. S tem bodo razvili novo znanje in sposobnosti ter okrepili samozaupanje, kar bo pripomoglo k njihovemu uspešnejšemu vključevanju v družbeno okolje in k višji kakovosti življenja.

Skupina IMEX, sicer organizatorica dveh globalnih poslovnih borz za kongresno industrijo, je k sodelovanju povabila 15 predstavnikov kongresne industrije in bo s posameznimi donacijami prispevala 25.000 EUR za izvedbo projekta »IMEX Challenge« v Dragi. Donatorska sredstva bodo namenjena za gradnjo učnega čebelnjaka in učne poti ter obnovo rastlinjaka z medonosnimi rastlinami, hkrati pa tudi za pripravo slovenskega učnega gradiva za otroke z zmerno, težjo in težko motnjo v duševnem razvoju. S tem bo izpolnjeno poslanstvo inovativne družbeno odgovorne kampanje, ki združuje okoljsko in družbeno naravnanost s trajno dediščino za lokalno skupnost ljudi s posebnimi potrebami.

Uradni slovenski partnerji – Kongresni urad Slovenije, Kongresni urad Turizma Ljubljana, agencija Go.Mice, Grand hotel Union, Kompas DMC in Jezeršek Catering – pričakujejo, da bo imel ta družbeno odgovorni projekt pozitivne učinke na otroke in odrasle s posebnimi potrebami še dolgo po izgradnji čebelnjaka in obnovi rastlinjaka.


Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Mednarodni filmski festival turističnih filmov „Tourfilm – Riga 2015” vabi k sodelovanju

rtf.jpg
petek, 30. januar 2015

8. mednarodni festival turističnega filma „Tourfilm – Riga 2015” bo potekal 25. aprila v latvijskem glavnem mestu Rigi. K sodelovanju je možno prijaviti turistične filme, ki predstavljajo turistične produkte, mesta, regije, države in turistične destinacije.

7. Istrski karneval

istrski_karneval.jpg
petek, 30. januar 2015

Priljubljen Istrski karneval z otroškim rajanjem in pustno povorko, ki vsako leto poteka po ulicah Kopra, Izole in Portoroža, se bo letos odvijal sedmič in je postal že tradicionalna prireditev na obali.

Pustna povorka v Laškem

povorka_lasko_2015.jpg
petek, 30. januar 2015

Na pustno soboto, 14. februarja, vabijo vse prijazne in strašne, male in velike, skupinske in posamezne, norčave, vesele ter razigrane maske na pustno povorko.

Prihaja že 6. B.O.brrrFEjST

bobrrrfejst.jpg
četrtek, 29. januar 2015

Vabljeni na letošnji Zimski B.O.FEjST na Smučišče Senožeta, ki bo 14. februarja, s pričetkom ob 11.00 uri.

Vabljeni k poslušanju oddaje Dobro jutro, Slovenija

jakec2.jpg
četrtek, 29. januar 2015

V soboto se bo ekipa radijske oddaje Dobro jutro, Slovenija odpravila na smučišče Jakec - Trije Kralji, umirjeno in pravljično smučišče nad Slovensko Bistrico.

Sejem Alpe-Adria: Turizem in prosti čas uradno odprt

AA15_korpo_940x3852.thumb-940x385.jpg
sreda, 28. januar 2015

Danes ob 12.00 uri so se na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani tudi uradno odprla vrata sejma Alpe-Adria: Turizem in prosti čas.

Leto secesije v Ljubljani

razstava-secesija-1.jpg
sreda, 28. januar 2015

Ljubljana v letu 2015 praznuje 150. obletnico rojstva arhitekta Maksa Fabianija, ki je svoja najboljša dela ustvaril ob prelomu iz 19. v 20. stoletje v tedaj novem umetniškem slogu, secesiji. Secesija z deli Fabianija in vrste drugih, večinoma slovenskih arhitektov, je eden od slogov, ki je odločilno zaznamoval podobo Ljubljane.

Mama, a bomo graščaki?

Otroci-pri-vodnjaku-posneto-1957-avtor-neznan-vir-osebni-arhiv-Alena-Fister-Kobe.jpg
sreda, 28. januar 2015

Ljubljanski grad s tematsko razstavo spominov na življenje na Ljubljanskem gradu v 20. stoletju nadaljuje odkrivanje tistega dela svoje zgodovine, ki sega v obdobje, ko so v njem še bivali stanovalci.

Teden kulture v Podnanosu

tld.jpg
torek, 27. januar 2015

Tradicionalni Teden Kulture v Podnanosu, ob počastitvi slovenskega kulturnega praznika, se bo začel v petek, 30. 1. 2015, z otvoritvijo razstave »Zdravljica 1844-2014«.

Prešernov smenj 2015

Prešernov smenj
torek, 27. januar 2015

V nedeljo, 8. februarja, bo Kranj že trinajstič zapored zaživel v času dr. Franceta Prešerna.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije