Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
6_space.jpg

Šesti SPA-CE v Zdravilišču Radenci

Datum: ponedeljek, 2. junij, 2014

SPA-CE, borza spa in velneškega turizma centralne Evrope, se vrača v Slovenijo. V mesecu oktobru se bodo v Zdravilišču Radenci srečali ponudniki spa in velneških storitev iz Slovenije in centralne Evrope ter organizatorji potovanj, predstavniki turističnih agencij in zavarovalnic iz celotne Evrope.

Priprave na šesto poslovno borzo so že v polnem teku. Razstavljavci in vabljeni gostje si s spletno prijavo svoje mesto na SPA-CE-u lahko zagotovijo že danes.

Od 23. do 25. oktobra 2014, bodo v Zdravilišču Radenci gostili okoli 30 ponudnikov spa in velneških storitev in več kot 40 potencialnih kupcev teh storitev. Barbara Stopinšek iz Zdravilišča Radenci o gostiteljstvu: "V veliko čast in veselje nam je, da lahko gostimo SPA-CE, največjo mednarodno borzo zdraviliškega in velneškega turizma centralne Evrope". Pri tem pa dodaja: "Pred več kot 130 leti smo v Radencih pozdravil našega prvega zdraviliškega-spa gosta. V prvem letu je bilo takih gostov le 79, danes pa naše zdravilišče obišče več kot 31 tisoč obiskovalcev letno. Gostje zaupajo našim strokovnjakom, izjemnim učinkom naše edinstvene mineralne in termalne vode in ne nazadnje naši celoviti zdraviliški ponudbi."

V šestih letih je SPA-CE postal mednarodno uveljavljen poslovni dogodek. Iztok Altbauer, direktor Slovenskih naravnih zdravilišč in organizator SPA-CE-a: "SPA-CE je našel trdno mesto na koledarju dogodkov kot edina borza zdraviliškega in velneškega turizma centralne Evrope. Po zelo uspešnem lanskoletnem nastopu v Sárvárju, na Madžarskem, se letošnja borza seli v eno izmed najbolj tradicionalnih in klasičnih zdravilišč v Sloveniji, Zdravilišče Radenci. Šesti SPA-CE bo tako odlična priložnost, da se na enem mestu srečajo tradicija, novi trendi ter novih ponudniki in tako prepletejo preteklost zdraviliškega in velneškega turizma z njegovo prihodnostjo."

SPA-CE na enem mestu omogoča mreženje, pridobivanje novega znanja, ustvarjanje novih stikov, sklepanje novih partnerstev in novih poslovnih dogovorov. Lošinj Hotels & Villas, razstavljavec iz Hrvaške, pozdravlja dogodek: "SPA-CE ponudnikom spa in velneških storitev omogoča, da se pokažejo in poskušajo najti svoje mesto med srednjeevropskimi zdravilišči, velneškimi centri ter ponudniki zdravstvenih in drugih programov. Spa industrija hitro raste, zato moramo ponudniki svojo ponudbo uskladiti s trendi, navezovati stike in izmenjevati ideje. To so razlogi zakaj so srečanja kot je ta, tako pomembna."

Priprave na prihajajočo borzo so v teku. Razstavljavci lahko izbirajo med tremi različnimi paketi in se na SPA-CE prijavijo kar preko spletnega obrazca. Vsi resni in zainteresirani predstavniki turističnih agencij, organizatorji potovanj in motivacijskih potovanj, investitorji, predstavniki zavarovalnic in zdravstvenih ustanov ter predstavniki interesnih združenj in društev, pa se lahko na poslovno borzo prijavijo kot potencialni kupci in tako zaprosijo za status vabljenega gosta, ki jim ponuja številne ugodnosti.

Šesta poslovna borza SPA-CE bo potekala od 23. do 25. oktobra 2014 v Radencih. Za več informacij o dogodku obiščete spletno stran www.spa-ce.si ali pišete organizatorju na naslov info@spa-ce.si.

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Hotel Cerkno bo dobil novo podobo

cerkno-3.jpg
petek, 18. oktober 2019

V Hotelu in smučišču Cerkno, družbi, ki jo je pred dvema letoma prevzel Marjan Batagelj, se že v prihodnjem letu obetajo korenite spremembe. Obnova naj bi trajala tri leta, za investicijo pa bodo odšteli sedem milijonov evrov.

Terme Snovik zabeležile pol milijona nočitev

snovik_poletje1.jpg
četrtek, 17. oktober 2019

V Termah Snovik so včeraj praznovali pomembno prelomnico, saj so zabeležili pol milijona nočitev. Spodbudna novica in hkrati tudi obveza, da bodo tudi v prihodnje skrbeli za kakovost svojih storitev in zadovoljstvo gostov. Nad pozornostjo presenečeni gostji iz okolice Maribora, ki je v Termah Snovik bivala prvič, so podarili prav posebno darilo.

Praznovanje izolske legende

izola_panorama.jpg
četrtek, 17. oktober 2019

Letošnji Praznik izolskega čudeža, s katerim domačini obujajo tradicionalni krajevni praznik, bo vključeval veslaška tekmovanja, obujanje starodavne legende in kulturni program. Na stojnicah pa ne bo manjkalo domačih dobrot.

Podelili smo priznanja zmagovalcem akcije »Naj kopališče 2019«

Naj kopališče 2019
sreda, 16. oktober 2019

Že 29. let zapored kopalke in kopalci slovenskih kopališč čez vse poletje izbirajo najboljša in jih tako nagradijo za izboljšanje ponudbe in skrbnost. Na gradu Rače so danes na slavnostni prireditvi podelili priznanja najboljšim v šestih kategorijah, te nazive so pridobili Aqualuna Term Olimia, Terme Vivat in Terme Paradiso, Velenjska plaža, Letno kopališče Celje in Vodno mesto Atlantis. Akcija »Naj kopališče 2019« poteka v organizaciji RTV Slovenija v sodelovanju s spletnim portalom »Dobro jutro, Slovenija« na več radijskih postajah po vsej Sloveniji.

Evropa nagradila Ljubljano za pametne rešitve v turizmu

ljubljana_april.jpeg
ponedeljek, 14. oktober 2019

Ljubljana je v okviru druge izvedbe projekta Evropska prestolnica pametnega turizma v Helsinkih, 9. oktobra, prejela prestižno priznanje za najboljše evropsko mesto na področju digitalnih rešitev, s katero je Ljubljana predstavila svoje najpomembnejše ukrepe in načrte s področja trajnostnega razvoja, dostopnosti, digitalizacije ter kulturne dediščine in ustvarjalnosti.

Vrtnice in umetnost

vrtnica_ljubljana.jpeg
četrtek, 10. oktober 2019

Strokovnjakom in ljubiteljem vrtnic in umetnosti pripravljajo 10.10.2019 (od 15. do 19. ure) na Šoli za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje prijetno popoldne s kratkimi strokovnimi predavanji in demonstracijami ter druženjem v prijetnem okolju. Vstop je prost, vabljeni!

Velenje v oktobru vabi na posebno gastronomsko doživetje pod zemljo

velenje underground
ponedeljek, 7. oktober 2019

Doživite edinstveno 5-zvezdično gastronomsko pustolovščino 160 m pod zemljo. Doživetje Velenje Underground je nosilec znaka kakovosti Slovenia Unique Experiences, ki ga podeljuje Slovenska turistična organizacija.

Mesto žensk

mesto žensk
petek, 4. oktober 2019

Za Mesto žensk, ki kulturno ponudbo Ljubljane bogati že več kot dve desetletji, sta značilni naravnanost k eksperimentom in prestopanju žanrskih meja, pa tudi družbena kritičnost.

Turizem Ljubljana s prenovljeno komunikacijsko platformo

Ljubljana
četrtek, 3. oktober 2019

Turizem Ljubljana je v sodelovanju z oglaševalsko agencijo Luna/TBWA razvil novo komunikacijsko platformo, ki povezuje vse elemente blagovne znamke Visit Ljubljana: kulturo, kulinariko, butičnost, trajnost, kongresni in športni turizem.

2. Novomeški 1/2 maraton

Tek
ponedeljek, 30. september 2019

Spoznajte Novo mesto in reko Krko s tekaške perspektive. 5. in 6. oktobra se udeležite jesenskega novomeškega 1/2 maratona ali rekreativnega teka na 6 kilometrov in pol. Če vam tek ne leži se lahko udeležite Nordijske hoje ob reki Krki, pohoda po novomeških gričih ali tečete s psi na Canicrossu.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije