Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
catez_tobogan.jpg

Počitnice v Termah Čatež so vedno polne doživetij

Datum: sreda, 23. april, 2014

Za prvomajske praznike v Termah Čatež (na lokaciji Čateža, Mokric, v dveh koprskih hotelih ter v Marini Portorož) pričakujejo domače, predvsem pa  tuje goste, iz Hrvaške, Italije, Srbije ter drugih bližnjih držav.

Gostje se povprečno odločajo za 2 do 4 dnevno bivanje. V času prvomajskih praznikov smo pripravili posebno ponudbo - MINI MINI POČITNICE v Čatežu, s posebnimi popusti za družine, kjer prvi otrok do 12. leta in drugi do 6. leta bivata brezplačno. Privlačen je tudi NAJIN PAKET 1 = 2 (2 polpenziona – 3 dni kopanja) v Čatežu (Hotel Toplice že od 188 € za dva oz. v Kopru (Aquapark hotel Žusterna) že od 176 € za dva.

V privlačnem Gusarskem zalivu z 20 plavajočimi hišicami lahko gostje doživijo pomlad avanturistično. Tudi v letošnjem letu se, prav tako z aprilom, pričenja prava pustolovščina Divjega Zahoda. V kampu Indijanci že postavljajo šotore, kavbojci pa so  v njihovo neposredno bližino, v senco dreves in blizu parka za lokostrelstvo, že pripeljali KAVBOJSKI VOZ. 

Indijanska vas,  Divji zahod, Gusarski zaliv in lanska 'orientalska' pridobitev - Jurta so oddaljeni le nekaj minut hoda od poletne Termalne riviere. Bivanje v pustolovskih namestitvenih kapacitetah je vedno nepozabno doživetje za vse – od najmlajših do najstarejših.

Med prazničnimi obiskovalci Term Čatež pričakujejo tudi veliko enodnevnih kopalcev. Letos bodo na prvi kopalni dan poletne Termalne riviere  - 25.4. - presenetili obiskovalce z brezplačnim kopanjem v zunanjih bazenih. Zopet se bo razlegal vrišč in krik ter vodna zabava na več kot 10.000 m2 termalnih vodnih površin. Malčki se bodo lahko razposajeno zabavali na gusarskem otoku, malo večji na trojčku toboganov in vodnih drčah. Pravi raj je tudi uživanje na 450-metrski počasni reki, po kateri se vozite na velikih obročih. Svoj bazen  bodo našli tudi ljubitelji plavanja na dolge proge. Poleg plavanja in vodnih vragolij kopalce pričakuje še zabaviščni park z bungee trampolini in  adrenalinskim 10-metrskim prostim padom z gusarskega stolpa. Najbolj pogumni bodo zagotovo preizkusili atraktivni tobogan, black hole bumerang in uživali v hitrostni preizkušnji   Termalne formule.

Poskrbeli so tudi za živahen praznični utrip: poleg mini kluba in vodne aerobike bo na Termalni rivieri ves dan poskrbljeno za številne pestre športne aktivnosti in ustvarjalne delavnice.

Aquapark Žusterna - največji vodni park na slovenski obali

Aquapark Hotel Žusterna ponuja gostom številne vodne užitke v največjem vodnem parku na slovenski obali. V zunanjih  in notranjih bazenih z ogrevano morsko in sladko vodo, se bodo najmlajši  zabavali tudi v otroškem klubu z legendarnim klovnom Bernijem, saj se v njegovi družbi nikoli  ni dolgčas.

Mokrice v znamenju golfa in porok

Na slikovitih in razgibanih Mokricah bodo prihajajoči prvomajski dnevi idealni za igro golfa. Maj pa je na Mokricah tudi v znamenju porok, ki po legendi trajajo večno.

 

www.terme-catez.si

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

V Zeleni shemi slovenskega turizma tudi Camping Šobec

šobec
sreda, 20. januar 2021

Camping Šobec se je po pridobitvi okoljskega znaka Zeleni ključ z znakom Slovenia Green Accommodation pridružil še Zeleni shemi slovenskega turizma, ki zdaj združuje že 57 ponudnikov nastanitev.

Dolina Soče med kandidatkami za naziv najboljše evropske destinacije 2021

Soča
torek, 19. januar 2021

Dolina Soče je po izboru European Best Destinations na seznamu 20 izbranih evropskih destinacij, ki se potegujejo za naziv najboljše evropske destinacije leta 2021. Vabljeni h glasovanju od 20. januarja dalje. 

Aktualne informacije o ukrepih za blažitev vpliva in širitve koronavirusa na slovenski turizem

Potovanje Corona
ponedeljek, 18. januar 2021

MGRT je pripravil program pomoči gospodarstvu v letu 2021. Vlada je podaljšala epidemijo za 60 dni. Od jutri nova izjema za prehod meje za dvolastnike zemljišč, karantena na domu se lahko prekine tudi s hitrim testom. Na rdeči seznam držav članic EU oziroma schengenskega območja je dodana Irska. STO nadaljuje z izvedbo dogodkov in predstavitev na spletu za poslovno turistično javnost.

Financial Times in The Guardian Slovenijo umestila med top potovalne destinacije za leto 2021

Kranjska Gora
sreda, 13. januar 2021

Slovenija kot turistična destinacija vedno bolj pridobiva na prepoznavnosti in ugledu. V tem tednu sta jo dva vplivna medija uvrstila med države, ki jih priporočajo za obisk v letu 2021.

Ksenija Flegar nova v. d. generalne direktorice Direktorata za turizem na MGRT

ksenja flegar
ponedeljek, 11. januar 2021

Tik pred koncem prejšnjega leta je vlada na položaj vršilke dolžnosti generalne direktorice Direktorata za turizem pri Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo imenovala Ksenijo Flegar.

Odprtje razstave Muzej skozi zgodovino: najstarejše pridobitve Deželnega muzeja za Kranjsko

Narodni muzej
četrtek, 7. januar 2021

Z odprtjem prvega dela razstave Muzej skozi zgodovino slavnostno v Narodnem muzeju vstopajo v jubilejno leto 200-letnice delovanja muzeja.

Novi umetniški vodja baleta v SNG Opera in balet Ljubljana je Renato Zanella

note
sreda, 6. januar 2021

S 1. januarjem letošnjega leta je umetniško vodenje baleta prevzel priznani in izkušeni koreograf Renato Zanella, ki je med ostalim vodil tudi baletni ansambel Dunajske državne opere. Sebe in svoje delo opisuje kot rezultat radovednosti in odvisnosti od preizkušanja novih stvari, srečevanja novih ljudi in talentov, od katerih dobiva prepotreben ustvarjalni navdih za svoje delo.

Virtualni sprehod po Poti kulturne dediščine Žirovnica

Žirovnica
torek, 5. januar 2021

V Zavodu za turizem in kulturo Žirovnica so v času, ko so muzejske hiše vzdolž Poti kulturne dediščine Žirovnica za obiskovalce zaprle svoja vrata, pripravili virtualne oglede znamenitosti kraja.

Povabilo na ples s Slovensko filharmonijo

novletna jelka2
četrtek, 31. december 2020

Tradicionalni novoletni koncert Slovenske filharmonije se tokrat seli na splet. Koncert lepe in žlahtne glasbe za ljubitelje in poznavalce.

Kratkoročne potovalne namere prebivalcev Evrope

Potovanje Corona
sreda, 30. december 2020

Evropska potovalna komisija (ETC) je objavila tretje od šestih poročil, namenjenih spremljanju kratkoročnih potovalnih namer znotraj Evrope. Raziskavo izvaja na desetih največjih evropskih trgih, nanaša pa se na odnos do potovanj v naslednjih šestih mesecih.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije