Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
čebela

Ljubljana bo gostiteljica mednarodnega projekta IMEX Challenge 2012 – »Čebele za Drago«

Datum: petek, 16. marec, 2012

Kljub današnjemu splošnemu mnenju, da smo v zazrtosti vase vse manj pozorni in sočutni do soljudi, ki jim tudi manjša pomoč lahko obogati življenje, lahko vedno znova odkrijemo pobude, ki kažejo drugačno sliko. Takšen je zagotovo koncept projekta, ki je s svojo vsebino prepričal glavnega organizatorja, mednarodno družbo IMEX, ter v svojem okviru prepletel skrb za čebele in naravno okolje s pozitivnim vplivom na življenje manj privilegiranih skupin.


Ljubljana in Slovenija sta bili tako lani izbrani, da gostita mednarodni družbeno odgovorni projekt IMEX Challenge 2012, ki bo med 2. in 4. julijem 2012 zbral skupino tujih prostovoljcev, delujočih v kongresni industriji.

Ob strokovni podpori Čebelarske zveze Slovenije in pomoči lokalnih partnerjev bodo udeleženci v treh dneh zgradili učni čebelnjak za varovance Centra za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič, Draga, ki bodo pozneje sodelovali pri vzgoji čebel in pridobivanju medu. S tem bodo razvili novo znanje in sposobnosti ter okrepili samozaupanje, kar bo pripomoglo k njihovemu uspešnejšemu vključevanju v družbeno okolje in k višji kakovosti življenja.

Skupina IMEX, sicer organizatorica dveh globalnih poslovnih borz za kongresno industrijo, je k sodelovanju povabila 15 predstavnikov kongresne industrije in bo s posameznimi donacijami prispevala 25.000 EUR za izvedbo projekta »IMEX Challenge« v Dragi. Donatorska sredstva bodo namenjena za gradnjo učnega čebelnjaka in učne poti ter obnovo rastlinjaka z medonosnimi rastlinami, hkrati pa tudi za pripravo slovenskega učnega gradiva za otroke z zmerno, težjo in težko motnjo v duševnem razvoju. S tem bo izpolnjeno poslanstvo inovativne družbeno odgovorne kampanje, ki združuje okoljsko in družbeno naravnanost s trajno dediščino za lokalno skupnost ljudi s posebnimi potrebami.

Uradni slovenski partnerji – Kongresni urad Slovenije, Kongresni urad Turizma Ljubljana, agencija Go.Mice, Grand hotel Union, Kompas DMC in Jezeršek Catering – pričakujejo, da bo imel ta družbeno odgovorni projekt pozitivne učinke na otroke in odrasle s posebnimi potrebami še dolgo po izgradnji čebelnjaka in obnovi rastlinjaka.


Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Nagrajenci akcije Naj kopališče

banner_nk15_300.jpg
petek, 28. avgust 2015

Vsak teden podarjamo: filtrirne vrče za vodo Bobble, hladilne torbe Radia Si, vstopnice za kopanje na slovenskih kopališčih in praktične nagrade Zavarovalnice Triglav.

13. festival Več znanja za več turizma in 30. festival Turizmu pomaga lastna glava

Logo TZS
petek, 28. avgust 2015

V šolskem letu 2015/2016 Turistična zveza Slovenije v sodelovanju s partnerji razpisuje 13. mednarodni festival Več znanja za več turizma in 30. festival Turizmu pomaga lastna glava na temo ZELENI TURIZEM.

Odprte lokacije projekta Simbioza Giba 2015

simbioza_giba_15.jpg
četrtek, 27. avgust 2015

Simbioza Giba, ki jo Simbioza Genesis, socialno podjetje, organizira že drugo leto zapored, je letos za udeležence in udeleženke po celotni Sloveniji pripravila različne oblike rekreacije, športa in gibanja. Letošnja dodana vrednost so občinski ambasadorji in gibanje za vse generacije, od -9 mesecev do 100+ let.

Najboljša tematska pot 2015

mdlg_15.jpg
četrtek, 27. avgust 2015

Za izboljšanje kakovosti življenja prebivalcev Slovenije in turistov, prispevek k trajnostnemu razvoju v urejenem in zdravem okolju, večjo turistično privlačnost naših mest in vasi, učinkovitejšo promocijo države in turizma ter prispevek k razvoju turistične in ekološke zavesti ljudi, je Turistična zveza Slovenije s partnerji projekta organizirala tekmovanje za najboljšo tematsko pot.

Občina Tržič na poti razvoja kulturnega turizma

trzic.jpg
sreda, 26. avgust 2015

V ponedeljek, 24. avgusta 2015 se je na delovnem obisku na Gorenjskem mudila ministrica za kulturo mag. Julijana Bizjak Mlakar z ekipo ožjih sodelavcev. Na sedežu Občine Tržič jih je sprejel župan mag. Borut Sajovic, v družbi poslank v DZ mag. Jane Jenko in Andreje Potočnik ter sodelavcev občinske uprave. Rdeča nit takih sestankov je spoznavanje z načrti in razmišljanji. Teh v Tržiču ne manjka.

Nastop Tanje Žagar na Krvavcu

Tanja-Zagar-cut.jpg
sreda, 26. avgust 2015

Tanja Žagar bo v soboto, 29. 8. 2015, ob 14. uri nastopila na Plaži pri Hotelu Krvavec.

Poletje v Celju bo konec tedna doživelo vrhunec prireditvenega dogajanja

vitezi.jpg
torek, 25. avgust 2015

Poletje v Celju, knežjem mestu bo ta teden doživelo vrhunec prireditvenega dogajanja, ki ga sedaj že tradicionalno zaokrožuje prireditev Dežela celjska vabi ... zadnji vikend v avgustu.

Posvoji klopco v Bohinju

bohinjska_klopca_m.jpg
ponedeljek, 24. avgust 2015

V Bohinju ustvarjajo nove zgodbe in spodbujajo k inovativnosti. Ena od takšnih zgodb, ki teži k večji povezanosti z edinstvenim biserom Alp, je projekt postavitve klopi ob poti okrog jezera.

Odprtje Herbal Glamping Resorta

glamping.jpg
ponedeljek, 24. avgust 2015

V okviru nove blagovne znamke Charming Slovenija, se načrtuje odprtje več glamping resortov, ki bodo locirani na različnih koncih Slovenije. Prvi je odprl svoja vrata prejšnji teden.

45. Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine

dnn_15.jpg
petek, 21. avgust 2015

Med četrtkom in nedeljo, 10. in 13. septembrom, se bo v Kamniku odvijal 45. mednarodni folklorni festival Dnevi narodnih noš in oblačilne dediščine, ki velja za največji etnološki festival v Sloveniji in enega največjih dogodkov na Kamniškem.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije