Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
slovenia-2.png

Prihodnji teden predstavitev slovenske turistične ponudbe na MITT Moskva

Datum: petek, 14. marec, 2014

Prihodni teden, 19. marca, bo v ruskem glavnem mestu vrata odprla osrednja mednarodna turistična borza MITT Moskva 2014, ki je ena najpomembnejših za turistično industrijo v Rusiji in Baltskih deželah. V Moskvi se bo predstavila tudi Slovenija, v ospredju predstavitve pa bo za ruski trg najbolj zanimiva ponudba zdraviliškega turizma. 

Moscow International Travel & Tourism (MITT) je odlična priložnost za vse, ki želijo prodreti na ruski trg oziroma se na tem trgu želijo intenzivneje pozicionirati. Predstavitev slovenske turistične ponudbe bo potekala pod okriljem javne agencije SPIRIT Slovenija, Sektorja za turizem.

V četrtek, 20. marca, bo ob 15:00 uri na sejmišču organizirana slovenska novinarska konferenca (Paviljon 2, seminarska soba 2), na kateri bodo o Sloveniji in slovenski turistični ponudbi spregovorili veleposlanik RS v Rusiji nj. eks. Rudi Šeligo, vodja Sektorja za turizem javne agencije SPIRIT Slovenija mag. Karmen Novarlič ter direktor Slovenskih naravnih zdravilišč Iztok Altbauer.

Po novinarski konferenci bo na slovenski stojnici za novinarje in poslovne partnerje organiziran še sprejem, kjer bodo gostje lahko okusili slovensko kulinariko in izbrana slovenska vina.

V ospredju predstavitve na stojnici slovenskega turizma bo ponudba slovenskih naravnih zdravilišč pod okriljem Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč. Na stojnici bo obiskovalcem na voljo brezplačno zdravniško svetovanje, ki ga bo vsak dan izvajal dr. Peter Kurila iz Term Olimia.

Ruski trg je za slovenski turizem velikega pomena, saj je Slovenija s tega trga beležila visoke stopnje rasti. V letu 2012 celo rekordno rast prihodov v višini 27 %, ki so se v letu 2013 povečali še za 9 %. Število nočitev v letu 2013 je ostalo na enakem nivoju kot v rekordnem letu 2012. Glede na občine največji delež prenočitev ruskih gostov beležijo v zdraviliških občinah – od leta 2008 je ta delež narasel za 52 odstotkov in v letu 2012 dosegel kar 57 odstotkov. Na drugem mestu najbolj obiskanih občin s strani ruskih gostov so obmorske (z 23,6 odstotki), na tretjem pa gorske občine (z 8,9 odstotki).

Slovenija se enako kot lansko leto na borzi predstavlja na odlični lokaciji, v paviljonu 2, hala 1, na stojnici št. B205. V Moskvi se bo predstavilo 27 turističnih podjetij oziroma organizacij: Turizem Ljubljana, Thermana Laško, Terme Čatež, Millenium Travel, Renee Tours, Terme Dobrna, Terme Krka, Kompas, Postojnska jama, Skupnost slovenskih naravnih zdravilišč, Sava Hotels & Resorts, Happy Tours, Rogaška (Terme Spa Rogaška, Hotel Sava Rogaška, Hoteli in Turizem Rogaška, Zdravilišče Rogaška – Zdravstvo), Alpe Adria Travel, Spa & Sport Travel, Adria Airways, Trikita, Turistično združenje Portorož, Rimske Terme, Terme Olimia, Lemaj, TIC Brda, Ascomp d.o.o. – I Travel Slovenia, Kempinski Palace Portorož, Alpmor, Hit Holidays in Adria Holidays, camping, caravaning, sailing.

V lanskem letu se je v okviru MITT Moskva na okoli 51.000 m2 razstavnih površin predstavilo več kot 3.000 razstavljavcev iz 198 držav oziroma regij. Borzo je obiskalo okoli 73.000 obiskovalcev, od tega 74 odstotkov predstavnikov poslovne javnosti.

 

SPIRIT Slovenija

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Danes se odpira Avto kino Domžale

film
četrtek, 28. maj 2020

Mestni kino Domžale bo danes ob 21. uri zagnal projekt Avto kino Domžale. Filme bodo predvajali na dvorišču nekdanje Metalke med občinsko stavbo in kulturnim domom.

Ameriški organizatorji potovanj pričakujejo vrnitev potovanj v Evropo v jesenskih mesecih

odgovorni_turizem-1.jpg
sreda, 27. maj 2020

Združenje ameriških organizatorjev potovanj (USTOA) je med aktivnimi člani izvedlo raziskavo  o načrtih za okrevanje in nadaljevanje poslovanja po COVID-19. 

Sejem na zraku

Knjige
ponedeljek, 25. maj 2020

Pridi, kupi knjigo, podpri slovenske založnike – V ŽIVO! Knjižni sejem s kavča se seli na prosto.

WTTC – kako bo izgledala nova realnost potovanj?

letalski_potniki.jpg
četrtek, 21. maj 2020

Po napovedih WTTC bodo med prvimi, ki bodo začeli potovati, mlajši popotniki med 18 in 35 let. Novi standardi in protokoli pa bodo del nove realnosti potovanj vse dokler ne bo dostopno cepivo.

Fotografski natečaj 2020 v Kozjanskem parku

Gozd
torek, 19. maj 2020

V kozjanskem parku tudi letos vabijo vse fotografske navdušence k sodelovanju na fotografskem natečaju, ki so ga letos poimenovali »Biodiverziteta – umetnost življenja« 2020.

Začetek kampanje ZDAJ JE ČAS. Moja Slovenija

piran_punta_alpe_2832_orig_330529.jpg
petek, 15. maj 2020

Slovenska turistična organizacija (STO) je začela z vseslovensko motivacijsko kampanjo ZDAJ JE ČAS. Moja Slovenija, v sklopu katere prebivalce naše dežele vabi h krajšemu ali daljšemu oddihu v Sloveniji, odkrivanju doživetij in delitev le-teh s ključnikom #mojaslovenija.

Destinacija Brda bogatejša še za dva ponudnika z znakom Zeleni ključ

Brda3
četrtek, 14. maj 2020

Ponudnika Kmečki turizem Breg in Vila Vita Vipolže sta pridobila okoljski znak Zeleni ključ, s čimer soustvarjata zeleno zgodbo trajnostnega turizma v občini Brda.

Začenja se prenova hotela Maestoso v Lipici

lipicanci.jpg
sreda, 13. maj 2020

V dneh, ko Kobilarna Lipica v objem zelene narave, med več kot 300 lipicancev, znova vabi obiskovalce, se začenja prenova hotela Maestoso. Hotel s štirimi zvezdicami superior, 139 sobami, petimi kongresnimi dvoranami, notranjim in zunanjim bazenom ter kreativno zasnovanim wellness centrom bo prve goste sprejel v začetku leta 2021.

UNWTO objavil oceno vpliva novega koronavirusa na turizem

UNWTO
torek, 12. maj 2020

Po ocenah UNWTO (z dne 7.5.) bi se zaradi vpliva novega koronavirusa mednarodni turizem v letu 2020 lahko zmanjšal za 60 do 80 %. V prvem četrtletju 2020 se je mednarodni turizem zmanjšal za 22 %.

Zavod za turizem Šaleške doline je izdal nov e-katalog turističnih doživetij

velenje saleski grad
ponedeljek, 11. maj 2020

Zavod za turizem Šaleške doline želi tudi v tem obdobju, ko zaradi pandemije s koronavirusno boleznijo veljajo številne omejitve, doživetja Šaleške doline približali čim več potencialnim obiskovalcem, zato so objavili digitalni turistično prodajni katalog doživetij v Šaleški dolini, ki je sicer v tiskani obliki izšel v začetku leta.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije