Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
catez_tobogan.jpg

Počitnice v Termah Čatež so vedno polne doživetij

Datum: sreda, 23. april, 2014

Za prvomajske praznike v Termah Čatež (na lokaciji Čateža, Mokric, v dveh koprskih hotelih ter v Marini Portorož) pričakujejo domače, predvsem pa  tuje goste, iz Hrvaške, Italije, Srbije ter drugih bližnjih držav.

Gostje se povprečno odločajo za 2 do 4 dnevno bivanje. V času prvomajskih praznikov smo pripravili posebno ponudbo - MINI MINI POČITNICE v Čatežu, s posebnimi popusti za družine, kjer prvi otrok do 12. leta in drugi do 6. leta bivata brezplačno. Privlačen je tudi NAJIN PAKET 1 = 2 (2 polpenziona – 3 dni kopanja) v Čatežu (Hotel Toplice že od 188 € za dva oz. v Kopru (Aquapark hotel Žusterna) že od 176 € za dva.

V privlačnem Gusarskem zalivu z 20 plavajočimi hišicami lahko gostje doživijo pomlad avanturistično. Tudi v letošnjem letu se, prav tako z aprilom, pričenja prava pustolovščina Divjega Zahoda. V kampu Indijanci že postavljajo šotore, kavbojci pa so  v njihovo neposredno bližino, v senco dreves in blizu parka za lokostrelstvo, že pripeljali KAVBOJSKI VOZ. 

Indijanska vas,  Divji zahod, Gusarski zaliv in lanska 'orientalska' pridobitev - Jurta so oddaljeni le nekaj minut hoda od poletne Termalne riviere. Bivanje v pustolovskih namestitvenih kapacitetah je vedno nepozabno doživetje za vse – od najmlajših do najstarejših.

Med prazničnimi obiskovalci Term Čatež pričakujejo tudi veliko enodnevnih kopalcev. Letos bodo na prvi kopalni dan poletne Termalne riviere  - 25.4. - presenetili obiskovalce z brezplačnim kopanjem v zunanjih bazenih. Zopet se bo razlegal vrišč in krik ter vodna zabava na več kot 10.000 m2 termalnih vodnih površin. Malčki se bodo lahko razposajeno zabavali na gusarskem otoku, malo večji na trojčku toboganov in vodnih drčah. Pravi raj je tudi uživanje na 450-metrski počasni reki, po kateri se vozite na velikih obročih. Svoj bazen  bodo našli tudi ljubitelji plavanja na dolge proge. Poleg plavanja in vodnih vragolij kopalce pričakuje še zabaviščni park z bungee trampolini in  adrenalinskim 10-metrskim prostim padom z gusarskega stolpa. Najbolj pogumni bodo zagotovo preizkusili atraktivni tobogan, black hole bumerang in uživali v hitrostni preizkušnji   Termalne formule.

Poskrbeli so tudi za živahen praznični utrip: poleg mini kluba in vodne aerobike bo na Termalni rivieri ves dan poskrbljeno za številne pestre športne aktivnosti in ustvarjalne delavnice.

Aquapark Žusterna - največji vodni park na slovenski obali

Aquapark Hotel Žusterna ponuja gostom številne vodne užitke v največjem vodnem parku na slovenski obali. V zunanjih  in notranjih bazenih z ogrevano morsko in sladko vodo, se bodo najmlajši  zabavali tudi v otroškem klubu z legendarnim klovnom Bernijem, saj se v njegovi družbi nikoli  ni dolgčas.

Mokrice v znamenju golfa in porok

Na slikovitih in razgibanih Mokricah bodo prihajajoči prvomajski dnevi idealni za igro golfa. Maj pa je na Mokricah tudi v znamenju porok, ki po legendi trajajo večno.

 

www.terme-catez.si

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

WTTC – kako bo izgledala nova realnost potovanj?

letalski_potniki.jpg
sreda, 5. avgust 2020

Po napovedih WTTC bodo med prvimi, ki bodo začeli potovati, mlajši popotniki med 18 in 35 let. Novi standardi in protokoli pa bodo del nove realnosti potovanj vse dokler ne bo dostopno cepivo.

Znane so finalistke izbora Naj planinska koča 2020

koča
torek, 4. avgust 2020

Zaključil se je prvi krog letošnjega, že šestega glasovanja za naj planinsko kočo. Izmed 156 sodelujočih koč, od tega 28 visokogorskih planinskih postojank in 128 planinskih koč, so bralci Siol.net izglasovali 10 finalistk.

Popotniki zmedeni zaradi nekonsistentnih pravil potovanj

Potovanje Corona
četrtek, 30. julij 2020

Svetovni potovalni in turistični svet (WTTC) poziva k doslednosti pravil in navodil vezano na COVID-19. Med potovanjem po evropskih državah se turisti soočajo z vrsto različnih pravil in nasvetov za potovanje, saj države iz pandemije COVID-19 izhajajo v različnih fazah.

Odbojka na mivki sredi Ljubljane

odbojka ljubljana
četrtek, 30. julij 2020

V Ljubljani bodo tudi letos gostili turnir svetovne serije v odbojki na mivki, ki bo potekal od četrtka do nedelje, od 30. julija do 2. avgusta.

7. Poletni festival Portorož

note2
ponedeljek, 27. julij 2020

Vabljeni na vrhunske baletne predstave v okviru 7. Poletnega festivala Portorož.

Rogličeva ekipa Jumbo Visma odkriva Slovenijo kot odlično destinacijo za športne priprave

jumbo visma
četrtek, 23. julij 2020

"Slovenija je popolna za kolesarstvo in kakovosten trening," poudarja vodja razvojne ekipe Jumbo Visma Robbert de Groot, ki te dni svojo ekipo pripravlja na ponovni zagon kolesarske sezone v Sloveniji. Slovenska turistična organizacija nadaljuje partnerstvo pri promociji Slovenije kot turistične destinacije s Primožem Rogličem in ekipo Jumbo Visna, pričetek skupnih promocijskih aktivnosti pa označuje prav pripravljalni tabor razvojne ekipe Jumbo Visma.

ARTish

ARTish
sreda, 22. julij 2020

Festival ARTish, na katerem slovenski ustvarjalci na stojnicah razstavljajo in prodajajo svoja dela, poteka ob sobotah na Gornjem trgu, pri Herkulovem vodnjaku.

Hop-On Hop-Off Kobarid

kobarid hop on
torek, 21. julij 2020

Od 18. julija ponovno na voljo javni prevoz Hop-On Hop-Off Kobarid, ki bo povezoval podeželje, oddaljene turistične točke, kopališča na Nadiži in izhodišča za pohodniške izlete s centrom Kobarida.

V petih mesecih 405 milijonov evrov iz naslova izvoza potovanj

denar
torek, 21. julij 2020

Banka Slovenije je objavila vrednost izvoza potovanj za obdobje od januarja do maja letos, ki znaša 405 milijonov evrov, kar je za 56 odstotkov manj kot v enakem obdobju leta 2019.

Večerja v Grajskem vinogradu

igor jagodic
četrtek, 16. julij 2020

Restavracija Strelec in Ljubljanski grad predstavljata nov gastronomski produkt - večerjo v Grajskem vinogradu s chefom Igorjem Jagodicem. Gre za inovativno doživetje, kjer se obiskovalci prepustijo vrhunskemu kulinaričnemu razvajanju, ki temelji na sezonskih vrtninah in lokalnih sestavinah ob vinski spremljavi.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije