Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
rogla.jpg

Na Roglo in v Terme Zreče se vračajo vrhunski športniki iz Slovenije in tujine

Datum: sreda, 7. julij, 2021

Med številnimi vrhunskimi športniki, ki se bodo to poletje pripravljali v Uniturjevih centrih, sta tudi hrvaški nogometni prvoligaš Hajduk in Jumbo Visma, kolesarski klub Primoža Rogliča. 

Na Zreško Pohorje se počasi vračajo vrhunski športniki, ki se bodo na Rogli in v Termah Zreče pripravljali na osvajanje lovorik v prihodnji športni sezoni.

Zaupanje in ugled, ki sta ju Rogla in Terme Zreče pri športnih trenerjih in njihovih varovancih pridobila v preteklih treh desetletjih, sta se vsled spremenjene realnosti okrepila s hitrim in učinkovitim prilagajanjem novim razmeram pri varovanju zdravja in zagotavljanju varnosti. Slednje v Uniturju zagotavljajo s tremi že uveljavljenimi varnostnimi standardi - Uniturjevim Plus standardom, Mednarodnim akreditacijskijskim standardom AACI, in Slovenia Safe & Green standardom. 

Zgoraj navedeno, skupaj z dobro poznano vrhunsko namestitveno in športno infrastrukturo, visokokakovostno športno prehrano ter dodatnimi možnostmi za sprostitev in rehabilitacijo, omogoča odlične pogoje tako za priprave vrhunskih športnikov kot tudi za njihovo regeneracijo ali rehabilitacijo.

V letošnjem poletju bodo na Rogli in v Termah Zreče gostili NK Gorica, NK Ferencvaros, NK Uta Arad, NK Voluntari, NK Niergyhaza, NK Paks, RK Zagreb, RK Pick Szeged, RK Krim, članske ekipe in mladinskih selekcij Rokometne in Košarkarske zveze Slovenije ter številne druge športnike in ekipe.

Posebej ponosni so, da v Terme Zreče prihaja NK Hajduk - ikona hrvaškega nogometa, ki je svoj zadnji naslov hrvaškega prvaka osvojil v sezoni 2004/05, na katero se je pripravljal ravno v Termah Zreče. Sicer pa bodo letošnje priprave Hajduka v Termah Zreče že osme.

Po uspešnem »ognjenem krstu« v lanskem poletju se na Roglo v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo vrača razvojna ekipa znamenitega kolesarskega kluba Jumbo Visma iz Nizozemske, katerega član je v ekipi Pro Tour Jumbo Visma tudi slovenski kolesar Primož Roglič, ki je decembra lani prejel prestižno nagrado Velo d'Or oziroma zlato kolo za najboljšega cestnega kolesarja na svetu.

Vir: Unitur d.o.o.

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Razmerje med tujimi in domačimi gosti se je v juliju skoraj izenačilo

Na morje z vlakom
ponedeljek, 30. avgust 2021

V mesecu juliju je bilo v turističnih nastanitvenih obratih v primerjavi z julijem 2020 zabeleženih 17,5 % več turističnih prihodov in 9,7 % več turističnih prenočitev. V prvih sedmih mesecih leta je bilo evidentiranih 14,8 % manj turističnih prihodov in 13,5 % manj turističnih prenočitev kot v istem obdobju lani.

Radovljica, Bled, Tržič in Jesenice z novim skupnim turističnim produktom

Radovljica
četrtek, 26. avgust 2021

Destinacije Radovljica, Bled, Tržič in Jesenice so se tudi letos povezale v skupnem produktu Obišči in razišči.

Poletni lutkovni pristan v Mariboru

Lutke
torek, 10. avgust 2021

Lutkovne predstave popestrijo poletno dogajanje v mestu

Drugi teden avgustovskega dogajanja v znamenju Praznika terana in pršuta

prsut_Anze_Malovrh_STA.jpg
ponedeljek, 9. avgust 2021

Drugi teden avgustovskega dogajanja na Krasu, povezanega s Praznikom terana in pršuta, prinaša prireditvi, posvečeni pršutarjem (v soboto) in vinarjem (v nedeljo). Nadaljevalo se bo tudi prepletanje kulture in glasbe, vina in degustacijskih doživetij KrasPass Gourmet, ki je v štirih poletnih večerih minulega tedna obiskovalce že vabilo na kraške domačije. V nedeljo so se v Pliskovici srečale in predstavile kraljice terana.

Avanturistični park Ris prva zelena atrakcija na Kočevskem

jezero Kočevje
ponedeljek, 2. avgust 2021

Avanturistični park Ris je prejel mednarodni trajnostni certifikat Zeleni ključ/Green Key, s čimer tudi formalno dokazuje svojo zavezanost k odgovornemu obratovanju ter spoštljivemu odnosu do okolja in družbe.

Otvoritev Digitalne grajske sobane veličastnih sedem gradov Posavja

Gradovi posavja
sreda, 21. julij 2021

Regionalna razvojna agencija Posavje je z digitalnim inoviranjem kulturne dediščine sedmih gradov Posavja uspešno zaključila prvi sklop aktivnosti operacije e-Gradovi Posavja. Petega julija so namreč v Termah Čatež otvorili digitalne grajske sobane sedmih veličastnih gradov Posavja.

Plavajoči grad 2021

sneznik.jpg
torek, 13. julij 2021

Že deveti tradicionalni mednarodni festival Floating Castle - Plavajoči grad bo v štirih dneh, od 22. do 25. julija, združil okoli 100 glasbenih skupin in drugih ustvarjalcev s celega sveta na čarobnih lokacijah ob gradu Snežnik. Ustvarjalci festivala bodo pripravili okolje magičnih prizorišč, na katerih bodo obiskovalci lahko izkusili etno, jazz, fusion, elektronsko, avtorsko in eksperimentalno glasbo, tretjino programa pa predstavlja performens, lutkovne predstave, sodobni in tribal fusion ples, cirkus, intermedialne predstave, ter ulično in dramsko gledališče.

Novo: pastirska akademija za ozaveščanje otrok o pomenu sobivanja z naravo

eco_resort_vp.jpg
ponedeljek, 12. julij 2021

Društvo turistov Slovenije bo po notificiranem programu Zavoda za razvoj turizma na lokaciji Slovenia Eco Resorta pričela z novim programom za otroke, pastirsko akademijo.

Izročitev priznanj najbolj inovativnim produktom slovenskega turizma 2020

expano.jpg
petek, 9. julij 2021

V četrtek. 8. julija, so bile po decembrski razglasitvi na Dnevih slovenskega turizma, plakete prejemnikom še osebno izročene za naziv Sejalec 2020 Regijskemu centru Expano, Finalistoma Sejalec 2020 Istrskemu zajtrku in Jasna Chalet Resortu ter Snovalcem 2020, ki so Robidišče Trail Center, Fish & Fly Trio ter Potovanje z električnimi motorji.

Na Roglo in v Terme Zreče se vračajo vrhunski športniki iz Slovenije in tujine

rogla.jpg
sreda, 7. julij 2021

Med številnimi vrhunskimi športniki, ki se bodo to poletje pripravljali v Uniturjevih centrih, sta tudi hrvaški nogometni prvoligaš Hajduk in Jumbo Visma, kolesarski klub Primoža Rogliča. 

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije