Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
ljubljana_d_wedam.jpeg

Lonely Planet priporoča Ljubljano

Datum: petek, 20. junij, 2014

Znameniti turistični vodič Lonely Planet je v svoji ameriški spletni izdaji Ljubljano uvrstil na drugo mesto lestvice "Best of Europe" 2014, na kateri je deset evropskih destinacij, ki so po mnenju uredništva letos najbolj vredne obiska.

Ljubljana se je na lestvico uvrstila kot "eno najbolj zelenih in prijaznih evropskih mest", katerega odlikuje "živahen kulturni, kavarniški in nočni utrip, ki pričara vzdušje neprestane ulične zabave." Pri Lonely Planetu posebej poudarjajo tudi letošnje praznovanje 2000-letnice rimskega mesta Emona, v okviru katerega se bodo zvrstili številni "domiselni dogodki na rimsko tematiko, celoletne razstave ter osrednji dogodek Ave Emona (22.-24. avgust), ki bo osrednji ljubljanski Kongresni trg prestavil nazaj v času." Ljubljana je z veliko izbiro cenovno ugodnih avtobusnih prevozov tudi idealno izhodišče za odkrivanje Slovenije, ki je "tako slikovita kot Švica, a precej bolj prijazna do denarnice."

Lonely Planet je lestvico "Best of Europe", ki je namenjena predvsem ameriškemu trgu, letos pripravil drugič zapored. Nanjo uredništvo uvrsti destinacije, ki se v ZDA zadnja leta prebijajo v ospredje zanimanja, pa tudi takšne, ki so že od nekdaj priljubljene pri Američanih, a jih v tekočem letu odlikuje še kaka pomembna novost ali zanimivo dogajanje.

Na prvo mesto lestvice se je letos uvrstila Grčija, sledi ji Ljubljana, na tretjem mestu je jugozahod Velike Britanije, na četrtem Italija, na petem pa Danska s poudarkom na svoji vikinški tradiciji. Celotno lestvico si lahko ogledate tukaj.

Visoka uvrstitev Ljubljane jasno odraža njen izjemen turističen potencial na ameriškem trgu, ki ga na podlagi navdušenih odzivov ameriških gostov v Turizmu Ljubljana zaznavamo že nekaj zadnjih let. Obenem pomeni tudi odlično priložnost za promocijo našega glavnega mesta in za njegov preboj v ospredje zanimanja na tem trgu. Kot prvi medij je novico o lestvici "Best of Europe" objavil CNN. Ljubljana pa bo po zaslugi svoje visoke uvrstitve v letošnjem letu vsekakor deležna še precejšnje pozornosti vodilnih ameriških in svetovnih medijskih hiš.

Lonely Planet je poleg lestvice "Best of Europe" za vse popotnike, ki bi si letos želeli obiskati Evropo, izdal tudi e-knjigo Skrivna Evropa (Secret Europe), v katero je uvrstil najboljše še neodkrite bisere Evrope, med njimi seveda tudi Ljubljano.

 

Foto: D. Wedam

Vir: www.ljubljana.si

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Video o Ani Roš med nominiranci za Travel Video Awards

ana_roš
petek, 10. april 2020

Video o kuharski mojstrici Ani Roš je Travel Video Alliance uvrstil med nominirance za prejemnike nagrade v kategoriji za najboljši kulinarični video.

Z enim klikom si prisluži paket funkcionalnih čajev 1001 CVET

3838700292596 1001CVET_funkcionalni_cajevi_Odpornost_40g front.png
petek, 10. april 2020

Odgovori na preprosto nagradno vprašanje in se poteguj za praktične nagrade. Konec aprila bomo 10 srečnim izžrebancem podelili paket vseh štirih okusov funkcionalnih čajev 1001 CVET.

Didaktične poti Krajinskega parka Debeli rtiča

debeli rtič
četrtek, 9. april 2020

Občina Ankaran je z namenom, da bi obiskovalce ozaveščala o pomenu naravne dediščine, postavila več informativnih tabel o zavarovanem območju. Na tablah so začrtane učne poti in predstavljene številne zanimivosti Krajinskega parka Debeli rtič.

9 polfinalistov za nagrado Snovalec 2020

Snovalec
torek, 7. april 2020

Za naziv Snovalec 2020 Slovenske turistične organizacije se je letos potegovalo 44 prijavljenih idej. Strokovna komisija je izbrala 9 polfinalistov, ki so svoje ideje 1. in 3. aprila podrobneje predstavili na spletnih zagovorih.

Nov promocijski film Za zeleno Velenje

velenje
četrtek, 2. april 2020

Velenje kot ponosni član družine Slovenia Green izpolnjuje obljubo in deluje po trajnostnih načelih. Z novim promocijskim filmom Za zeleno Velenje želijo občanke in občane ter obiskovalce mesta spodbuditi k okolju in naravi prijaznemu obnašanju.

V ZOO Ljubljana so na svet pokukali prvi letošnji mladiči

črna čopičarka
sreda, 1. april 2020

Ob koncu precej tople zime se je v živalskem vrtu povečalo število družinskih članov pri črnih čopičarkah, divjih svinjah in dvogrbih kamelah.

UNWTO poziva inovatorje in podjetnike naj pospešijo obnovo turizma

zemlja.jpg
torek, 31. marec 2020

Svetovna turistična organizacija (UNWTO) ob podpori Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) poziva inovatorje in podjetnike, naj predlagajo nove rešitve za pomoč turističnemu sektorju, da si opomore od izbruha novega koronavirusa. Rok za prijavo je 10. april.

V Triglavskem narodnem parku napovedali vojno plastiki

triglav1.jpg
petek, 27. marec 2020

V javnem zavodu Triglavski narodni park letos začenjajo organiziran boj proti plastiki tako v samem parku kot na širšem biosfernem območju Julijskih Alp. Pri tem bo potrebno sodelovanje vseh deležnikov, od lokalnih skupnosti in šol do turizma in občanov. Najprej pa se bodo osredotočili na izkoreninjanje plastike za enkratno uporabo.

V januarju 165 milijonov evrov iz naslova izvoza potovanj

diagram rasti
sreda, 25. marec 2020

Banka Slovenije je v preteklih dneh objavila vrednost izvoza potovanj za januar 2020, ki znaša 165 milijonov evrov, kar je za 0,6 odstotka več kot v januarju 2019.

Kamniška kulturna karantena

Sutna_street_Photo_associaton_Kamnik__Fotoklub_Kamnik_.JPG
sreda, 25. marec 2020

Kamnik je kulturno mesto. Lokalna ponudba, sestavljena iz lokalnih in gostujočih ustvarjalcev, dostikrat presega število obiskovalcev. Nenadna situacija preprečuje kakršnokoli zbiranje na javnih dogodkih, prav tako večji umetniški kolektivi, društva, kulturni zavodi in festivali ne morejo producirati nove ponudbe.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije