Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
odbojka ljubljana

Odbojka na mivki sredi Ljubljane

Datum: četrtek, 30. julij, 2020

V Ljubljani bodo tudi letos gostili turnir svetovne serije v odbojki na mivki, ki bo potekal od četrtka do nedelje, od 30. julija do 2. avgusta.

Že tretji turnir svetovne serije v Ljubljani

Turnir svetovne serije v odbojki na mivki 2020 FIVB Beach Volleyball World Tour bo v Ljubljani potekal že tretje leto zapored.
V Športnem parku Ludus v Črnučah in nato še na Kongresnem trgu bomo lahko spremljali 12 slovenskih dvojic, ki se bodo pomerile z vrhunskimi pari iz drugih držav. Skupaj bo nastopilo 49 moških in 39 ženskih ekip iz dvaindvajsetih držav.

Dogajanje se bo začelo v četrtek, ko bodo v Športnem centru Ludus potekale kvalifikacije, v petek bodo dvoboji potekali v Črnučah in na Kongresnem trgu, v soboto pa se bo dogajanje v celoti preselilo na Kongresni trg, kjer bomo lahko spremljali izločilne boje. V nedeljo bodo na Kongresnem trgu sledile še polfinalne tekme ter ženski in moški finale.

Turnir z nagradnim skladom 10.000 evrov bo v Ljubljani znova ustvaril izjemno vzdušje, v okviru spremljevalnega programa bodo obiskovalci lahko med drugim obiskali tudi prodajno stojnico Turizma Ljubljana, kjer bo na voljo točka za fotografiranje (selfie point).

Prvi turnir letos

Ljubljanski spektakel bo prvo tekmovanje pod okriljem mednarodne zveze od razglasitve pandemije, sledili mu bodo še turnirji v Franciji, Litvi in na Cipru. Turnir bodo v spletnem prenosu prenašali na Eurovolley.tv, televizijski prenos finalnih obračunov boste lahko v živo spremljali na TV SLO 2 - ženske dvojice ob 21., moške pa ob 22. uri.

Skrb za varnost

Odbojkarska zveza Slovenije bo turnir organizirala v skladu z Odlokom Vlade Republike Slovenije, ki ob pozitivnem mnenju Nacionalnega inštituta za javno zdravje dovoljuje organizacijo športnih dogodkov z do petsto udeleženci. V Ljubljano bodo lahko prišli le tekmovalci iz držav, ki so uvrščene na seznam epidemiološko varnih držav (zeleni seznam), vsi pa bodo morali predložiti negativni izvid testa na prisotnost SARS-CoV-2 (COVID-19), ki ga bodo opravili na območju Evropske unije in ne bo starejši od treh dni.
Dogodek bo potekal izključno na prostem, na voljo bodo razkužila, na tribunah bo število sedišč omejeno, poskrbljeno bo za priporočeno varnostno razdaljo, sedišča bodo hostese redno razkuževale, varnostna služba pa bo skrbela za nadzor upoštevanja vseh ukrepov.

Podpora odbojki

Na Mestni občini Ljubljana in Turizmu Ljubljana turnir podpiramo že od začetka, saj predstavlja športni turizem segment, ki ima izjemen potencial in multiplikativne učinke, močno pozitivno publiciteto in prispeva k podobi destinacije kot dobro organizirane in profesionalne, s kakovostno infrastrukturo in ponudbo.

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Ptuj je najvarnejše slovensko mesto

ptuj.jpg
ponedeljek, 21. september 2020

Najstarejše slovensko mesto je letošnji dobitnik nagrade Slovenian Grand Security Award 2020 za najbolj varno mesto v kategoriji mestnih občin v Sloveniji.

Nov hotel Soča v Bovcu

bovec_maraton.jpg
četrtek, 17. september 2020

Te dni najstarejša bovška športna agencija Soča rafting v centru Bovca odpira nov hotel Soča.

Evropski turistični sektor poziva vlade EU naj uskladijo potovalna pravila

letalski_potniki.jpg
četrtek, 17. september 2020

Zavezništvo Evropski turistični manifest, ki predstavlja glas evropskega potovalnega in turističnega sektorja, poziva države članice, naj se nujno dogovorijo o usklajenih omejitvah potovanj in zagotovijo hitro izvajanje, ki bo sektorju pomagalo preživeti krizo brez primere.

Conde Nast Traveller Slovenijo postavil na prvo mesto med najbolj zaželenimi destinacijami prihodnjega leta

Kranjska Gora
sreda, 16. september 2020

Eden najprestižnejših in vplivnih medijev na področju turizma, Conde Nast Traveller, je objavil lestvico najbolj zaželenih destinacij za leto 2021 in na prvo mesto seznama postavil Slovenijo.

Znani sta zmagovalki akcije Naj planinska koča

Naj koča
torek, 15. september 2020

Naj planinska koča 2020 je Mihov dom na Vršiču, naj visokogorska planinska koča pa Koča na Kriški gori.

Evropski teden mobilnosti: Izberi čistejši način prevoza!

ekolo
ponedeljek, 14. september 2020

V Ljubljani se že 19. leto zapored pridružujejo Evropskemu tednu mobilnosti, najbolj razširjeni kampanji na področju trajnostne mobilnosti na svetu, ki vsako leto poteka med 16. in 22. septembrom.

Finalistke za Miss Earth Slovenija 2020 v Snoviku

Kneipa_Snovik
petek, 11. september 2020

V najvišje slovenskih termah, v Termah Snovik, katere vodi trajnostna naravnanost in odgovorno obnašanje do naravnih virov, so gostili pred finalno srečanje finalistk za Miss Earth Slovenija 2020. Lepotno tekmovanje za Miss zemlje s sloganom »lepota z določenim namenom«, velja za enega izmed najbolj priznanih tekmovanj na svetu.

Novost v River Campingu Bled - spanje v drevesni krogli

river bled
sreda, 9. september 2020

V River Campingu Bled se lahko pohvalijo z novo pridobitvijo. Mobilnim hišicam, ki so bile v letošnjem poletju dobro obiskane, so dodali še posebno drevesno hišico – Forest Globe. Hišica je primerna za romantičen oddih za pare in predstavlja nepozabno doživetje na pragu Bleda.

Pet let stolpa Vinarium pospremil rekorden avgustovski obisk

Vinarium
torek, 8. september 2020

Kljub več kot dvomesečnemu zaprtju v času epidemije covid19 v letošnjem letu je stolp Vinarium Lendava zabeležil visok obisk v poletnih mesecih, letošnji avgust pa je dosegel svojevrsten rekord, saj je s prodanimi 18.246 vstopnicami najbolje obiskan mesec kadarkoli v kratki zgodovini stolpa.

Pot Miru med najboljšimi evropskimi zgodbami

pot_miru.jpg
četrtek, 3. september 2020

Fundacija Poti miru se je s kratkim promocijskim filmom "Walk of Peace" med 150-imi prijavljenimi uvrstila med najboljših 6 EU Interregovih projektnih zgodb.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije