Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
Golte

Na Golteh odpirajo novo apartmajsko naselje

Datum: torek, 17. december, 2019

Golte letos praznujejo 50 let odkar je prva nihalka pripeljala smučarje na edino veliko savinjsko smučišče. Ta pomembni jubilej so obeležili z zaključeno investicijo v apartmajske hiše. 4 milijone evrov vredna investicija v 32 apartmajev na smučišču je hkrati tudi največja investicija v zimski turizem v Sloveniji v tej sezoni. Svojo kulinarično ponudbo so obogatili še z Ajdnikom, čajem iz zelišč iz Golt in craft pivom Goutar.

4 milijone evrov vredna naložba se je začela že leta 2010, vendar je podjetju zaradi denarnih težav prej ni uspelo končati. Letos zaključena investicija v 32 novih apartmajev na smučišču pomeni več kot podvojitev nastanitvenih kapacitet na Golteh. Apartmaji so velikosti od 44 m2 do 210 m2 in so namenjeni za bivanje od 4 do 12 oseb. Tako bo lahko na Golteh bivalo dodatnih 208 oseb, kar bo pomembno povečalo obisk Golt.

Apartmaji se nahajajo na smučišču in tik ob hotelu in tako lahko gostje koristijo vse hotelske storitve. Smučišče Golte ima 12 km prog, najdaljšo nihalko v Sloveniji, 3 sedežnice, 2 vlečnici in otroški trak. Smučišče je primerno tako za družine kot za zahtevnejše smučarje. Smučišče je opremljeno s sistemov tehničinega zasneževanja in tako v povprečju obratuje 120 dni. V zimi 2018/19 je bilo, kot mnogokrat prej, ponovno s strani smučarjev izbrano za najboljše srednje veliko smučišče.

Smučišče načrtuje nove investicije v 2 sedežnici in sistem zasneževanja. Novost je skupna sezonska vozovnica s Celjsko kočo in možnost 5 kratenega koriščenja sezonske vozovnice na Cerknem in Kopah. Kot se za pravo savinjsko smučišče spodobi, na Golteh ne manjka bogate kulinarične ponudbe na kočah in v hotelu. Najbolj tipičen je gotovo savinjski želodec, narejen pri kmetih na planoti.

Novost letošnje sezone je ajdnik, ki je tipična savinjska potica iz ajdove moke, orehov in meda. Nič pa ni bolj tipičnega savinjskega kot njihovo pivo. Slovenija proizvede največ hmelja na prebivalca na svetu in je 6 največji proizvajalec hmelja na svetu. Ves se proizvede v Savinjski dolini. Samo na Golteh lahko poskusite Goutarja – 100 % Savinjčana iz savinjskega hmelja, savinjske vode, zvarjenega v Savinjski pivovarni, ki ga popijete s pogledom na Savinjske Alpe ali Savinjsko dolino. Golte je kraška planota, ki je svoje ime dobilo po kraškem pojavu goltanja vode. Iz goltanja izhaja tudi ime za lastno pivo.

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Pot med krošnjami Pohorje na Rogli navdušuje obiskovalce od blizu in daleč

pot med krošnjami
torek, 25. februar 2020

Pot med krošnjami Pohorje na Rogli je svoja vrata za obiskovalce odprla 20. septembra lani. Vse od prvega dne privablja številne ljubitelje preživljanja prostega časa v naravi tako iz Slovenije kot tudi izven njenih meja. Od 20. septembra do konca leta 2019 se je po tej poti sprehodilo več kot 60.000 obiskovalcev.

Mednarodno tekmovanje za najboljše kratke kulinarične filme

festival_kulinarike1.jpg
ponedeljek, 24. februar 2020

Mednarodni inštitut za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem (IGCAT) je februarja letos objavil poziv FILM FOOD MENU za prijavo kratkih filmov s področja gastronomije pod krovno tematiko »Kulinarične zgodbe«. Vabljeni k sodelovanju.

V letu 2019 2,75 milijard evrov iz naslova izvoza potovanj

diagram rasti
petek, 21. februar 2020

Banka Slovenije je objavila vrednost izvoza potovanj za leto 2019, ta znaša 2,75 milijard evrov, kar je za 1,8 odstotka več kot v letu 2018.

Nagrajenci akcije Naj wellness

Logo_naj_wellness
petek, 21. februar 2020

Za tiste, ki glasujejo v akciji Naj wellness smo pripravili lepe nagrade. Žrebamo vsak teden!

Časnik Forbes znova izpostavil Ano Roš

ana_roš
četrtek, 20. februar 2020

V ugledni ameriški reviji Forbes so ponovno izpostavili odličnost Hiše Franko in Ane Roš ter jo opisali kot eno najboljših kuharskih mojstric na svetu, katere edinstvene jedi združujejo ljudi z vsega sveta. V članku je izpostavljena tudi lokalna pridelava sestavin, ki jih Roševa uporablja za pripravo gastronomskih mojstrovin.

Najboljši pustni krofi

Pustni krofi
torek, 18. februar 2020

Pomembno je, da upoštevate potrebne količine!

Škucove packarije

skuc.jpg
petek, 14. februar 2020

Škucove packarije so brezplačne gledališke predstave, ustvarjalne delavnice in pravljična druženja za otroke, vsako soboto, med 18. januarjem in 2. marcem 2020, ob 10. uri dopoldne v ŠKUC-u, na Starem trgu 21 v Ljubljani.

Kmalu 16 novih nočitev na gradu Podsreda

podsreda.jpg
četrtek, 13. februar 2020

Poti kozjanskih gričev vodijo do skritih kotičkov, kjer se čas ustavi in je zgodovina še vedno živa. Tam se nad dolino dviga srednjeveški Grad Podsreda – najbolj grajski med gradovi na Slovenskem.

Hood Heroes bodo prižgali luč za ulično košarko

kosarka.jpg
četrtek, 13. februar 2020

V Hood Burgerju bodo letos svojo tradicionalno dobrodelno akcijo Hood Heroes, ki bo potekala od danes pa vse do 11. marca, namenili zbiranju sredstev za razsvetljavo izbranih igrišč za ulično košarko. Vsak teden bodo svoji redni ponudbi dodali po enega od Hood Heroes posebnih burgerjev in od prodaje vsakega 1 evro namenili v sklad akcije.

Pogumno zapisane pesmi 12. literarnega natečaja Term Snovik

snovik_poletje1.jpg
ponedeljek, 10. februar 2020

Na predvečer slovenskega kulturnega praznika se je v Termah Snovik odvijal že 12. tradicionalni literarni večer. Kot je povedal prokurist družbe Ivan Hribar so že pred 25. leti ob gradnji prvega bazena sprejeli odločitev, da bodo gradili terme, ki bodo eko terme in ki bodo skrbele za ravnovesje telesa in duha. To je tudi razlog za vsakoletni literarni natečaj, s katerim vzpodbujajo k literarnemu ustvarjanju tako mlade kot odrasle. Letošnja tema pesnjenja je bila »pogum«. Tematika je bila skrbna izbrana ravno v času 18. obletnice delovanja Term Snovik, ki so jo praznovali pred kratkim. In zagotovo je bil potreben tudi pogum za dosego polnoletnosti.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije