Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
btc_ms_otroci.jpg

Otroci tečejo za otroke

Datum: petek, 24. avgust, 2018

Dobrodelni tek Otrok otroku je manifestacija prijateljstva, iskrene srčnosti ter razumevanja stisk in potreb, ki se razkrivajo v naši družbi, že med najmlajšimi. Velenjsko podjetje Skaza organizira tek že tretjič. V dosedanjih dveh so zbrali in podarili že 12.300 evrov, lani za plavalno skupino otrok z Downovim sindromom Delfinčki 7.200 evrov, predlani pa Medobčinski zvezi prijateljev mladine 5.100 evrov.

Letos zbrana sredstva bodo namenjena Društvu rejnic celjske regije za letovanje rejniških otrok. Teh je v celjski regiji okoli 150, marsikateri med njimi še nikoli ni bil na morju. Tečejo otroci do vključno 14. leta starosti, vabljeni otroci in starši iz vse Slovenije. Prireditev je družinskega značaja, za zabavo in igro bo poskrbljeno. Sobota, 22. september, mestni stadion Velenje.

Sedaj že tradicionalni, 3. Dobrodelni tek Otrok otroku je darilo, ki ga otroci podarjajo drugim otrokom, saj gredo letos zbrana sredstva tistim najmlajšim, ki živijo v stiskah ali odrinjeni na rob, pa kljub vsemu v varnem in ljubečem zavetju rejniških družin. Pomoč je namreč namenjena za njihovo letovanje, prejemnik donacije pa je Društvo rejnic celjske regije, ki skrbijo kar za okoli 150 otrok, ki so se v domačih družinah znašli v nemogočih razmerah - https://www.drustvo-rejnic.si/

Tek je namenjen otrokom do vključno 14. leta starosti, otroci pa si lahko sami izberejo dolžino proge, ki bo 400, 750 ali 2.000 metrov. Lahko tečejo v paru ali sami, novost letošnjega tega bo tek staršev z otroškimi vozički. Startnina za tek znaša 5 evrov, zbrana sredstva pa bodo v podjetju Skaza podvojili. Vsem tekačem bo za pretečeno progo namenjena medalja, ki je priznanje za srčnost, prijateljstvo in razumevanje družbenih dogajanj, ki se jim tako pridružujejo tudi otroci sami.

Dogodek, ki bo v soboto, 22. Septembra, je družinskega značaja in bo trajal od 9h do 12h. V času tekov bodo otroci in družine deležni različnih animacij, zabave, pesmi in iger, zato organizatorji iz podjetja Skaza vabijo vse slovenske otroke in njihove starše, da se dogodka udeležijo v čim večjem številu ter tako prispevajo k čim višjemu zbranemu znesku, ki ga bodo v podjetju Skaza podvojili.

Za več informacij kliknite tukaj<

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Maribor objavil nov promocijski video in izdal knjižico doživetij

Maribor_logo
sreda, 12. avgust 2020

Zavod za turizem Maribor - Pohorje je izdal knjižico najboljših doživetij v Mariboru in objavil nov promocijski video Visit Maribor – outdoor doživetja.

Za naziv Sejalec 2020 se poteguje 7 polfinalistov

Sejalec
torek, 11. avgust 2020

Znanih je 7 polfinalistov, ki se potegujejo za naziv Sejalec 2020 za najbolj ustvarjalne in inovativne dosežke v slovenskem turizmu.

Hotel Grad Otočec postal član mreže za butični in luksuzni turizem Virtuoso

Grad Otočec
ponedeljek, 10. avgust 2020

Petzvezdični hotel Grad Otočec je bil julija sprejet v ugledno združenje Virtuoso Travel, vodilno mednarodno mrežo, specializirano za področje butične in luksuzne potovalne in turistične ponudbe.

WTTC – kako bo izgledala nova realnost potovanj?

letalski_potniki.jpg
sreda, 5. avgust 2020

Po napovedih WTTC bodo med prvimi, ki bodo začeli potovati, mlajši popotniki med 18 in 35 let. Novi standardi in protokoli pa bodo del nove realnosti potovanj vse dokler ne bo dostopno cepivo.

Znane so finalistke izbora Naj planinska koča 2020

koča
torek, 4. avgust 2020

Zaključil se je prvi krog letošnjega, že šestega glasovanja za naj planinsko kočo. Izmed 156 sodelujočih koč, od tega 28 visokogorskih planinskih postojank in 128 planinskih koč, so bralci Siol.net izglasovali 10 finalistk.

Popotniki zmedeni zaradi nekonsistentnih pravil potovanj

Potovanje Corona
četrtek, 30. julij 2020

Svetovni potovalni in turistični svet (WTTC) poziva k doslednosti pravil in navodil vezano na COVID-19. Med potovanjem po evropskih državah se turisti soočajo z vrsto različnih pravil in nasvetov za potovanje, saj države iz pandemije COVID-19 izhajajo v različnih fazah.

Odbojka na mivki sredi Ljubljane

odbojka ljubljana
četrtek, 30. julij 2020

V Ljubljani bodo tudi letos gostili turnir svetovne serije v odbojki na mivki, ki bo potekal od četrtka do nedelje, od 30. julija do 2. avgusta.

7. Poletni festival Portorož

note2
ponedeljek, 27. julij 2020

Vabljeni na vrhunske baletne predstave v okviru 7. Poletnega festivala Portorož.

Rogličeva ekipa Jumbo Visma odkriva Slovenijo kot odlično destinacijo za športne priprave

jumbo visma
četrtek, 23. julij 2020

"Slovenija je popolna za kolesarstvo in kakovosten trening," poudarja vodja razvojne ekipe Jumbo Visma Robbert de Groot, ki te dni svojo ekipo pripravlja na ponovni zagon kolesarske sezone v Sloveniji. Slovenska turistična organizacija nadaljuje partnerstvo pri promociji Slovenije kot turistične destinacije s Primožem Rogličem in ekipo Jumbo Visna, pričetek skupnih promocijskih aktivnosti pa označuje prav pripravljalni tabor razvojne ekipe Jumbo Visma.

ARTish

ARTish
sreda, 22. julij 2020

Festival ARTish, na katerem slovenski ustvarjalci na stojnicah razstavljajo in prodajajo svoja dela, poteka ob sobotah na Gornjem trgu, pri Herkulovem vodnjaku.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije