Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
6_space.jpg

Šesti SPA-CE v Zdravilišču Radenci

Datum: ponedeljek, 2. junij, 2014

SPA-CE, borza spa in velneškega turizma centralne Evrope, se vrača v Slovenijo. V mesecu oktobru se bodo v Zdravilišču Radenci srečali ponudniki spa in velneških storitev iz Slovenije in centralne Evrope ter organizatorji potovanj, predstavniki turističnih agencij in zavarovalnic iz celotne Evrope.

Priprave na šesto poslovno borzo so že v polnem teku. Razstavljavci in vabljeni gostje si s spletno prijavo svoje mesto na SPA-CE-u lahko zagotovijo že danes.

Od 23. do 25. oktobra 2014, bodo v Zdravilišču Radenci gostili okoli 30 ponudnikov spa in velneških storitev in več kot 40 potencialnih kupcev teh storitev. Barbara Stopinšek iz Zdravilišča Radenci o gostiteljstvu: "V veliko čast in veselje nam je, da lahko gostimo SPA-CE, največjo mednarodno borzo zdraviliškega in velneškega turizma centralne Evrope". Pri tem pa dodaja: "Pred več kot 130 leti smo v Radencih pozdravil našega prvega zdraviliškega-spa gosta. V prvem letu je bilo takih gostov le 79, danes pa naše zdravilišče obišče več kot 31 tisoč obiskovalcev letno. Gostje zaupajo našim strokovnjakom, izjemnim učinkom naše edinstvene mineralne in termalne vode in ne nazadnje naši celoviti zdraviliški ponudbi."

V šestih letih je SPA-CE postal mednarodno uveljavljen poslovni dogodek. Iztok Altbauer, direktor Slovenskih naravnih zdravilišč in organizator SPA-CE-a: "SPA-CE je našel trdno mesto na koledarju dogodkov kot edina borza zdraviliškega in velneškega turizma centralne Evrope. Po zelo uspešnem lanskoletnem nastopu v Sárvárju, na Madžarskem, se letošnja borza seli v eno izmed najbolj tradicionalnih in klasičnih zdravilišč v Sloveniji, Zdravilišče Radenci. Šesti SPA-CE bo tako odlična priložnost, da se na enem mestu srečajo tradicija, novi trendi ter novih ponudniki in tako prepletejo preteklost zdraviliškega in velneškega turizma z njegovo prihodnostjo."

SPA-CE na enem mestu omogoča mreženje, pridobivanje novega znanja, ustvarjanje novih stikov, sklepanje novih partnerstev in novih poslovnih dogovorov. Lošinj Hotels & Villas, razstavljavec iz Hrvaške, pozdravlja dogodek: "SPA-CE ponudnikom spa in velneških storitev omogoča, da se pokažejo in poskušajo najti svoje mesto med srednjeevropskimi zdravilišči, velneškimi centri ter ponudniki zdravstvenih in drugih programov. Spa industrija hitro raste, zato moramo ponudniki svojo ponudbo uskladiti s trendi, navezovati stike in izmenjevati ideje. To so razlogi zakaj so srečanja kot je ta, tako pomembna."

Priprave na prihajajočo borzo so v teku. Razstavljavci lahko izbirajo med tremi različnimi paketi in se na SPA-CE prijavijo kar preko spletnega obrazca. Vsi resni in zainteresirani predstavniki turističnih agencij, organizatorji potovanj in motivacijskih potovanj, investitorji, predstavniki zavarovalnic in zdravstvenih ustanov ter predstavniki interesnih združenj in društev, pa se lahko na poslovno borzo prijavijo kot potencialni kupci in tako zaprosijo za status vabljenega gosta, ki jim ponuja številne ugodnosti.

Šesta poslovna borza SPA-CE bo potekala od 23. do 25. oktobra 2014 v Radencih. Za več informacij o dogodku obiščete spletno stran www.spa-ce.si ali pišete organizatorju na naslov info@spa-ce.si.

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Financial Times in The Guardian Slovenijo umestila med top potovalne destinacije za leto 2021

Kranjska Gora
sreda, 13. januar 2021

Slovenija kot turistična destinacija vedno bolj pridobiva na prepoznavnosti in ugledu. V tem tednu sta jo dva vplivna medija uvrstila med države, ki jih priporočajo za obisk v letu 2021.

Ksenija Flegar nova v. d. generalne direktorice Direktorata za turizem na MGRT

ksenja flegar
ponedeljek, 11. januar 2021

Tik pred koncem prejšnjega leta je vlada na položaj vršilke dolžnosti generalne direktorice Direktorata za turizem pri Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo imenovala Ksenijo Flegar.

Odprtje razstave Muzej skozi zgodovino: najstarejše pridobitve Deželnega muzeja za Kranjsko

Narodni muzej
četrtek, 7. januar 2021

Z odprtjem prvega dela razstave Muzej skozi zgodovino slavnostno v Narodnem muzeju vstopajo v jubilejno leto 200-letnice delovanja muzeja.

Novi umetniški vodja baleta v SNG Opera in balet Ljubljana je Renato Zanella

note
sreda, 6. januar 2021

S 1. januarjem letošnjega leta je umetniško vodenje baleta prevzel priznani in izkušeni koreograf Renato Zanella, ki je med ostalim vodil tudi baletni ansambel Dunajske državne opere. Sebe in svoje delo opisuje kot rezultat radovednosti in odvisnosti od preizkušanja novih stvari, srečevanja novih ljudi in talentov, od katerih dobiva prepotreben ustvarjalni navdih za svoje delo.

Virtualni sprehod po Poti kulturne dediščine Žirovnica

Žirovnica
torek, 5. januar 2021

V Zavodu za turizem in kulturo Žirovnica so v času, ko so muzejske hiše vzdolž Poti kulturne dediščine Žirovnica za obiskovalce zaprle svoja vrata, pripravili virtualne oglede znamenitosti kraja.

Povabilo na ples s Slovensko filharmonijo

novletna jelka2
četrtek, 31. december 2020

Tradicionalni novoletni koncert Slovenske filharmonije se tokrat seli na splet. Koncert lepe in žlahtne glasbe za ljubitelje in poznavalce.

Kratkoročne potovalne namere prebivalcev Evrope

Potovanje Corona
sreda, 30. december 2020

Evropska potovalna komisija (ETC) je objavila tretje od šestih poročil, namenjenih spremljanju kratkoročnih potovalnih namer znotraj Evrope. Raziskavo izvaja na desetih največjih evropskih trgih, nanaša pa se na odnos do potovanj v naslednjih šestih mesecih.

V enajstih mesecih leta zabeleženih nekaj več kot 9 milijonov turističnih prenočitev

odgovorni_turizem-1.jpg
ponedeljek, 28. december 2020

V obdobju od januarja do novembra je bilo evidentiranih 48,4 % manj turističnih prihodov in 39,5 % manj turističnih prenočitev kot v istem obdobju lani. V prvih enajstih mesecih v primerjavi z letom 2019 beležimo 69,6 % upad prenočitev tujih gostov in 39,9 % rast turističnih prenočitev domačih gostov.

Prvo peneče vino na svetu, ki se proizvaja, prodaja in okuša v temi

Šampanjec
četrtek, 24. december 2020

Radgonske gorice so uradno lansirale novo penino, imenovano »Untouched by Light« kot prvo peneče vino na svetu, ki se proizvaja, prodaja in okuša v temi.

UNWTO: turizem z več kot 70 % upadom prihodov na raven v letu 1990

UNWTO
torek, 22. december 2020

Mednarodni prihodi so se zaradi omejitev potovanj, nizkega zaupanja potrošnikov in svetovnega boja za obvladovanje virusa COVID-19, v prvih desetih mesecih leta 2020 zmanjšali za 72 %, kar je prispevalo k najslabšemu letu v zgodovini turizma.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije