Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
Nogomet

Pred vrati največji nogometni dogodek v Sloveniji – UEFA evropsko prvenstvo U21

Datum: ponedeljek, 22. marec, 2021

Letošnja pomlad bo nogometno obarvana, saj bo Slovenija skupaj z Madžarsko med 24. marcem in 6. junijem gostila najboljše mlade evropske nogometaše na prvenstvu do 21 let.

 

Prvenstvo je razdeljeno na dva dela: skupinski del, ki bo na sporedu med 24. in 31. marcem, ter finalni del, ki se začne 31. maja in bo kronan s finalom 6. junija 2021 v Ljubljani. Štiri slovenska mesta (Ljubljana, Maribor, Celje in Koper) ter štiri madžarska mesta (Budimpešta, Győr, Székesfehérvár, Szombathely) bodo gostila tekme 16 najboljših mladih evropskih reprezentanc.

Prva in finalna tekma bosta potekali v Sloveniji 24. marca. Za uvod se v mariborskem Ljudskem vrtu obeta odmevna tekma med nogometnima reprezentancama Slovenije in Španije, ki nastopa kot branilka evropskega naslova v tej starostni kategoriji. Finale bo  na nogometnem stadionu Stožice v Ljubljani 6. junija 2021. V skupinskem delu bodo v Sloveniji na sporedu tekme v skupinah B (Slovenija, Španija, Češka, Italija) in D (Portugalska, Hrvaška, Anglija, Švica).

Dogodek beleži izjemen medijski doseg. V  okviru neposrednih prenosov na nadnacionalnih in tujih TV mrežah ter live stream prenosu po vsem svetu naj bi dogodek spremljalo več kot 153 milijonov gledalcev.

Leta so samo številke” je osrednje sporočilo promocijske kampanje pred Evropskim prvenstvom do 21, ki ga odlično poosebljata največja slovenska nogometna zvezdnika - Jan Oblak (Atletiko Madrid) in Josip Iličić (Atalanta Bergamo). Vsak s svojo popolnoma različno zgodbo o uspehu podirata nogometne tabuje, hkrati pa predstavljata vzor mladim tako na športni kot na življenjski poti.

V okviru evropskega prvenstva U21 bo vidnost Slovenije močno prepoznana skozi implementacijo znamke I feel Slovenia na samem prizorišču dogodka, in sicer na statičnih panojih, postavljenih okoli igrišča in na medijskih ozadjih vseh tekem. Hkrati pa bosta Slovenija in slovenski turizem izpostavljena tudi s spotom Slovenije na velikem zaslonu na vseh prizoriščih v Sloveniji, v komunikaciji s strani organizatorjev, v okviru uradne spletne strani dogodka ter na družbenih omrežij dogodka in v komunikaciji s tujimi ter domačimi predstavniki medijev.

Celoten dogodek bo potekal kar 15 dni, več o dogodku pa lahko najdete tukaj.

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Travel & Leisure Slovenijo uvrstil na lestvico najbolj priljubljenih destinacij za tretje življenjsko obdobje

ljubljana_grudnovo_nabrezje.jpeg
četrtek, 22. april 2021

Spletni članek medija Travel & Leisure je Slovenijo in mesto Ljubljana uvrstili na lestvico destinacij, ki jih priporočajo za bivanje po upokojitvi.

Tuji potniki jeseni 2020 večinoma iz evropskih držav

srce-slovenije-postajalisce-za-avtodome-pri-rozi-liberga-smartno-pri-litiji-1.jpg
sreda, 21. april 2021

  Med tujimi potniki, ki so jeseni 2020 pripotovali v Slovenijo, je bilo več kot 80 % tranzi…

Projekt KUHAM DOMAče za razvoj gastronomije Zgornje Gorenjske

cerkno_kulinarika.jpg
torek, 20. april 2021

Razvojna agencija Zgornje Gorenjske (RAGOR) v zadnjih letih veliko pozornosti posveča domači kulinariki.

Novi člani Zelene sheme: destinacija Renče-Vogrsko in Hotel Park s Kavarno Park

Grad_bled
ponedeljek, 19. april 2021

Destinacija Renče-Vogrsko se je kot 58. destinacija pridružila Zeleni shemi in osvojila bronasti znak Slovenia Green. Med novimi člani Zelene sheme tudi blejski Hotel Park s Kavarno Park.

STO in Kongresni urad Slovenije organizirata prvi virtualni dogodek Feel sLOVEni@ Business Date MICE

ITB_Berlin_stojnica_464508.jpg
ponedeljek, 19. april 2021

Slovenska turistična organizacija (STO) v sodelovanju s Kongresnim uradom Slovenije v četrtek, 22. aprila, organizira virtualni dogodek Feel sLOVEni@ Business Date MICE, na katerem se bodo srečali slovenski ponudniki in tuji kupci za produkt poslovnih srečanj in dogodkov.

Novo: pastirska akademija za ozaveščanje otrok o pomenu sobivanja z naravo

eco_resort_vp.jpg
sreda, 14. april 2021

Društvo turistov Slovenije bo po notificiranem programu Zavoda za razvoj turizma na lokaciji Slovenia Eco Resorta pričela z novim programom za otroke, pastirsko akademijo.

Mag. Maja Pak in mag. Petra Stušek na seznamu vplivnih voditeljev destinacijskega marketinga

petra_stusek.jpg
torek, 13. april 2021

Spletna platforma za vizualno trženje v turizmu CrowdRiff je objavila seznam vplivnih posameznikov v turizmu na področju destinacijskega marketinga za Evropo in Veliko Britanijo, na katerega so uvrstili tudi dve Slovenki: direktorico STO, mag. Majo Pak, in direktorico Turizma Ljubljana, mag. Petro Stušek.

Izšla je zbirka Kako oživiti slovenski turizem?

slovenija.JPG
torek, 13. april 2021

Objavljena je e-zbirka, ki vsebuje več kot 70 mnenj slovenskih turističnih ponudnikov o turizmu v Sloveniji.  

Ustanovljena delovna skupina za pomoč, obnovo in razvoj gostinstva in turizma

kulinarika.jpeg
ponedeljek, 12. april 2021

Minuli teden so predstavniki Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS, Turistično gostinske zbornice Slovenije in Sekcije za gostinstvo in turizem pri Obrtno podjetniški zbornici Slovenije ustanovili delovno skupino, ki bo skrbela za izvajanje podpisanega Memoranduma o sodelovanju in vzpostavitvi medsektorske verige vrednosti živilsko predelovalnega sektorja, gostinstva in turizma in skupaj opozarjala na aktualne probleme in pomembne teme za vse sektorje.

Prvi letošnji žrebeti Kobilarne Lipica

Lipicanci
ponedeljek, 12. april 2021

V Kobilarni Lipica se veselijo rojstva prvih letošnjih žrebet. Veselje je kar dvojno, saj sta istega dne prišla na svet črni Maestoso Samira XXXVIII in rjava žrebička Canissa XLII. Do junija se jima bo v lipiški čredi pridružilo še 23 žrebet. Takoj ko bo mogoče, bodo v Lipici tudi odprli prenovljeni hotel Maestoso in z uvajanjem novih, tematsko usklajenih, predvsem konjeniških programov.

 

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije