Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
Vila planinka

Nova butična pridobitev slovenskega turizma

Datum: ponedeljek, 18. februar, 2019

Pretekli teden je vrata novinarjem odprl prenovljeni Hotel Planinka sredi Jezerskega. Vila Planinka s svojo unikatno zgodbo trajnosti sredi narave uresničuje vizijo zelene butične Slovenije za 5* doživetja, izpostavlja Marjan Batagelj, in tako že pred odprtjem vzbuja zanimanje svetovnih medijev.

Marjan Batagelj je na predstavitvi hotela Vila Planinka pred njegovim uradnim odprtjem 21. februarja izpostavil butičnost in trajnostno zavezo, ki oblikujeta zgodbo hotela, umeščenega v neokrnjeno naravo Jezerskega: »Butičnost oziroma petzvezdičnost, ki je zapisana v strategiji slovenskega turizma, razumemo kot stik z naravo oziroma najvišnjo obliko trajnosti. S Planinko torej uresničujemo vizijo slovenskega turizma.«

V Vili Planinka se že od temeljev obračajo k tradicij in se povezujejo z lokalnim okoljem. Poleg arhitekture, ki se naslanja na avtohtone materiale, koncept vile stremi k domačnosti. 23 luksuzno opremljenih sob iz naravnih materialov je poimenovanih po rastlinah in živalih iz najbližje okolice in vsaka nosi svojo zgodbo. Najimenitnejša soba nosi ime Lepi čeveljc po avtohtoni in zaščiteni orhideji, ki raste na Jezerskem. Luksuzna ponudba sob, kjer ni elektronskih naprav, naslavlja zahtevnejše goste, ki iščejo mir in odmik od vsakdana.

Vila Planinka se nahaja ob štirih pomembnih energetskih točkah, ki so jih že pred stoletji na dvorišču hotela odkrili domačini, okolica pa ponuja možnost različnih aktivnosti, tudi zdravilno jezersko slatino. Zavezujejo se tudi zero waste konceptu, torej brez odpadkov ter odlični kulinariki, ki bo temeljila na lokalnih surovinah in tradicionalnih jedeh, pripravljenih na sodoben način.

Hotel že pred odprtjem zbuja pozornost tudi tujih medijev. Med prvimi gosti hotela je bil svetovni fotograf in influencer Alex Strohl, ki se trenutno mudi v Sloveniji na povabilo Slovenske turistične organizacije. Alex je na Instagramu, kjer ima preko 2 milijona sledilcev zapisal: »Might become my second home./Lahko bi bila moj drugi dom.« Marjan Batagelj je še poudaril, da kultura turizma nastaja s časom in dodal: »Slovenija je butična, če jo tako razumeš. Bogastvo so ljudje in narava.« In tako je harmonija eksterierja ujeta tudi v notranjosti hotela in njeni viziji. Sledili bodo načelom trajnosti v vseh pogledih, tudi pri poučevanju in navduševanju gostov, ki bodo tako izkusili petzvezdično edinstveno doživetje.

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Zoom.13 - mednarodni filmski festival za otroke in mladostnike

film
sreda, 13. marec 2019

Priložnosti za umetniško udejstvovanje mladim v Sloveniji zadnje čase ne manjka. Toda filmski festival Zoom, ki se bo letos med 20. in 22. marcem odvil – tako kot že zadnjih ducat let – v Festivalni dvorani ter drugih prostorih ljubljanskega Pionirskega doma, v trenutni poplavi mladinskih kulturnih prireditev, izstopa. Ne le, ker nas letos čaka že trinajsta izvedba, pač pa ker je bil aprila 2006, davno pred eksplozijo mladinskih festivalov, Zoom eden prvih resnih filmskih dogodkov, posvečenih izključno otrokom in mladostnikom, v našem prostoru.

Z morjem na ti

Na morje z vlakom
torek, 12. marec 2019

Vljudno vabljeni na potopisni večer Z morjem na ti, v četrtek, 14. marca 2019 ob 19. uri v Hiši kulture, Sveti Anton.

Festival Malvazija, žlahtni okus Mediterana samozavestno stopa v tretje desetletje

vino
petek, 8. marec 2019

Kongresni center Hotela Slovenija v Portorožu bo v nedeljo in ponedeljek, 10. in 11. marca, gostil 21. festival Malvazija, žlahtni okus Mediterana. Obiskovalke in obiskovalci bodo lahko okušali 170 vzorcev malvazij in spoznali več kot 70 vinarjev iz slovenske Istre, Krasa, Vipavske doline, Brd, hrvaške Istre in Italije.

Guardian je uvrstil pohodniško pot Julijske Alpe med naj destinacije 2019

kranjska_gora__spikova.jpg
četrtek, 7. marec 2019

Ugledni britanski časopis The Guardian je vključil Slovenijo na seznam destinacij, ki jih priporoča za ogled v letošnjem letu. Izpostavljena je nova 300 kilometrov dolga krožna pohodniška pot po Julijskih Alp.

Odgovori na nagradno vprašanje in se poteguj za smuči Atomic!

atomic 2016
torek, 5. marec 2019

Odgovori na preprosto nagradno vprašanje in se poteguj za smuči Atomic! Žrebanje bo v sredini marca, v vmesnih žrebanjih pa bomo podelili kape in buffe Salomon.

Herbal Glamping Resort je najboljša destinacija za mladoporočence v Evropi

herbal glamping
torek, 5. marec 2019

Herbal Glamping Resort iz Ljubnega pri Savinji je prejemnik prestižne mednarodne nagrade Hospitality Award kluba Hoteliero za najboljšo destinacijo za mladoporočence v Evropi. Slovenija se s tem priznanjem na turistični zemljevid postavlja tudi kot butična destinacija za romantične pobege.

V Kranjski Gori vse nared za smučarski spektakel!

vitranc_prizor_10-11-1.jpg
ponedeljek, 4. marec 2019

V Kranjski Gori je skoraj vse nared za pravi smučarski spektakel - 9. in 10. marca - Pokal Vitranc! V sestavah ekip, ki se bodo pomerile na belih strminah Vitranca, so vsi prejemniki odličij s Svetovnega prvenstva v Areju, od avstrijske reprezentance s prvim zvezdnikom Marcelom Hirscherjem, ki bo branil lansko dvojno zmago na Pokalu Vitranc, ter norveške s Henrikom Kristoffersnom. Vsi slovenski navijači pa bodo zadrževali dih ob nastopih svetovnega podprvaka v kombinaciji Štefana Hadalina in petega veleslalomista s svetovnega prvenstva Žana Kranjca. Morda prav letos na stopničke znova stopi slovenski tekmovalec!

V Slovenijo prihajajo največja svetovna kuharska imena

ana_roš
ponedeljek, 4. marec 2019

V okviru European Food Summit, ki bo potekal od 16. do 19. marca, se bodo zvrstili številni dogodki, med njimi 18. marca tudi strokovni simpozij, ki bo prvič v Sloveniji na enem mestu gostil največja svetovna kuharska imena in velike ume s področja kulinarike, umetnosti ter medijskega sveta.

Najboljši pustni krofi

Pustni krofi
ponedeljek, 25. februar 2019

Pomembno je, da upoštevate potrebne količine!

Znani so novi nagrajenci akcije Naj wellness

logo_naj_wellness.jpg
ponedeljek, 25. februar 2019

Ste že glasovali za svoj priljubljeni ceter dobrega počutja? Preverite, če ste med nagrajenci tudi vi!

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije