Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
čebela

Ljubljana bo gostiteljica mednarodnega projekta IMEX Challenge 2012 – »Čebele za Drago«

Datum: petek, 16. marec, 2012

Kljub današnjemu splošnemu mnenju, da smo v zazrtosti vase vse manj pozorni in sočutni do soljudi, ki jim tudi manjša pomoč lahko obogati življenje, lahko vedno znova odkrijemo pobude, ki kažejo drugačno sliko. Takšen je zagotovo koncept projekta, ki je s svojo vsebino prepričal glavnega organizatorja, mednarodno družbo IMEX, ter v svojem okviru prepletel skrb za čebele in naravno okolje s pozitivnim vplivom na življenje manj privilegiranih skupin.


Ljubljana in Slovenija sta bili tako lani izbrani, da gostita mednarodni družbeno odgovorni projekt IMEX Challenge 2012, ki bo med 2. in 4. julijem 2012 zbral skupino tujih prostovoljcev, delujočih v kongresni industriji.

Ob strokovni podpori Čebelarske zveze Slovenije in pomoči lokalnih partnerjev bodo udeleženci v treh dneh zgradili učni čebelnjak za varovance Centra za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič, Draga, ki bodo pozneje sodelovali pri vzgoji čebel in pridobivanju medu. S tem bodo razvili novo znanje in sposobnosti ter okrepili samozaupanje, kar bo pripomoglo k njihovemu uspešnejšemu vključevanju v družbeno okolje in k višji kakovosti življenja.

Skupina IMEX, sicer organizatorica dveh globalnih poslovnih borz za kongresno industrijo, je k sodelovanju povabila 15 predstavnikov kongresne industrije in bo s posameznimi donacijami prispevala 25.000 EUR za izvedbo projekta »IMEX Challenge« v Dragi. Donatorska sredstva bodo namenjena za gradnjo učnega čebelnjaka in učne poti ter obnovo rastlinjaka z medonosnimi rastlinami, hkrati pa tudi za pripravo slovenskega učnega gradiva za otroke z zmerno, težjo in težko motnjo v duševnem razvoju. S tem bo izpolnjeno poslanstvo inovativne družbeno odgovorne kampanje, ki združuje okoljsko in družbeno naravnanost s trajno dediščino za lokalno skupnost ljudi s posebnimi potrebami.

Uradni slovenski partnerji – Kongresni urad Slovenije, Kongresni urad Turizma Ljubljana, agencija Go.Mice, Grand hotel Union, Kompas DMC in Jezeršek Catering – pričakujejo, da bo imel ta družbeno odgovorni projekt pozitivne učinke na otroke in odrasle s posebnimi potrebami še dolgo po izgradnji čebelnjaka in obnovi rastlinjaka.


Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Kulturni praznik v Mestni knjižnici ter v Muzeju in galerijah Ljubljane

presernov-spomenik_2.jpg
četrtek, 4. februar 2016

Mestna knjižnica Ljubljana v ponedeljek, 8. februarja 2016, vabi v Knjižnico Otona Župančiča, kjer ob slovenskem kulturnem prazniku pripravljajo slavnostni Prešernov jedilni list. V Muzeju in galerijah mesta Ljubljane pa pripravljajo celodnevni brezplačen program.

Pesniški natečaj

snovik_termalni_oddih.jpg
sreda, 3. februar 2016

Pred nami je že osmo leto počastitve slovenskega kulturnega praznika v Termah Snovik. V ta namen ponovno prirejajo pesniški natečaj v dveh kategorijah: odrasli in otroci. Tema je »VODA«.

Naj pot 2015

solcavska_panoramska_cesta.jpg
torek, 2. februar 2016

Turistična zveza Slovenije je v sodelovanju z Zavodom za gozdove Slovenije in GIZ za pohodništvo in kolesarjenje že četrto leto organizirala izbor Naj poti. 

Tretjina uporabnikov na spletu vsaj enkrat mesečno išče turistične informacije

moss.jpg
torek, 2. februar 2016

Na spletu turistične informacije o potovanjih in potovalnih agencijah tedensko išče 10 odstotkov slovenskih spletnih uporabnikov. Mesečno se zanje zanima slaba petina, nekajkrat letno pa na slovenskem spletu dobra tretjina. 

Pokal Bleda v zimskem plavanju 2016

zimsko-plavanje3.jpg
ponedeljek, 1. februar 2016

Zunanje kopališče Grand Hotela Toplice, 20. 2. 2016, 11:00

Leto 2015: leto rekordov v slovenskem turizmu

Slika 1.jpg
ponedeljek, 1. februar 2016

V petek je v sklopu sejma NATOUR Alpe Adria 2016 potekala novinarska konferenca, kjer sta Eva Štravs Podlogar, v. d. generalne direktorice Direktorata za turizem in internacionalizacijo in mag. Maja Pak, v. d. direktorice STO predstavili odlične, t.j. rekordne rezultate slovenskega turizma v letu 2015 ter ključne aktivnosti na področju razvoja in trženja slovenskega turizma v obdobju, ki je pred nami.

Turistični film "Metlika v mojem srcu"

metlika_grad.jpg
petek, 29. januar 2016

Kje dandanes iskati raj, če ne v odmaknjenih in neokrnjenih pokrajinah, kjer se prepletajo spokojnost, drugačnost ter bogata naravna in kulturna dediščina? Zato dobrodošli v osrčju Bele krajine, kjer se med Gorjanci in reko Kolpo skriva starodavna Metlika.

Prešeni karneval

preserni_karneval.jpg
petek, 29. januar 2016

V Kranju se že desetletja v skladu z običajem prebivalci in obiskovalci od blizu in daleč zberejo na najbolj množičnem Gorenjskem pustnem sprevodu, na katerem se vsako leto predstavijo številne slovenske in tuje etnografske skupine ter pustne skupine, ki tekmujejo za naziv naj pustne skupine.

Laufarija Cerkno

laufar.jpg
petek, 29. januar 2016

Cerkljanski laufarji gotovo sodijo med bolj znane pustne šemske like na Slovenskem. Letos praznujejo 60-letnico oživitve in ob tem pripravljajo še posebno pester program, ki si ga lahko ogledate TUKAJ.

V slovenskih naravnih zdraviliščih izjemno dobro zaključili leto 2015

ssnz.jpg
četrtek, 28. januar 2016

December je bil v slovenskih naravnih zdraviliščih pri večini naših članov izjemen kot še nikoli do sedaj.  Skupni indeksi rasti so tako pri domačih kot pri tujih gostih presegli pričakovanja.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije