Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
slovenia-2.png

Prihodnji teden predstavitev slovenske turistične ponudbe na MITT Moskva

Datum: petek, 14. marec, 2014

Prihodni teden, 19. marca, bo v ruskem glavnem mestu vrata odprla osrednja mednarodna turistična borza MITT Moskva 2014, ki je ena najpomembnejših za turistično industrijo v Rusiji in Baltskih deželah. V Moskvi se bo predstavila tudi Slovenija, v ospredju predstavitve pa bo za ruski trg najbolj zanimiva ponudba zdraviliškega turizma. 

Moscow International Travel & Tourism (MITT) je odlična priložnost za vse, ki želijo prodreti na ruski trg oziroma se na tem trgu želijo intenzivneje pozicionirati. Predstavitev slovenske turistične ponudbe bo potekala pod okriljem javne agencije SPIRIT Slovenija, Sektorja za turizem.

V četrtek, 20. marca, bo ob 15:00 uri na sejmišču organizirana slovenska novinarska konferenca (Paviljon 2, seminarska soba 2), na kateri bodo o Sloveniji in slovenski turistični ponudbi spregovorili veleposlanik RS v Rusiji nj. eks. Rudi Šeligo, vodja Sektorja za turizem javne agencije SPIRIT Slovenija mag. Karmen Novarlič ter direktor Slovenskih naravnih zdravilišč Iztok Altbauer.

Po novinarski konferenci bo na slovenski stojnici za novinarje in poslovne partnerje organiziran še sprejem, kjer bodo gostje lahko okusili slovensko kulinariko in izbrana slovenska vina.

V ospredju predstavitve na stojnici slovenskega turizma bo ponudba slovenskih naravnih zdravilišč pod okriljem Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč. Na stojnici bo obiskovalcem na voljo brezplačno zdravniško svetovanje, ki ga bo vsak dan izvajal dr. Peter Kurila iz Term Olimia.

Ruski trg je za slovenski turizem velikega pomena, saj je Slovenija s tega trga beležila visoke stopnje rasti. V letu 2012 celo rekordno rast prihodov v višini 27 %, ki so se v letu 2013 povečali še za 9 %. Število nočitev v letu 2013 je ostalo na enakem nivoju kot v rekordnem letu 2012. Glede na občine največji delež prenočitev ruskih gostov beležijo v zdraviliških občinah – od leta 2008 je ta delež narasel za 52 odstotkov in v letu 2012 dosegel kar 57 odstotkov. Na drugem mestu najbolj obiskanih občin s strani ruskih gostov so obmorske (z 23,6 odstotki), na tretjem pa gorske občine (z 8,9 odstotki).

Slovenija se enako kot lansko leto na borzi predstavlja na odlični lokaciji, v paviljonu 2, hala 1, na stojnici št. B205. V Moskvi se bo predstavilo 27 turističnih podjetij oziroma organizacij: Turizem Ljubljana, Thermana Laško, Terme Čatež, Millenium Travel, Renee Tours, Terme Dobrna, Terme Krka, Kompas, Postojnska jama, Skupnost slovenskih naravnih zdravilišč, Sava Hotels & Resorts, Happy Tours, Rogaška (Terme Spa Rogaška, Hotel Sava Rogaška, Hoteli in Turizem Rogaška, Zdravilišče Rogaška – Zdravstvo), Alpe Adria Travel, Spa & Sport Travel, Adria Airways, Trikita, Turistično združenje Portorož, Rimske Terme, Terme Olimia, Lemaj, TIC Brda, Ascomp d.o.o. – I Travel Slovenia, Kempinski Palace Portorož, Alpmor, Hit Holidays in Adria Holidays, camping, caravaning, sailing.

V lanskem letu se je v okviru MITT Moskva na okoli 51.000 m2 razstavnih površin predstavilo več kot 3.000 razstavljavcev iz 198 držav oziroma regij. Borzo je obiskalo okoli 73.000 obiskovalcev, od tega 74 odstotkov predstavnikov poslovne javnosti.

 

SPIRIT Slovenija

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Arboretum Volčji Potok bo krasilo na tisoče lučk

praznični arboretum
ponedeljek, 9. december 2019

V mrzlih zimskih dneh, zavitih v zgodnjo temo, drobne novoletne lučke pričarajo skrivnostno vzdušje in nas spomnijo na čarobnost decembrskega časa. Tudi obrisi Arboretuma si bodo nadeli praznično podobo. Krasilo jih bo na tisoče lučk, ki bodo pregnale zimski mrak in razžarile srce. Ob petkih in sobotah v decembru (od 6. 12. dalje), bo park odprt vse do 19. ure.

Ledena dežela

zmaj_ledeni.jpg
petek, 6. december 2019

Na 200 kvadratnih metrih, ohlajenih na -5 stopinj Celzija, si boste lahko letos na Kongresnem trgu v Ljubljani ogledali skulpture, izdelane iz kar 60 ton ledu. Tema letošnje Ledene dežele sloni na knjigi Nika Kupperja Zmaji na poti. Kakor nakazuje sam naslov, bo na ogled obilica zmajev, zelo pustolovski fantek, številne slovenske znamenitosti in pa seveda ledeni tobogan.

Praznični sejmi v Ljubljani

ljubljana_december_14.jpeg
petek, 6. december 2019

Privoščite si kuhano vino ali aromatičen čaj in poiščite darila za svoje najdražje. Po obisku sejmov se lahko udeležite katere od številnih brezplačnih prireditev za vso družino ali katerega od koncertov na bližnjih ulicah in trgih.

Prižig prazničnih luči in obisk Miklavža v Portorožu

Novoletna jelka
četrtek, 5. december 2019

Ta konec tedna bosta tudi Portorož in Piran zasijala v praznični preobleki. Otroke bo obiskal Miklavž, ob spektakularnem laser showu pa bodo nastopili violinistka Alenka Mežan in Uroš Perić Trio.

Napovedujemo Aufguss Trieste v Atlantisu

Wellness Atlantis
ponedeljek, 2. december 2019

V nedeljo, 8. decembra 2019 prihaja v Deželo savn Stefano Gec z ekipo mojstrov Aufguss Trieste.

Nova vizualna podoba destinacije Koper

koper
sreda, 27. november 2019

Turistična destinacija Koper-Capodistria ima po 15 letih prenovljeno celostno grafično podobo. Petčlanska komisija je med 24 predlogi izbrala rešitev, ki na svež in igriv način izraža vrednote, lastnosti in povezanost mesta in podeželja.

Prihod Parkeljnov treh dežel

parkelj.jpg
ponedeljek, 25. november 2019

Toliko parkljnov z vseh vetrov še niste videli. Vse bolj popularna prireditev, ki so jo organizatorji poimenovali Prihod parkeljnov treh dežel/Ognjeni spektakel v Podkorenu, je na tem, da preraste v pravi festival.

Štiri kraške občine ustanavljajo skupen zavod za turizem

kobilarna-lipica-sla-_3.png
ponedeljek, 25. november 2019

V okviru Območne razvojne agencije Krasa in Brkinov bo prihodnje leto zaživela skupna turistična organizacija štirih občin. Krovna Območna razvojna agencija (ORA) Krasa in Brkinov se bo preoblikovala, občine Sežana, Komen, Divača in Hrpelje-Kozino pa bodo nanjo prenesle svoje turistične javne službe, da bi tako bolje izkoristile dane potenciale

V devetih mesecih 2,17 milijard evrov iz naslova izvoza potovanj

diagram rasti
četrtek, 21. november 2019

Banka Slovenije je objavila vrednost izvoza potovanj za obdobje od januarja do septembra letos, ta znaša 2,17 milijard evrov, kar je za 2,4 odstotka več kot v enakem obdobju leta 2018.

Nordijski center Planica prejemnik mednarodne nagrade za arhitekturni dosežek

Planica
ponedeljek, 18. november 2019

Mednarodni olimpijski komite in Mednarodno združenje za infrastrukturo za šport in prosti čas je ustvarjalce Nordijskega centra Planica 5. novembra nagradilo z zlatim priznanjem za arhitekturni dosežek. Gre za izjemen uspeh. V letu 2019 so med 98 prispelih projektov podelili sedem zlatih priznanj.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije