O nas | Kontakti | Promocijske aktivnosti | Reference | Koristne povezave | Kje in kdaj nas lahko poslušate? | Varovanje podatkov
Projekt, za katerega je dalo pobudo latvijsko združenje, ki je imelo v projektu tudi vodilno vlogo, je bil sofinanciran s strani Evropske unije v okviru programa Vseživljenjsko učenje.
Najpomembnejši rezultat projekta so zelo privlačne internetne strani na naslovu quality.eurogites.org, ki jih lahko ponudniki turizma na podeželju uporabijo kot pripomoček za lastno izobraževanje na področju kakovosti ter tako prispevajo k dvigu kakovosti svoje ponudbe. Internetne strani so pripravljene v devetih jezikih, med drugim tudi v slovenščini. Na njih so predstavljeni minimalni kriteriji za kakovost nastanitvenih kapacitet na podeželju, ki so jih leta 2005 člani Evropskega združenja za turizem na podeželju (Eurogites) sprejeli na generalni skupščini. Evropsko združenje za turizem na podeželju, ki prihodnje leto praznuje dvajsetletnico obstoja, povezuje 35 reprezentativnih organizacij, ki se ukvarjajo s podeželskim turizmom v 28-ih državah. Od leta 2004 je član tega evropskega združenja tudi Združenje turističnih kmetij Slovenije.
Več informacij
Vir: TTA
Nadzorni svet Turističnega združenja Portorož je med 17 kandidati najbolj prepričal mag. Aleksander Valentin. V njegovi predstavitvi so izstopale bogate delovne izkušnje tako doma kot v tujini, velik poudarek pa namenja dialogu z lokalno skupnostjo in vsemi turističnimi deležniki na destinaciji. Petletni mandat bo nastopil 10. maja.
Z namenom celovite predstavitve turistične destinacije je Zavod za turizem Ptuj izdal nov turistično promocijski katalog Ptuja.
V januarju leta 2021 je bilo evidentiranih 95,7 % manj turističnih prihodov in 91,8 % manj turističnih prenočitev kot januarja lani. Turistične prenočitve v Sloveniji v januarju 2021 so bile ustvarjene le kot izjeme, opredeljene v podrobnejših pojasnilih k vladnemu Odloku o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji.
Slovenska turistična organizacija bo aprila in maja izvedla nove virtualne dogodke sejemskega formata za komunikacijo s poslovno turistično javnostjo, s katerimi je pričela septembra lani. Dogodki predstavjlajo pomembno komunikacijsko orodje, s katerimi v slovenskem turizmu s poslovnimi javnostmi ostajamo v stiku tudi v časih, ko dogodki v živo niso možni.
Kolesarski klub Adria Mobil v sodelovanju z agencijo Sport Media Focus ter Slovensko turistično organizacijo pripravlja prvo virtualno kolesarsko dirko Po Sloveniji, namenjeno rekreativnim kolesarjem, katerim bodo družbo delali nekateri najboljši slovenski profesionalni kolesarji. I feel Slovenia virtualna kolesarska dirka Po Sloveniji bo potekala na kolesarski platformi Rouvy, katere izjemna prednost je v tem, da kolesar ves čas vožnje opazuje okolico trase s pomočjo realnega videoposnetka.
UNILAD, ena vodilnih spletnih platform, je objavila serijo videov o petih svetovnih destinacijah, ki jih je vredno obiskati v 2021. Med njimi se Slovenija uvršča na drugo mesto.
Na priljubljenem televizijskem kanalu Channel 5 se je odvila nova oddaja serije Čudoviti svet čokolade, ki se je tokrat v celoti dogajala v manufakturi Tete Fride in glampingu Chocolate village by the river.
Dolina Soče se je na izboru organizacije European Best Destinations med 20 izbranimi destinacijami po glasovanju ljudstva uvrstila na 9. mesto med najboljšimi evropskimi destinacijami, priporočenimi za obisk v letu 2021.
V času epidemije lokalno in sezonsko pridelana hrana še posebej pridobiva na pomenu, med drugim tudi v luči varovanja okolja in samega načina pridelave. Hrana, pridelana v bližini, ima vrsto prednosti, zato je nakup lokalnih kmetijskih prildelkov in živil dobra odločitev.
Terme Snovik so se odzvale slovenski akciji »Ustvari svoj krof« v organizaciji Turistične gostinske zbornice Slovenije, ki je prvič pozvala slovenske gostince k peki krofov in tako obeležila pustni čas ter dodala doprinos k projektu Slovenija evropska gastronomska regija 2021. Gostinsko-kuharska naveza termalne restavracije Potočka, ki v svojih menijih prepleta lokalne dobrote, sveže sestavine in Kneippove nasvete zdravega načina življenja, se je izziva lotila ustvarjalno z upoštevanjem svojega osnovnega poslanstva restavracije. Tako so na tekmovanje poslali zdrav, drugačen, ustvarjalen, okusen krof. Pod spretnimi rokami kuharske mojstrice Advije Halilović je nastal Kneippov krof, polnjen s karameliziranim nadevom z nežno aromo žajblja.
© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije