Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
slovenia-2.png

Prihodnji teden predstavitev slovenske turistične ponudbe na MITT Moskva

Datum: petek, 14. marec, 2014

Prihodni teden, 19. marca, bo v ruskem glavnem mestu vrata odprla osrednja mednarodna turistična borza MITT Moskva 2014, ki je ena najpomembnejših za turistično industrijo v Rusiji in Baltskih deželah. V Moskvi se bo predstavila tudi Slovenija, v ospredju predstavitve pa bo za ruski trg najbolj zanimiva ponudba zdraviliškega turizma. 

Moscow International Travel & Tourism (MITT) je odlična priložnost za vse, ki želijo prodreti na ruski trg oziroma se na tem trgu želijo intenzivneje pozicionirati. Predstavitev slovenske turistične ponudbe bo potekala pod okriljem javne agencije SPIRIT Slovenija, Sektorja za turizem.

V četrtek, 20. marca, bo ob 15:00 uri na sejmišču organizirana slovenska novinarska konferenca (Paviljon 2, seminarska soba 2), na kateri bodo o Sloveniji in slovenski turistični ponudbi spregovorili veleposlanik RS v Rusiji nj. eks. Rudi Šeligo, vodja Sektorja za turizem javne agencije SPIRIT Slovenija mag. Karmen Novarlič ter direktor Slovenskih naravnih zdravilišč Iztok Altbauer.

Po novinarski konferenci bo na slovenski stojnici za novinarje in poslovne partnerje organiziran še sprejem, kjer bodo gostje lahko okusili slovensko kulinariko in izbrana slovenska vina.

V ospredju predstavitve na stojnici slovenskega turizma bo ponudba slovenskih naravnih zdravilišč pod okriljem Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč. Na stojnici bo obiskovalcem na voljo brezplačno zdravniško svetovanje, ki ga bo vsak dan izvajal dr. Peter Kurila iz Term Olimia.

Ruski trg je za slovenski turizem velikega pomena, saj je Slovenija s tega trga beležila visoke stopnje rasti. V letu 2012 celo rekordno rast prihodov v višini 27 %, ki so se v letu 2013 povečali še za 9 %. Število nočitev v letu 2013 je ostalo na enakem nivoju kot v rekordnem letu 2012. Glede na občine največji delež prenočitev ruskih gostov beležijo v zdraviliških občinah – od leta 2008 je ta delež narasel za 52 odstotkov in v letu 2012 dosegel kar 57 odstotkov. Na drugem mestu najbolj obiskanih občin s strani ruskih gostov so obmorske (z 23,6 odstotki), na tretjem pa gorske občine (z 8,9 odstotki).

Slovenija se enako kot lansko leto na borzi predstavlja na odlični lokaciji, v paviljonu 2, hala 1, na stojnici št. B205. V Moskvi se bo predstavilo 27 turističnih podjetij oziroma organizacij: Turizem Ljubljana, Thermana Laško, Terme Čatež, Millenium Travel, Renee Tours, Terme Dobrna, Terme Krka, Kompas, Postojnska jama, Skupnost slovenskih naravnih zdravilišč, Sava Hotels & Resorts, Happy Tours, Rogaška (Terme Spa Rogaška, Hotel Sava Rogaška, Hoteli in Turizem Rogaška, Zdravilišče Rogaška – Zdravstvo), Alpe Adria Travel, Spa & Sport Travel, Adria Airways, Trikita, Turistično združenje Portorož, Rimske Terme, Terme Olimia, Lemaj, TIC Brda, Ascomp d.o.o. – I Travel Slovenia, Kempinski Palace Portorož, Alpmor, Hit Holidays in Adria Holidays, camping, caravaning, sailing.

V lanskem letu se je v okviru MITT Moskva na okoli 51.000 m2 razstavnih površin predstavilo več kot 3.000 razstavljavcev iz 198 držav oziroma regij. Borzo je obiskalo okoli 73.000 obiskovalcev, od tega 74 odstotkov predstavnikov poslovne javnosti.

 

SPIRIT Slovenija

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Prihajao Kul petki v Kamniku

Sutna_street_Photo_associaton_Kamnik__Fotoklub_Kamnik_.JPG
četrtek, 20. junij 2019

Tudi letos bo ob petkih zvečer dišalo iz parka Evrope in Kul petek bo že tretje leto zapored razvajal brbončice številnih obiskovalcev. Prijetno vzdušje poletnega večera v mestnem parku z živo glasbo ter prvovrstno hrano, ki jo gostinci pripravljajo pred obiskovalci, je kombinacija, ki poskrbi za pravo kulinarično razvajanje. Na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik, ki organizira to priljubljeno poletno prireditev, pa za letos napovedujejo nekaj novosti.

Sveže italijanske dobrote na Pogačarjevem trgu

idea italia
sreda, 19. junij 2019

Idea Italia, italijanska tržnica z izbranimi kulinaričnimi dobrotami naše zahodne sosede, bo od sobote do vključno ponedeljka med 8. in 20. uro že sedmič gostovala v Ljubljani, na Pogačarjevem trgu. Obiskovalcem bodo na voljo sveži izdelki s Sicilije, Sardinije, iz Furlanije - Julijske krajine, Toskane, Umbrije, Apulje in Emilije - Romanje. Za tekočo ohladitev bo poskrbela milanska pivovarna Lambrate.

Poletje v Stari Ljubljani

Ljubljana
petek, 14. junij 2019

Tradicionalni festival Poletje v stari Ljubljani vsako leto popestri dogajanje v mestu s sporedom koncertov klasične glasbe v slikovitem okolju starega mestnega jedra, na katere je vstop večinoma prost.

Kolesarska dirka Po Sloveniji 2019

Kolesar
sreda, 12. junij 2019

Kolesarska dirka Po Sloveniji je največji kolesarski dogodek pri nas, ki ga iz leta v leto spremlja več ljudi, tako ob progi kot tudi preko medijev. Ogledate si jo lahko od 19. do 23. junija.

Povezava Dravske in Murske kolesarske poti

avstrijska_stajerska_kolesarska_tura.jpg
torek, 11. junij 2019

V sklopu projekta Kolesarjenje ob železni zavesi, katerega cilj je izoblikovanje skupne kolesarske turistične destinacije in integracija z železno zaveso razdeljenega obmejnega območja, so povezali Dravsko in Mursko kolesarko pot.

Petra Stušek izvoljena za predsednico združenja European Cities Marketing

petra_stusek.jpg
ponedeljek, 10. junij 2019

Združenje evropskih mestnih turističnih in kongresnih uradov ter marketinških organizacij European Cities Marketing (ECM) je na letni generalni skupščini v Ljubljani za svojo predsednico izvolilo mag. Petro Stušek, direktorico Turizma Ljubljana.

Nova gorenjska planinsko-muzejska pot

kranjska_gora3.jpg
ponedeljek, 10. junij 2019

V maju je zaživel nov skupen projekt muzejev na Gorenjskem, Neverjetne gore, vzpostavljena je bila Gorenjska muzejsko-planinska transverzala, ki obiskovalce vodo od muzeja do muzeja čez vmesne hribe in vrhove.

Turistični novinarji odkrivali kulinarične in gastronomske bisere BTC Cityja v Ljubljani

TNS - FoodBluz - skupinska
sreda, 5. junij 2019

Turistični novinarji Slovenije smo se tokrat podali na odkrivanje kulinaričnih in gastronomskih biserov BTC Cityja v Ljubljani pod blagovno znamko Food Bluz.

39-milijonti obiskovalec Postojnske jame

Postojnska jama
ponedeljek, 3. junij 2019

Postojnsko jamo si je 29. maja ogledal že 39-milijonti obiskovalec. Ob dogodku je predsednik upravnega odbora Postojnske jame Marjan Batagelj prvič v zgodovini predstavil 200 let staro prvo vpisno knjigo Postojnske jame, ki obeležuje začetek neprekinjenega beleženja števila obiskovalcev v največji turistični jami v Evropi.

Drugi I FEEL SLOVENIA IRONMAN

ironman
ponedeljek, 27. maj 2019

Slovenija letos jeseni, 22. septembra, ponovno gosti ekstremni športni dogodek I FEEL SLOVENIA IRONMAN 70.3 Slovenian Istria, preizkušnjo za najbolj ambiciozne in zmogljive triatlonce. Slovenska turistična organizacija k temu globalno prepoznavnemu in uglednemu dogodku tudi v letošnjem letu pristopa kot glavni partner.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije