Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
čebela

Ljubljana bo gostiteljica mednarodnega projekta IMEX Challenge 2012 – »Čebele za Drago«

Datum: petek, 16. marec, 2012

Kljub današnjemu splošnemu mnenju, da smo v zazrtosti vase vse manj pozorni in sočutni do soljudi, ki jim tudi manjša pomoč lahko obogati življenje, lahko vedno znova odkrijemo pobude, ki kažejo drugačno sliko. Takšen je zagotovo koncept projekta, ki je s svojo vsebino prepričal glavnega organizatorja, mednarodno družbo IMEX, ter v svojem okviru prepletel skrb za čebele in naravno okolje s pozitivnim vplivom na življenje manj privilegiranih skupin.


Ljubljana in Slovenija sta bili tako lani izbrani, da gostita mednarodni družbeno odgovorni projekt IMEX Challenge 2012, ki bo med 2. in 4. julijem 2012 zbral skupino tujih prostovoljcev, delujočih v kongresni industriji.

Ob strokovni podpori Čebelarske zveze Slovenije in pomoči lokalnih partnerjev bodo udeleženci v treh dneh zgradili učni čebelnjak za varovance Centra za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič, Draga, ki bodo pozneje sodelovali pri vzgoji čebel in pridobivanju medu. S tem bodo razvili novo znanje in sposobnosti ter okrepili samozaupanje, kar bo pripomoglo k njihovemu uspešnejšemu vključevanju v družbeno okolje in k višji kakovosti življenja.

Skupina IMEX, sicer organizatorica dveh globalnih poslovnih borz za kongresno industrijo, je k sodelovanju povabila 15 predstavnikov kongresne industrije in bo s posameznimi donacijami prispevala 25.000 EUR za izvedbo projekta »IMEX Challenge« v Dragi. Donatorska sredstva bodo namenjena za gradnjo učnega čebelnjaka in učne poti ter obnovo rastlinjaka z medonosnimi rastlinami, hkrati pa tudi za pripravo slovenskega učnega gradiva za otroke z zmerno, težjo in težko motnjo v duševnem razvoju. S tem bo izpolnjeno poslanstvo inovativne družbeno odgovorne kampanje, ki združuje okoljsko in družbeno naravnanost s trajno dediščino za lokalno skupnost ljudi s posebnimi potrebami.

Uradni slovenski partnerji – Kongresni urad Slovenije, Kongresni urad Turizma Ljubljana, agencija Go.Mice, Grand hotel Union, Kompas DMC in Jezeršek Catering – pričakujejo, da bo imel ta družbeno odgovorni projekt pozitivne učinke na otroke in odrasle s posebnimi potrebami še dolgo po izgradnji čebelnjaka in obnovi rastlinjaka.


Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

11. Švicanje 2016

svicanje_2016
petek, 22. julij 2016

V Klubu mladih Turnišče se že vse od nastanka leta 1999 združuje mladina iz Turnišča in bližnje okolice. Poudarek Kluba mladih Turnišče je na mladinski kulturi, informiranosti mladine v občini, povezovanje z drugimi mladinskimi organizacijami ter prirejanje kulturnih in športnih prireditev.

Serija z Ano Roš nominirana za emmyja

ana_roš
četrtek, 21. julij 2016

Dokumentarna serija Chef's Table, v kateri ob še petih znanih kuharskih mojstrih nastopa Ana Roš, ki je bila med drugim izbrana tudi kot ambasadorka znamke I FEEL SLOVENIA, je nominirana za najprestižnejšo televizijsko nagrado.

V Brežice (ali pa v Terme Čatež) zopet z brezplačnim avtobusom

brezice_panorama-z-gradom_-1-640x480.jpg
ponedeljek, 18. julij 2016

Tudi letošnje poletje so Brežice bogatejše za krožne vožnje brezplačnega turističnega avtobusa, ki vsako leto uvodne vožnje prične v času festivala Brežice, moje mesto.

Jože Mermal in družba BTC prejela prestižno evropsko nagrado "Naj manager in naj družba leta"

btc_city-640x480.jpg
ponedeljek, 18. julij 2016

Na 34. podelitvi priznanj najboljšim evropskim managerjem in družbam, ki je 7. julija potekala v Sarajevu, je Jože Mermal, predsednik uprave družbe BTC, prejel najvišjo menedžersko nagrado za življenjsko delo "Naj manager 2016" jugovzhodne in srednje Evrope in Naj kampanja. Prestižno priznanje je predsedniku podelila Neodvisna agencija za izbor in promocijo managerjev za izjemne rezultate dela družbe BTC, ki jih je le-ta dosegla pod njegovim vodenjem.

Bike festival Pohorje

kolesarja.jpeg
petek, 15. julij 2016

Idilične trase med gozdnimi rezervati in fantastične nagrade za udeležence

Tokrat se vam javimo z Letnega kopališča Celje

djs_radio.jpg
petek, 15. julij 2016

V iskanju hitre osvežitve, ki je le nekaj minut od mestnega središča, ekipa oddaje Dobro jutro, Slovenija ni imela velikih težav. Eno takšnih kopališč, ki v vročih, poletnih dneh pridejo še kako prav tudi tistim, ki so v službi ali pa ne grejo na dopust, je brez dvoma Letno kopališče Celje. Ugodne cene vstopnic, ogrevana bazenska voda, počitniški programi za otroke, odbojka na mivki ...vse to in še več nam bodo predstavili sogovorniki. Prisluhnite!

Prva pomoč pri poletnih nevšečnostih

atlantis_poletje.jpg
četrtek, 14. julij 2016

Poletje je čas, povezan z dopustom, odhodom na morje, v gore, na popotovanja, tja, kjer se najraje sproščamo in si napolnimo baterije. Poleg vsega lepega pa je potrebno pomisliti tudi na tiste drobne nevšečnosti, ki nam lahko kaj hitro zagrenijo dan. To so opekline, piki, ožigi meduz, majhne vreznine in podobno.

Novi Gorici dodeljen srebrni znak zelene destinacije

Nova_gorica
četrtek, 14. julij 2016

Prejšnji teden se je najbolj zelenim destinacijam slovenskega turizma pridružila tudi Nova Gorica. Novogoriški župan Matej Arčon je v Zaloščah podpisal listino Zelena politika slovenskega turizma, s čimer se občina zavezuje k uresničevanju in spodbujanju trajnostnega turizma.

2.Bohinj lady's beach volley tour

bohinj.jpg
četrtek, 14. julij 2016

Vabljeni 16.7. v Bohinj, lokacija turnirja je na igrišču za odbojko na mivki na Veglju v kopališču.

Električno kolo v Termah Olimia

ekolo
torek, 12. julij 2016

Električno kolo je varčno, okolju prijazno vozilo, ki ne izpušča nobenih emisij ter ne povzroča hrupa. Ohranjanju okolja in čistosti narave se pridružujejo tudi v Termah Olimia. Izleti v čudovito okolico bodo zdaj dostopni vsem gostom, saj je na voljo kar šest električnih koles.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije