Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
Vila planinka

Nova butična pridobitev slovenskega turizma

Datum: ponedeljek, 18. februar, 2019

Pretekli teden je vrata novinarjem odprl prenovljeni Hotel Planinka sredi Jezerskega. Vila Planinka s svojo unikatno zgodbo trajnosti sredi narave uresničuje vizijo zelene butične Slovenije za 5* doživetja, izpostavlja Marjan Batagelj, in tako že pred odprtjem vzbuja zanimanje svetovnih medijev.

Marjan Batagelj je na predstavitvi hotela Vila Planinka pred njegovim uradnim odprtjem 21. februarja izpostavil butičnost in trajnostno zavezo, ki oblikujeta zgodbo hotela, umeščenega v neokrnjeno naravo Jezerskega: »Butičnost oziroma petzvezdičnost, ki je zapisana v strategiji slovenskega turizma, razumemo kot stik z naravo oziroma najvišnjo obliko trajnosti. S Planinko torej uresničujemo vizijo slovenskega turizma.«

V Vili Planinka se že od temeljev obračajo k tradicij in se povezujejo z lokalnim okoljem. Poleg arhitekture, ki se naslanja na avtohtone materiale, koncept vile stremi k domačnosti. 23 luksuzno opremljenih sob iz naravnih materialov je poimenovanih po rastlinah in živalih iz najbližje okolice in vsaka nosi svojo zgodbo. Najimenitnejša soba nosi ime Lepi čeveljc po avtohtoni in zaščiteni orhideji, ki raste na Jezerskem. Luksuzna ponudba sob, kjer ni elektronskih naprav, naslavlja zahtevnejše goste, ki iščejo mir in odmik od vsakdana.

Vila Planinka se nahaja ob štirih pomembnih energetskih točkah, ki so jih že pred stoletji na dvorišču hotela odkrili domačini, okolica pa ponuja možnost različnih aktivnosti, tudi zdravilno jezersko slatino. Zavezujejo se tudi zero waste konceptu, torej brez odpadkov ter odlični kulinariki, ki bo temeljila na lokalnih surovinah in tradicionalnih jedeh, pripravljenih na sodoben način.

Hotel že pred odprtjem zbuja pozornost tudi tujih medijev. Med prvimi gosti hotela je bil svetovni fotograf in influencer Alex Strohl, ki se trenutno mudi v Sloveniji na povabilo Slovenske turistične organizacije. Alex je na Instagramu, kjer ima preko 2 milijona sledilcev zapisal: »Might become my second home./Lahko bi bila moj drugi dom.« Marjan Batagelj je še poudaril, da kultura turizma nastaja s časom in dodal: »Slovenija je butična, če jo tako razumeš. Bogastvo so ljudje in narava.« In tako je harmonija eksterierja ujeta tudi v notranjosti hotela in njeni viziji. Sledili bodo načelom trajnosti v vseh pogledih, tudi pri poučevanju in navduševanju gostov, ki bodo tako izkusili petzvezdično edinstveno doživetje.

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Blagovna znamka Okusi Rogle

rogla
torek, 20. avgust 2019

Na območju turistične destinacije Rogla Pohorje, ki zajema občine Oplotnica, Slovenske Konjice, Vitanje in Zreče v sklopu evropsko sofinanciranega projekta Užij okuse Rogle, nadaljujejo z razvojem blagovne znamke Okusi Rogle.

Prvič na svetu: na Ljubljanici odbojka na plavajočem igrišču

odbojka_ljubljanica
ponedeljek, 19. avgust 2019

Prihodnji teden se v središču Ljubljane obeta odbojkarski spektakel. Tekmo v okviru promocije prihajajočega EuroVolleyja 2019, ki bo od 12. do 26. septembra potekal tudi v Ljubljani, organizira Odbojkarska zveza Slovenije v sodelovanju z agencijo Extrem in partnerji.

Kamfest

kamfest
ponedeljek, 12. avgust 2019

Kamfest je festival za vse generacije, ki se na različnih slikovitih prizoriščih po vsem Kamniku lahko brezplačno udeležijo zelo raznovrstnega programa dogodkov.

Rimske igre

rimske igre ptuj
ponedeljek, 12. avgust 2019

Pred 2000 leti je bil Ptuj mogočno mesto: najprej vojaška postojanka, pozneje pomembno trgovsko in obrtno mesto. Med Rimskimi igrami se Ptuj spremeni v rimski Poetovio. Mesto zasedejo gladiatorji, legionarji, senatorji, vestalke in ostali Rimljani, ki že deseto leto pripravljajo eno največjih predstavitev rimskega obdobja v tem delu Evrope.

Izbran direktor Holdinga Kobilarna Lipica

lipica.jpg
petek, 9. avgust 2019

Nadzorni svet družbe HOLDING KOBILARNA LIPICA d.o.o. je v sredo, 31. julija, na izredni seji imenoval Mateja Oseta za direktorja družbe Holdinga Kobilarne Lipica. Novi direktor bo nastopil z delom 3. septembra letos.

Nov Slovenia Green Accommodation z zelenim vrtom sredi Maribora

hotelMB
torek, 6. avgust 2019

Hotel Maribor združuje butične nastanitve v centru mesta Maribor, umeščene v stavbe z dolgoletno zgodovino. Tako so revitalizirali propadajočo kulturno dediščino, hkrati pa se zavezali vsemu, kar je lepo in trajnostno. Pridružili so se Zeleni shemi slovenskega turizma in pridobili znak Slovenia Green Accommodation.

Izdelovanje pleten in prevoz z njimi vpisana v register nesnovne dediščine

lake_bled-1.JPG
ponedeljek, 29. julij 2019

Ministrstvo za kulturo je ta mesec v register nesnovne kulturne dediščine vpisalo izdelavo pleten in prevoz z njimi po Blejskem jezeru. Gre za znanje, ki se prenaša iz roda v rod, in tradicijo, ki je prepoznavna turistična znamenitost. Na novo sta v register nesnovne dediščine vpisana tudi prevozno čebelarstvo in prekmurščina.

V prvih petih mesecih 925 milijonov evrov iz naslova izvoza potovanj

diagram rasti
petek, 26. julij 2019

Po podatkih Banke Slovenije vrednost izvoza potovanj v petih mesecih leta 2019 znaša 925 milijonov evrov, kar je za 4 % več kot v enakem obdobju 2018.

Ljubljanski grad v polletju z več kot pol milijona obiskovalcev

Ljubljanski-grad-z-zraka-foto-Primoz-Hieng.JPG
petek, 26. julij 2019

Števci prehodov so na Ljubljanskem gradu v prvem letošnjem polletju zabeležili več kot pol milijona obiskovalcev. Število prepeljanih potnikov s tirno vzpenjačo v prvih šestih mesecih se je povečalo za skoraj 11 odstotkov glede na enako obdobje lani, število prodanih vstopnic za turistične in kulturne vsebine pa za 10 odstotkov.

Med turistično sezono bodo hrvaškim kolegom pri postopkih s slovenskimi turisti tudi letos pomagali slovenski policisti

Na morje z vlakom
torek, 16. julij 2019

Slovenska policija bo tudi letos na Hrvaško poslala tri slovenske policiste, ki bodo na vrhuncu turistične sezone, od 17. julija do 18. avgusta 2019, hrvaškim policistom pomagali pri postopkih s slovenskimi državljani. Srečate jih lahko v Pulju ter na otokih Krk in Pag.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije