Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
december_zalec.jpg

Prenovljeno mestno jedro Žalca v prazničnih lučeh

Datum: četrtek, 4. december, 2014

ZKŠT Žalec vabi ta konec tedna v Žalec na vrsto prireditev, s katerimi pričenjajo decembrsko dogajanje s skupnim naslovom Praznični december v Žalcu.

V petek, 5. decembra, bo od 15. do 18. ure Šlandrov trg oživel s stojnicami Miklavževega sejma. Ob 16.30 bodo v Domu II. slovenskega tabora za najmlajše strokovne delavke Vrtca Velenje odigrale ljudsko pravljico Zlata Ptica, po predstavi, za katero ne bo vstopnine, bo otroke obiskal Miklavž, ki se bo s svojim spremstvom ustavil na prenovljenem Šlandrovem trgu. Tam se mu bosta pridružila župan Občine Žalec Janko Kos in predsednik Mestne skupnosti Žalec Roman Virant, ki bosta ob 18. uri prižgala praznične luči.

Praznični program s sejmom, predstavami za najmlajše in glasbenimi nastopi bo na Šlandrovem trgu potekal tudi v soboto in nedeljo popoldan ter ob koncih tedna skozi ves mesec december do zadnjega dne v letu, ko bo ob 11. uri silvestrovanje za otroke in ob 22. silvestrovanje z ansamblom Oliver Twist.

Prav tako bo veliko prireditev v okoliških krajih: ta vikend bodo Miklavževi obiski v Vrbju, Levcu, Gotovljah, Miklavžev pohod na Mrzlico, pohod na Brnico in Barbarin pohod ... Miklavževa darila bodo pekli in kuhali v žalski Hiši Sadeži družbe ... Vse prireditve so zbrane v zgibanki, ki je na voljo v TIC-u Žalec in na spletu (www.zkst-zalec.si; www.turizem-zalec.si).

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

WTTC – kako bo izgledala nova realnost potovanj?

letalski_potniki.jpg
četrtek, 21. maj 2020

Po napovedih WTTC bodo med prvimi, ki bodo začeli potovati, mlajši popotniki med 18 in 35 let. Novi standardi in protokoli pa bodo del nove realnosti potovanj vse dokler ne bo dostopno cepivo.

Fotografski natečaj 2020 v Kozjanskem parku

Gozd
torek, 19. maj 2020

V kozjanskem parku tudi letos vabijo vse fotografske navdušence k sodelovanju na fotografskem natečaju, ki so ga letos poimenovali »Biodiverziteta – umetnost življenja« 2020.

Začetek kampanje ZDAJ JE ČAS. Moja Slovenija

piran_punta_alpe_2832_orig_330529.jpg
petek, 15. maj 2020

Slovenska turistična organizacija (STO) je začela z vseslovensko motivacijsko kampanjo ZDAJ JE ČAS. Moja Slovenija, v sklopu katere prebivalce naše dežele vabi h krajšemu ali daljšemu oddihu v Sloveniji, odkrivanju doživetij in delitev le-teh s ključnikom #mojaslovenija.

Destinacija Brda bogatejša še za dva ponudnika z znakom Zeleni ključ

Brda3
četrtek, 14. maj 2020

Ponudnika Kmečki turizem Breg in Vila Vita Vipolže sta pridobila okoljski znak Zeleni ključ, s čimer soustvarjata zeleno zgodbo trajnostnega turizma v občini Brda.

Začenja se prenova hotela Maestoso v Lipici

lipicanci.jpg
sreda, 13. maj 2020

V dneh, ko Kobilarna Lipica v objem zelene narave, med več kot 300 lipicancev, znova vabi obiskovalce, se začenja prenova hotela Maestoso. Hotel s štirimi zvezdicami superior, 139 sobami, petimi kongresnimi dvoranami, notranjim in zunanjim bazenom ter kreativno zasnovanim wellness centrom bo prve goste sprejel v začetku leta 2021.

UNWTO objavil oceno vpliva novega koronavirusa na turizem

UNWTO
torek, 12. maj 2020

Po ocenah UNWTO (z dne 7.5.) bi se zaradi vpliva novega koronavirusa mednarodni turizem v letu 2020 lahko zmanjšal za 60 do 80 %. V prvem četrtletju 2020 se je mednarodni turizem zmanjšal za 22 %.

Zavod za turizem Šaleške doline je izdal nov e-katalog turističnih doživetij

velenje saleski grad
ponedeljek, 11. maj 2020

Zavod za turizem Šaleške doline želi tudi v tem obdobju, ko zaradi pandemije s koronavirusno boleznijo veljajo številne omejitve, doživetja Šaleške doline približali čim več potencialnim obiskovalcem, zato so objavili digitalni turistično prodajni katalog doživetij v Šaleški dolini, ki je sicer v tiskani obliki izšel v začetku leta.

V Triglavskem narodnem parku napovedali vojno plastiki

triglav1.jpg
torek, 5. maj 2020

V javnem zavodu Triglavski narodni park letos začenjajo organiziran boj proti plastiki tako v samem parku kot na širšem biosfernem območju Julijskih Alp. Pri tem bo potrebno sodelovanje vseh deležnikov, od lokalnih skupnosti in šol do turizma in občanov. Najprej pa se bodo osredotočili na izkoreninjanje plastike za enkratno uporabo.

13 let Hiše Stare trte v Mariboru

Hiša Stare trte
četrtek, 30. april 2020

Od odprtja Hiše Stare trte na mariborskem Lentu je minilo 13 let. Hram vinske tradicije in kulture Maribora, Štajerske in Slovenije, ki je v teh letih gostil številne obiskovalce z vseh koncev sveta in mnoge visoke goste, letos praznuje brez obiskovalcev.

Znani so finalisti poziva Snovalec 2020

Snovalec
sreda, 29. april 2020

Slovenska turistična organizacija tudi letos spodbuja inovativnost in razvoj turistične ponudbe ter nudi podporo perspektivnim invencijam. Finalisti poziva Snovalec 2020 so Fish&Fly Trio, Potovanja z električnimi motorji in Robidišče Trail Center.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije