Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
Kolesar

Na virtualni kolesarski dirki po Sloveniji sodelovalo skoraj tisoč udeležencev iz 53ih držav

Datum: torek, 6. april, 2021

V obdobju med 27. februarjem in 27. marcem 2021 je potekala prva I FEEL SLOVENIA Virtualna kolesarska dirka po Sloveniji, namenjena rekreativnim kolesarjem, pri kateri so sodelovali tudi profesionalni kolesarji. Skupno število udeležencev, ki so sodelovali na vsaj eni etapi, je bilo 958 iz 53ih držav. Virtualna kolesarska dirka ponuja tudi v času pandemije možnost izpostavitve naravnih danosti Slovenije in predstavitve naše dežele kot odlične destinacije za aktivna doživetja.

 

V aplikacijo Rouvy je bilo naloženih pet etap kolesarskih tras po Sloveniji, vsem, skoraj pol milijona registriranim uporabnikom, je bilo posredovano povabilo, da jih prevozijo. Prva etapa je potekala od Cerkelj na Gorenjskem pa do Vrha pod Krvavcem, na drugi etapi so kolesarji spoznavali Dolenjsko, in sicer od Črnomlja do Novega mesta. Tretja etapa je bila speljana na obali, od Izole preko Šmarij do Kopra. Na četrti etapi so udeleženci odkrivali slikovito pokrajino od Bohinja, mimo Bleda do Pokljuke, zadnja, peta etapa, pa je potekala v Ljubljani z zaključkom na Ljubljanskem gradu.

Sodelovali so predvsem rekreativni ljubitelji kolesarjenja, na posamezni etapi so se pridružili tudi profesionalni kolesarji, med drugim Matej Mohorič, Jani Brajkovič in Domen Novak. Skupno število udeleženih kolesarjev, ki so sodelovali na vsaj eni etapi, je bilo 958 iz kar 53ih držav, največ iz ZDA.

Preizkušnje so bile na sporedu pet zaporednih sobot, ogled je bil možen tudi v živo na YouTube kanalu ROUVY, prenos petih etap v živo je spremljalo več kot štiri tisoč gledalcev. Pojavnost znamke I feel Slovenia je bila poleg samega imena kolesarske dirke poudarjena tudi s sloganom Boj za zeleno/Fight for Green in izpostavitvi znamke I feel Slovenia na zeleni majici za skupnega zmagovalca in zmagovalca po starostnih kategorijah dirke. Med vsemi udeleženci četrte in pete etape pa so izžrebali tudi prejemnika dresa Primoža Rogliča.

Obdobje pandemije je močno pospešilo povpraševanje po virtualnem kolesarjenju. Aplikacije za virtualno sobno kolesarjenje so s pomočjo posebnih trenažerjev, na katere postavijo kolo, v zadnjih dveh letih povzročile pravo revolucijo v tem športu. I FEEL SLOVENIA Virtualna kolesarska dirka po Sloveniji bo vsem uporabnikom aplikacije Rouvy na voljo še pol leta.

Razvejane kolesarske poti, vrsta kolesarskih dogodkov in uspehi profesionalnih kolesarjev Slovenijo vse bolj utrjujejo na zemljevidu najboljših kolesarskih destinacijSTO se zaveda velikega pomena mednarodno prepoznavnih in odmevnih športnih dogodkov ter vrhunskih športnikov za promocijo Slovenije in slovenske turistične ponudbe, zato krepi aktivnosti na področju razvoja in promocije produkta aktivnega oddiha in sodeluje tudi z vrhunskimi športniki, ambasadorji slovenskega turizma. Z namenom povečanja prepoznavnosti in ugleda Slovenije kot destinacije za aktivni in zdrav oddih STO sodeluje z vrhunskima kolesarjema Primožem Rogličem in Tadejem Pogačarjem.

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Travel & Leisure Slovenijo uvrstil na lestvico najbolj priljubljenih destinacij za tretje življenjsko obdobje

ljubljana_grudnovo_nabrezje.jpeg
četrtek, 22. april 2021

Spletni članek medija Travel & Leisure je Slovenijo in mesto Ljubljana uvrstili na lestvico destinacij, ki jih priporočajo za bivanje po upokojitvi.

Tuji potniki jeseni 2020 večinoma iz evropskih držav

srce-slovenije-postajalisce-za-avtodome-pri-rozi-liberga-smartno-pri-litiji-1.jpg
sreda, 21. april 2021

  Med tujimi potniki, ki so jeseni 2020 pripotovali v Slovenijo, je bilo več kot 80 % tranzi…

Projekt KUHAM DOMAče za razvoj gastronomije Zgornje Gorenjske

cerkno_kulinarika.jpg
torek, 20. april 2021

Razvojna agencija Zgornje Gorenjske (RAGOR) v zadnjih letih veliko pozornosti posveča domači kulinariki.

Novi člani Zelene sheme: destinacija Renče-Vogrsko in Hotel Park s Kavarno Park

Grad_bled
ponedeljek, 19. april 2021

Destinacija Renče-Vogrsko se je kot 58. destinacija pridružila Zeleni shemi in osvojila bronasti znak Slovenia Green. Med novimi člani Zelene sheme tudi blejski Hotel Park s Kavarno Park.

STO in Kongresni urad Slovenije organizirata prvi virtualni dogodek Feel sLOVEni@ Business Date MICE

ITB_Berlin_stojnica_464508.jpg
ponedeljek, 19. april 2021

Slovenska turistična organizacija (STO) v sodelovanju s Kongresnim uradom Slovenije v četrtek, 22. aprila, organizira virtualni dogodek Feel sLOVEni@ Business Date MICE, na katerem se bodo srečali slovenski ponudniki in tuji kupci za produkt poslovnih srečanj in dogodkov.

Novo: pastirska akademija za ozaveščanje otrok o pomenu sobivanja z naravo

eco_resort_vp.jpg
sreda, 14. april 2021

Društvo turistov Slovenije bo po notificiranem programu Zavoda za razvoj turizma na lokaciji Slovenia Eco Resorta pričela z novim programom za otroke, pastirsko akademijo.

Mag. Maja Pak in mag. Petra Stušek na seznamu vplivnih voditeljev destinacijskega marketinga

petra_stusek.jpg
torek, 13. april 2021

Spletna platforma za vizualno trženje v turizmu CrowdRiff je objavila seznam vplivnih posameznikov v turizmu na področju destinacijskega marketinga za Evropo in Veliko Britanijo, na katerega so uvrstili tudi dve Slovenki: direktorico STO, mag. Majo Pak, in direktorico Turizma Ljubljana, mag. Petro Stušek.

Izšla je zbirka Kako oživiti slovenski turizem?

slovenija.JPG
torek, 13. april 2021

Objavljena je e-zbirka, ki vsebuje več kot 70 mnenj slovenskih turističnih ponudnikov o turizmu v Sloveniji.  

Ustanovljena delovna skupina za pomoč, obnovo in razvoj gostinstva in turizma

kulinarika.jpeg
ponedeljek, 12. april 2021

Minuli teden so predstavniki Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS, Turistično gostinske zbornice Slovenije in Sekcije za gostinstvo in turizem pri Obrtno podjetniški zbornici Slovenije ustanovili delovno skupino, ki bo skrbela za izvajanje podpisanega Memoranduma o sodelovanju in vzpostavitvi medsektorske verige vrednosti živilsko predelovalnega sektorja, gostinstva in turizma in skupaj opozarjala na aktualne probleme in pomembne teme za vse sektorje.

Prvi letošnji žrebeti Kobilarne Lipica

Lipicanci
ponedeljek, 12. april 2021

V Kobilarni Lipica se veselijo rojstva prvih letošnjih žrebet. Veselje je kar dvojno, saj sta istega dne prišla na svet črni Maestoso Samira XXXVIII in rjava žrebička Canissa XLII. Do junija se jima bo v lipiški čredi pridružilo še 23 žrebet. Takoj ko bo mogoče, bodo v Lipici tudi odprli prenovljeni hotel Maestoso in z uvajanjem novih, tematsko usklajenih, predvsem konjeniških programov.

 

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije