Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
jumbo visma

Rogličeva ekipa Jumbo Visma odkriva Slovenijo kot odlično destinacijo za športne priprave

Datum: četrtek, 23. julij, 2020

"Slovenija je popolna za kolesarstvo in kakovosten trening," poudarja vodja razvojne ekipe Jumbo Visma Robbert de Groot, ki te dni svojo ekipo pripravlja na ponovni zagon kolesarske sezone v Sloveniji. Slovenska turistična organizacija nadaljuje partnerstvo pri promociji Slovenije kot turistične destinacije s Primožem Rogličem in ekipo Jumbo Visna, pričetek skupnih promocijskih aktivnosti pa označuje prav pripravljalni tabor razvojne ekipe Jumbo Visma.

S pisanjem svoje kolesarske zgodbe je Primož Roglič pričel z vstopom skozi vrata Kolesarskega kluba Radenska, nadaljeval pri Kolesarskem klubu Adria Mobil, nato pa leta 2016 prestopil prag nizozemske profesionalne ekipe Jumbo-Visma (takrat Lotto Jumbo), s katero se je v preteklih letih povzpel v sam vrh svetovnega kolesarstva. Od leta 2017 s Primožem Rogličem in ekipo Jumbo Visma pri promociji Slovenije kot odlične destinacije za petzvezdična aktivna doživetja in priprave vrhunskih športnikov sodeluje tudi Slovenska turistična organizacija.

Aktivnosti obsegajo objave na njihovih družbenih omrežjih, fotografije in video objave za namen promocije Slovenije kot turistične destinacije, objave o Sloveniji v e-novičniku ekipe, aktivacija navijačev in promocija znamke I FEEL SLOVENIA na dirki Tour de France ter promocija Slovenije kot odlične destinacije za kolesarske priprave med pripravljalnim taborom razvojne ekipe Jumbo Visma.

Jumbo Visma ponovni zagon kolesarske sezone začenja v Sloveniji "Slovenija je popolna za kolesarstvo in kakovosten trening. Tukaj želimo opraviti veliko višinskih metrov, zaradi česar je področje okoli Rogle idealno za našo ekipo," poudarja vodja razvojne ekipe Robbert de Groot. Neokrnjena narava, ugodna klima, dobra infrastruktura za aktivni oddih ter strokovna znanja nas uvrščajo med vse bolj zaželene destinacije, tako za izvedbo odmevnih športnih dogodkov kot za priprave vrhunskih športnikov. Slovenija za mlade nizozemske kolesarje, ki se te dni pripravljajo na slovenskih cestah, tako nudi vse pogoje za odlično pripravo na nadaljevanje sezone.

Glavni cilj je Tour de France

Trenutno se ekipe Jumbo-Visma pripravljajo na različnih lokacijah - del njih se preizkuša na dvotedenskem urjenju na Tirolskem, Primož Roglič s svojo ekipo intenzivno trenira v Franciji, Slovenija pa kot omenjeno gosti razvojno ekipo mladih kolesarskih talentov.

Letošnji glavni Primožev cilj je nastop na Dirki po Franciji, ki se bo letos zaradi novega koronavirusa, ki je za skoraj pet mesecev prekinil sezono, začela 29. avgusta. Slovenski kolesarski zvezdnik je med glavnimi favoriti za skupno zmago.

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Virtualni sprehod po Poti kulturne dediščine Žirovnica

Žirovnica
petek, 27. november 2020

V Zavodu za turizem in kulturo Žirovnica so v času, ko so muzejske hiše vzdolž Poti kulturne dediščine Žirovnica za obiskovalce zaprle svoja vrata, pripravili virtualne oglede znamenitosti kraja.

Na Krvavcu optimistično v zimsko sezono

Smučišče Krvavec
sreda, 25. november 2020

Družba RTC Krvavec je pred začetkom sicer še negotove smučarske sezone organizirala spletno novinarsko konferenco, na kateri je direktor družbe Janez Janša v družbi ambasadorja Krvavca Jureta Koširja predstavil letošnje novosti, ki se obetajo ljubiteljem domačih smučarskih strmin. V primeru ugodnih vremenskih razmer in sproščenih ukrepov se boste na smučanje na Krvavec lahko podali že v začetku decembra.

Ljubljana na seznamu top 25 manjših mest na svetu

LJUBLJANA_POLETI.jpeg
torek, 24. november 2020

Priznana britanska revija Monocle je objavila letni pregled majhnih mest »Small Cities Index« in Ljubljano uvrstila med 25 najboljših.

Dva slovenska prejemnika priznanja Turistična prizma za kakovost v turizmu

thermana_nocna.jpg
ponedeljek, 23. november 2020

V okviru spletne izvedbe mednarodnega turističnega sejma in konference WESTM 2020 so bili razglašeni dobitniki priznanj »Turistična prizma za novo kakovost v turizmi v jugovzhodni Evropi«. Med prejemniki sta tudi Hotel Thermana Park in Zaloščan vina De Adami.

ETC četrtletno poročilo o turizmu v Evropi

Potovanje Corona
četrtek, 19. november 2020

Evropska potovalna komisija (ETC) je objavila tretje četrtletno poročilo (Q3) o trendih in napovedih letošnjih potovanj. Evropski turizem se sooča z negativnimi vplivi epidemije, mednarodna potovanja v evropske države so močno upadla, številke kažejo, da se je število prihodov obiskovalcev več kot prepolovilo.

Urejanje poti v soteski Vintgar na relaciji Slap Šum – sv. Katarina

soteska Vintgar
sreda, 18. november 2020

Občina Bled je v oktobru in novembru urejala in sanirala pešpot v sotesko Vintgar, in sicer na odseku Slap Šum – sv. Katarina na Homu.

Nagradni natečaj: ustvari novo podobo Luke Dončića in Slovenije

feel_309835.jpg
ponedeljek, 16. november 2020

Slovenija je ponosna na izjemne košarkarske uspehe ambasadorja slovenskega turizma Luke Dončića, ki s svojo borbenostjo in srčnostjo navdušuje ves svet. Sodelujte v nagradnem natečaju Luke Dončića in STO ter se udeležite ekskluzivne tekme zvezd pod okriljem tega vrhunskega košarkaša.

Ne pozabimo na lokalne kmetijske pridelke in živila

zelenjava
petek, 13. november 2020

V času epidemije lokalno in sezonsko pridelana hrana še posebej pridobiva na pomenu, med drugim tudi v luči varovanja okolja in samega načina pridelave. Hrana, pridelana v bližini, ima vrsto prednosti, zato je nakup lokalnih kmetijskih prildelkov in živil dobra odločitev.

Nov promocijski film Medvod

Medvode
četrtek, 12. november 2020

Javni zavod Sotočje Medvode je pripravil nov promocijski video, ki na atraktiven in dinamičen način prikazuje turistične produkte in znamenitosti ter vizualno vabi v Medvode vse starostne kategorije v vseh letnih časih.

Nov produkt Martinovanje na Krasu v času pandemije povezuje lokalne ponudnike

VINO_www.slovenia.info, Ubald Trnkoczy.jpg
četrtek, 12. november 2020

Območna razvojna agencija Krasa in Brkinov, enota Komen in Občina Sežana s skupno promocijsko akcijo Martinovanje na Krasu podpirata vinarje in ponudnike na Krasu v času, ko tradicionalne prireditve in degustacije zaradi epidemije niso možne.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije