Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
odprta_kuhna.jpeg

Odprta kuhna: Kulinarično popotovanje med stojnicami ljubljanske tržnice

Datum: ponedeljek, 17. marec, 2014

Razstava z naslovom Odprta kuhna: Kulinarično popotovanje med stojnicami ljubljanske tržnice bo odličen uvod v novo sezono Odprte kuhne, ki se letos začenja na prvi pomladni petek, 21. marca 2014, na Pogačarjevem trgu v Ljubljani.

Do takrat oziroma vse do 14. aprila pa ste za pokušino vabljeni na najokusnejšo razstavo v mestu! Če vas Odprta kuhna do sedaj še ni prepričala ali če preprosto še niste našli časa za petkov obisk Pogačarjevega trga, vas zagotovo prepričajo enkratne fotografije. Vabljeni na ogled!

Na sprehodu ob Ljubljanici si boste na velikih razstavnih fotografskih panojih na prostem lahko ogledali druženje in gurmanske užitke na Odprti kuhni, ki sta jih v lanskem letu skozi objektiv ujela Jaka Birsa in Andrej Korenč. Fotografije bodo na ogled na Krakovskem nasipu od 13. marca do 14. aprila 2014, ravno pravi čas za prve sončne sprehode in za ogrevanje na Odprto kuhno, ki bo nato letos vse petke od 21. marca do jeseni vabila kulinarične navdušence na Pogačarjev trg.

Središče Ljubljane, dobra družba, lepo vreme, fino kosilo ali samo »nekaj za piknit«. Diši tako po domači kuhinji kot tudi po mednarodnih specialitetah! Svojo kuhno je lani odprlo več kot 50 najboljših restavracij, kmečkih turizmov in samostojnih kuharskih mojstrov, v novi sezoni pa se bo že znanim kuharskim mojstrom pridružilo kar nekaj novih.

Letošnja novost je tudi malce podaljšan urnik. Kulinarično druženje na prostem bo potekalo vsak petek vse od 8. do 20. ure. V slabem vremenu bo otvoritev Odprte kuhne prestavljena na petek, 28. marca 2014. »Držite pesti za sonček,« pravijo organizatorji.

Več informacij najdete na spletni strani Odprte kuhne na tej povezavi.

 

Vir: www.visitljubljana.com

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Čiliada v Izoli

čili festival
četrtek, 19. september 2019

V soboto, 21. septembra, Izola postane mesto ljubiteljev pikantnih okusov. Takrat nas čaka festival čilija in pekoče kuhinje – Čiliada.

22. Festival slovenskega filma

film
ponedeljek, 16. september 2019

22. Festival slovenskega filma bo potekal od 17. do 22. septembra v Portorožu, v dvoranah Avditorij Portorož in Monforta, slikovitga prizorišča nekdanjega skladišča soli.

Dnevi bakalaja v Izoli

izola_panorama.jpg
četrtek, 12. september 2019

Tudi v letošnjem letu na Turističnem združenju Izola nadaljujejo z razvojem Izole kot kulinarične destinacije. V ta namen bodo pripravili več različnih promocijskih akcij, prav tako pa bodo nadaljevali s programom Kilometer nič, ki vključuje sezonsko domačo tržnico Ruba sz moje njive in pa kulinarične akcije oz. dogodke.

Festival Stare trte

Festival Stare trte, najstarejše na svetu
sreda, 11. september 2019

Poklon Stari trti, najstarejši trti na svetu Festival Stare trte je vinski, kulinarični in kulturni…

52. mednarodni sejem MOS

MOS
sreda, 11. september 2019

V tem tednu se pričenja MOS v Celju.

Slovenija v prihodnjih tednih gosti EuroVolley 2019

odbojka ljubljana
ponedeljek, 9. september 2019

V četrtek, 12. septembra se bo pričelo evropsko prvenstvo v odbojki za moške, ki ga letos poleg Slovenije gostijo Belgija, Nizozemska in Francija. To je odlična priložnost za promocijo Slovenije kot zelene, aktivne in zdrave destinacije.

Izboljšana konkurenčnost slovenskega turizma

feel_309835.jpg
petek, 6. september 2019

Slovenija se je po skupni oceni konkurenčnosti za razvoj turističnega sektorja, ki so jo med 140-imi državami izvedli za Svetovni gospodarski forum (WEF), uvrstila na 36. mesto, kar pomeni izboljšanje za 5 mest. Na najboljšem mestu se Slovenija nahaja po okoljski trajnosti in sicer na visokem 8. mestu.

Terme Snovik - 25 let od prvega bazena

snovik_poletje1.jpg
petek, 30. avgust 2019

Letos mineva petindvajset let od postavitve prvega bazena v Snoviku. Pomemben dogodek so danes dopoldan v Termah Snovik počastili s svečano slovesnostjo, ki sta se jo udeležila tudi minister za gospodarstvo, Zdravko Počivalšek in župan občine Kamnik, Matej Slapar. V okviru slovesnosti je potekala okrogla miza z naslovom Termalna voda – darilo narave za danes in jutri, z željo, da bi šel razvoj z izgradnjo pokritega olimpijskega bazena tudi v razvoj športnega turizma.

V Žalcu odprt nov štirizvezdnični hotel A

HotelA
sreda, 28. avgust 2019

Konec prejšnjega tedna je prve goste sprejel nov štirizvezdični hotel A v Arji vasi. Hotel ima 50 sob ter štiri dodatne za najbolj zahtevne goste in gostom nudi udobje, sprostitev in odlično storitev. Uradno ga bodo uradno odprli v začetku septembra.

V prvem polletju 1,16 milijard evrov iz naslova izvoza potovanj

diagram rasti
petek, 23. avgust 2019

Po podatkih Banke Slovenije vrednost izvoza potovanj v šestih mesecih leta 2019 znaša 1,16 milijard evrov, kar je za 4,8 % več kot v enakem obdobju 2018.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije