Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
catez_tobogan.jpg

Počitnice v Termah Čatež so vedno polne doživetij

Datum: sreda, 23. april, 2014

Za prvomajske praznike v Termah Čatež (na lokaciji Čateža, Mokric, v dveh koprskih hotelih ter v Marini Portorož) pričakujejo domače, predvsem pa  tuje goste, iz Hrvaške, Italije, Srbije ter drugih bližnjih držav.

Gostje se povprečno odločajo za 2 do 4 dnevno bivanje. V času prvomajskih praznikov smo pripravili posebno ponudbo - MINI MINI POČITNICE v Čatežu, s posebnimi popusti za družine, kjer prvi otrok do 12. leta in drugi do 6. leta bivata brezplačno. Privlačen je tudi NAJIN PAKET 1 = 2 (2 polpenziona – 3 dni kopanja) v Čatežu (Hotel Toplice že od 188 € za dva oz. v Kopru (Aquapark hotel Žusterna) že od 176 € za dva.

V privlačnem Gusarskem zalivu z 20 plavajočimi hišicami lahko gostje doživijo pomlad avanturistično. Tudi v letošnjem letu se, prav tako z aprilom, pričenja prava pustolovščina Divjega Zahoda. V kampu Indijanci že postavljajo šotore, kavbojci pa so  v njihovo neposredno bližino, v senco dreves in blizu parka za lokostrelstvo, že pripeljali KAVBOJSKI VOZ. 

Indijanska vas,  Divji zahod, Gusarski zaliv in lanska 'orientalska' pridobitev - Jurta so oddaljeni le nekaj minut hoda od poletne Termalne riviere. Bivanje v pustolovskih namestitvenih kapacitetah je vedno nepozabno doživetje za vse – od najmlajših do najstarejših.

Med prazničnimi obiskovalci Term Čatež pričakujejo tudi veliko enodnevnih kopalcev. Letos bodo na prvi kopalni dan poletne Termalne riviere  - 25.4. - presenetili obiskovalce z brezplačnim kopanjem v zunanjih bazenih. Zopet se bo razlegal vrišč in krik ter vodna zabava na več kot 10.000 m2 termalnih vodnih površin. Malčki se bodo lahko razposajeno zabavali na gusarskem otoku, malo večji na trojčku toboganov in vodnih drčah. Pravi raj je tudi uživanje na 450-metrski počasni reki, po kateri se vozite na velikih obročih. Svoj bazen  bodo našli tudi ljubitelji plavanja na dolge proge. Poleg plavanja in vodnih vragolij kopalce pričakuje še zabaviščni park z bungee trampolini in  adrenalinskim 10-metrskim prostim padom z gusarskega stolpa. Najbolj pogumni bodo zagotovo preizkusili atraktivni tobogan, black hole bumerang in uživali v hitrostni preizkušnji   Termalne formule.

Poskrbeli so tudi za živahen praznični utrip: poleg mini kluba in vodne aerobike bo na Termalni rivieri ves dan poskrbljeno za številne pestre športne aktivnosti in ustvarjalne delavnice.

Aquapark Žusterna - največji vodni park na slovenski obali

Aquapark Hotel Žusterna ponuja gostom številne vodne užitke v največjem vodnem parku na slovenski obali. V zunanjih  in notranjih bazenih z ogrevano morsko in sladko vodo, se bodo najmlajši  zabavali tudi v otroškem klubu z legendarnim klovnom Bernijem, saj se v njegovi družbi nikoli  ni dolgčas.

Mokrice v znamenju golfa in porok

Na slikovitih in razgibanih Mokricah bodo prihajajoči prvomajski dnevi idealni za igro golfa. Maj pa je na Mokricah tudi v znamenju porok, ki po legendi trajajo večno.

 

www.terme-catez.si

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Arboretum Volčji Potok bo krasilo na tisoče lučk

praznični arboretum
ponedeljek, 9. december 2019

V mrzlih zimskih dneh, zavitih v zgodnjo temo, drobne novoletne lučke pričarajo skrivnostno vzdušje in nas spomnijo na čarobnost decembrskega časa. Tudi obrisi Arboretuma si bodo nadeli praznično podobo. Krasilo jih bo na tisoče lučk, ki bodo pregnale zimski mrak in razžarile srce. Ob petkih in sobotah v decembru (od 6. 12. dalje), bo park odprt vse do 19. ure.

Ledena dežela

zmaj_ledeni.jpg
petek, 6. december 2019

Na 200 kvadratnih metrih, ohlajenih na -5 stopinj Celzija, si boste lahko letos na Kongresnem trgu v Ljubljani ogledali skulpture, izdelane iz kar 60 ton ledu. Tema letošnje Ledene dežele sloni na knjigi Nika Kupperja Zmaji na poti. Kakor nakazuje sam naslov, bo na ogled obilica zmajev, zelo pustolovski fantek, številne slovenske znamenitosti in pa seveda ledeni tobogan.

Praznični sejmi v Ljubljani

ljubljana_december_14.jpeg
petek, 6. december 2019

Privoščite si kuhano vino ali aromatičen čaj in poiščite darila za svoje najdražje. Po obisku sejmov se lahko udeležite katere od številnih brezplačnih prireditev za vso družino ali katerega od koncertov na bližnjih ulicah in trgih.

Prižig prazničnih luči in obisk Miklavža v Portorožu

Novoletna jelka
četrtek, 5. december 2019

Ta konec tedna bosta tudi Portorož in Piran zasijala v praznični preobleki. Otroke bo obiskal Miklavž, ob spektakularnem laser showu pa bodo nastopili violinistka Alenka Mežan in Uroš Perić Trio.

Napovedujemo Aufguss Trieste v Atlantisu

Wellness Atlantis
ponedeljek, 2. december 2019

V nedeljo, 8. decembra 2019 prihaja v Deželo savn Stefano Gec z ekipo mojstrov Aufguss Trieste.

Nova vizualna podoba destinacije Koper

koper
sreda, 27. november 2019

Turistična destinacija Koper-Capodistria ima po 15 letih prenovljeno celostno grafično podobo. Petčlanska komisija je med 24 predlogi izbrala rešitev, ki na svež in igriv način izraža vrednote, lastnosti in povezanost mesta in podeželja.

Prihod Parkeljnov treh dežel

parkelj.jpg
ponedeljek, 25. november 2019

Toliko parkljnov z vseh vetrov še niste videli. Vse bolj popularna prireditev, ki so jo organizatorji poimenovali Prihod parkeljnov treh dežel/Ognjeni spektakel v Podkorenu, je na tem, da preraste v pravi festival.

Štiri kraške občine ustanavljajo skupen zavod za turizem

kobilarna-lipica-sla-_3.png
ponedeljek, 25. november 2019

V okviru Območne razvojne agencije Krasa in Brkinov bo prihodnje leto zaživela skupna turistična organizacija štirih občin. Krovna Območna razvojna agencija (ORA) Krasa in Brkinov se bo preoblikovala, občine Sežana, Komen, Divača in Hrpelje-Kozino pa bodo nanjo prenesle svoje turistične javne službe, da bi tako bolje izkoristile dane potenciale

V devetih mesecih 2,17 milijard evrov iz naslova izvoza potovanj

diagram rasti
četrtek, 21. november 2019

Banka Slovenije je objavila vrednost izvoza potovanj za obdobje od januarja do septembra letos, ta znaša 2,17 milijard evrov, kar je za 2,4 odstotka več kot v enakem obdobju leta 2018.

Nordijski center Planica prejemnik mednarodne nagrade za arhitekturni dosežek

Planica
ponedeljek, 18. november 2019

Mednarodni olimpijski komite in Mednarodno združenje za infrastrukturo za šport in prosti čas je ustvarjalce Nordijskega centra Planica 5. novembra nagradilo z zlatim priznanjem za arhitekturni dosežek. Gre za izjemen uspeh. V letu 2019 so med 98 prispelih projektov podelili sedem zlatih priznanj.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije