Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
DRIVE IN _1.jpg

Prvi DRIVE-IN na Bledu

Datum: torek, 3. junij, 2014

Čeprav kremne rezine najdete v marsikateri slaščičarni, pravih, Originalnih blejskih kremnih rezin ne morete kupiti kar kjerkoli! A za to se ni več potrebno ustaviti in iskati parkirnega mesta, saj so na Bledu odprli prvi DRIVE-IN za kremšnite.

Originalni recept namreč uporabljajo samo v slaščičarski delavnici Hotela Park, z njimi pa se lahko posladkate v Kavarni Park na Bledu  , v vseh hotelih in gostinskih obratih Sava Hotelov Bled in še na nekaterih skrbno izbranih lokacijah, odslej pa tud v prvem DRIVE-IN-u za kremšnite. Originalne blejske kremne rezine tako lahko kupite kar iz vašega avta. Kremšnite vam bodo postregli lepo zapakirane v darilni vrečki, zato jih mnogi kupijo kot darilo za svoje najbližje. Na voljo pa so tudi v simpatičnih hladilnih vrečkah, ki služijo kot zaščita pred visokimi temperaturami.

DRIVE-IN se nahaja na glavni cesti Bohinj-Bled, ob Hotelu Jadran (nasproti Grand Hotela Toplice) in obratuje vsak vikend med 14. in 18. uro (v primeru dežja zaprto). V poletnem času pa bo obratovalni čas podaljšan.


VABLJENI NA OTVORITEV POLETNE SEZONE NA BLEDU

na terasi Restavracije in Kavarne Park, v soboto, 14. 6. 2014, med 16. in 18. uro

Premierna predstavitev nove kolekcije kremšnita (kulinarične dobrote in spominki)

Spremljevalni program:

  • Predstavitev in izbor najboljše ideje gostinsko-turističnih šol
  • Predstavitev novih uniform by Matjaž Faganel
  • Glasbena skupina Manouche
  • Društvo barmanov Slovenije

V času prireditve posebna cena originalne blejske kremne rezine: 1 = 2.


Sava Turizem d.d., Sava Hoteli Bled, Cankarjeva 6, 4260 Bled
T: 04 579 16 00
www.shr.si

 

Oglasno sporočilo

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Blagovna znamka Okusi Rogle

rogla
torek, 20. avgust 2019

Na območju turistične destinacije Rogla Pohorje, ki zajema občine Oplotnica, Slovenske Konjice, Vitanje in Zreče v sklopu evropsko sofinanciranega projekta Užij okuse Rogle, nadaljujejo z razvojem blagovne znamke Okusi Rogle.

Prvič na svetu: na Ljubljanici odbojka na plavajočem igrišču

odbojka_ljubljanica
ponedeljek, 19. avgust 2019

Prihodnji teden se v središču Ljubljane obeta odbojkarski spektakel. Tekmo v okviru promocije prihajajočega EuroVolleyja 2019, ki bo od 12. do 26. septembra potekal tudi v Ljubljani, organizira Odbojkarska zveza Slovenije v sodelovanju z agencijo Extrem in partnerji.

Kamfest

kamfest
ponedeljek, 12. avgust 2019

Kamfest je festival za vse generacije, ki se na različnih slikovitih prizoriščih po vsem Kamniku lahko brezplačno udeležijo zelo raznovrstnega programa dogodkov.

Rimske igre

rimske igre ptuj
ponedeljek, 12. avgust 2019

Pred 2000 leti je bil Ptuj mogočno mesto: najprej vojaška postojanka, pozneje pomembno trgovsko in obrtno mesto. Med Rimskimi igrami se Ptuj spremeni v rimski Poetovio. Mesto zasedejo gladiatorji, legionarji, senatorji, vestalke in ostali Rimljani, ki že deseto leto pripravljajo eno največjih predstavitev rimskega obdobja v tem delu Evrope.

Izbran direktor Holdinga Kobilarna Lipica

lipica.jpg
petek, 9. avgust 2019

Nadzorni svet družbe HOLDING KOBILARNA LIPICA d.o.o. je v sredo, 31. julija, na izredni seji imenoval Mateja Oseta za direktorja družbe Holdinga Kobilarne Lipica. Novi direktor bo nastopil z delom 3. septembra letos.

Nov Slovenia Green Accommodation z zelenim vrtom sredi Maribora

hotelMB
torek, 6. avgust 2019

Hotel Maribor združuje butične nastanitve v centru mesta Maribor, umeščene v stavbe z dolgoletno zgodovino. Tako so revitalizirali propadajočo kulturno dediščino, hkrati pa se zavezali vsemu, kar je lepo in trajnostno. Pridružili so se Zeleni shemi slovenskega turizma in pridobili znak Slovenia Green Accommodation.

Izdelovanje pleten in prevoz z njimi vpisana v register nesnovne dediščine

lake_bled-1.JPG
ponedeljek, 29. julij 2019

Ministrstvo za kulturo je ta mesec v register nesnovne kulturne dediščine vpisalo izdelavo pleten in prevoz z njimi po Blejskem jezeru. Gre za znanje, ki se prenaša iz roda v rod, in tradicijo, ki je prepoznavna turistična znamenitost. Na novo sta v register nesnovne dediščine vpisana tudi prevozno čebelarstvo in prekmurščina.

V prvih petih mesecih 925 milijonov evrov iz naslova izvoza potovanj

diagram rasti
petek, 26. julij 2019

Po podatkih Banke Slovenije vrednost izvoza potovanj v petih mesecih leta 2019 znaša 925 milijonov evrov, kar je za 4 % več kot v enakem obdobju 2018.

Ljubljanski grad v polletju z več kot pol milijona obiskovalcev

Ljubljanski-grad-z-zraka-foto-Primoz-Hieng.JPG
petek, 26. julij 2019

Števci prehodov so na Ljubljanskem gradu v prvem letošnjem polletju zabeležili več kot pol milijona obiskovalcev. Število prepeljanih potnikov s tirno vzpenjačo v prvih šestih mesecih se je povečalo za skoraj 11 odstotkov glede na enako obdobje lani, število prodanih vstopnic za turistične in kulturne vsebine pa za 10 odstotkov.

Med turistično sezono bodo hrvaškim kolegom pri postopkih s slovenskimi turisti tudi letos pomagali slovenski policisti

Na morje z vlakom
torek, 16. julij 2019

Slovenska policija bo tudi letos na Hrvaško poslala tri slovenske policiste, ki bodo na vrhuncu turistične sezone, od 17. julija do 18. avgusta 2019, hrvaškim policistom pomagali pri postopkih s slovenskimi državljani. Srečate jih lahko v Pulju ter na otokih Krk in Pag.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije