Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
slovenia-2.png

Prihodnji teden predstavitev slovenske turistične ponudbe na MITT Moskva

Datum: petek, 14. marec, 2014

Prihodni teden, 19. marca, bo v ruskem glavnem mestu vrata odprla osrednja mednarodna turistična borza MITT Moskva 2014, ki je ena najpomembnejših za turistično industrijo v Rusiji in Baltskih deželah. V Moskvi se bo predstavila tudi Slovenija, v ospredju predstavitve pa bo za ruski trg najbolj zanimiva ponudba zdraviliškega turizma. 

Moscow International Travel & Tourism (MITT) je odlična priložnost za vse, ki želijo prodreti na ruski trg oziroma se na tem trgu želijo intenzivneje pozicionirati. Predstavitev slovenske turistične ponudbe bo potekala pod okriljem javne agencije SPIRIT Slovenija, Sektorja za turizem.

V četrtek, 20. marca, bo ob 15:00 uri na sejmišču organizirana slovenska novinarska konferenca (Paviljon 2, seminarska soba 2), na kateri bodo o Sloveniji in slovenski turistični ponudbi spregovorili veleposlanik RS v Rusiji nj. eks. Rudi Šeligo, vodja Sektorja za turizem javne agencije SPIRIT Slovenija mag. Karmen Novarlič ter direktor Slovenskih naravnih zdravilišč Iztok Altbauer.

Po novinarski konferenci bo na slovenski stojnici za novinarje in poslovne partnerje organiziran še sprejem, kjer bodo gostje lahko okusili slovensko kulinariko in izbrana slovenska vina.

V ospredju predstavitve na stojnici slovenskega turizma bo ponudba slovenskih naravnih zdravilišč pod okriljem Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč. Na stojnici bo obiskovalcem na voljo brezplačno zdravniško svetovanje, ki ga bo vsak dan izvajal dr. Peter Kurila iz Term Olimia.

Ruski trg je za slovenski turizem velikega pomena, saj je Slovenija s tega trga beležila visoke stopnje rasti. V letu 2012 celo rekordno rast prihodov v višini 27 %, ki so se v letu 2013 povečali še za 9 %. Število nočitev v letu 2013 je ostalo na enakem nivoju kot v rekordnem letu 2012. Glede na občine največji delež prenočitev ruskih gostov beležijo v zdraviliških občinah – od leta 2008 je ta delež narasel za 52 odstotkov in v letu 2012 dosegel kar 57 odstotkov. Na drugem mestu najbolj obiskanih občin s strani ruskih gostov so obmorske (z 23,6 odstotki), na tretjem pa gorske občine (z 8,9 odstotki).

Slovenija se enako kot lansko leto na borzi predstavlja na odlični lokaciji, v paviljonu 2, hala 1, na stojnici št. B205. V Moskvi se bo predstavilo 27 turističnih podjetij oziroma organizacij: Turizem Ljubljana, Thermana Laško, Terme Čatež, Millenium Travel, Renee Tours, Terme Dobrna, Terme Krka, Kompas, Postojnska jama, Skupnost slovenskih naravnih zdravilišč, Sava Hotels & Resorts, Happy Tours, Rogaška (Terme Spa Rogaška, Hotel Sava Rogaška, Hoteli in Turizem Rogaška, Zdravilišče Rogaška – Zdravstvo), Alpe Adria Travel, Spa & Sport Travel, Adria Airways, Trikita, Turistično združenje Portorož, Rimske Terme, Terme Olimia, Lemaj, TIC Brda, Ascomp d.o.o. – I Travel Slovenia, Kempinski Palace Portorož, Alpmor, Hit Holidays in Adria Holidays, camping, caravaning, sailing.

V lanskem letu se je v okviru MITT Moskva na okoli 51.000 m2 razstavnih površin predstavilo več kot 3.000 razstavljavcev iz 198 držav oziroma regij. Borzo je obiskalo okoli 73.000 obiskovalcev, od tega 74 odstotkov predstavnikov poslovne javnosti.

 

SPIRIT Slovenija

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

V Zeleni shemi slovenskega turizma tudi Camping Šobec

šobec
sreda, 20. januar 2021

Camping Šobec se je po pridobitvi okoljskega znaka Zeleni ključ z znakom Slovenia Green Accommodation pridružil še Zeleni shemi slovenskega turizma, ki zdaj združuje že 57 ponudnikov nastanitev.

Dolina Soče med kandidatkami za naziv najboljše evropske destinacije 2021

Soča
torek, 19. januar 2021

Dolina Soče je po izboru European Best Destinations na seznamu 20 izbranih evropskih destinacij, ki se potegujejo za naziv najboljše evropske destinacije leta 2021. Vabljeni h glasovanju od 20. januarja dalje. 

Aktualne informacije o ukrepih za blažitev vpliva in širitve koronavirusa na slovenski turizem

Potovanje Corona
ponedeljek, 18. januar 2021

MGRT je pripravil program pomoči gospodarstvu v letu 2021. Vlada je podaljšala epidemijo za 60 dni. Od jutri nova izjema za prehod meje za dvolastnike zemljišč, karantena na domu se lahko prekine tudi s hitrim testom. Na rdeči seznam držav članic EU oziroma schengenskega območja je dodana Irska. STO nadaljuje z izvedbo dogodkov in predstavitev na spletu za poslovno turistično javnost.

Financial Times in The Guardian Slovenijo umestila med top potovalne destinacije za leto 2021

Kranjska Gora
sreda, 13. januar 2021

Slovenija kot turistična destinacija vedno bolj pridobiva na prepoznavnosti in ugledu. V tem tednu sta jo dva vplivna medija uvrstila med države, ki jih priporočajo za obisk v letu 2021.

Ksenija Flegar nova v. d. generalne direktorice Direktorata za turizem na MGRT

ksenja flegar
ponedeljek, 11. januar 2021

Tik pred koncem prejšnjega leta je vlada na položaj vršilke dolžnosti generalne direktorice Direktorata za turizem pri Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo imenovala Ksenijo Flegar.

Odprtje razstave Muzej skozi zgodovino: najstarejše pridobitve Deželnega muzeja za Kranjsko

Narodni muzej
četrtek, 7. januar 2021

Z odprtjem prvega dela razstave Muzej skozi zgodovino slavnostno v Narodnem muzeju vstopajo v jubilejno leto 200-letnice delovanja muzeja.

Novi umetniški vodja baleta v SNG Opera in balet Ljubljana je Renato Zanella

note
sreda, 6. januar 2021

S 1. januarjem letošnjega leta je umetniško vodenje baleta prevzel priznani in izkušeni koreograf Renato Zanella, ki je med ostalim vodil tudi baletni ansambel Dunajske državne opere. Sebe in svoje delo opisuje kot rezultat radovednosti in odvisnosti od preizkušanja novih stvari, srečevanja novih ljudi in talentov, od katerih dobiva prepotreben ustvarjalni navdih za svoje delo.

Virtualni sprehod po Poti kulturne dediščine Žirovnica

Žirovnica
torek, 5. januar 2021

V Zavodu za turizem in kulturo Žirovnica so v času, ko so muzejske hiše vzdolž Poti kulturne dediščine Žirovnica za obiskovalce zaprle svoja vrata, pripravili virtualne oglede znamenitosti kraja.

Povabilo na ples s Slovensko filharmonijo

novletna jelka2
četrtek, 31. december 2020

Tradicionalni novoletni koncert Slovenske filharmonije se tokrat seli na splet. Koncert lepe in žlahtne glasbe za ljubitelje in poznavalce.

Kratkoročne potovalne namere prebivalcev Evrope

Potovanje Corona
sreda, 30. december 2020

Evropska potovalna komisija (ETC) je objavila tretje od šestih poročil, namenjenih spremljanju kratkoročnih potovalnih namer znotraj Evrope. Raziskavo izvaja na desetih največjih evropskih trgih, nanaša pa se na odnos do potovanj v naslednjih šestih mesecih.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije