Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
dan_neodvisnosti_marko_korosec.jpg

National Geographic Traveler nagradil fotografijo Slovenca

Datum: sreda, 6. avgust, 2014

Na natečaju revije National Geographic Traveler je zmagala fotografija Marka Korošca iz Sežane, ki je žirijo prepričal z nenavadnimi oblaki v ameriškem Koloradu.

Fotografijo je 32-letni meteorolog in fotograf posnel na enem izmed lovov neviht po ameriški Aleji tornadov, na kateri že od leta 2006 spremlja in raziskuje vremenske pojave.

Marko Korošec je fotografijo poimenoval Dan neodvisnosti, saj ga je oblak, ki je bil podoben vesoljski ladji, spominjal na istoimenski film iz leta 1996. Dodal je še, da ga ta fotografija opominja na to, "kako majhni smo pravzaprav v primerjavi z naravo".

Eden izmed članov žirije Dan Westergren, je o fotografij dejal: "Njena moč je v tem, da je razen oblaka vse običajno. Oblika letečega krožnika ti da občutek, da bo posrkal celotno pokrajino, kot sesalnik posesa prt. Nerešena napetost fotografije vzbudi željo, da bi jo videl vedno znova."

Korošec je za nagrado prejel osemdnevno potovanje za dve osebi na ladji po Aljaski, piše na spletni strani National Geographic Traveler.

National Geographic Traveler je letos ocenjeval 18.000 fotografij v štirih različnih kategorijah: potovalni portreti, prizori iz narave, občutek mesta in spontani trenutki. Posnetke so ocenjevali glede na kreativnost in kvaliteto fotografije.

Več informacij na http://travel.nationalgeographic.com/travel/traveler-magazine/photo-contest/2014/  

 

Vir: TTA

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Video o Ani Roš med nominiranci za Travel Video Awards

ana_roš
petek, 10. april 2020

Video o kuharski mojstrici Ani Roš je Travel Video Alliance uvrstil med nominirance za prejemnike nagrade v kategoriji za najboljši kulinarični video.

Z enim klikom si prisluži paket funkcionalnih čajev 1001 CVET

3838700292596 1001CVET_funkcionalni_cajevi_Odpornost_40g front.png
petek, 10. april 2020

Odgovori na preprosto nagradno vprašanje in se poteguj za praktične nagrade. Konec aprila bomo 10 srečnim izžrebancem podelili paket vseh štirih okusov funkcionalnih čajev 1001 CVET.

Didaktične poti Krajinskega parka Debeli rtiča

debeli rtič
četrtek, 9. april 2020

Občina Ankaran je z namenom, da bi obiskovalce ozaveščala o pomenu naravne dediščine, postavila več informativnih tabel o zavarovanem območju. Na tablah so začrtane učne poti in predstavljene številne zanimivosti Krajinskega parka Debeli rtič.

9 polfinalistov za nagrado Snovalec 2020

Snovalec
torek, 7. april 2020

Za naziv Snovalec 2020 Slovenske turistične organizacije se je letos potegovalo 44 prijavljenih idej. Strokovna komisija je izbrala 9 polfinalistov, ki so svoje ideje 1. in 3. aprila podrobneje predstavili na spletnih zagovorih.

Nov promocijski film Za zeleno Velenje

velenje
četrtek, 2. april 2020

Velenje kot ponosni član družine Slovenia Green izpolnjuje obljubo in deluje po trajnostnih načelih. Z novim promocijskim filmom Za zeleno Velenje želijo občanke in občane ter obiskovalce mesta spodbuditi k okolju in naravi prijaznemu obnašanju.

V ZOO Ljubljana so na svet pokukali prvi letošnji mladiči

črna čopičarka
sreda, 1. april 2020

Ob koncu precej tople zime se je v živalskem vrtu povečalo število družinskih članov pri črnih čopičarkah, divjih svinjah in dvogrbih kamelah.

UNWTO poziva inovatorje in podjetnike naj pospešijo obnovo turizma

zemlja.jpg
torek, 31. marec 2020

Svetovna turistična organizacija (UNWTO) ob podpori Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) poziva inovatorje in podjetnike, naj predlagajo nove rešitve za pomoč turističnemu sektorju, da si opomore od izbruha novega koronavirusa. Rok za prijavo je 10. april.

V Triglavskem narodnem parku napovedali vojno plastiki

triglav1.jpg
petek, 27. marec 2020

V javnem zavodu Triglavski narodni park letos začenjajo organiziran boj proti plastiki tako v samem parku kot na širšem biosfernem območju Julijskih Alp. Pri tem bo potrebno sodelovanje vseh deležnikov, od lokalnih skupnosti in šol do turizma in občanov. Najprej pa se bodo osredotočili na izkoreninjanje plastike za enkratno uporabo.

V januarju 165 milijonov evrov iz naslova izvoza potovanj

diagram rasti
sreda, 25. marec 2020

Banka Slovenije je v preteklih dneh objavila vrednost izvoza potovanj za januar 2020, ki znaša 165 milijonov evrov, kar je za 0,6 odstotka več kot v januarju 2019.

Kamniška kulturna karantena

Sutna_street_Photo_associaton_Kamnik__Fotoklub_Kamnik_.JPG
sreda, 25. marec 2020

Kamnik je kulturno mesto. Lokalna ponudba, sestavljena iz lokalnih in gostujočih ustvarjalcev, dostikrat presega število obiskovalcev. Nenadna situacija preprečuje kakršnokoli zbiranje na javnih dogodkih, prav tako večji umetniški kolektivi, društva, kulturni zavodi in festivali ne morejo producirati nove ponudbe.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije