O nas | Kontakti | Promocijske aktivnosti | Reference | Koristne povezave | Kje in kdaj nas lahko poslušate? | Varovanje podatkov
V času epidemije lokalno in sezonsko pridelana hrana še posebej pridobiva na pomenu, med drugim tudi v luči varovanja okolja in samega načina pridelave. Hrana, pridelana v bližini, ima vrsto prednosti, zato je nakup lokalnih kmetijskih prildelkov in živil dobra odločitev.
Slovenski potrošnik se mora zavedati pomembne vloge kmeta, ki je steber podeželja in skrbi, da je le-to urejeno ter zagotavlja odlično ponudbo pridelkov in drugih proizvodov. Zato je sedaj dobra priložnost za spoznavanje sezonske ponudbe lokalnih kmetijskih ponudnikov.
Zaradi izogibanja zaprtim prostorom in zmanjšanja stikov se je povečal tudi nakup preko spletnih strani. Tako lahko nakupujemo tudi lokalne kmetijske pridelke in živila. Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano vabi k ogledu oziroma uporabi spletnih strani, na katerih se nahajajo koristne informacije o ponudbi slovenskih kmetij in lokalne – slovenske hrane. Osrednje takšno spletno mesto je portal Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Naša super hrana, tovrstne informacije pa ponuja tudi portal Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije Kupujmo domače.
Na spletnem mestu Naša super hrana je zelo obiskan in priljubljen zemljevid lokalnih pridelovalcev, kjer se pridelovalci hrane lahko predstavijo potrošnikom, le-ti pa lahko pridobijo koristne informacije o ponudbi hrane na kmetijah v bližini njihovega doma. Objavljena je tudi zbirka tradicionalnih slovenskih receptov, zbrane so informacije o lastnostih in prednostih lokalno pridelane hrane, o različnih označbah, po katerih prepoznamo slovensko kakovostno hrano, evropskih in nacionalnih zaščitah in shemah kakovosti, o tem, kaj pomeni znak izbrana kakovost, ekološki in druge sheme kakovosti. Zagotovo pa lahko dodatne informacije najdete tudi na Facebook strani Naša super hrana!
Spletna stran Kupujmo domače kmetom omogoča brezplačno predstavitev ponudbe svoje kmetije in tako povečajo neposredno prodajo na kmetiji in hkrati potrošnikom omogočijo nakup lokalno proizvedene hrane neposredno na kmetiji.
Na povezavi je na voljo več informacij in priporočila za varno nakupovanje na kmetijah.
Vir: Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano
V januarju leta 2021 je bilo evidentiranih 95,7 % manj turističnih prihodov in 91,8 % manj turističnih prenočitev kot januarja lani. Turistične prenočitve v Sloveniji v januarju 2021 so bile ustvarjene le kot izjeme, opredeljene v podrobnejših pojasnilih k vladnemu Odloku o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji.
Slovenska turistična organizacija bo aprila in maja izvedla nove virtualne dogodke sejemskega formata za komunikacijo s poslovno turistično javnostjo, s katerimi je pričela septembra lani. Dogodki predstavjlajo pomembno komunikacijsko orodje, s katerimi v slovenskem turizmu s poslovnimi javnostmi ostajamo v stiku tudi v časih, ko dogodki v živo niso možni.
Kolesarski klub Adria Mobil v sodelovanju z agencijo Sport Media Focus ter Slovensko turistično organizacijo pripravlja prvo virtualno kolesarsko dirko Po Sloveniji, namenjeno rekreativnim kolesarjem, katerim bodo družbo delali nekateri najboljši slovenski profesionalni kolesarji. I feel Slovenia virtualna kolesarska dirka Po Sloveniji bo potekala na kolesarski platformi Rouvy, katere izjemna prednost je v tem, da kolesar ves čas vožnje opazuje okolico trase s pomočjo realnega videoposnetka.
UNILAD, ena vodilnih spletnih platform, je objavila serijo videov o petih svetovnih destinacijah, ki jih je vredno obiskati v 2021. Med njimi se Slovenija uvršča na drugo mesto.
Na priljubljenem televizijskem kanalu Channel 5 se je odvila nova oddaja serije Čudoviti svet čokolade, ki se je tokrat v celoti dogajala v manufakturi Tete Fride in glampingu Chocolate village by the river.
Dolina Soče se je na izboru organizacije European Best Destinations med 20 izbranimi destinacijami po glasovanju ljudstva uvrstila na 9. mesto med najboljšimi evropskimi destinacijami, priporočenimi za obisk v letu 2021.
V času epidemije lokalno in sezonsko pridelana hrana še posebej pridobiva na pomenu, med drugim tudi v luči varovanja okolja in samega načina pridelave. Hrana, pridelana v bližini, ima vrsto prednosti, zato je nakup lokalnih kmetijskih prildelkov in živil dobra odločitev.
Terme Snovik so se odzvale slovenski akciji »Ustvari svoj krof« v organizaciji Turistične gostinske zbornice Slovenije, ki je prvič pozvala slovenske gostince k peki krofov in tako obeležila pustni čas ter dodala doprinos k projektu Slovenija evropska gastronomska regija 2021. Gostinsko-kuharska naveza termalne restavracije Potočka, ki v svojih menijih prepleta lokalne dobrote, sveže sestavine in Kneippove nasvete zdravega načina življenja, se je izziva lotila ustvarjalno z upoštevanjem svojega osnovnega poslanstva restavracije. Tako so na tekmovanje poslali zdrav, drugačen, ustvarjalen, okusen krof. Pod spretnimi rokami kuharske mojstrice Advije Halilović je nastal Kneippov krof, polnjen s karameliziranim nadevom z nežno aromo žajblja.
Tradicionalni pohod po Poti kulturne dediščine Žirovnica, ki ga ob slovenskem kulturnem prazniku organizirajo v rojstnih krajih pesnika Prešerna, se bo letos odvijal virtualno.
© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije