Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
6_space.jpg

Šesti SPA-CE v Zdravilišču Radenci

Datum: ponedeljek, 2. junij, 2014

SPA-CE, borza spa in velneškega turizma centralne Evrope, se vrača v Slovenijo. V mesecu oktobru se bodo v Zdravilišču Radenci srečali ponudniki spa in velneških storitev iz Slovenije in centralne Evrope ter organizatorji potovanj, predstavniki turističnih agencij in zavarovalnic iz celotne Evrope.

Priprave na šesto poslovno borzo so že v polnem teku. Razstavljavci in vabljeni gostje si s spletno prijavo svoje mesto na SPA-CE-u lahko zagotovijo že danes.

Od 23. do 25. oktobra 2014, bodo v Zdravilišču Radenci gostili okoli 30 ponudnikov spa in velneških storitev in več kot 40 potencialnih kupcev teh storitev. Barbara Stopinšek iz Zdravilišča Radenci o gostiteljstvu: "V veliko čast in veselje nam je, da lahko gostimo SPA-CE, največjo mednarodno borzo zdraviliškega in velneškega turizma centralne Evrope". Pri tem pa dodaja: "Pred več kot 130 leti smo v Radencih pozdravil našega prvega zdraviliškega-spa gosta. V prvem letu je bilo takih gostov le 79, danes pa naše zdravilišče obišče več kot 31 tisoč obiskovalcev letno. Gostje zaupajo našim strokovnjakom, izjemnim učinkom naše edinstvene mineralne in termalne vode in ne nazadnje naši celoviti zdraviliški ponudbi."

V šestih letih je SPA-CE postal mednarodno uveljavljen poslovni dogodek. Iztok Altbauer, direktor Slovenskih naravnih zdravilišč in organizator SPA-CE-a: "SPA-CE je našel trdno mesto na koledarju dogodkov kot edina borza zdraviliškega in velneškega turizma centralne Evrope. Po zelo uspešnem lanskoletnem nastopu v Sárvárju, na Madžarskem, se letošnja borza seli v eno izmed najbolj tradicionalnih in klasičnih zdravilišč v Sloveniji, Zdravilišče Radenci. Šesti SPA-CE bo tako odlična priložnost, da se na enem mestu srečajo tradicija, novi trendi ter novih ponudniki in tako prepletejo preteklost zdraviliškega in velneškega turizma z njegovo prihodnostjo."

SPA-CE na enem mestu omogoča mreženje, pridobivanje novega znanja, ustvarjanje novih stikov, sklepanje novih partnerstev in novih poslovnih dogovorov. Lošinj Hotels & Villas, razstavljavec iz Hrvaške, pozdravlja dogodek: "SPA-CE ponudnikom spa in velneških storitev omogoča, da se pokažejo in poskušajo najti svoje mesto med srednjeevropskimi zdravilišči, velneškimi centri ter ponudniki zdravstvenih in drugih programov. Spa industrija hitro raste, zato moramo ponudniki svojo ponudbo uskladiti s trendi, navezovati stike in izmenjevati ideje. To so razlogi zakaj so srečanja kot je ta, tako pomembna."

Priprave na prihajajočo borzo so v teku. Razstavljavci lahko izbirajo med tremi različnimi paketi in se na SPA-CE prijavijo kar preko spletnega obrazca. Vsi resni in zainteresirani predstavniki turističnih agencij, organizatorji potovanj in motivacijskih potovanj, investitorji, predstavniki zavarovalnic in zdravstvenih ustanov ter predstavniki interesnih združenj in društev, pa se lahko na poslovno borzo prijavijo kot potencialni kupci in tako zaprosijo za status vabljenega gosta, ki jim ponuja številne ugodnosti.

Šesta poslovna borza SPA-CE bo potekala od 23. do 25. oktobra 2014 v Radencih. Za več informacij o dogodku obiščete spletno stran www.spa-ce.si ali pišete organizatorju na naslov info@spa-ce.si.

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Blagovna znamka Okusi Rogle

rogla
torek, 20. avgust 2019

Na območju turistične destinacije Rogla Pohorje, ki zajema občine Oplotnica, Slovenske Konjice, Vitanje in Zreče v sklopu evropsko sofinanciranega projekta Užij okuse Rogle, nadaljujejo z razvojem blagovne znamke Okusi Rogle.

Prvič na svetu: na Ljubljanici odbojka na plavajočem igrišču

odbojka_ljubljanica
ponedeljek, 19. avgust 2019

Prihodnji teden se v središču Ljubljane obeta odbojkarski spektakel. Tekmo v okviru promocije prihajajočega EuroVolleyja 2019, ki bo od 12. do 26. septembra potekal tudi v Ljubljani, organizira Odbojkarska zveza Slovenije v sodelovanju z agencijo Extrem in partnerji.

Kamfest

kamfest
ponedeljek, 12. avgust 2019

Kamfest je festival za vse generacije, ki se na različnih slikovitih prizoriščih po vsem Kamniku lahko brezplačno udeležijo zelo raznovrstnega programa dogodkov.

Rimske igre

rimske igre ptuj
ponedeljek, 12. avgust 2019

Pred 2000 leti je bil Ptuj mogočno mesto: najprej vojaška postojanka, pozneje pomembno trgovsko in obrtno mesto. Med Rimskimi igrami se Ptuj spremeni v rimski Poetovio. Mesto zasedejo gladiatorji, legionarji, senatorji, vestalke in ostali Rimljani, ki že deseto leto pripravljajo eno največjih predstavitev rimskega obdobja v tem delu Evrope.

Izbran direktor Holdinga Kobilarna Lipica

lipica.jpg
petek, 9. avgust 2019

Nadzorni svet družbe HOLDING KOBILARNA LIPICA d.o.o. je v sredo, 31. julija, na izredni seji imenoval Mateja Oseta za direktorja družbe Holdinga Kobilarne Lipica. Novi direktor bo nastopil z delom 3. septembra letos.

Nov Slovenia Green Accommodation z zelenim vrtom sredi Maribora

hotelMB
torek, 6. avgust 2019

Hotel Maribor združuje butične nastanitve v centru mesta Maribor, umeščene v stavbe z dolgoletno zgodovino. Tako so revitalizirali propadajočo kulturno dediščino, hkrati pa se zavezali vsemu, kar je lepo in trajnostno. Pridružili so se Zeleni shemi slovenskega turizma in pridobili znak Slovenia Green Accommodation.

Izdelovanje pleten in prevoz z njimi vpisana v register nesnovne dediščine

lake_bled-1.JPG
ponedeljek, 29. julij 2019

Ministrstvo za kulturo je ta mesec v register nesnovne kulturne dediščine vpisalo izdelavo pleten in prevoz z njimi po Blejskem jezeru. Gre za znanje, ki se prenaša iz roda v rod, in tradicijo, ki je prepoznavna turistična znamenitost. Na novo sta v register nesnovne dediščine vpisana tudi prevozno čebelarstvo in prekmurščina.

V prvih petih mesecih 925 milijonov evrov iz naslova izvoza potovanj

diagram rasti
petek, 26. julij 2019

Po podatkih Banke Slovenije vrednost izvoza potovanj v petih mesecih leta 2019 znaša 925 milijonov evrov, kar je za 4 % več kot v enakem obdobju 2018.

Ljubljanski grad v polletju z več kot pol milijona obiskovalcev

Ljubljanski-grad-z-zraka-foto-Primoz-Hieng.JPG
petek, 26. julij 2019

Števci prehodov so na Ljubljanskem gradu v prvem letošnjem polletju zabeležili več kot pol milijona obiskovalcev. Število prepeljanih potnikov s tirno vzpenjačo v prvih šestih mesecih se je povečalo za skoraj 11 odstotkov glede na enako obdobje lani, število prodanih vstopnic za turistične in kulturne vsebine pa za 10 odstotkov.

Med turistično sezono bodo hrvaškim kolegom pri postopkih s slovenskimi turisti tudi letos pomagali slovenski policisti

Na morje z vlakom
torek, 16. julij 2019

Slovenska policija bo tudi letos na Hrvaško poslala tri slovenske policiste, ki bodo na vrhuncu turistične sezone, od 17. julija do 18. avgusta 2019, hrvaškim policistom pomagali pri postopkih s slovenskimi državljani. Srečate jih lahko v Pulju ter na otokih Krk in Pag.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije