Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
slovenia-2.png

Prihodnji teden predstavitev slovenske turistične ponudbe na MITT Moskva

Datum: petek, 14. marec, 2014

Prihodni teden, 19. marca, bo v ruskem glavnem mestu vrata odprla osrednja mednarodna turistična borza MITT Moskva 2014, ki je ena najpomembnejših za turistično industrijo v Rusiji in Baltskih deželah. V Moskvi se bo predstavila tudi Slovenija, v ospredju predstavitve pa bo za ruski trg najbolj zanimiva ponudba zdraviliškega turizma. 

Moscow International Travel & Tourism (MITT) je odlična priložnost za vse, ki želijo prodreti na ruski trg oziroma se na tem trgu želijo intenzivneje pozicionirati. Predstavitev slovenske turistične ponudbe bo potekala pod okriljem javne agencije SPIRIT Slovenija, Sektorja za turizem.

V četrtek, 20. marca, bo ob 15:00 uri na sejmišču organizirana slovenska novinarska konferenca (Paviljon 2, seminarska soba 2), na kateri bodo o Sloveniji in slovenski turistični ponudbi spregovorili veleposlanik RS v Rusiji nj. eks. Rudi Šeligo, vodja Sektorja za turizem javne agencije SPIRIT Slovenija mag. Karmen Novarlič ter direktor Slovenskih naravnih zdravilišč Iztok Altbauer.

Po novinarski konferenci bo na slovenski stojnici za novinarje in poslovne partnerje organiziran še sprejem, kjer bodo gostje lahko okusili slovensko kulinariko in izbrana slovenska vina.

V ospredju predstavitve na stojnici slovenskega turizma bo ponudba slovenskih naravnih zdravilišč pod okriljem Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč. Na stojnici bo obiskovalcem na voljo brezplačno zdravniško svetovanje, ki ga bo vsak dan izvajal dr. Peter Kurila iz Term Olimia.

Ruski trg je za slovenski turizem velikega pomena, saj je Slovenija s tega trga beležila visoke stopnje rasti. V letu 2012 celo rekordno rast prihodov v višini 27 %, ki so se v letu 2013 povečali še za 9 %. Število nočitev v letu 2013 je ostalo na enakem nivoju kot v rekordnem letu 2012. Glede na občine največji delež prenočitev ruskih gostov beležijo v zdraviliških občinah – od leta 2008 je ta delež narasel za 52 odstotkov in v letu 2012 dosegel kar 57 odstotkov. Na drugem mestu najbolj obiskanih občin s strani ruskih gostov so obmorske (z 23,6 odstotki), na tretjem pa gorske občine (z 8,9 odstotki).

Slovenija se enako kot lansko leto na borzi predstavlja na odlični lokaciji, v paviljonu 2, hala 1, na stojnici št. B205. V Moskvi se bo predstavilo 27 turističnih podjetij oziroma organizacij: Turizem Ljubljana, Thermana Laško, Terme Čatež, Millenium Travel, Renee Tours, Terme Dobrna, Terme Krka, Kompas, Postojnska jama, Skupnost slovenskih naravnih zdravilišč, Sava Hotels & Resorts, Happy Tours, Rogaška (Terme Spa Rogaška, Hotel Sava Rogaška, Hoteli in Turizem Rogaška, Zdravilišče Rogaška – Zdravstvo), Alpe Adria Travel, Spa & Sport Travel, Adria Airways, Trikita, Turistično združenje Portorož, Rimske Terme, Terme Olimia, Lemaj, TIC Brda, Ascomp d.o.o. – I Travel Slovenia, Kempinski Palace Portorož, Alpmor, Hit Holidays in Adria Holidays, camping, caravaning, sailing.

V lanskem letu se je v okviru MITT Moskva na okoli 51.000 m2 razstavnih površin predstavilo več kot 3.000 razstavljavcev iz 198 držav oziroma regij. Borzo je obiskalo okoli 73.000 obiskovalcev, od tega 74 odstotkov predstavnikov poslovne javnosti.

 

SPIRIT Slovenija

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Čiliada v Izoli

čili festival
četrtek, 19. september 2019

V soboto, 21. septembra, Izola postane mesto ljubiteljev pikantnih okusov. Takrat nas čaka festival čilija in pekoče kuhinje – Čiliada.

22. Festival slovenskega filma

film
ponedeljek, 16. september 2019

22. Festival slovenskega filma bo potekal od 17. do 22. septembra v Portorožu, v dvoranah Avditorij Portorož in Monforta, slikovitga prizorišča nekdanjega skladišča soli.

Dnevi bakalaja v Izoli

izola_panorama.jpg
četrtek, 12. september 2019

Tudi v letošnjem letu na Turističnem združenju Izola nadaljujejo z razvojem Izole kot kulinarične destinacije. V ta namen bodo pripravili več različnih promocijskih akcij, prav tako pa bodo nadaljevali s programom Kilometer nič, ki vključuje sezonsko domačo tržnico Ruba sz moje njive in pa kulinarične akcije oz. dogodke.

Festival Stare trte

Festival Stare trte, najstarejše na svetu
sreda, 11. september 2019

Poklon Stari trti, najstarejši trti na svetu Festival Stare trte je vinski, kulinarični in kulturni…

52. mednarodni sejem MOS

MOS
sreda, 11. september 2019

V tem tednu se pričenja MOS v Celju.

Slovenija v prihodnjih tednih gosti EuroVolley 2019

odbojka ljubljana
ponedeljek, 9. september 2019

V četrtek, 12. septembra se bo pričelo evropsko prvenstvo v odbojki za moške, ki ga letos poleg Slovenije gostijo Belgija, Nizozemska in Francija. To je odlična priložnost za promocijo Slovenije kot zelene, aktivne in zdrave destinacije.

Izboljšana konkurenčnost slovenskega turizma

feel_309835.jpg
petek, 6. september 2019

Slovenija se je po skupni oceni konkurenčnosti za razvoj turističnega sektorja, ki so jo med 140-imi državami izvedli za Svetovni gospodarski forum (WEF), uvrstila na 36. mesto, kar pomeni izboljšanje za 5 mest. Na najboljšem mestu se Slovenija nahaja po okoljski trajnosti in sicer na visokem 8. mestu.

Terme Snovik - 25 let od prvega bazena

snovik_poletje1.jpg
petek, 30. avgust 2019

Letos mineva petindvajset let od postavitve prvega bazena v Snoviku. Pomemben dogodek so danes dopoldan v Termah Snovik počastili s svečano slovesnostjo, ki sta se jo udeležila tudi minister za gospodarstvo, Zdravko Počivalšek in župan občine Kamnik, Matej Slapar. V okviru slovesnosti je potekala okrogla miza z naslovom Termalna voda – darilo narave za danes in jutri, z željo, da bi šel razvoj z izgradnjo pokritega olimpijskega bazena tudi v razvoj športnega turizma.

V Žalcu odprt nov štirizvezdnični hotel A

HotelA
sreda, 28. avgust 2019

Konec prejšnjega tedna je prve goste sprejel nov štirizvezdični hotel A v Arji vasi. Hotel ima 50 sob ter štiri dodatne za najbolj zahtevne goste in gostom nudi udobje, sprostitev in odlično storitev. Uradno ga bodo uradno odprli v začetku septembra.

V prvem polletju 1,16 milijard evrov iz naslova izvoza potovanj

diagram rasti
petek, 23. avgust 2019

Po podatkih Banke Slovenije vrednost izvoza potovanj v šestih mesecih leta 2019 znaša 1,16 milijard evrov, kar je za 4,8 % več kot v enakem obdobju 2018.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije