Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
Potovanje Corona

Popotniki zmedeni zaradi nekonsistentnih pravil potovanj

Datum: četrtek, 30. julij, 2020

Svetovni potovalni in turistični svet (WTTC) poziva k doslednosti pravil in navodil vezano na COVID-19. Med potovanjem po evropskih državah se turisti soočajo z vrsto različnih pravil in nasvetov za potovanje, saj države iz pandemije COVID-19 izhajajo v različnih fazah.

Nepotrebne in nedosledne mejne omejitve odvračajo turiste in upočasnjujejo vrnitev potovanj, povratek turizma pa je nujno potreben za oživitev svetovnega gospodarstva, navaja WTTC.

Zmedenost potrošnikov glede pravil na potovanjih, kot je nošenje mask, je očitna. V nekaterih državah so maske obvezne na javnem prevozu, določene evropske države zahtevajo nošenje mask na vseh zaprtih javnih mestih, spet drugje velja le kot priporočilo v primerih, da ni možno vzdrževati fizične razdalje 1,5 metra. Medicinska stroka svetuje uporabo zaščitnih mask, saj le-te pomagajo zmanjšati tveganje za prenos okužbe do 90 % ter ščitijo uporabnika in ljudi v okolici.

Da bi preprečili zmedo popotnikov, Svetovni potovalni in turistični svet (WTTC) poziva k doslednosti pravil in navodil vezano na COVID-19. Raziskave WTTC kažejo, da bi povečanje potnikov za 2,7 % ustvarilo ali obnovilo milijon delovnih mest v turizmu. Vlade, ki sodelujejo in se odzivajo s pravimi in usklajenimi ukrepi pa lahko spodbudijo povečanje potovanj za kar 27 %, kar bi obnovilo oziroma ustvarilo 10 milijonov delovnih mest na področju turizma. WTTC opozarja, da bo v primeru, da si evropske vlade ne bodo bolj prizadevale za uskladitev svojih politik, okrevanje upočasnjeno, kar bi ogrozilo 16 milijonov delovnih mest v turističnih dejavnostih.

Vir: WTTC

Foto: Pexels

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Maribor objavil nov promocijski video in izdal knjižico doživetij

Maribor_logo
sreda, 12. avgust 2020

Zavod za turizem Maribor - Pohorje je izdal knjižico najboljših doživetij v Mariboru in objavil nov promocijski video Visit Maribor – outdoor doživetja.

Za naziv Sejalec 2020 se poteguje 7 polfinalistov

Sejalec
torek, 11. avgust 2020

Znanih je 7 polfinalistov, ki se potegujejo za naziv Sejalec 2020 za najbolj ustvarjalne in inovativne dosežke v slovenskem turizmu.

Hotel Grad Otočec postal član mreže za butični in luksuzni turizem Virtuoso

Grad Otočec
ponedeljek, 10. avgust 2020

Petzvezdični hotel Grad Otočec je bil julija sprejet v ugledno združenje Virtuoso Travel, vodilno mednarodno mrežo, specializirano za področje butične in luksuzne potovalne in turistične ponudbe.

WTTC – kako bo izgledala nova realnost potovanj?

letalski_potniki.jpg
sreda, 5. avgust 2020

Po napovedih WTTC bodo med prvimi, ki bodo začeli potovati, mlajši popotniki med 18 in 35 let. Novi standardi in protokoli pa bodo del nove realnosti potovanj vse dokler ne bo dostopno cepivo.

Znane so finalistke izbora Naj planinska koča 2020

koča
torek, 4. avgust 2020

Zaključil se je prvi krog letošnjega, že šestega glasovanja za naj planinsko kočo. Izmed 156 sodelujočih koč, od tega 28 visokogorskih planinskih postojank in 128 planinskih koč, so bralci Siol.net izglasovali 10 finalistk.

Popotniki zmedeni zaradi nekonsistentnih pravil potovanj

Potovanje Corona
četrtek, 30. julij 2020

Svetovni potovalni in turistični svet (WTTC) poziva k doslednosti pravil in navodil vezano na COVID-19. Med potovanjem po evropskih državah se turisti soočajo z vrsto različnih pravil in nasvetov za potovanje, saj države iz pandemije COVID-19 izhajajo v različnih fazah.

Odbojka na mivki sredi Ljubljane

odbojka ljubljana
četrtek, 30. julij 2020

V Ljubljani bodo tudi letos gostili turnir svetovne serije v odbojki na mivki, ki bo potekal od četrtka do nedelje, od 30. julija do 2. avgusta.

7. Poletni festival Portorož

note2
ponedeljek, 27. julij 2020

Vabljeni na vrhunske baletne predstave v okviru 7. Poletnega festivala Portorož.

Rogličeva ekipa Jumbo Visma odkriva Slovenijo kot odlično destinacijo za športne priprave

jumbo visma
četrtek, 23. julij 2020

"Slovenija je popolna za kolesarstvo in kakovosten trening," poudarja vodja razvojne ekipe Jumbo Visma Robbert de Groot, ki te dni svojo ekipo pripravlja na ponovni zagon kolesarske sezone v Sloveniji. Slovenska turistična organizacija nadaljuje partnerstvo pri promociji Slovenije kot turistične destinacije s Primožem Rogličem in ekipo Jumbo Visna, pričetek skupnih promocijskih aktivnosti pa označuje prav pripravljalni tabor razvojne ekipe Jumbo Visma.

ARTish

ARTish
sreda, 22. julij 2020

Festival ARTish, na katerem slovenski ustvarjalci na stojnicah razstavljajo in prodajajo svoja dela, poteka ob sobotah na Gornjem trgu, pri Herkulovem vodnjaku.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije