Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
6_space.jpg

Šesti SPA-CE v Zdravilišču Radenci

Datum: ponedeljek, 2. junij, 2014

SPA-CE, borza spa in velneškega turizma centralne Evrope, se vrača v Slovenijo. V mesecu oktobru se bodo v Zdravilišču Radenci srečali ponudniki spa in velneških storitev iz Slovenije in centralne Evrope ter organizatorji potovanj, predstavniki turističnih agencij in zavarovalnic iz celotne Evrope.

Priprave na šesto poslovno borzo so že v polnem teku. Razstavljavci in vabljeni gostje si s spletno prijavo svoje mesto na SPA-CE-u lahko zagotovijo že danes.

Od 23. do 25. oktobra 2014, bodo v Zdravilišču Radenci gostili okoli 30 ponudnikov spa in velneških storitev in več kot 40 potencialnih kupcev teh storitev. Barbara Stopinšek iz Zdravilišča Radenci o gostiteljstvu: "V veliko čast in veselje nam je, da lahko gostimo SPA-CE, največjo mednarodno borzo zdraviliškega in velneškega turizma centralne Evrope". Pri tem pa dodaja: "Pred več kot 130 leti smo v Radencih pozdravil našega prvega zdraviliškega-spa gosta. V prvem letu je bilo takih gostov le 79, danes pa naše zdravilišče obišče več kot 31 tisoč obiskovalcev letno. Gostje zaupajo našim strokovnjakom, izjemnim učinkom naše edinstvene mineralne in termalne vode in ne nazadnje naši celoviti zdraviliški ponudbi."

V šestih letih je SPA-CE postal mednarodno uveljavljen poslovni dogodek. Iztok Altbauer, direktor Slovenskih naravnih zdravilišč in organizator SPA-CE-a: "SPA-CE je našel trdno mesto na koledarju dogodkov kot edina borza zdraviliškega in velneškega turizma centralne Evrope. Po zelo uspešnem lanskoletnem nastopu v Sárvárju, na Madžarskem, se letošnja borza seli v eno izmed najbolj tradicionalnih in klasičnih zdravilišč v Sloveniji, Zdravilišče Radenci. Šesti SPA-CE bo tako odlična priložnost, da se na enem mestu srečajo tradicija, novi trendi ter novih ponudniki in tako prepletejo preteklost zdraviliškega in velneškega turizma z njegovo prihodnostjo."

SPA-CE na enem mestu omogoča mreženje, pridobivanje novega znanja, ustvarjanje novih stikov, sklepanje novih partnerstev in novih poslovnih dogovorov. Lošinj Hotels & Villas, razstavljavec iz Hrvaške, pozdravlja dogodek: "SPA-CE ponudnikom spa in velneških storitev omogoča, da se pokažejo in poskušajo najti svoje mesto med srednjeevropskimi zdravilišči, velneškimi centri ter ponudniki zdravstvenih in drugih programov. Spa industrija hitro raste, zato moramo ponudniki svojo ponudbo uskladiti s trendi, navezovati stike in izmenjevati ideje. To so razlogi zakaj so srečanja kot je ta, tako pomembna."

Priprave na prihajajočo borzo so v teku. Razstavljavci lahko izbirajo med tremi različnimi paketi in se na SPA-CE prijavijo kar preko spletnega obrazca. Vsi resni in zainteresirani predstavniki turističnih agencij, organizatorji potovanj in motivacijskih potovanj, investitorji, predstavniki zavarovalnic in zdravstvenih ustanov ter predstavniki interesnih združenj in društev, pa se lahko na poslovno borzo prijavijo kot potencialni kupci in tako zaprosijo za status vabljenega gosta, ki jim ponuja številne ugodnosti.

Šesta poslovna borza SPA-CE bo potekala od 23. do 25. oktobra 2014 v Radencih. Za več informacij o dogodku obiščete spletno stran www.spa-ce.si ali pišete organizatorju na naslov info@spa-ce.si.

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Skaza vabi na virtualni dan odprtih vrat

Skaza
četrtek, 4. junij 2020

V zadnjih mesecih se je svet, kot smo ga poznali, korenito spremenil. Priča smo povsem novi realnosti, ki v veliki meri sloni na virtualnem svetu, kamor so se preselila tudi srečanja v živo. Temu so se prilagodili tudi v velenjskem podjetju Skaza, kjer bodo svoj tradicionalni dan odprtih vrat letos prvič izpeljali virtualno. Četudi tehnologija ne more nadomestiti pristnega stiska rok in klepeta iz oči v oči, vseeno nudi odlično priložnost za širjenje zavedanja o potrebi ohranjanja in izboljševanja okolja, kar je Skazino glavno poslanstvo. Skladno s tem so namensko izbrali tudi datum dogodka, saj bo slednji na družbenem omrežju Facebook potekal v petek, 5. junija, na svetovni dan okolja.

Prihodnji teden dvojna porcija Odprte kuhne

odprta_kuhna_4.jpg
sreda, 3. junij 2020

Kulinarična tržnica Odprta kuhna, ki je v sedmih letih postala nepogrešljiv del življenja v Ljubljani, se v četrtek in petek, 11. in 12. junija, končno vrača na Pogačarjev trg. Daljše zimsko spanje, ki ga je letos zakuhal novi koronavirus, bodo za vse ljubitelje dobrot domačih kuharskih mojstrov nadomestili tako, da bo Odprta kuhna del ponudbe osrednje ljubljanske tržnice kar dva dni na teden.

Rezervirajte si svojo mizo

Kulinarika.jpg
ponedeljek, 1. junij 2020

Danes bodo najboljše slovenske gostilne in restavracije začele sprejemati rezervacije za spomladanski Teden restavracij 2020, ki bo potekal med 12. in 21. junijem.

Danes se odpira Avto kino Domžale

film
četrtek, 28. maj 2020

Mestni kino Domžale bo danes ob 21. uri zagnal projekt Avto kino Domžale. Filme bodo predvajali na dvorišču nekdanje Metalke med občinsko stavbo in kulturnim domom.

Ameriški organizatorji potovanj pričakujejo vrnitev potovanj v Evropo v jesenskih mesecih

odgovorni_turizem-1.jpg
sreda, 27. maj 2020

Združenje ameriških organizatorjev potovanj (USTOA) je med aktivnimi člani izvedlo raziskavo  o načrtih za okrevanje in nadaljevanje poslovanja po COVID-19. 

Sejem na zraku

Knjige
ponedeljek, 25. maj 2020

Pridi, kupi knjigo, podpri slovenske založnike – V ŽIVO! Knjižni sejem s kavča se seli na prosto.

WTTC – kako bo izgledala nova realnost potovanj?

letalski_potniki.jpg
četrtek, 21. maj 2020

Po napovedih WTTC bodo med prvimi, ki bodo začeli potovati, mlajši popotniki med 18 in 35 let. Novi standardi in protokoli pa bodo del nove realnosti potovanj vse dokler ne bo dostopno cepivo.

Fotografski natečaj 2020 v Kozjanskem parku

Gozd
torek, 19. maj 2020

V kozjanskem parku tudi letos vabijo vse fotografske navdušence k sodelovanju na fotografskem natečaju, ki so ga letos poimenovali »Biodiverziteta – umetnost življenja« 2020.

Začetek kampanje ZDAJ JE ČAS. Moja Slovenija

piran_punta_alpe_2832_orig_330529.jpg
petek, 15. maj 2020

Slovenska turistična organizacija (STO) je začela z vseslovensko motivacijsko kampanjo ZDAJ JE ČAS. Moja Slovenija, v sklopu katere prebivalce naše dežele vabi h krajšemu ali daljšemu oddihu v Sloveniji, odkrivanju doživetij in delitev le-teh s ključnikom #mojaslovenija.

Destinacija Brda bogatejša še za dva ponudnika z znakom Zeleni ključ

Brda3
četrtek, 14. maj 2020

Ponudnika Kmečki turizem Breg in Vila Vita Vipolže sta pridobila okoljski znak Zeleni ključ, s čimer soustvarjata zeleno zgodbo trajnostnega turizma v občini Brda.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije