Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
naznanitevtrgatve2014.jpg

Naznanitev trgatve 2014

Datum: petek, 12. september, 2014

Sobota, 13. 9. 2014, ob 15. uri
Mestni trg Slovenske Konjice

Vabljeni na tradicionalno septembrsko prireditev v središču Slovenskih Konjic, na kateri bodo skupaj z vinogradniki Dravinjske doline naznanili začetek trgatve v okoliških vinogradih, gostili Vinsko kraljico Slovenije 2014 Špelo Štokelj, se med sejemskimi stojnicami sprehodili skozi bogato ponudbo lokalnih domačih obrti, okušali izvirne "Konjiške mineštre" iz kotlov in se s številnimi nastopajočimi veselili ob domači glasbi. Z vami bodo praznovali tudi prijatelji iz pobratenih in prijateljskih mest in vam podarilii košček svoje kulture. Tempo bosta narekovala kar dva ansambla - Vižarji in Potepuhi, za napitnice bo skrbel vokalni kvartet Svit, za pravo "štimungo" pa navihana Mama Manka.

V veliki galeriji Doma kulture bo na ogled razstava izbranih fotografij natečaja Trgatev 2014, ki so jih na pobudo Centra za kulturne prireditve ustvarjali ljubiteljski in profesionalni fotografi ter v svoj objektiv lovili vinograde, vinske kleti, trgatev in dejavnosti ob trgatvi ter urejanju vinogradov.

Prireditev bo potekala pod velikim prireditvenim šotorom, ki vas bo ščitil pred premočnim soncem, dežjem ali snegom. Okrepčali se boste lahko s pravo vinogradniško malico in vrhunsko kapljico iz domačih vinogradov. Luštno bo, zato nikar ne zamudite tradicionalne Naznanitve trgatve 2014! 

 

Vir: www.slovenskekonjice.si

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

UNWTO: usklajevanje je ključno za okrevanje

UNWTO
sreda, 28. oktober 2020

Dosledni in usklajeni potovalni protokoli, okrepljeni varnostni ukrepi ter zaščita delovnih mest so ključni elementi, ki so potrebni za ponovni zagon turizma. Svetovna turistična organizacija je na srečanju globalnega kriznega odbora za turizem ponovno opozorila, da je za trajnostno okrevanje sektorja potrebno sodelovanje.

Osrednja turistična borza WTM letos na spletu

wtm_nagrade.jpg
torek, 27. oktober 2020

Ena največjih globalnih turističnih borz World Travel Market London bo v letošnjem letu potekala v virtualni obliki. Na voljo je še nekaj prostih mest za prijavo slovenskih turističnih ponudnikov.

V osmih mesecih 845 milijonov evrov iz naslova izvoza potovanj

denar
torek, 27. oktober 2020

Banka Slovenije je objavila vrednost izvoza potovanj za obdobje od januarja do avgusta letos, ki znaša 845,62 milijonov evrov, kar je za 55,4 odstotkov manj kot v enakem obdobju leta 2019.

Spremljajte pravljične pripovedi o Sloveniji

gozd_pokl214134.bmp
ponedeljek, 26. oktober 2020

Kreativne in atraktivne vsebine zgodb oz. Stories krovnega turističnega Instagram profila Feel Slovenia so od leta 2018 dosegle že več kot 24 milijonov uporabnikov širom celega sveta. S priznanjem "Golden City Gate" nagrajeni profil spremlja že več kot 218 tisoč sledilcev.

Letos malce drugačna razglasitev nagrajencev akcije Naj wellness 2019/20

Priznanja wellness
sobota, 24. oktober 2020

Laskavi nazivi za Naj wellness 2019/2020, ki so bili podeljeni na podlagi skupno več kot 15.500 prejetih glasov, so tokrat šli v Wellness Orhidelia Term Olimia, Wellness Paradiso iz Dobove, mariborsko Oazo miru, Wellness Vodnega mesta Atlantis in Wellness Lara z Jelenovega grebena.

Jutri razglasitev najbolj priljubljenih centrov dobrega počutja

Logo_naj_wellness
petek, 23. oktober 2020

V jutrišnji oddaji Dobro jutro, Slovenija, ki jo lahko poslušate ob 9.25 na Radio SI bodo premierno objavljeni prejemniki nazivov Naj wellness sezone 2019/2020.

Puklavec Family Wines že četrtič postal Vinar leta

Vino
petek, 23. oktober 2020

Na 46. ocenjevanju Vino Slovenija Gornja Radgona je vinska klet Puklavec Family Wines že četrtič osvojila laskavi naslov Vinar leta.

TZ Izola vzpodbuja razvoj enogastronomske ponudbe destinacije

izola_soncno_nabrezje.jpg
četrtek, 22. oktober 2020

Turistično združenje Izola za turistično gospodarstvo v mesecu oktobru pripravja prvo kulinarično akademijo ter izvaja zanimiva predavanja strokovnjakov s področja eno-gastronomije in predavanja iz različnih razvojnih področij.

Nov predstavitveni video destinacije Cerkno

cerkno (19).JPG
torek, 20. oktober 2020

Cerkno, ena izmed vodilnih destinacij slovenskega turizma, je v okviru uspešne prijave na javni razpis »Za sofinanciranje aktivnosti promocije turistične ponudbe vodilnih turističnih destinacij Slovenije v letu 2020«, v mesecu septembru gostila prav posebnega gosta, Klemena Slakonjo.

Znani so zmagovalci jubilejne akcije "Naj kopališče 2020"

aqualuna3.jpg
ponedeljek, 19. oktober 2020

Letošnje poletje je postreglo s posebnimi izzivi, a kljub temu ni skoparilo z lepimi sončnimi dnevi, ki so skupaj s turističnimi boni poskrbeli za dober obisk slovenskih kopališč. Kopalke in kopalci so s pomočjo oddaje »Dobro jutro, Slovenija«, ki poteka na šestih slovenskih radijskih postajah tudi tokrat množično izbrali »Naj kopališče 2020«.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije