Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
Priznanja_najKopališče

V Termah Banovci podelili priznanja Naj kopališčem in Naj plavalcem

Datum: petek, 26. oktober, 2012

V sredo, 24. oktobra, smo v Termah Banovci podelili priznanja najbolj priljubljenim slovesnkim kopališčem v poletju 2012. Akcija je pod okriljem uredništva Dobro jutro, Slovenija potekala že 22. leto zapored, letos pa so se podelitvi prvič pridružili predstavniki Plavalne zveze Slovenije, ki so podelili priznanja najboljšim plavalcem in plavalkam.

 

 

 

cms_object_id_44870 cms_object_id_44872

Povabljence je prva nagovorila Lea Hofman, izvršna direktorica Term Banovci, nato pa še predsednik Plavalne zveze Slovenije, mag. Miran Kos, ki je tudi podelil priznanja najboljšim plavalcem.

cms_object_id_44873  cms_object_id_44874

Foto levo: V kadetski kategoriji sta se najbolje odrezala Iza Senčar (in trener Nace Majcen) in Žan Pogačar s trenerjem Alešem Rebcem.

Foto desno: Med mladinkami si je naslov Naj plavalke prislužila Nastja Govejšek in z njo trener Jure Primožič. Priznanje za najboljšega med mladinci je prejel Peter John Stevens, za kar se ima zagotovo v veliki meri zahvaliti trenerju Luki Berdajsu.

cms_object_id_44875

Z odličnimi nastopi na številnih mednarodnih tekmovanjih si je naziv Naj plavalka 2012 v absolutni kategoriji priplavala Anja Klinar. Za njene uspehe je zagotovo zaslužen tudi njen trener Miha Potočnik, zato je tudi on prejel priznanje. Med moškimi je letos še posebej izstopal Damir Dugonjič, ki mu ob strani stoji trener Matija Medvešek. Damir je trenutno na študiju v Ameriki, zato je po priznanje prišla njegova mama.

cms_object_id_44879 cms_object_id_44876

Ravno ko je voditeljica Alenka želela razglasiti Naj kopališča jo je presenetil gusar Edi - gusar, ki v Termah Banovci vsako poletje zabava staro in mlado. Alenki je podaril pravi gusarski cekin, zato mu je dovolila, da ji je pomagal podeliti priznanja.

cms_object_id_44878  cms_object_id_44894

Foto levo: Najprej je prišla na vrsto kategorija naravnih kopališč, kjer je tretje mesto osvojila Osrednja plaža Portorož. Priznanje je prevzel Neset Dulai, vodja sektorja turistične infrastrukture v podjetju Okolje Piran. Priznanje za drugo mesto je romalo na Grajsko kopališče Bled - Mirku Ulčarju, direktorju Infrastrukture Bled d.o.o. Prvo mesto v kategoriji naravnih kopališč pa si je prislužil Simonov zaliv v Izoli. Priznanje je prejel Dean Kocjančič, direktor operative PE San Simon resort.

Foto desno: V kategoriji letnih kopališč so kopalci na tretje mesto uvrstili Letno kopališče Kranj. Priznanje je prejel Branko Fartek, direktor Zavoda za šport Kranj. Priznanja za drugo mesto so se tudi letos razveselili v Celju. V knežje mesto je priznanje odnesel  Ivan Pfeifer, direktor ZPO Celje. Največ glasov v kategoriji letnih kopališč je tudi letos prejela ljubljanska Laguna. 

 

cms_object_id_44881  Naj kopališče 2012­_095.JPG

Foto levo: V kategoriji pokritih bazenskih kopališč so na stopničkah stari znanci. Na tretjo se je povzpel Vodni Park Bohinj. Priznanje je v Bohinjsko Bistrico odnesla Nataša Andlovec, vodja marketinga. Dovolj glasov za preboj na drugo mesto so letos zbrali v AquaParku Žusterna. Po priznanje je prišla Suzana Poldan, pomočnica direktorja Termalne riviere. Zmagovalec kategorije pokritih kopališč je, kot že vrsto let zapored, tudi tokrat Vodno mesto Atlantis. Po priznanje je prišla Mojca Hrženjak, izvršna poslovna direktorica Vodnega mesta Atlantis.

Foto desno:V kategoriji  manjših termalnih kopališč letos na tretjem mestu najdemo novega dobitnika priznanja - Rimske terme. V njihovem imenu je priznanje prevzela Evelin Kranjc, vodja trženja in prodaje. Mesto višje se je uvrstilo Zdravilišče Radenci. Priznanje je prevzela Jožica Sečko, vodja wellnessa in kopališča v Zdravilišču Radenci. Največ glasov v kategoriji malih termalnih kopališč pa je prejel svet termalnih užitkov Term Snovik. Priznanje je s ponosom prevzel direktor, Ivan Hribar.

cms_object_id_44883

Bližajo se krompirjeve počitnice, ko se Terme Banovci spremenijo v deželo Krumpekov. Alenko sta prišla pozdravit Ata Krump in Krumpeta, ki sta ji nato pomagala podeliti priznanja v kategoriji srednje velikih termalnih kopališč.

cms_object_id_44884  cms_object_id_44885

Foto levo: Na tretjem mestu med srednje velikimi termami so letos Terme Dolenjske Toplice. Priznanje je prevzela Vesna Jankovič, vodja področja za wellness v Termah Krka. Stopničko višje se je uspelo uvrstiti Termam Banovci. Priznanje je šlo v roke  Lei Hofman,  izvršni direktorici Term Banovci. Prvo mesto pa so si prislužili v Thermani Laško. Po priznanje je prišel Dejan Jelen, wellness mentor Thermane Laško.

Foto desno:  V kategoriji velikih termalnih kopališč je letos po dolgih letih prišlo do preobrata. Na tretjem mestu so Terme 3000. Priznanje je prevzel vodja kopališča Dejan Horvat. Na drugem mestu so tokrat Terme Čatež. Stekleno skulpturo smo izročili Daliborju Fackoviču, direktorju Termalne riviere Term Čatež. Najboljše veliko termalno kopališče v letu 2012 pa so Terme Olimia. Prvega mesta se je razveselila Sabina Stipčič, vodja wellnessa in bazenov.

cms_object_id_44886

 

Po skupinskem fotografiranju so se povabljenci z veseljem lotili preizkušanja Prleških dobrot.

 


Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Danes se odpira Avto kino Domžale

film
četrtek, 28. maj 2020

Mestni kino Domžale bo danes ob 21. uri zagnal projekt Avto kino Domžale. Filme bodo predvajali na dvorišču nekdanje Metalke med občinsko stavbo in kulturnim domom.

Ameriški organizatorji potovanj pričakujejo vrnitev potovanj v Evropo v jesenskih mesecih

odgovorni_turizem-1.jpg
sreda, 27. maj 2020

Združenje ameriških organizatorjev potovanj (USTOA) je med aktivnimi člani izvedlo raziskavo  o načrtih za okrevanje in nadaljevanje poslovanja po COVID-19. 

Sejem na zraku

Knjige
ponedeljek, 25. maj 2020

Pridi, kupi knjigo, podpri slovenske založnike – V ŽIVO! Knjižni sejem s kavča se seli na prosto.

WTTC – kako bo izgledala nova realnost potovanj?

letalski_potniki.jpg
četrtek, 21. maj 2020

Po napovedih WTTC bodo med prvimi, ki bodo začeli potovati, mlajši popotniki med 18 in 35 let. Novi standardi in protokoli pa bodo del nove realnosti potovanj vse dokler ne bo dostopno cepivo.

Fotografski natečaj 2020 v Kozjanskem parku

Gozd
torek, 19. maj 2020

V kozjanskem parku tudi letos vabijo vse fotografske navdušence k sodelovanju na fotografskem natečaju, ki so ga letos poimenovali »Biodiverziteta – umetnost življenja« 2020.

Začetek kampanje ZDAJ JE ČAS. Moja Slovenija

piran_punta_alpe_2832_orig_330529.jpg
petek, 15. maj 2020

Slovenska turistična organizacija (STO) je začela z vseslovensko motivacijsko kampanjo ZDAJ JE ČAS. Moja Slovenija, v sklopu katere prebivalce naše dežele vabi h krajšemu ali daljšemu oddihu v Sloveniji, odkrivanju doživetij in delitev le-teh s ključnikom #mojaslovenija.

Destinacija Brda bogatejša še za dva ponudnika z znakom Zeleni ključ

Brda3
četrtek, 14. maj 2020

Ponudnika Kmečki turizem Breg in Vila Vita Vipolže sta pridobila okoljski znak Zeleni ključ, s čimer soustvarjata zeleno zgodbo trajnostnega turizma v občini Brda.

Začenja se prenova hotela Maestoso v Lipici

lipicanci.jpg
sreda, 13. maj 2020

V dneh, ko Kobilarna Lipica v objem zelene narave, med več kot 300 lipicancev, znova vabi obiskovalce, se začenja prenova hotela Maestoso. Hotel s štirimi zvezdicami superior, 139 sobami, petimi kongresnimi dvoranami, notranjim in zunanjim bazenom ter kreativno zasnovanim wellness centrom bo prve goste sprejel v začetku leta 2021.

UNWTO objavil oceno vpliva novega koronavirusa na turizem

UNWTO
torek, 12. maj 2020

Po ocenah UNWTO (z dne 7.5.) bi se zaradi vpliva novega koronavirusa mednarodni turizem v letu 2020 lahko zmanjšal za 60 do 80 %. V prvem četrtletju 2020 se je mednarodni turizem zmanjšal za 22 %.

Zavod za turizem Šaleške doline je izdal nov e-katalog turističnih doživetij

velenje saleski grad
ponedeljek, 11. maj 2020

Zavod za turizem Šaleške doline želi tudi v tem obdobju, ko zaradi pandemije s koronavirusno boleznijo veljajo številne omejitve, doživetja Šaleške doline približali čim več potencialnim obiskovalcem, zato so objavili digitalni turistično prodajni katalog doživetij v Šaleški dolini, ki je sicer v tiskani obliki izšel v začetku leta.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije