Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
odprta_kuhna.jpeg

Odprta kuhna: Kulinarično popotovanje med stojnicami ljubljanske tržnice

Datum: ponedeljek, 17. marec, 2014

Razstava z naslovom Odprta kuhna: Kulinarično popotovanje med stojnicami ljubljanske tržnice bo odličen uvod v novo sezono Odprte kuhne, ki se letos začenja na prvi pomladni petek, 21. marca 2014, na Pogačarjevem trgu v Ljubljani.

Do takrat oziroma vse do 14. aprila pa ste za pokušino vabljeni na najokusnejšo razstavo v mestu! Če vas Odprta kuhna do sedaj še ni prepričala ali če preprosto še niste našli časa za petkov obisk Pogačarjevega trga, vas zagotovo prepričajo enkratne fotografije. Vabljeni na ogled!

Na sprehodu ob Ljubljanici si boste na velikih razstavnih fotografskih panojih na prostem lahko ogledali druženje in gurmanske užitke na Odprti kuhni, ki sta jih v lanskem letu skozi objektiv ujela Jaka Birsa in Andrej Korenč. Fotografije bodo na ogled na Krakovskem nasipu od 13. marca do 14. aprila 2014, ravno pravi čas za prve sončne sprehode in za ogrevanje na Odprto kuhno, ki bo nato letos vse petke od 21. marca do jeseni vabila kulinarične navdušence na Pogačarjev trg.

Središče Ljubljane, dobra družba, lepo vreme, fino kosilo ali samo »nekaj za piknit«. Diši tako po domači kuhinji kot tudi po mednarodnih specialitetah! Svojo kuhno je lani odprlo več kot 50 najboljših restavracij, kmečkih turizmov in samostojnih kuharskih mojstrov, v novi sezoni pa se bo že znanim kuharskim mojstrom pridružilo kar nekaj novih.

Letošnja novost je tudi malce podaljšan urnik. Kulinarično druženje na prostem bo potekalo vsak petek vse od 8. do 20. ure. V slabem vremenu bo otvoritev Odprte kuhne prestavljena na petek, 28. marca 2014. »Držite pesti za sonček,« pravijo organizatorji.

Več informacij najdete na spletni strani Odprte kuhne na tej povezavi.

 

Vir: www.visitljubljana.com

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Ameriški organizatorji potovanj pričakujejo vrnitev potovanj v Evropo v jesenskih mesecih

odgovorni_turizem-1.jpg
sreda, 27. maj 2020

Združenje ameriških organizatorjev potovanj (USTOA) je med aktivnimi člani izvedlo raziskavo  o načrtih za okrevanje in nadaljevanje poslovanja po COVID-19. 

Sejem na zraku

Knjige
ponedeljek, 25. maj 2020

Pridi, kupi knjigo, podpri slovenske založnike – V ŽIVO! Knjižni sejem s kavča se seli na prosto.

WTTC – kako bo izgledala nova realnost potovanj?

letalski_potniki.jpg
četrtek, 21. maj 2020

Po napovedih WTTC bodo med prvimi, ki bodo začeli potovati, mlajši popotniki med 18 in 35 let. Novi standardi in protokoli pa bodo del nove realnosti potovanj vse dokler ne bo dostopno cepivo.

Fotografski natečaj 2020 v Kozjanskem parku

Gozd
torek, 19. maj 2020

V kozjanskem parku tudi letos vabijo vse fotografske navdušence k sodelovanju na fotografskem natečaju, ki so ga letos poimenovali »Biodiverziteta – umetnost življenja« 2020.

Začetek kampanje ZDAJ JE ČAS. Moja Slovenija

piran_punta_alpe_2832_orig_330529.jpg
petek, 15. maj 2020

Slovenska turistična organizacija (STO) je začela z vseslovensko motivacijsko kampanjo ZDAJ JE ČAS. Moja Slovenija, v sklopu katere prebivalce naše dežele vabi h krajšemu ali daljšemu oddihu v Sloveniji, odkrivanju doživetij in delitev le-teh s ključnikom #mojaslovenija.

Destinacija Brda bogatejša še za dva ponudnika z znakom Zeleni ključ

Brda3
četrtek, 14. maj 2020

Ponudnika Kmečki turizem Breg in Vila Vita Vipolže sta pridobila okoljski znak Zeleni ključ, s čimer soustvarjata zeleno zgodbo trajnostnega turizma v občini Brda.

Začenja se prenova hotela Maestoso v Lipici

lipicanci.jpg
sreda, 13. maj 2020

V dneh, ko Kobilarna Lipica v objem zelene narave, med več kot 300 lipicancev, znova vabi obiskovalce, se začenja prenova hotela Maestoso. Hotel s štirimi zvezdicami superior, 139 sobami, petimi kongresnimi dvoranami, notranjim in zunanjim bazenom ter kreativno zasnovanim wellness centrom bo prve goste sprejel v začetku leta 2021.

UNWTO objavil oceno vpliva novega koronavirusa na turizem

UNWTO
torek, 12. maj 2020

Po ocenah UNWTO (z dne 7.5.) bi se zaradi vpliva novega koronavirusa mednarodni turizem v letu 2020 lahko zmanjšal za 60 do 80 %. V prvem četrtletju 2020 se je mednarodni turizem zmanjšal za 22 %.

Zavod za turizem Šaleške doline je izdal nov e-katalog turističnih doživetij

velenje saleski grad
ponedeljek, 11. maj 2020

Zavod za turizem Šaleške doline želi tudi v tem obdobju, ko zaradi pandemije s koronavirusno boleznijo veljajo številne omejitve, doživetja Šaleške doline približali čim več potencialnim obiskovalcem, zato so objavili digitalni turistično prodajni katalog doživetij v Šaleški dolini, ki je sicer v tiskani obliki izšel v začetku leta.

V Triglavskem narodnem parku napovedali vojno plastiki

triglav1.jpg
torek, 5. maj 2020

V javnem zavodu Triglavski narodni park letos začenjajo organiziran boj proti plastiki tako v samem parku kot na širšem biosfernem območju Julijskih Alp. Pri tem bo potrebno sodelovanje vseh deležnikov, od lokalnih skupnosti in šol do turizma in občanov. Najprej pa se bodo osredotočili na izkoreninjanje plastike za enkratno uporabo.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije