Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
active koper

Naslednji vikend znova Active Koper

Datum: torek, 13. junij, 2017

Prihodnjo soboto, 17. junija, bo v Kopru znova zaživel lani poleti premierno zagnan in v javnosti odlično sprejet projekt parka vodnih športov in aktivnosti Active Koper, ki letos prinaša tudi nekaj novosti.


Projekt parka vodnih športov in aktivnosti ACTIVE KOPER je Mestna občina Koper v sodelovanju z zunanjimi izvajalci in številnimi športnimi društvi ter organizacijami premierno zagnala lani poleti. Nov turistični produkt, ki je na enem mestu združil ponudbo vodnih aktivnosti in športov, kot so  kajak, windsurf, vožnja s pedalini, jadranje, potapljanje in številne druge morske radosti, je naletel na odličen odziv tako med domačini kot tudi turisti in obiskovalci z drugih koncev naše države, pa tudi z območja hrvaške Istre in Furlanije Julijske krajine.

Tudi zato so se v Mestni občini Koper odločili, da s projektom nadaljujejo tudi letos poleti in ga glede na lanskoletne izkušnje še nadgradijo. Tako bo vse  ljubitelje morskih aktivnosti zagotovo razveselila novica, da bo Active Koper letos začel obratovati že prihodnjo soboto, 17. junija, v parku Active Koper pa se boste lahko zabavali vse do nedelje 24. septembra. In medtem ko bo junija in septembra park vodnih športov in aktivnosti Active Koper obratoval ob sobotah in nedeljah, pa bo v juliju in avgustu – za razliko od lanskega leta – deloval vse dni v tednu. Letošnja novost bo tudi sprememba lokacije, saj se Active Koper, tudi zaradi napovedanih del ob Semedelski promenadi, z lanskoletne lokacije, v sodelovanju z Javnim zavodom za šport in mladino Mestne občine Koper, seli na kopališče v Žusterno, s čimer bo poletno dogajanje na območju obale med Koprom in Izolo še bolj pestro in zanimivo.


Tudi letos bo Active Koper s širokim naborom vodnih aktivnosti in z morjem povezanih športov poskrbel, da vam poleti ne bo dolgčas predvsem pa, da boste tudi letošnje poletne mesece ob morju preživeli brezskrbno, zabavno in aktivno. In to vse na enem mestu. 
V Mestni občini Koper pravijo, da je Active Koper le ena od aktivnosti, s katerimi občina krepi svojo pozicijo kot celoletna zelena, aktivna in zdrava mediteranska turistična destinacija.

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Rezervirajte si svojo mizo

Kulinarika.jpg
ponedeljek, 1. junij 2020

Danes bodo najboljše slovenske gostilne in restavracije začele sprejemati rezervacije za spomladanski Teden restavracij 2020, ki bo potekal med 12. in 21. junijem.

Danes se odpira Avto kino Domžale

film
četrtek, 28. maj 2020

Mestni kino Domžale bo danes ob 21. uri zagnal projekt Avto kino Domžale. Filme bodo predvajali na dvorišču nekdanje Metalke med občinsko stavbo in kulturnim domom.

Ameriški organizatorji potovanj pričakujejo vrnitev potovanj v Evropo v jesenskih mesecih

odgovorni_turizem-1.jpg
sreda, 27. maj 2020

Združenje ameriških organizatorjev potovanj (USTOA) je med aktivnimi člani izvedlo raziskavo  o načrtih za okrevanje in nadaljevanje poslovanja po COVID-19. 

Sejem na zraku

Knjige
ponedeljek, 25. maj 2020

Pridi, kupi knjigo, podpri slovenske založnike – V ŽIVO! Knjižni sejem s kavča se seli na prosto.

WTTC – kako bo izgledala nova realnost potovanj?

letalski_potniki.jpg
četrtek, 21. maj 2020

Po napovedih WTTC bodo med prvimi, ki bodo začeli potovati, mlajši popotniki med 18 in 35 let. Novi standardi in protokoli pa bodo del nove realnosti potovanj vse dokler ne bo dostopno cepivo.

Fotografski natečaj 2020 v Kozjanskem parku

Gozd
torek, 19. maj 2020

V kozjanskem parku tudi letos vabijo vse fotografske navdušence k sodelovanju na fotografskem natečaju, ki so ga letos poimenovali »Biodiverziteta – umetnost življenja« 2020.

Začetek kampanje ZDAJ JE ČAS. Moja Slovenija

piran_punta_alpe_2832_orig_330529.jpg
petek, 15. maj 2020

Slovenska turistična organizacija (STO) je začela z vseslovensko motivacijsko kampanjo ZDAJ JE ČAS. Moja Slovenija, v sklopu katere prebivalce naše dežele vabi h krajšemu ali daljšemu oddihu v Sloveniji, odkrivanju doživetij in delitev le-teh s ključnikom #mojaslovenija.

Destinacija Brda bogatejša še za dva ponudnika z znakom Zeleni ključ

Brda3
četrtek, 14. maj 2020

Ponudnika Kmečki turizem Breg in Vila Vita Vipolže sta pridobila okoljski znak Zeleni ključ, s čimer soustvarjata zeleno zgodbo trajnostnega turizma v občini Brda.

Začenja se prenova hotela Maestoso v Lipici

lipicanci.jpg
sreda, 13. maj 2020

V dneh, ko Kobilarna Lipica v objem zelene narave, med več kot 300 lipicancev, znova vabi obiskovalce, se začenja prenova hotela Maestoso. Hotel s štirimi zvezdicami superior, 139 sobami, petimi kongresnimi dvoranami, notranjim in zunanjim bazenom ter kreativno zasnovanim wellness centrom bo prve goste sprejel v začetku leta 2021.

UNWTO objavil oceno vpliva novega koronavirusa na turizem

UNWTO
torek, 12. maj 2020

Po ocenah UNWTO (z dne 7.5.) bi se zaradi vpliva novega koronavirusa mednarodni turizem v letu 2020 lahko zmanjšal za 60 do 80 %. V prvem četrtletju 2020 se je mednarodni turizem zmanjšal za 22 %.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije