Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
kulinarika.JPG

Restavracija Tiffany v Hotelu Park prvič odpira vrata Tednu restavracij

Datum: sreda, 9. junij, 2021

Razlogov za obisk primorskih restavracij v času Tedna restavracij je veliko. Na povabilo organizatorjev se kulinarični akciji letos v Novi Gorici ob Perlini restavraciji Calypso prvič pridružuje tudi Parkova restavracija Tiffany. 

 

Priljubljena vse slovenska kulinarična akcija se po izjemno zahtevnem letu za vse vpete v  turistično in gostinsko dejavnost ter ne nazadnje vse ljubitelje kulinaričnih doživetij ponovno vrača. Organizatorji napovedujejo, da bo Teden restavracij pomlad 2021 zanimiva priložnost za obisk gostinskih lokalov, tudi zaradi naziva Evropska gastronomska regija, ki ga v letošnjem letu nosi Slovenija. Gre za zanimivo spodbudo k dostopnemu raziskovanju in odkrivanju kulinaričnih posebnosti najboljših slovenskih restavracij in gostiln, ki ustrezajo merilom kakovosti Šole okusov. Letošnji pomladni Teden restavracij bo potekal med 18. in 27. junijem, na njem pa sodeluje več kot 90 restavracij in gostiln. 

V akciji že tretje leto sodeluje Perlina restavracija Calypso, ki je v samem vrhu hotelskih à la carte restavracij v Sloveniji. Letos Tednu restavracij prvič vrata odpira novogoriški hotel Park, in sicer z à la carte restavracijo Tiffany. Prav slednja je bila v času zaprtja deležna posodobitve, tako v ambientu, kot tudi v ponudbi, ki na »križišču« primorskih vinskih poti združuje najboljše. Hitova Perla in Park sta javnosti sicer dobro poznana kot igralniško-zabaviščna centra, ki v Slovenijo privabljata številne tuje goste, v njuni gostinski srčiki pa najdemo vrhunske kulinarične zgodbe, ki jih pišejo predani gostinci. Prav ti se bodo po vnovičnem odprtju Hitovih enot potrudili, da bodo s svojim delom doprinesli k uresničevanju posebnega poslanstva, ki ga prinaša naziv Evropska gastronomska regija.       

Uigrana ekipa kuharjev, natakarjev in someljejev v Parkovi restavraciji Tiffany je za krstni nastop na Tednu restavracij dobro pripravljena. Organizatorji izpostavljajo, da je postrežba v Tiffany-ju vrhunska »stara šola«, kakršnih ni več. S stalnimi gosti so na ti, z novimi pa se hitro spoprijateljijo, goste pa razvajajo z občutkom ugodja. Kulinarično zgodbo v Parku piše predana ekipa kuharjev pod vodstvom chefa Adija Blaška. Goste znajo vedno znova prepričati z izborom kakovostnih morskih surovin, ki jih v kuhinji pripravljajo kot surove predjedi ter kot premišljene kreacije toplih predjedi in glavnih jedi. Poskrbljeno je tudi za vegetarijance, ljubitelje mesa in sladokusce. Goste z bogato vinsko spremljavo postrežejo natakarji in sommelierji. Med njimi je tudi vodja strežbe Simon Sitar, najboljši natakar po izbor vodnika Gault & Millau Slovenija, ki z ekipo dnevno skrbi za ključne trenutke kulinaričnih doživetij. Dobro se zavedajo, da pomemben del celovite kulinarične izkušnje predstavlja prav živa povezava in odnos kuhinja–natakar–gost

Perlina restavracija Calypso brez dvoma predstavlja največ, kar lahko v Hitu ponudijo še tako zahtevnemu domačemu in tujemu gostu. To je manjša, zelo elegantno urejena restavracija  s francoskim načinom strežbe, kjer lahko gostje v umirjenem okolju resnično uživajo v izbranih okusih s strastjo pripravljenih jedi mediteranske in krajevne kuhinje. Glavna kuhalnica je tu v rokah chefa Daliborja Janačkovića, ki vedno znova opozarja nase in svojo izurjeno ekipo v kuhinji. Delo v strežbi in z gosti pa redno koordinira vodja restavracije Sebastjan Harej.       

V restavraciji Tiffany v hotelu Park in restavraciji Calypso v hotelu Perla so za to priložnost pripravili »vodnik« za kulinarično doživetje, ki v dveh različicah menija prinaša kulinarično  raziskovanje ribjih in mesnih kreacij. Izven predlaganega 3-hodnega menija v ribji in vegetarijanski različici, ki ga bo uvodoma napovedal še pozdrav iz kuhinje, je gostom v Tiffany-ju po naročilu na voljo še sladica, v Calypsu ribji oz. mesni meni na željo gostov razširijo še s toplo predjedjo. Parkovi sommelierji so jedi premišljeno pospremili z izborom vin iz treh štirih vinorodnih okolišev dežele Primorska, v Perli pa so v priporočeno vinsko spremljavo vključili še druga slovenska in tuja vina. Obisk obeh restavracij je mogoč brez vstopa v igralnico, za vstop v veljavi ostajajo t. i. PCT pogoji. 

Meniji pomladnega Tedna restavracij s predlogi za vinsko spremljavo so predstavljeni na spletnih straneh centrov Perla in Park ter spletni strani Tedna restavracij.


 

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Razmerje med tujimi in domačimi gosti se je v juliju skoraj izenačilo

Na morje z vlakom
ponedeljek, 30. avgust 2021

V mesecu juliju je bilo v turističnih nastanitvenih obratih v primerjavi z julijem 2020 zabeleženih 17,5 % več turističnih prihodov in 9,7 % več turističnih prenočitev. V prvih sedmih mesecih leta je bilo evidentiranih 14,8 % manj turističnih prihodov in 13,5 % manj turističnih prenočitev kot v istem obdobju lani.

Radovljica, Bled, Tržič in Jesenice z novim skupnim turističnim produktom

Radovljica
četrtek, 26. avgust 2021

Destinacije Radovljica, Bled, Tržič in Jesenice so se tudi letos povezale v skupnem produktu Obišči in razišči.

Poletni lutkovni pristan v Mariboru

Lutke
torek, 10. avgust 2021

Lutkovne predstave popestrijo poletno dogajanje v mestu

Drugi teden avgustovskega dogajanja v znamenju Praznika terana in pršuta

prsut_Anze_Malovrh_STA.jpg
ponedeljek, 9. avgust 2021

Drugi teden avgustovskega dogajanja na Krasu, povezanega s Praznikom terana in pršuta, prinaša prireditvi, posvečeni pršutarjem (v soboto) in vinarjem (v nedeljo). Nadaljevalo se bo tudi prepletanje kulture in glasbe, vina in degustacijskih doživetij KrasPass Gourmet, ki je v štirih poletnih večerih minulega tedna obiskovalce že vabilo na kraške domačije. V nedeljo so se v Pliskovici srečale in predstavile kraljice terana.

Avanturistični park Ris prva zelena atrakcija na Kočevskem

jezero Kočevje
ponedeljek, 2. avgust 2021

Avanturistični park Ris je prejel mednarodni trajnostni certifikat Zeleni ključ/Green Key, s čimer tudi formalno dokazuje svojo zavezanost k odgovornemu obratovanju ter spoštljivemu odnosu do okolja in družbe.

Otvoritev Digitalne grajske sobane veličastnih sedem gradov Posavja

Gradovi posavja
sreda, 21. julij 2021

Regionalna razvojna agencija Posavje je z digitalnim inoviranjem kulturne dediščine sedmih gradov Posavja uspešno zaključila prvi sklop aktivnosti operacije e-Gradovi Posavja. Petega julija so namreč v Termah Čatež otvorili digitalne grajske sobane sedmih veličastnih gradov Posavja.

Plavajoči grad 2021

sneznik.jpg
torek, 13. julij 2021

Že deveti tradicionalni mednarodni festival Floating Castle - Plavajoči grad bo v štirih dneh, od 22. do 25. julija, združil okoli 100 glasbenih skupin in drugih ustvarjalcev s celega sveta na čarobnih lokacijah ob gradu Snežnik. Ustvarjalci festivala bodo pripravili okolje magičnih prizorišč, na katerih bodo obiskovalci lahko izkusili etno, jazz, fusion, elektronsko, avtorsko in eksperimentalno glasbo, tretjino programa pa predstavlja performens, lutkovne predstave, sodobni in tribal fusion ples, cirkus, intermedialne predstave, ter ulično in dramsko gledališče.

Novo: pastirska akademija za ozaveščanje otrok o pomenu sobivanja z naravo

eco_resort_vp.jpg
ponedeljek, 12. julij 2021

Društvo turistov Slovenije bo po notificiranem programu Zavoda za razvoj turizma na lokaciji Slovenia Eco Resorta pričela z novim programom za otroke, pastirsko akademijo.

Izročitev priznanj najbolj inovativnim produktom slovenskega turizma 2020

expano.jpg
petek, 9. julij 2021

V četrtek. 8. julija, so bile po decembrski razglasitvi na Dnevih slovenskega turizma, plakete prejemnikom še osebno izročene za naziv Sejalec 2020 Regijskemu centru Expano, Finalistoma Sejalec 2020 Istrskemu zajtrku in Jasna Chalet Resortu ter Snovalcem 2020, ki so Robidišče Trail Center, Fish & Fly Trio ter Potovanje z električnimi motorji.

Na Roglo in v Terme Zreče se vračajo vrhunski športniki iz Slovenije in tujine

rogla.jpg
sreda, 7. julij 2021

Med številnimi vrhunskimi športniki, ki se bodo to poletje pripravljali v Uniturjevih centrih, sta tudi hrvaški nogometni prvoligaš Hajduk in Jumbo Visma, kolesarski klub Primoža Rogliča. 

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije