Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
PROMOCIJSKI MATERIAL LTO ROGLA-ZREČE.jpg

Nov promocijski material destinacije Rogla-Pohorje

Datum: sreda, 12. marec, 2014

V LTO Rogla-Zreče, GIZ so izdelali nov promocijski material, ki zajema turistični vodnik v slovenskem, angleškem in nemškem jeziku, večjezični turistični zemljevid območja, turistični katalog ponudnikov namestitvenih in gostinskih kapacitet, promocijski film ter drobni promocijski material.

Turistična destinacija Rogla-Pohorje obsega občine Zreče, Slovenske Konjice, Oplotnico in Vitanje ter se pod okriljem LTO Rogla-Zreče, GIZ predstavlja pod sloganom Razišči, občuti, užij. Prav tako se je imenoval projekt, v sklopu katerega je LTO Rogla-Zreče, GIZ izdelala promocijski material in ki je bil sofinanciran iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, os Leader, pod okriljem Lokalne akcijske skupine »Od Pohorja do Bohorja«, namenjen pa je bil širši promociji turistične destinacije Rogla-Pohorje. Organ upravljanja za Program razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2007-2013 je Ministrstvo za kmetijstvo in okolje.

Turistični vodnik destinacije Rogla-Pohorje v treh jezikovnih različicah na kar 70-ih straneh predstavlja kulturne in naravne  znamenitosti območja, tradicijo in domače obrti, športne aktivnosti in kulinariko ter obiskovalca vabi k raziskovanju in občutenju novih doživetij. Turistični zemljevid obiskovalca vodi po celotni destinaciji in tako dopolnjuje turistični vodnik. Turistični katalog predstavlja turistično ponudbo in zajema kar 46 različnih objektov namestitvenih in gostinskih kapacitet ter ponudnikov storitev dobrega počutja. Promocijski film prav tako predstavlja celotno destinacijo in na zanimiv način prikazuje zanimivosti in doživetja, ki jih  ponujajo svojim obiskovalcem,  izdelali pa so ga skupaj s projektnim partnerjem KUD Vladko Mohorič Zreče. Drobni promocijski material zajema promocijske mape in vrečke, rokovnike ter ovratne trakove.

V sklopu projekta sta bila izvedena tudi 2 sejemska nastopa v tujini in študijska tura po območju destinacije Rogla-Pohorje, v sodelovanju s projektnim partnerjem Šolskim centrom Slovenske Konjice-Zreče pa so bile izvedene tudi izobraževalne delavnice namenjene turističnim ponudnikom in lokalnim društvom. Namen delavnic je bil omogočiti turističnim ponudnikom in društvom nova znanja in  jih spodbuditi pri nadaljnjem opravljanju njihove dejavnosti.

Promocijski material je predstavljen tudi na spletni strani turistične destinacije www.destinacija-rogla.si, ki jo upravlja LTO Rogla-Zreče, promocijski film pa je predstavljen tudi na YouTube kanalu DestinacijaRogla.

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Napovedujemo Aufguss Trieste v Atlantisu

Wellness Atlantis
petek, 22. november 2019

V nedeljo, 8. decembra 2019 prihaja v Deželo savn Stefano Gec z ekipo mojstrov Aufguss Trieste.

V devetih mesecih 2,17 milijard evrov iz naslova izvoza potovanj

diagram rasti
četrtek, 21. november 2019

Banka Slovenije je objavila vrednost izvoza potovanj za obdobje od januarja do septembra letos, ta znaša 2,17 milijard evrov, kar je za 2,4 odstotka več kot v enakem obdobju leta 2018.

Prihod Parkeljnov treh dežel

parkelj.jpg
sreda, 20. november 2019

Toliko parkljnov z vseh vetrov še niste videli. Vse bolj popularna prireditev, ki so jo organizatorji poimenovali Prihod parkeljnov treh dežel/Ognjeni spektakel v Podkorenu, je na tem, da preraste v pravi festival.

Nordijski center Planica prejemnik mednarodne nagrade za arhitekturni dosežek

Planica
ponedeljek, 18. november 2019

Mednarodni olimpijski komite in Mednarodno združenje za infrastrukturo za šport in prosti čas je ustvarjalce Nordijskega centra Planica 5. novembra nagradilo z zlatim priznanjem za arhitekturni dosežek. Gre za izjemen uspeh. V letu 2019 so med 98 prispelih projektov podelili sedem zlatih priznanj.

LIFFe - ljubljanski mednarodni filmski festival

film
torek, 12. november 2019

Največji slovenski mednarodni filmski festival, primerljiv z večjimi tovrstnimi v Evropi, ki v Ljubljano pripelje izbrane dosežke svetovne kinematografije in nagrajence najvidnejših festivalov (Cannes, Rotterdam, Berlin, Amsterdam, Dunaj idr.). V Cankarjevem domu v Ljubljani si ga lahko ogledate od 13. 11. do 24. 11. 2019.

Okusi Radol'ce

okusi_radolce.png
ponedeljek, 11. november 2019

Kulinarična ponudba Radovljice in njene okolice od nekdaj velja za kakovostno in pristno. V zelenem okolju dobrav in dežele nastajajo zdravi proizvodi, ki jih spretni kuharji povežejo v izjemne jedi, ki jih navdihuje lokalna tradicija.Okusi Radol'ce v svojih lokalih ponujajo lokalno pridelane surovine in iz njih ustvarjajo jedi, značilne za radolško okolje.

Martinovanje v Izoli

izola_utrinek_s_prireditve.jpg
petek, 8. november 2019

November je slovensko Istro odel v jesenske barve, ki napovedujejo pestro dogajanje pred letošnjim zadnjim prazničnim mesecem. Prihaja Martinovo, praznik vina, ki s seboj prinese obilico zabave.

Vinska pot v Rovih pod starim Kranjem

vinska_pot.jpg
sreda, 6. november 2019

Vinarji slovenskih vinorodnih področij in kulinarični izdelki vas pričakujeta v Rovih pod starim Kranjem! Do sedaj se je v Rovih pod starim Kranjem predstavilo že več kot 130 različnih vinarjev. Ponudbo odličnih vin bodo dopolnili siri, krušni izdelki in mesnine. Poskrbljeno bo tudi za animacijo in glasbeni program.

Jubilejni 50. Narava-zdravje

Košara jabolk
ponedeljek, 21. oktober 2019

Sejem za zdrav življenjski slog bo predstavljal svojo ponudbo prek vsebinskih sklopov Prehrana – Zdravje – Gibanje – Naravna kozmetika in wellness – Zeleno sobivanje od 23. do 26. oktobra.

Hotel Cerkno bo dobil novo podobo

cerkno-3.jpg
petek, 18. oktober 2019

V Hotelu in smučišču Cerkno, družbi, ki jo je pred dvema letoma prevzel Marjan Batagelj, se že v prihodnjem letu obetajo korenite spremembe. Obnova naj bi trajala tri leta, za investicijo pa bodo odšteli sedem milijonov evrov.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije