Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
PROMOCIJSKI MATERIAL LTO ROGLA-ZREČE.jpg

Nov promocijski material destinacije Rogla-Pohorje

Datum: sreda, 12. marec, 2014

V LTO Rogla-Zreče, GIZ so izdelali nov promocijski material, ki zajema turistični vodnik v slovenskem, angleškem in nemškem jeziku, večjezični turistični zemljevid območja, turistični katalog ponudnikov namestitvenih in gostinskih kapacitet, promocijski film ter drobni promocijski material.

Turistična destinacija Rogla-Pohorje obsega občine Zreče, Slovenske Konjice, Oplotnico in Vitanje ter se pod okriljem LTO Rogla-Zreče, GIZ predstavlja pod sloganom Razišči, občuti, užij. Prav tako se je imenoval projekt, v sklopu katerega je LTO Rogla-Zreče, GIZ izdelala promocijski material in ki je bil sofinanciran iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, os Leader, pod okriljem Lokalne akcijske skupine »Od Pohorja do Bohorja«, namenjen pa je bil širši promociji turistične destinacije Rogla-Pohorje. Organ upravljanja za Program razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2007-2013 je Ministrstvo za kmetijstvo in okolje.

Turistični vodnik destinacije Rogla-Pohorje v treh jezikovnih različicah na kar 70-ih straneh predstavlja kulturne in naravne  znamenitosti območja, tradicijo in domače obrti, športne aktivnosti in kulinariko ter obiskovalca vabi k raziskovanju in občutenju novih doživetij. Turistični zemljevid obiskovalca vodi po celotni destinaciji in tako dopolnjuje turistični vodnik. Turistični katalog predstavlja turistično ponudbo in zajema kar 46 različnih objektov namestitvenih in gostinskih kapacitet ter ponudnikov storitev dobrega počutja. Promocijski film prav tako predstavlja celotno destinacijo in na zanimiv način prikazuje zanimivosti in doživetja, ki jih  ponujajo svojim obiskovalcem,  izdelali pa so ga skupaj s projektnim partnerjem KUD Vladko Mohorič Zreče. Drobni promocijski material zajema promocijske mape in vrečke, rokovnike ter ovratne trakove.

V sklopu projekta sta bila izvedena tudi 2 sejemska nastopa v tujini in študijska tura po območju destinacije Rogla-Pohorje, v sodelovanju s projektnim partnerjem Šolskim centrom Slovenske Konjice-Zreče pa so bile izvedene tudi izobraževalne delavnice namenjene turističnim ponudnikom in lokalnim društvom. Namen delavnic je bil omogočiti turističnim ponudnikom in društvom nova znanja in  jih spodbuditi pri nadaljnjem opravljanju njihove dejavnosti.

Promocijski material je predstavljen tudi na spletni strani turistične destinacije www.destinacija-rogla.si, ki jo upravlja LTO Rogla-Zreče, promocijski film pa je predstavljen tudi na YouTube kanalu DestinacijaRogla.

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Nagrajenci akcije Naj wellness

Logo_naj_wellness
četrtek, 27. februar 2020

Za tiste, ki glasujejo v akciji Naj wellness smo pripravili lepe nagrade. Žrebamo vsak teden!

Družba Terme Snovik – Kamnik je prejela Certifikat odličnosti AAA

snovik_kolaz.jpg
četrtek, 27. februar 2020

Terme Snovik – Kamnik d.o.o., družba za turistično in zdraviliško dejavnost, spada v najvišji razred bonitetne odličnosti v Sloveniji. Izpolnjuje kriterije bonitetne odličnosti za leto 2019 in spada med najbolj zanesljive slovenske poslovne subjekte, ki so upravičeni do uporabe statusa AAA kot simbola ocene bonitetne odličnosti. Certifikat podeljuje skupina Bisnode, ki je partner svetovne mreže Dun & Bradstreet in ima večletno tradicijo v podeljevanju certifikatov bonitetne odličnosti v 12 evropskih državah, med njimi tudi v Sloveniji.

Air France, KLM, Delta in Virgin Atlantic vstopile v največje svetovno partnerstvo

Letalo
sreda, 26. februar 2020

Letalske družbe Air France, KLM, Delta in Virgin Atlantic so začetek februarja 2020 razširile partnerstvo in svojim potnikom ponudile še večjo izbiro destinacij in možnosti programov zvestobe, ko potujejo v Združeno kraljestvo in v Severno Ameriko.

Pot med krošnjami Pohorje na Rogli navdušuje obiskovalce od blizu in daleč

pot med krošnjami
torek, 25. februar 2020

Pot med krošnjami Pohorje na Rogli je svoja vrata za obiskovalce odprla 20. septembra lani. Vse od prvega dne privablja številne ljubitelje preživljanja prostega časa v naravi tako iz Slovenije kot tudi izven njenih meja. Od 20. septembra do konca leta 2019 se je po tej poti sprehodilo več kot 60.000 obiskovalcev.

Mednarodno tekmovanje za najboljše kratke kulinarične filme

festival_kulinarike1.jpg
ponedeljek, 24. februar 2020

Mednarodni inštitut za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem (IGCAT) je februarja letos objavil poziv FILM FOOD MENU za prijavo kratkih filmov s področja gastronomije pod krovno tematiko »Kulinarične zgodbe«. Vabljeni k sodelovanju.

V letu 2019 2,75 milijard evrov iz naslova izvoza potovanj

diagram rasti
petek, 21. februar 2020

Banka Slovenije je objavila vrednost izvoza potovanj za leto 2019, ta znaša 2,75 milijard evrov, kar je za 1,8 odstotka več kot v letu 2018.

Časnik Forbes znova izpostavil Ano Roš

ana_roš
četrtek, 20. februar 2020

V ugledni ameriški reviji Forbes so ponovno izpostavili odličnost Hiše Franko in Ane Roš ter jo opisali kot eno najboljših kuharskih mojstric na svetu, katere edinstvene jedi združujejo ljudi z vsega sveta. V članku je izpostavljena tudi lokalna pridelava sestavin, ki jih Roševa uporablja za pripravo gastronomskih mojstrovin.

Najboljši pustni krofi

Pustni krofi
torek, 18. februar 2020

Pomembno je, da upoštevate potrebne količine!

Škucove packarije

skuc.jpg
petek, 14. februar 2020

Škucove packarije so brezplačne gledališke predstave, ustvarjalne delavnice in pravljična druženja za otroke, vsako soboto, med 18. januarjem in 2. marcem 2020, ob 10. uri dopoldne v ŠKUC-u, na Starem trgu 21 v Ljubljani.

Kmalu 16 novih nočitev na gradu Podsreda

podsreda.jpg
četrtek, 13. februar 2020

Poti kozjanskih gričev vodijo do skritih kotičkov, kjer se čas ustavi in je zgodovina še vedno živa. Tam se nad dolino dviga srednjeveški Grad Podsreda – najbolj grajski med gradovi na Slovenskem.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije